Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Tavaszi szántást én se nézem jó szemmel,de ebben az esetben a grúbertől
jobb(szerintem)3ha nem egy nagy darab 1 nap felszántod másnap pár sorral elmunkálod lezárod.Már régebben meséltem 110 ha így csináltunk meg 3 mtz-vel éjszaka szántás nappal elmunkálás vetés.
Szutyok nem tünik el.Spc-vel zürös lessz a vetés meg nemlehet ekézni sem sztem.Felszántani és azzonal rá a kombit????Van gruber sziv kapával meg hegy is van hozzá,hátul nagy pálcás henger vagy ásoborona egy sorosan ráépitve cserélhetö.
Most hogy nem lehet csávázni a napramagot rovarölővel, ki hogy oldja meg a barkó rágás elleni védelmet. Mikrogranulátum szóróval továbbra is műtrágyát szeretnék szórni, vagy ahhoz keverjem be a kentaur-t
Sajnos felénk nincs állattartás, még venni sem lehet trágyát!
Kálium kloriddal mik a tapasztalatok?
60%-os...
Érdemes márciusba simitózás elött kiszórni egy mázsát kukorica, napra alá?
Ára olyan 10ezer/q körül van..
Startert mindenképp kap vetéssel 1 menetben 1mázsát kb. +15kg mikrot.
A költség miatt kérdem a kálisót....
Eddig minden évbe kapott a terület repce búza alá is, 1mázsa map-ot 1mázsa kálit..Szár szecskázva volt.Nem lett lehordva!
Azért biztos,hogy az ŕllattartŕs nem egy sikerŕgazat.DE! Csak ŕmulok ezen a temčrdek méregdrŕga csodaszeren aminek a felčröl nem is hallottam. Amiket szňrtok.Az a kb 7000mŕzsa fasza szarvasmarha almostrŕgya,amit čvente kiszňrunk,igencsak felértčkelödik. Kb 60-70 szňró, sajŕt ŕllomŕnyból,amit igyis ugyis mozgatni kellene. Irdatlan ktg megtakaritŕst jelent. Mi a napra alŕ 2q kŕliumnitrŕt,s gól. neoma 45q, Kukorica 10t/3q pčtivel/ 3 čvente 600q/ha trŕgya.Igaz a földek is jOK.
Válasz #2736. hozzászólásra
Zsolt , a fejtágitón LG-s mondta h eddig 50-52e/ha-t ajánlották a gyenge földjeinkre, de már 55-57e/ha-t ajánlják optipálisnak, /felettünk lévő zúgástól estleg nem halottad volna / .
Konkrét tesztet nem csináltam.volt egy 63 ha tábla 27q adott,az nem kapott
lomb trágyát meg gombaölőt.A többi,110 ha több darabban volt,ezek kaptak
gombaölőt +Yara Brassitrel lombtrágyát.fajsúlya jóval nagyobb volt.Kb 70q kocsin ebből 76-78q volt.A kezeltek területkbe volt 30-40q.A 110 ha átlaga
32q volt.Neoma volt mindegyikbe.
Kormányportál-ról másolom ! ----
Változások a Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot (HMKÁ) szabályozásában
2011. április 27. 8:57
.
Az elmúlt évek tapasztalatai és a gazdák visszajelzései alapján a minisztérium több ponton megváltoztatta a Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot (HMKÁ) előírásrendszerét.
Az új rendelet módosítja a vetésváltási szabályokat. A gazdálkodó például ugyanazon a területen négy egymást követő éven keresztül termelhet vetőmagtermesztés céljából hibridkukoricát.
A változtatás szerint ugyanazon a területen egymást követő évben nem termeszthető a burgonya, a napraforgó, a káposztarepce, a szójabab, a cukorrépa, az olajtök és a dinnye. További újdonság, hogy a két évig termelhető kultúrák köre kiegészül a zabbal és a cirokfélékkel.
A rendeletmódosítás pontosítja a gyommentes állapot fogalmát, egyértelműsíti az öntözési célú vízhasználat előírását, tisztázza a kunhalmok – a mesterségesen létrehozott védett dombok - területén a fafelhasználás kérdését. A rendelet április 23-tól hatályos.
Területalapú támogatás igényléséhez az 5 éves vetésforgóban csak egyszer lehet napraforgó vagy rosszul tudom? Valahol mintha ezt olvastam volna,vagy csak ezt akarják behozni.Az akg-be eddig is így volt,de most a sima területalapúhoz is ezt akarják vagy már be is vezették.
két év triticale egy év napraforgó.
napra alá lazítás és szántás csak Pulsar és kultivátorral 2q mas-t. (idén lehet kap ként)
napra után trágyázás szántás két triti között csak tárcsa. szalmát zúzatom ha csak nem olyan az év mint 2012-ben.
Eddig a naprák nagyjából jok voltak, 2008ban volt asszem, hogy vihar, szél volt kidöntötte a naprát rendesen...
Na akkor olyan 1,5t jött ki....persze a költség meg volt rendesen. akkor még E82 volt mindig vetve.
Évek óta most Neoma, meg tavaly a H42 lett kipróbálva!
Mindent leírtál csak a napraforgó terméseredményt nem, ha publikus légyszi írd már meg Meg ha vezeted a csapadékot akkor annyit hogy tenyészidőbe hány mili esőt kapott??
9524 hozzászólás
Válasz #2773. hozzászólásra
![smile love](/oldforum/images/smiles/love.gif)
Ja.De még neki a folyékony nitro kell.
Válasz #2772. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Jut neki is a 360kg-os ból
Válasz #2771. hozzászólásra
Közbe a kis csajszi hisztizik éhes.
Válasz #2770. hozzászólásra
Kb igy lesz csak hamár forumozunk akkor pro és kontra.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #2769. hozzászólásra
Tavaszi szántást én se nézem jó szemmel,de ebben az esetben a grúbertől
jobb(szerintem)3ha nem egy nagy darab 1 nap felszántod másnap pár sorral elmunkálod lezárod.Már régebben meséltem 110 ha így csináltunk meg 3 mtz-vel éjszaka szántás nappal elmunkálás vetés.
Válasz #2768. hozzászólásra
Sztem jo szántás lenne mint egy lucerna föld csak száraz biztos de majd elválik még a dülök nagyon sarasak meg mond még esöt is.
Válasz #2765. hozzászólásra
szántás után,(ha a talajnedvesség megfelelő)rota vagy forgóborona,
spc-vel is bele lehet utána vetni simán,vetés után lehengerezném
Válasz #2766. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Az is megoldhato van már szép számmal tárcsás vetögépfelénk is.
Válasz #2765. hozzászólásra
szerintem ne szántsd már ilyenkor meg
grúberral húzd meg és vettesd el bérbe egy jó vetőgéppel
Válasz #2764. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Nem sok 3ha lenne.
Válasz #2763. hozzászólásra
mekkora terület?
Válasz #2761. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Szutyok nem tünik el.Spc-vel zürös lessz a vetés meg nemlehet ekézni sem sztem.Felszántani és azzonal rá a kombit????Van gruber sziv kapával meg hegy is van hozzá,hátul nagy pálcás henger vagy ásoborona egy sorosan ráépitve cserélhetö.
Válasz #2757. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
10ezer/q kálium-klorid az olcsó lenne milyen beszerzés ez? az ára szerintem most kb.:14ezer
Válasz #2760. hozzászólásra
Egy sor grúber,és vetés előtt megint egy sor.
Évelö édeskömény után napraforgo?????????????Most kéne felszántani a területet fél méteres zsombék van raljta.![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Azért nagy kérdés, hogy a Kentaur mennyire működik barkó ellen???
Ugyan is a hatóanyaga nem szívódik fel a növénybe csak gázosodó hatása van. Nem tudom ez mennyire elég barkó ellen?
Most hogy nem lehet csávázni a napramagot rovarölővel, ki hogy oldja meg a barkó rágás elleni védelmet.![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Mikrogranulátum szóróval továbbra is műtrágyát szeretnék szórni, vagy ahhoz keverjem be a kentaur-t![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Sajnos felénk nincs állattartás, még venni sem lehet trágyát!
Kálium kloriddal mik a tapasztalatok?
60%-os...
Érdemes márciusba simitózás elött kiszórni egy mázsát kukorica, napra alá?
Ára olyan 10ezer/q körül van..
Startert mindenképp kap vetéssel 1 menetben 1mázsát kb. +15kg mikrot.
A költség miatt kérdem a kálisót....
Eddig minden évbe kapott a terület repce búza alá is, 1mázsa map-ot 1mázsa kálit..Szár szecskázva volt.Nem lett lehordva!
Azért biztos,hogy az ŕllattartŕs nem egy sikerŕgazat.DE! Csak ŕmulok ezen a temčrdek méregdrŕga csodaszeren aminek a felčröl nem is hallottam. Amiket szňrtok.Az a kb 7000mŕzsa fasza szarvasmarha almostrŕgya,amit čvente kiszňrunk,igencsak felértčkelödik. Kb 60-70 szňró, sajŕt ŕllomŕnyból,amit igyis ugyis mozgatni kellene. Irdatlan ktg megtakaritŕst jelent. Mi a napra alŕ 2q kŕliumnitrŕt,s gól. neoma 45q, Kukorica 10t/3q pčtivel/ 3 čvente 600q/ha trŕgya.Igaz a földek is jOK.
Válasz #2752. hozzászólásra
Bactofil-ról mi a véleményed? használod rendesen vagy csak néha?
köszi
Válasz #2750. hozzászólásra
Üdv és köszönöm. Neomám már volt, nem volt rossz,remélem ez is lesz olyan jó.
Csak az Alegonak kisebb az ára.
Claastra!
SaatenUnion - Armada hogyan muzsikált?
Válasz #2751. hozzászólásra
150 kg Pétisó, 1 liter Bactofil, 130kg Yara 7-20-28 vetéssel egy menetben. Mirage gombaölő.
Válasz #2750. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Mit kapott alá és rá?Nekem idén lesz Neoma de a naprában nagyon kezdő vagyok köszi.
Válasz #2746. hozzászólásra
Nekem volt 18-22 Ak-s földbe Alego, és Neoma is. Az Alego 31 q-t adott, a Neoma 32 q -t.
Válasz #2748. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz #2746. hozzászólásra![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
A NEOMA jobb!!
Válasz #2742. hozzászólásra
Nem feltétlen.Majd ahogy kívánja.
Üdv Mindenkinek,kérdésem a következő: Közepesen ellátott (tápanyaggal) 20-22 Ak területbe volt-e valakinek Nk Alego Cl ? Milyen a tapasztalat vele ?
Válasz #2736. hozzászólásra
Zsolt , a fejtágitón LG-s mondta h eddig 50-52e/ha-t ajánlották a gyenge földjeinkre, de már 55-57e/ha-t ajánlják optipálisnak, /felettünk lévő zúgástól estleg nem halottad volna / .
Válasz #2743. hozzászólásra
Alert sun. Szántóföldi géppel az utolsó pilanatban.
Válasz #2741. hozzászólásra
Mivel volt gombaölőzve és mikor? Még szántóföldi géppel vagy hidassal?
Válasz #2741. hozzászólásra
Akkor ezután csak gombaölve lesz napra termesztés?
Válasz #2740. hozzászólásra
Konkrét tesztet nem csináltam.volt egy 63 ha tábla 27q adott,az nem kapott
lomb trágyát meg gombaölőt.A többi,110 ha több darabban volt,ezek kaptak
gombaölőt +Yara Brassitrel lombtrágyát.fajsúlya jóval nagyobb volt.Kb 70q kocsin ebből 76-78q volt.A kezeltek területkbe volt 30-40q.A 110 ha átlaga
32q volt.Neoma volt mindegyikbe.
Tavalyi tapasztalatok napraforgó gombaölésről?
Decsi! Te is úgy nyilatkoztál tavasszal, hogy idén próbálkozol vele. Volt valami különbség?
Akkor valamit benéztem! Köszönöm a felvilágosítást!![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Kormányportál-ról másolom ! ----
Változások a Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot (HMKÁ) szabályozásában
2011. április 27. 8:57
.
Az elmúlt évek tapasztalatai és a gazdák visszajelzései alapján a minisztérium több ponton megváltoztatta a Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot (HMKÁ) előírásrendszerét.
Az új rendelet módosítja a vetésváltási szabályokat. A gazdálkodó például ugyanazon a területen négy egymást követő éven keresztül termelhet vetőmagtermesztés céljából hibridkukoricát.
A változtatás szerint ugyanazon a területen egymást követő évben nem termeszthető a burgonya, a napraforgó, a káposztarepce, a szójabab, a cukorrépa, az olajtök és a dinnye. További újdonság, hogy a két évig termelhető kultúrák köre kiegészül a zabbal és a cirokfélékkel.
A rendeletmódosítás pontosítja a gyommentes állapot fogalmát, egyértelműsíti az öntözési célú vízhasználat előírását, tisztázza a kunhalmok – a mesterségesen létrehozott védett dombok - területén a fafelhasználás kérdését. A rendelet április 23-tól hatályos.
Válasz #2733. hozzászólásra
Nagyon rosszul. Maga után lem lehet csak vetni..
Válasz #2735. hozzászólásra
kölcsönösmegfeleltetés.hu azt írja: "nem javasolható a napraforgó ugyanazon területre történő visszavetésé 4-5 éven belül."
tehát nem tiltja
én úgy tudom hogy csak maga után nem lehet vetni
Én úgy tudom hogy csak az AKG-ban van ilyen
Válasz #2732. hozzászólásra
Területalapú támogatás igényléséhez az 5 éves vetésforgóban csak egyszer lehet napraforgó vagy rosszul tudom? Valahol mintha ezt olvastam volna,vagy csak ezt akarják behozni.Az akg-be eddig is így volt,de most a sima területalapúhoz is ezt akarják vagy már be is vezették.
Válasz #2731. hozzászólásra
két év triticale egy év napraforgó.
napra alá lazítás és szántás csak Pulsar és kultivátorral 2q mas-t. (idén lehet kap ként)
napra után trágyázás szántás két triti között csak tárcsa. szalmát zúzatom ha csak nem olyan az év mint 2012-ben.
Válasz #2729. hozzászólásra
Mit vetsz helyette?
Technológia?
Eddig a naprák nagyjából jok voltak, 2008ban volt asszem, hogy vihar, szél volt kidöntötte a naprát rendesen...
Na akkor olyan 1,5t jött ki....persze a költség meg volt rendesen. akkor még E82 volt mindig vetve.
Évek óta most Neoma, meg tavaly a H42 lett kipróbálva!
A napra a kevés csapadékot is jól hasznosítja.
Válasz #2726. hozzászólásra
itt 2010-ben is. azóta nem vetek kukoricát mert ha akkor képes volt kisülni akkor mindig ki fog.
Válasz #2727. hozzászólásra
170mm körül.
Terméseredményre csak annyit, hogy 3tonna felett lett kicsivel.
Válasz #2721. hozzászólásra
Meg ha vezeted a csapadékot akkor annyit hogy tenyészidőbe hány mili esőt kapott?? ![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Mindent leírtál csak a napraforgó terméseredményt nem, ha publikus légyszi írd már meg
Válasz #2723. hozzászólásra
Igen megtévesztő a látvány, pedig ez homok, pár AK föld.
2011-ben a kukorica nagyon silány volt benne...
Válasz #2722. hozzászólásra
Volt.
Wing-p
Pulsar