Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.69 FtUSD395.26 FtCHF435.92 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Bizony bizony,ne rakjon fel senki olyan képet amin jó termés mutatkozik mert holnap a tőzsdén zuhanni fognak az árak ha meglátják ezeket a fotókat. Egyszerűen nem tudom megérteni hogy még mindig vannak olyan emberek akik elhiszik hogy az itt közzétett képeknek árbefolyásoló hatásuk van.( a kupecek meg közlekednek az országban látják nagyjából milyen termés lesz nem kell külön fórumot nézegetni nekik)
Na várjál! Majd rakok én fel az enyémről képet és rögtön elszalad az ára.
Erre szabályosam sül a napra. Nekem sok helyen dertékig fel van száradva + kicsi fej stb..... És van másnak is ilyen sajti.
Csak tegyetek fel még sok ilyen képet és majd csodálkoztok hogy a napra 70-80 ft lesz!!! De akkor ha valaki itt pofázik e miatt akkor vessen magára az aki képet felrakott a szép napráról!!! Nézik ezt a fórumot a kupecok is!!!
1-2 képet én is benyomok,szintén neoma és szintén nem kapott gombaölő szert,azonban nyomattam egy biona nevezetű lombtrágyát ami 6 %-ban tartalmaz rezet
Az látszik, hogy szárbetegség van rajta, a permetezés meg függ a kezelés idejétől és körülményeitől is, nincs 1 növényvédős ismerősöd aki értis hozzá?
szerintem megérné neked felhajtani 1 normálisat
Tudomásom szerint a biodieselt azt repcéből nyomatják csak, az eu nem engedi a naprát mert annak valami tényezője nem felel meg, de lehet én tudom rosszul.
Állítólag szép csendben lejjebb vitték a biodízel bekeverési arányt, amit kötelező jelleggel kell a gázolajba belenyomatni, ergo kisebb lett a felvásárlói piac...
Mondjuk mindig van duma, hogy miért alacsony az ára valaminek.
Ez általában úgy van, hogy mikor már télen az folyik a médiából, hogy jók a terményárak, akkor biztos, hogy megindul lefelé mire megtermeli a szegény paraszt....
Most őszre tuti mindenki árpát fog vetni, mert az még bejött jó terméssel, és az ára sem bukott le annyira
Végül is olyan sokkal több mindent nem kapott 1q yara,mikrogranulátum mütrágya,gomba ölő, lombtrágya,+repülő.Olyan 45000e ft/ha van többe.
És ezeknek gabona előveteménye volt.Minimum 5 mázsával kellene többet
adnia a másikkal szemben,hogy vissza jöjjön a plusz költség.
Nem itt is csak itt. Ez a 60 ha tábla a régi jól bevált technológiám szerint van csinálva.Nem kapott semmit.(1q műganét)A többi 110 ha ki lett nyalva a segge lett is költség rendesen!Kíváncsian várom a végét.
Nekünk is LE25 van vetve. Az is ilyen marha magas. Elképzelhető, hogy ez fajta jelleg inkább, hogy ekkorára nő. Tányérok is elég szépek alakulnak rajta, csak lesz benne mag is rendesen.
És ez a termés javára vagy kárára válik,hogy ilyen magas?
Kerítésnek jó lesz a szára régen napraforgó kóróból csinálták ezen biztos nem látnak át.Bocsi.
Pihenés képpen, napra szemlén faterral (na meg a mi szemünk neveli, muszáj megnézni mert nem nő ) .
Fatert levágtam a képről és egy másik jó gazdát beraktam ...
Vetés óta 30mm.
Így néz ki a május 4-én vetett Neoma, 10 AK-s réti földbe
220kg Pétisó szórva - 150kg Timac 49NPS /3-22-24/
Gyomírtva : 1l Pulsar + 3kg AN (első év, hogy került mellé. kötelezőnek látom!)
Gyomkezelés : 2x, véknyan kevés földdel. Megérte, a szomszéd táblába ha leesne a telefon, nemigen lenne meg a repedések között. Itt még nincs!
Lombtrágy :
15kg Epso Microtop + 3kg karbamid + 0,3l PIctor
15kg Epso Microtop + 5kg karbamid + 0,5l Pictor
A dűlőt, 2 héttel utána vetettük. Gyomírtáskor amikor tapostuk, azt mondtuk jó nagy pogácsák lesznek legalább. Sorközműveléskor a traktorkormányit mondogattunk, első lombtrágyázskor nagyobb lesz mint a kormány. Második kulti buszkormány. Hétvégén amikor permeteztem és tapostam a kövér naprát traktorkereket mondogattam
Keléskor a tábla mellett mellkasig ért a fű. A tücsök, fácán, nyúl, őz ebbe zabálni, de úgy néz ki lesz valami azokból is.
9523 hozzászólás
Válasz #2468. hozzászólásra
Akkor most kinek is van nagyobb feje???????????
A Nyírségben meg ilyen, itt volt azért csapadék rendesen.
Válasz #2470. hozzászólásra
Mikor és hol?Nekem még nem szóltak.
Akkor az NT által szervezett bemutatón, gondolom találkozunk egy páran.
Komoly árú
Nk Neoma. Meg én.
Válasz #2462. hozzászólásra
Sajnos már majdnem annyi.
Válasz #2465. hozzászólásra
reménytelen az idén semminek nincs jó ára.
Bizony bizony,ne rakjon fel senki olyan képet amin jó termés mutatkozik mert holnap a tőzsdén zuhanni fognak az árak ha meglátják ezeket a fotókat. Egyszerűen nem tudom megérteni hogy még mindig vannak olyan emberek akik elhiszik hogy az itt közzétett képeknek árbefolyásoló hatásuk van.( a kupecek meg közlekednek az országban látják nagyjából milyen termés lesz nem kell külön fórumot nézegetni nekik)
Nem mondod backi ,hogy az én képemnek hatása van a napraforgó világpiaci árának alakulásához?
Na várjál! Majd rakok én fel az enyémről képet és rögtön elszalad az ára.
Erre szabályosam sül a napra. Nekem sok helyen dertékig fel van száradva + kicsi fej stb..... És van másnak is ilyen sajti.
Válasz #2460. hozzászólásra
Csak tegyetek fel még sok ilyen képet és majd csodálkoztok hogy a napra 70-80 ft lesz!!! De akkor ha valaki itt pofázik e miatt akkor vessen magára az aki képet felrakott a szép napráról!!! Nézik ezt a fórumot a kupecok is!!!
Válasz #2460. hozzászólásra
Nagyon szép az enyém csak fele ilyen tányér , hát annyival soványabb erre a föld
1-2 képet én is benyomok,szintén neoma és szintén nem kapott gombaölő szert,azonban nyomattam egy biona nevezetű lombtrágyát ami 6 %-ban tartalmaz rezet
Válasz #2457. hozzászólásra
Mindegy minek hívjuk csak hozza a 4 tonnát.
Válasz #2456. hozzászólásra
Ez az "érettebb" valószínűleg gombásabb
Válasz #2455. hozzászólásra
De van nem is egy.Ez az év már így megy el,kíváncsian várom a különbséget.Ja meg ez az érettebb grúbert kapott ősszel a többi normális
szántást.
Válasz #2447. hozzászólásra
Az látszik, hogy szárbetegség van rajta, a permetezés meg függ a kezelés idejétől és körülményeitől is, nincs 1 növényvédős ismerősöd aki értis hozzá?
szerintem megérné neked felhajtani 1 normálisat
Lazítózott kukiföldbe valamilyen NK,4 fajta van abba a darabban.A 2. kép imeria.
Válasz #2452. hozzászólásra
Tudomásom szerint a biodieselt azt repcéből nyomatják csak, az eu nem engedi a naprát mert annak valami tényezője nem felel meg, de lehet én tudom rosszul.
Állítólag szép csendben lejjebb vitték a biodízel bekeverési arányt, amit kötelező jelleggel kell a gázolajba belenyomatni, ergo kisebb lett a felvásárlói piac...
Mondjuk mindig van duma, hogy miért alacsony az ára valaminek.
Ez általában úgy van, hogy mikor már télen az folyik a médiából, hogy jók a terményárak, akkor biztos, hogy megindul lefelé mire megtermeli a szegény paraszt....
Most őszre tuti mindenki árpát fog vetni, mert az még bejött jó terméssel, és az ára sem bukott le annyira
Válasz #2450. hozzászólásra
Meg lesz!
Válasz #2449. hozzászólásra
majd számolj be az eredményről
Válasz #2448. hozzászólásra
Végül is olyan sokkal több mindent nem kapott 1q yara,mikrogranulátum mütrágya,gomba ölő, lombtrágya,+repülő.Olyan 45000e ft/ha van többe.
És ezeknek gabona előveteménye volt.Minimum 5 mázsával kellene többet
adnia a másikkal szemben,hogy vissza jöjjön a plusz költség.
Válasz #2447. hozzászólásra
mit jelent a ki lett nyalva?
Válasz #2441. hozzászólásra
Nem itt is csak itt. Ez a 60 ha tábla a régi jól bevált technológiám szerint van csinálva.Nem kapott semmit.(1q műganét)A többi 110 ha ki lett nyalva a segge lett is költség rendesen!Kíváncsian várom a végét.
Válasz #2444. hozzászólásra
Nekünk is LE25 van vetve. Az is ilyen marha magas. Elképzelhető, hogy ez fajta jelleg inkább, hogy ekkorára nő. Tányérok is elég szépek alakulnak rajta, csak lesz benne mag is rendesen.
Válasz #2444. hozzászólásra
az már valóban jó
Válasz #2440. hozzászólásra
Hát az majd elválik, LE25-ös, remélem termés is lesz nem csak szár. Viszonylag jó földön van 24 Ak körüli.
Válasz #2442. hozzászólásra
Ne is mond. Felénk lassan mind ilyen lesz. És mégcsak ígérni sem ígérik az esőt.....
Egyre több ilyet látni.Talán majd visszakúszik az ár.
Válasz #2433. hozzászólásra
Itt is megspóroltad a gombaőlőt?
Válasz #2438. hozzászólásra
És ez a termés javára vagy kárára válik,hogy ilyen magas?
Kerítésnek jó lesz a szára régen napraforgó kóróból csinálták ezen biztos nem látnak át.Bocsi.
Válasz #2438. hozzászólásra
betyár! csak legyen termés is
ha szabad kérdezni milyen talaj, hibrid ill mennyi kaját kapott?
Egy kicsit megnőtt:
Ma lekötöttem a kite fele a 2. 6q 86000e ft/tonna így a 12q átlaga 93000ft
Válasz #2435. hozzászólásra
Mi is így vetettük, meg is nézem 7 végén..
Komoly tányérok..
Válasz #2434. hozzászólásra
2.5 ha/zsák 600000 ezer.
Válasz #2429. hozzászólásra
Méretes tányérok!
Mekkora tőszámmal vetetted?
Az idén is én aratok elsőnek a környéken.
Válasz #2429. hozzászólásra
Minimum 35,de lehet több is...
Válasz #2430. hozzászólásra
Akkor a 10-es kötésemmel még jó vagyok.
A mai nap abszurd megnyilvánulása 8600 + komp
Mai képek,az első Neoma a másikak Imeria-cs.Ebben az évben vetettem először napraforgót,szerintetek lehet rajta 30q/Ha?
Válasz #2426. hozzászólásra
Szép a tied is jó sűrű jól jártam ,hogy így vetettem a nagy szélvihar nem bántotta !
Válasz #2425. hozzászólásra
Szép az enyémet is megkezdte az őz egy sarokban , most ilyen az elmúlt két napban rengeteg esőt kapott! Április végi vetés.
itt meg ilyesmi
Pihenés képpen, napra szemlén faterral (na meg a mi szemünk neveli, muszáj megnézni mert nem nő ) .
Fatert levágtam a képről és egy másik jó gazdát beraktam ...
Vetés óta 30mm.
Így néz ki a május 4-én vetett Neoma, 10 AK-s réti földbe
220kg Pétisó szórva - 150kg Timac 49NPS /3-22-24/
Gyomírtva : 1l Pulsar + 3kg AN (első év, hogy került mellé. kötelezőnek látom!)
Gyomkezelés : 2x, véknyan kevés földdel. Megérte, a szomszéd táblába ha leesne a telefon, nemigen lenne meg a repedések között. Itt még nincs!
Lombtrágy :
15kg Epso Microtop + 3kg karbamid + 0,3l PIctor
15kg Epso Microtop + 5kg karbamid + 0,5l Pictor
A dűlőt, 2 héttel utána vetettük. Gyomírtáskor amikor tapostuk, azt mondtuk jó nagy pogácsák lesznek legalább. Sorközműveléskor a traktorkormányit mondogattunk, első lombtrágyázskor nagyobb lesz mint a kormány. Második kulti buszkormány. Hétvégén amikor permeteztem és tapostam a kövér naprát traktorkereket mondogattam
Keléskor a tábla mellett mellkasig ért a fű. A tücsök, fácán, nyúl, őz ebbe zabálni, de úgy néz ki lesz valami azokból is.
Válasz #2418. hozzászólásra
Ma fotóztam a jobbik Neomát , nem olyan ,mint a tiéd ,de ez se kapott esőt egy hónapja!