Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Már látszani kéne nekem a szomszéd kezelt le egy sort ősszezsugorodot teljesen én meg az ővét azis kész tehát keresztbe gyomirtozást nem viseli el egyik sem.
Válasz #3062. hozzászólásra
05.31.én fújtam ,a kép 06.06-án készült sorközműveléskor.
Majd a napokban lefotózom hogy mire alakult és teszek fel képet róla.
Ez kapott 10kg karbamidot meg keserűsót. Nem tudom van-e hozzá köze de kegyetlenül megindult. Többi táblát is néztem, elég keményen mutatkozik a magnéziumhiány úgyhogy jövőhét második felében gombászás+lombtrágya. A csillagbimbók már 3-5 cm átmérőjűek.
Köszi valamivel próbálkozok:) De azért holnap még fellépek a személynél aki vetette.. , már az is gyanus volt hogy, 150 ezres kiszerelés nem volt elég 2Ha ra 55 ezres tőszámmal:DDD Mert szemetes a vetőmag..^^
Sohat többet nem vettetek bérbe, de legalább most már tudom neki miért van john deere parkja!! :DD
kukoricát mivel tudom kiszedni clearfield napraforgóból?
Nem is értem ez hogy fordult elő, elösször vetettem bérbe, egymenettel az inputanyag miatt.. de úgy látom NPK helyett kukoricát tett a műtrágya helyére, hihetettlen! elképzelésem sincsen hogy nűhet ott kukorica..:(((( Ráadásul kultivátor sem segít mert napra tövéből nő!
Fújtunk múlt héten 10 kg keserűsó + 10 kg karbamidot, másnap néztem, nem volt gond de azóta nem volt időm ránézni. Alapgyomírtó miatt lemaradt táblára fújtuk. Meg volt egy hektáros darab amire gombaölővel együtt toltuk ki. Csodát nyilván nem kell várni tőle, főleg csapdék nélkül...
nekem az alap gyomirtással voltak gondjaim tavaly is meg 2010-ben is a sok csapadék miatt(sokat kivitt agyomirtó)
a földjeim sem egyformák táblán belül is vannak eltérések ezért hagytam idén el az alap gyomirtást
egyébként átlagos vagy csapadékosabb években nem nagyon maradnak el szerintem a felülkezelős fajták, aszályban ott már jobban észrevehetőbb a különbség
Nekünk jövőre lesz először napránk elvileg, én is azon agyalok melyik lenne a jobb, kezdek átpártolni az expresszes fele, mert a pulsaros kezelés is visz el a termésből ahogy itt olvasom... kultizni meg nem tudjuk sajna, itt egyik ismerősöm kétszer pulsarozta+ még meg is kellett huzatnia de még úgy is gyomos maradt az állomány Termésben jelentős különbség nemhiszem hogy lenne, bár azonos területen nem hasonlítottuk össze, tavaly ami mélyfekvésűre került expresszes , sokkal jobban szerepelt mint a domboldalba vetett neoma, persze ebből nem lehet leszűrni semmit, mert ott fele annyi aranykoronás föld se volt mint az előbb említettnél
ezen van a hangsúly... én amikor alapkezelni akarok nem vetek IMI-s naprát, mert kevesebbet terem, mint a sima. Ha nem akarok alapkezelni akkor jöhet a post-kezelhető napra (mondjuk az express-est jobban pártolom), és akkor nem pocsékoljuk a pénzt alapkezelésre...
Üdv urak. Kondi ma késő délutáni gombagyilkolózása, Amistar Xtra lett a tettes, ezzel be is lett fejezve tegnapelőtt meg ma az összes le lett húzva ,kivéve ami nem
Válasz #3037. hozzászólásra
nekem se volt alapba gyomirtva az imisek pulsart az express-es express-t és panterát kapott egy menetben plusz meglettek kulivátorozva
Tegnap huzattam a napraforgot egy biztos jo a kisnyul szaporulat 10hektáron vagy 10 egy honapos volt mikor megkezdtem a munkát ennyit mostanába nem láttam.
Válasz #3027. hozzászólásra
Szántóföldi permetezővel tudják még virágzásban is fújni, plusz a szélső sorok a nagyobb hely miatt erősebbek. Ez elsősorban annak lehet érdekes, akinek nincs hidastraktora.
9523 hozzászólás
Válasz #3075. hozzászólásra
Ha nagyobb volt mint 4 leveles a parlagfű, akkor az alsó hajtásokról újra fog hajtani.
Válasz #3075. hozzászólásra
Attól is függ mekkora volt a parlagfű amikor fújtad,de azért már két hét alatt igencsak száradnia kellene a parlagfűnek.
Ma két hete fújtam pulsaral a parlagfű közepe sárga a szélső levelei zöldek , az a kérdésem hogy megdöglik vagy túléli?
Válasz #3073. hozzászólásra
Már látszani kéne nekem a szomszéd kezelt le egy sort ősszezsugorodot teljesen én meg az ővét azis kész tehát keresztbe gyomirtozást nem viseli el egyik sem.
Válasz #3070. hozzászólásra
Ilyen most,igazából nem látni sok különbséget kezelt és kezeletlen között.
Válasz #3071. hozzászólásra
Ezt hogy érted? Szántóföldi nem fér bele már.
Válasz #3067. hozzászólásra
Magadnak nem gombázod?
Válasz #3061. hozzászólásra
Ennek kampec lesz szerintem!!
4-5 eft között.
Válasz #3067. hozzászólásra
Felétek mennyibe fújják?
Persze.
Válasz #3065. hozzászólásra
Bérbe fújatod?
Válasz #3064. hozzászólásra
Igen, más már nem fér el benne.
Válasz #3060. hozzászólásra
Hidassal fogod fújni?
Válasz #3062. hozzászólásra
05.31.én fújtam ,a kép 06.06-án készült sorközműveléskor.
Majd a napokban lefotózom hogy mire alakult és teszek fel képet róla.
Mikor fújtad le a Pulsarral? Látszik, hogy nem jó neki. Majd megírod a további fejleményt is?
Véletlenül leteszteltem LE25-ön a Pulsart!
Válasz #3023. hozzászólásra
Ugyanaz a napra egy héttel később:
Ez kapott 10kg karbamidot meg keserűsót. Nem tudom van-e hozzá köze de kegyetlenül megindult. Többi táblát is néztem, elég keményen mutatkozik a magnéziumhiány úgyhogy jövőhét második felében gombászás+lombtrágya. A csillagbimbók már 3-5 cm átmérőjűek.
Ezek milyen bogarak a napraforgóban és mekkora kárt csinálnak?
Köszi valamivel próbálkozok:) De azért holnap még fellépek a személynél aki vetette.. , már az is gyanus volt hogy, 150 ezres kiszerelés nem volt elég 2Ha ra 55 ezres tőszámmal:DDD Mert szemetes a vetőmag..^^
Sohat többet nem vettetek bérbe, de legalább most már tudom neki miért van john deere parkja!! :DD
Válasz #3054. hozzászólásra
Valamelyik egyszikű irtót adj neki. Én Panterával csináltam egyszer.
Válasz #3053. hozzászólásra
Akor lehet keverni karbamidal? Nekem is van még egy csomó karbamidom akor kevernák hozzá.
Válasz #3054. hozzászólásra
Pulsar 100% ban kiviszi
kukoricát mivel tudom kiszedni clearfield napraforgóból?
Nem is értem ez hogy fordult elő, elösször vetettem bérbe, egymenettel az inputanyag miatt.. de úgy látom NPK helyett kukoricát tett a műtrágya helyére, hihetettlen! elképzelésem sincsen hogy nűhet ott kukorica..:(((( Ráadásul kultivátor sem segít mert napra tövéből nő!
Válasz #3052. hozzászólásra
Fújtunk múlt héten 10 kg keserűsó + 10 kg karbamidot, másnap néztem, nem volt gond de azóta nem volt időm ránézni. Alapgyomírtó miatt lemaradt táblára fújtuk. Meg volt egy hektáros darab amire gombaölővel együtt toltuk ki. Csodát nyilván nem kell várni tőle, főleg csapdék nélkül...
Keserűsót használt valaki? Vélemény róla?
nekem az alap gyomirtással voltak gondjaim tavaly is meg 2010-ben is a sok csapadék miatt(sokat kivitt agyomirtó)
a földjeim sem egyformák táblán belül is vannak eltérések ezért hagytam idén el az alap gyomirtást
egyébként átlagos vagy csapadékosabb években nem nagyon maradnak el szerintem a felülkezelős fajták, aszályban ott már jobban észrevehetőbb a különbség
Nekünk jövőre lesz először napránk elvileg, én is azon agyalok melyik lenne a jobb, kezdek átpártolni az expresszes fele, mert a pulsaros kezelés is visz el a termésből ahogy itt olvasom... kultizni meg nem tudjuk sajna, itt egyik ismerősöm kétszer pulsarozta+ még meg is kellett huzatnia de még úgy is gyomos maradt az állomány Termésben jelentős különbség nemhiszem hogy lenne, bár azonos területen nem hasonlítottuk össze, tavaly ami mélyfekvésűre került expresszes , sokkal jobban szerepelt mint a domboldalba vetett neoma, persze ebből nem lehet leszűrni semmit, mert ott fele annyi aranykoronás föld se volt mint az előbb említettnél
Válasz #3048. hozzászólásra
Mi meg szoktuk úgy,hogy imis naprát alap kezelünk,sor művelünk.Ha valami nem jól sikerül,még ott a másik lehetőség,hogy állományba orvosoljuk.
Válasz #3044. hozzászólásra
"erre ez a szokás!"
ezen van a hangsúly... én amikor alapkezelni akarok nem vetek IMI-s naprát, mert kevesebbet terem, mint a sima. Ha nem akarok alapkezelni akkor jöhet a post-kezelhető napra (mondjuk az express-est jobban pártolom), és akkor nem pocsékoljuk a pénzt alapkezelésre...
Húzatáskor milyen műtrágyát adjak a naprának mert vetéskor csak 7-12-24 et kapott 180 kg/ha sorba ?
Válasz #3040. hozzászólásra
A pulsart is túl adagoltó szép sárga a forgója tőle
No meg az illető akire céloztam húzatni sem akarja ,városi emberke ,de a jó tanácsot nem akarja meg fogadni !
Kimondottan Neomára céloztam a Winget minden esetben rá szoktuk tenni először erre ez a szokás!
Válasz #3042. hozzászólásra
Köszönöm, 60000 körül van belőve a gép, de van néhol egy kis vadkár,őz,nyúl de nem vészes.
Válasz #3041. hozzászólásra
Nagyon jó a tőállományod mennyivel van vetve? Meg a napra is szép.
Üdv urak. Kondi ma késő délutáni gombagyilkolózása, Amistar Xtra lett a tettes, ezzel be is lett fejezve tegnapelőtt meg ma az összes le lett húzva ,kivéve ami nem
Ezt én sem értem, miért írod ezt? Én is csak pulsaroztam, tiszta,csak egyszer stresszelt, két hete borította a sorokat,abban már gyomnak nincs esélye.
Mi lenne? Erre is elég szokott lenni magába a pulsar...
nekem se volt alapba gyomirtva az imisek pulsart az express-es express-t és panterát kapott egy menetben plusz meglettek kulivátorozva
Válasz #3035. hozzászólásra
Igazán szép forgó felénk vannak olyan nagyokosok ,hogy csak pulsarozták megnézem a végét mi lesz rajta
paraiso,le75, adago a sorrend van még neoma meg 5658 vetve
igen! az elmúlt héten nagyot ugrott (kép1:05.31-kép2:06.07)
Válasz #3030. hozzászólásra
A képek le maradtak!
Az első kép ekézés előtt, második egy hét múlva,azért fejlődik látszik rajta!
Tegnap huzattam a napraforgot egy biztos jo a kisnyul szaporulat 10hektáron vagy 10 egy honapos volt mikor megkezdtem a munkát ennyit mostanába nem láttam.
Válasz #3027. hozzászólásra
Szántóföldi permetezővel tudják még virágzásban is fújni, plusz a szélső sorok a nagyobb hely miatt erősebbek. Ez elsősorban annak lehet érdekes, akinek nincs hidastraktora.