Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.69 FtUSD395.26 FtCHF435.92 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Jól van na szép!! De a tányér a lényeg szerintem is, a szára meg jó lesz tüzelőnek majd a télvíz idején!! Szerintem elég lenne a 140-150 magas növény csak lennének a tányérok kamion felni méret!!
Azért kérdeztem mert nekem is van ami 130 cm magas kb. Tavaly magasabb volt, sőt másik földben ugyanaz a Neoma 180 cm. Az LE 25 is ott körül van magasságba. Aztán nem tudom mi miatt van ez... De akkor ez normális?
Kite.Itt is annyi volt még múlthéten.Nem tudok okos lenni mi lett volna
a jó megoldás.Betakarításkor mindenféle képen pénzre lesz szükség
ha lekötöm ha nem valamennyit muszáj eladnom.Szerintem a betakarításkori ár itt körül lesz a fennmaradót meg betárolom ha lesz értelme.
Egyébként volt egy gazdatársnak is. A miénk kb 180cm magas lehetett, az övé min 250cm. Irigykedtem is nyáron, hogy mekkora napra, 1,8t lett a vége a magasabbnak... Inkább örülök most a kis törpe neomának
Tavaly volt Sikllos-unk, 1 hónapig sárgitottuk, gyönyörűszép citromsárga volt. Tettünk is érte! 2x0,8l Press, plusz még egy egyszikűírtó max dózissal. és még így se lett tiszta, de 2,6t lejött róla 3q pétivel, ratyi földben.
Gyönyörű , egységes nagyon , szép állomány.
Biztos, nem hazardiroztal és gombaolőzted.Én is napraforgót termelek, most lett kezelve gomba ellen Én szeretek valamennyire nyugodtan aludni. Az időjárás kiszámithatatlan. ,nem tudunk ellene tenni.
Mindenkinek köszönöm a választ! Úgy néz ki, hogy talán jön felénk pénteken hidas permetező, megpróbálok addig Tanos-t szerezni rá (2 hete kapott Alert Sun-t + Wuxal Boron Max-ot), és lefújatni velük. Nem nagy tábla (6,2 ha), de az idei összes napraforgómnak (12,8 ha) közel a fele, és őszintén szólva a többi nagyon nem néz ki jól, ez lett volna ami a reményeink szerint felhozza az átlagot a bukási szint fölé
Amalgerolt esetleg éredmes rakni rá? Megéri az árát a szer (elég húzós az ára)?
Közben találtam két táblázatot, ami jégverés esetén a fejlettségi fok és a sérülés mértéke alapján írja a várható termésveszteséget. Nekem R-2 fejlettségű stádium és 80 %-os levélpusztulás (szerintem optimista voltam ezzel a becsléssel) mellett kb. 60 %-os termésveszteséget ír
Ez a tábla nem kapott gyomírtót, nagyon jól sikerült a talajmunka. Egy sor kultivátor, nagyon jól érvényesült a gyomelnyomó hatása a naprának !Másik táblába ahol pulsaroztunk ott enyhén megsárgult de már kinőtte.Kb. 20-30 centivel kisebb mint ez.
Nekem is van siklós de valahogy nem szereti a Pulsart, nálad nem stresszelt be agyomírtás után?????? Nekem nagyon kellett nyomni megafollal és adtam még neki algafixet is, de most már látszik a hatás, valami hasonló lesz méretre már látszik rajta!!
Volna 1 kérdésem a gazdatársakhoz, főleg azokhoz akik jártak már így ahogy én!
Nálunk nem volt jég csak nagy mennyiségű eső és a napraforgó és a kukorica 30%-át eldöntötte a szél ami az esővel együtt jött! Épp nem a földön fekszik de nem olyan messze van hozzá. Szerintetek tud valamit még kezdeni magával vagy azok amelyek eldőltek azoknak annyi?
Ha nem törte el a szárakat, akkor simán lesz belőle napraforgó, ne keseredj el! Sőt örülj, mert ha már kint lennének a tányérok, akkor nagyobb bajod lenne, ez csak visszavetette kicsit...
Ha lesz ismét némi lombfelület, akkor esetleg Megafol vagy valami N,P,K-s lombtrágya + gombaölő. Igazság szerint most lenne jó kijuttatni, de most nincs felület, amin keresztül felvenné
Válasz #2372. hozzászólásra
Tavaly a faluban volt jég verés igy vagy még csúnyábban volt el verve a napraforgó,ami segíthetett a napraforgónak hogy nagy mennyiségű eső is esett ekkor 30-35q napraforgót arattak róla és azt hiszem hogy a jég után permetezték valami gomba ölővel
Mai fotók a "büszkeségeimről"!
Kislányom, én, és a Sikllos CL
A tábla a kocsi tetejéről
A szomszéd pio-ja egy héttel korábbi vetés.
Ja, én 180 cm vagyok.
9523 hozzászólás
Válasz #2422. hozzászólásra
Neoma a teteje homok csak az alja jó fekete .Hát Szabolcs megyében már rég volt nálunk eső
Válasz #2421. hozzászólásra
Ja kiszált a hajóbol a dunaparton Mézga koma környékén, és leengedte a viskit
, vagy épp a rumot!!
Válasz #2420. hozzászólásra
És mit kell nézni?Rajta kaptatok egy matrózt,hogy hugyál a narában?
Válasz #2419. hozzászólásra
Hát most esti a kép, a fiam készítette a tabjával!!
Válasz #2418. hozzászólásra
Elég rossz kép rajzoltad?
Na majd most.
Na és ehhez mit szólsz, eléggé felnézés van rá??????
Tavaly olyan 3tonna közelit adott.
Reméljük idén is meglesz annyi, persze minden plusz mázsának örül az ember.
Válasz #2414. hozzászólásra
Kapott szántásra 1mázsa káliumot, vetéssel egymenetben 1mázsa timac+ 15kg pannon starter.
Vetés előtt még 250kg Pétisót.
Kapott már egyszer Pictort szántóföldi géppel, keserűsót, multoleot+wuxal boron maxot is.....
Meg lett kultizva is.
Válasz #2412. hozzászólásra
műtrágyából mit kapott?
Válasz #2411. hozzászólásra
Jól van na szép!! De a tányér a lényeg szerintem is, a szára meg jó lesz tüzelőnek majd a télvíz idején!! Szerintem elég lenne a 140-150 magas növény csak lennének a tányérok kamion felni méret!!
Hát sztem is mindegy milyen magas, de ezek kb 140körüliek..
A tányér a lényeg+ szem...
Legyen inkább alacsony és erős szár kevésbé dölésre hajlamos.
Amugy Amistar Xtrat+multoleot+genezis napra levéltrágyát kapott tegnap.
Úgy gondolom idén megkapta a full-full technológiát!!
Válasz #2410. hozzászólásra
És itt?Felnéz a naprára,egy gebedt méhet vizsgál.
Válasz #2404. hozzászólásra
Hát igazából nem is tudom más honnan kellene a csávót és a naprát fényképezni, becsapós a kép!!
Válasz #2408. hozzászólásra
Azért kérdeztem mert nekem is van ami 130 cm magas kb. Tavaly magasabb volt, sőt másik földben ugyanaz a Neoma 180 cm. Az LE 25 is ott körül van magasságba. Aztán nem tudom mi miatt van ez... De akkor ez normális?
Válasz #2406. hozzászólásra
Hát 190 magas vagyok a napra átlagban sztem 130-40körül van.
Tavaly sem volt a neoma óriási, de nem is baj, nem dől meg annyira....
Viszont a H42 nagyobb, de kisebb tányérral.
Válasz #2405. hozzászólásra
Nekem LE25 van de akkora a szára hogy már bánom hogy nem a zöld részt lehet értékesíteni. Hogy mekkorák lesznek a fejek? Hááát....
Válasz #2405. hozzászólásra
Miért ilyen alacsony a napra? Vagy Te vagy olyan rettenetesen magas?
Elég szép egyelőre a Neoma és a H42 is!
A képen pár db neoma és én vagyok...
Válasz #2403. hozzászólásra
És itt?
Válasz #2402. hozzászólásra
Csak most látom térdel!!
Sógi 185 cm.
Válasz #2398. hozzászólásra
Kite.Itt is annyi volt még múlthéten.Nem tudok okos lenni mi lett volna
a jó megoldás.Betakarításkor mindenféle képen pénzre lesz szükség
ha lekötöm ha nem valamennyit muszáj eladnom.Szerintem a betakarításkori ár itt körül lesz a fennmaradót meg betárolom ha lesz értelme.
Válasz #2399. hozzászólásra
Egyébként volt egy gazdatársnak is. A miénk kb 180cm magas lehetett, az övé min 250cm. Irigykedtem is nyáron, hogy mekkora napra, 1,8t lett a vége a magasabbnak... Inkább örülök most a kis törpe neomának
Válasz #2384. hozzászólásra
Tavaly volt Sikllos-unk, 1 hónapig sárgitottuk, gyönyörűszép citromsárga volt. Tettünk is érte! 2x0,8l Press, plusz még egy egyszikűírtó max dózissal. és még így se lett tiszta, de 2,6t lejött róla 3q pétivel, ratyi földben.
Válasz #2396. hozzászólásra
Hová?Felénk 110-be kötik.
Válasz #2393. hozzászólásra
ez már valami
Lehet nem ez lesz életem legjobb döntése,de 100000/tonnába
lekötöttem az idei termésből 6 mázsát hektáronként.
Válasz #2394. hozzászólásra
Nem kapott csak pulsart,de azt is későn,kicsit megcsúsztam a kijuttatással.
Gyönyörű , egységes nagyon , szép állomány.
Biztos, nem hazardiroztal és gombaolőzted.Én is napraforgót termelek, most lett kezelve gomba ellen Én szeretek valamennyire nyugodtan aludni. Az időjárás kiszámithatatlan. ,nem tudunk ellene tenni.
Válasz #2391. hozzászólásra
Itt a link is (a saját jégverés szintemet elírtam, én az R-3 és 80 %-os levélveszteségbe esek szerintem):
http://www.sunflowernsa.com/uploads/resources/129/hail-damage-adjustment-guide.pdf
Válasz #2387. hozzászólásra
A linket megkeresem, addig beteszem a táblázatokat képként (ha sikerül):
Levél károsodás:
szár károsodás:
Válasz #2389. hozzászólásra
Itt megbolondította a naprát!!
Válasz #2388. hozzászólásra
Tavaly próbáltam,semmit nem tapasztaltam a kontrolhoz képest.
Válasz #2386. hozzászólásra
Tegyél rá megafolt, hihetettlen dolgokra képes.
Válasz #2386. hozzászólásra
Linkeld már be az a táblázatot ha lehet,köszi.
Mindenkinek köszönöm a választ! Úgy néz ki, hogy talán jön felénk pénteken hidas permetező, megpróbálok addig Tanos-t szerezni rá (2 hete kapott Alert Sun-t + Wuxal Boron Max-ot), és lefújatni velük. Nem nagy tábla (6,2 ha), de az idei összes napraforgómnak (12,8 ha) közel a fele, és őszintén szólva a többi nagyon nem néz ki jól, ez lett volna ami a reményeink szerint felhozza az átlagot a bukási szint fölé
Amalgerolt esetleg éredmes rakni rá? Megéri az árát a szer (elég húzós az ára)?
Közben találtam két táblázatot, ami jégverés esetén a fejlettségi fok és a sérülés mértéke alapján írja a várható termésveszteséget. Nekem R-2 fejlettségű stádium és 80 %-os levélpusztulás (szerintem optimista voltam ezzel a becsléssel) mellett kb. 60 %-os termésveszteséget ír
Válasz #2384. hozzászólásra
Ez a tábla nem kapott gyomírtót, nagyon jól sikerült a talajmunka. Egy sor kultivátor, nagyon jól érvényesült a gyomelnyomó hatása a naprának !Másik táblába ahol pulsaroztunk ott enyhén megsárgult de már kinőtte.Kb. 20-30 centivel kisebb mint ez.
Válasz #2375. hozzászólásra
Nekem is van siklós de valahogy nem szereti a Pulsart, nálad nem stresszelt be agyomírtás után?????? Nekem nagyon kellett nyomni megafollal és adtam még neki algafixet is, de most már látszik a hatás, valami hasonló lesz méretre már látszik rajta!!
Válasz #2382. hozzászólásra
köszi , időközben végignéztem a többi topikot is!
Válasz #2381. hozzászólásra
olvass vissza itt is meg az eső meg a kukorica témákba is ott sok minden le van írva meg fényképezve
Volna 1 kérdésem a gazdatársakhoz, főleg azokhoz akik jártak már így ahogy én!
Nálunk nem volt jég csak nagy mennyiségű eső és a napraforgó és a kukorica 30%-át eldöntötte a szél ami az esővel együtt jött! Épp nem a földön fekszik de nem olyan messze van hozzá. Szerintetek tud valamit még kezdeni magával vagy azok amelyek eldőltek azoknak annyi?
Ha nem törte el a szárakat, akkor simán lesz belőle napraforgó, ne keseredj el! Sőt örülj, mert ha már kint lennének a tányérok, akkor nagyobb bajod lenne, ez csak visszavetette kicsit...
Ha lesz ismét némi lombfelület, akkor esetleg Megafol vagy valami N,P,K-s lombtrágya + gombaölő. Igazság szerint most lenne jó kijuttatni, de most nincs felület, amin keresztül felvenné
Biztosítás?
Tavaly a faluban volt jég verés igy vagy még csúnyábban volt el verve a napraforgó,ami segíthetett a napraforgónak hogy nagy mennyiségű eső is esett ekkor 30-35q napraforgót arattak róla és azt hiszem hogy a jég után permetezték valami gomba ölővel
Válasz #2376. hozzászólásra
Még nem virágzik de nem sok híjja!!! Bő hét szerintem!
Válasz #2375. hozzászólásra
van, akinek már virágzik?
Mai fotók a "büszkeségeimről"!
Kislányom, én, és a Sikllos CL
A tábla a kocsi tetejéről
A szomszéd pio-ja egy héttel korábbi vetés.
Ja, én 180 cm vagyok.
Rekord nem lesz de lesz még belőle valami a forgó nagy túlélő,gombaölőt nyomjál neki azonnal.