Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.5 FtUSD391.39 FtCHF432.34 FtGBP484.97 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1972. hozzászólásra
Felénk a tervezett aratás elött 2-3 héttel.De ha az idö igy halad akkor igencsak szeptember elején lehet tolni a naprát lefele.Mi nem szoktuk deszikálni idáig mindig sikerült nélküle betakaritani.A brio neoma jol megszárad mág a szára is.A pio e82 az már elég huzos betakaritani a szem már jo a tányér és a szár meg tiszta dudva.Nálunk az össz terület 50ha,kis területek szerteszéjjel.Azt vágjuk amelyik a legjobb és igy haladunk.Mind neoma 2ha van e82.Idáig elég mutatos szép nagy tányérok vannak meg jo sürü 60 ezerrel lett vetve.Jol kötött sztem jo lessz.Nem ugy mint a kuki az már változatos ,partnerekkel eggyüt van 80 ha kb 10 fajta ott lessz olyan is amin csak zuzni fog a kombájn
Ki mit gondol mikor lesz aktuális a deszikálás?én ma néztem egy 40ha táblát...van már benne barna kis csik...meleg is lesz..sztem 2hét és lehet deszikálni.ki hogy látja??viszonylag szép tányérak vannak.
Ugyan olyan sz@r mint a többi. Amikor nálad lejött 70mm,akkor nálunk semmi. Azt a kiritikus időszak volt neki,egyszerűen nem tudott megnőni.
Mindegy ez ilyen év,ebből nem lehet következtetést levonni, hogy melyik a jobb. Majd nálad kiderül a mázsán
Ma autóztam vagy 400km-t az országban (Jász-Nagykun-Bács)Hát nem egy főnyeremény az ottani napra , de még inkább a kukorica földek látványa, engem se sokan irigyeltek a 2010-es belvízért ,de én sem most az ottani gazdatársakat, mert Karcagtól Kecskemétig bizony nagy a baj
Válasz #1960. hozzászólásra
Egy kis biztosíték ettől nagyon feljebb egyébként nem nagyon hallottam,bár lehet tájékozatlan vagyok.
Az okosok most azt jósolják, hogy a napra valamennyivel lentebb fog menni.Ennyi az oka.
Kibb nagyot mutat szinte 40-45 öt is kapásból!!Pláne a NEOMA-hoz viszonyitva..És a végeredmény..Zöld száron nehezen be érö növényzet jó vastag száron a java termett 25-27 mázsát!!Nagy püfett szemek könyü faj sújjal!! A sokkal vacakabb neoma úgy el verte mint jég a határt!!Az üzlet kötö meg azt mondja amit neki be tanitottak..eg persze amit te hallani akarsz!! Nem védem a neomát!!Mert az idén jól be szopatak vele..DE a sok éves statisztika még mindig öket igazolja!!És amikor a napra már a 132 körül járogat ott már nagyon észnél kell lenni!!
Szép mindkettő!Ez a LG.56.58 felénk is van fajtasorban az egyik embernek, de itt is hatalmas fejek vannak rajta.
Korábbi eredményeid vannak már ezzel a fajtával kapcsolatban!Érdekelne mire képes jövőre lehet kipróbálnám!
A kép az csalhat is, függ a fajtától tőszámtől is, de szép!! szerintem a 3 minimum meg lesz, de csend másoké is lehet jó ne verjük le az árakat, amúgy mennyire szerződtél árban???
Emberek csak lassan ezekkel a képekkel, mert aratásra le fogják nyomni az árat!!! Majd novemberben tegyetek képet fel arról kinek milyen volt a napra, addig csend!!
Reklám vagy nem reklám!
Aki hozzánk közel lakik...zala megye,somogy,vas...esetleg nagyobb területért baranya..
Ha valakit érdekel jelezze!
A NAS asztal az oros átalakitása esetleg más tákolmányoktol eltér..bizonyitott hogy 2-3mázsa elszorásánál már megéri ezzel aratni esetleg venni!
Sziasztok felteszek pár képet (mai) az első napraforgómról (3+1 ha) Neoma 1-1,5m magas , Mosonmagyaróvár ... 3 ha-ban van egy lapos rész ott kisebbek a fejek. Az 1 ha- ban pedig mind kicsi, táblák egymástól 100m-re vannak.
Ki mit gondol a betakarításról?én ugy néztem elöbb lesz aratás mint tavaly??szept 4én jött a helikopter a neomára,és 15én kezdödött az aratás.
De volt aki már szept első hetében vágta..
Felénk a tányérak ugy ahogy beteltek elég jó néz ki,benne vana mag rendesen..sztem már csak érnie kell??
Válasz #1927. hozzászólásra
Amikor Pilátus kihallgatta Jézust, feltette neki ezt a kérdést: „Mi az igazság?#8221;és lám jött a megvilágosodás és te válaszoltál erre...
9524 hozzászólás
Válasz #1972. hozzászólásra
Felénk a tervezett aratás elött 2-3 héttel.De ha az idö igy halad akkor igencsak szeptember elején lehet tolni a naprát lefele.Mi nem szoktuk deszikálni idáig mindig sikerült nélküle betakaritani.A brio neoma jol megszárad mág a szára is.A pio e82 az már elég huzos betakaritani a szem már jo a tányér és a szár meg tiszta dudva.Nálunk az össz terület 50ha,kis területek szerteszéjjel.Azt vágjuk amelyik a legjobb és igy haladunk.Mind neoma 2ha van e82.Idáig elég mutatos szép nagy tányérok vannak meg jo sürü 60 ezerrel lett vetve.Jol kötött sztem jo lessz.Nem ugy mint a kuki az már változatos ,partnerekkel eggyüt van 80 ha kb 10 fajta ott lessz olyan is amin csak zuzni fog a kombájn
Válasz #1971. hozzászólásra
Ezt élőben hol lehetne megnézni, én jövőre tervezek vetni belőle 25 hekit, mag megvan idén nem lett elvetve elfogyott a föld!!
Ki mit gondol mikor lesz aktuális a deszikálás?én ma néztem egy 40ha táblát...van már benne barna kis csik...meleg is lesz..sztem 2hét és lehet deszikálni.ki hogy látja??viszonylag szép tányérak vannak.
Ragt Sikllos
3q 27% sor mellé, 13Ak föld
Válasz #1964. hozzászólásra
ha tovább mentél volna nyugatra nem láttál volna szebbet
Válasz #1967. hozzászólásra
Errefele is a későbbi vetések jóval nagyobbak mármint látszatra,de majd kiderül.
800 ágú neomája van vlkinek?
Válasz #1966. hozzászólásra
megnőni nálam se tudott nagyon, de a fejek szépek. szerencsém volt, hogy későn kezdett virágozni
Válasz #1951. hozzászólásra
Ugyan olyan sz@r mint a többi. Amikor nálad lejött 70mm,akkor nálunk semmi. Azt a kiritikus időszak volt neki,egyszerűen nem tudott megnőni.
Mindegy ez ilyen év,ebből nem lehet következtetést levonni, hogy melyik a jobb. Majd nálad kiderül a mázsán
Válasz #1957. hozzászólásra
Én is 125 ft.
Ma autóztam vagy 400km-t az országban (Jász-Nagykun-Bács)Hát nem egy főnyeremény az ottani napra , de még inkább a kukorica földek látványa, engem se sokan irigyeltek a 2010-es belvízért ,de én sem most az ottani gazdatársakat, mert Karcagtól Kecskemétig bizony nagy a baj
Válasz #1960. hozzászólásra
Egy kis biztosíték ettől nagyon feljebb egyébként nem nagyon hallottam,bár lehet tájékozatlan vagyok.
Az okosok most azt jósolják, hogy a napra valamennyivel lentebb fog menni.Ennyi az oka.
Válasz #1959. hozzászólásra
Köszi a kimerítő választ!Akkor nem próbálkozunk!
Itt is ami felénk van nagyon mutatós,mostmár tényleg kíváncsi vagyok a végeredményre.
Válasz #1956. hozzászólásra
kb. 10%-ot rávert a neomára és másra is mérve
Válasz #1958. hozzászólásra
most már minek
Válasz #1954. hozzászólásra
Kibb nagyot mutat szinte 40-45 öt is kapásból!!Pláne a NEOMA-hoz viszonyitva..És a végeredmény..Zöld száron nehezen be érö növényzet jó vastag száron a java termett 25-27 mázsát!!Nagy püfett szemek könyü faj sújjal!! A sokkal vacakabb neoma úgy el verte mint jég a határt!!Az üzlet kötö meg azt mondja amit neki be tanitottak..eg persze amit te hallani akarsz!! Nem védem a neomát!!Mert az idén jól be szopatak vele..DE a sok éves statisztika még mindig öket igazolja!!És amikor a napra már a 132 körül járogat ott már nagyon észnél kell lenni!!
Én ma szerződtem
HO:133
LO:128
Válasz #1949. hozzászólásra
112 az egyik,amásik 113+ a vetőmag fele,így 125 körülre jön ki majd a vége.
Válasz #1953. hozzászólásra
Számokban kifejezve,más fajtákhoz hasonlítva?!
Válasz #1950. hozzászólásra
Itt a fórumon moly szerint,nagyívbe megverte a neomát.Azért vetettem próbára.Az üzletkötő szerint is jó.
Válasz #1952. hozzászólásra
Hiszek neked!De ha egy kicsit bővebbre ereszted?!
Válasz #1952. hozzászólásra
nekem tavaly volt 56.63, az vert mindent
Válasz #1950. hozzászólásra
Ha röviden jelemezni akarom akkor azt irom rola hogy csupán OPTIKAI-csalódás--Ha teheted kerüld nagy ivben!!!
Válasz #1947. hozzászólásra
bejött a kondi? nekem a kezdeti nehézségek ellenére pompás
Válasz #1945. hozzászólásra
Szép mindkettő!Ez a LG.56.58 felénk is van fajtasorban az egyik embernek, de itt is hatalmas fejek vannak rajta.
Korábbi eredményeid vannak már ezzel a fajtával kapcsolatban!Érdekelne mire képes jövőre lehet kipróbálnám!
Válasz #1948. hozzászólásra
A kép az csalhat is, függ a fajtától tőszámtől is, de szép!! szerintem a 3 minimum meg lesz, de csend másoké is lehet jó ne verjük le az árakat, amúgy mennyire szerződtél árban???
Válasz #1946. hozzászólásra
Nagyrésze leszerződve!Szerinted mennyit ad?
Válasz #1946. hozzászólásra
akkor én teszek fel képet a sajátomról,felhajtom vele az árakat
Emberek csak lassan ezekkel a képekkel, mert aratásra le fogják nyomni az árat!!! Majd novemberben tegyetek képet fel arról kinek milyen volt a napra, addig csend!!
Válasz #1944. hozzászólásra
NK Trisan ugyan abba a darabba.
LG.56.58
Reklám vagy nem reklám!
Aki hozzánk közel lakik...zala megye,somogy,vas...esetleg nagyobb területért baranya..
Ha valakit érdekel jelezze!
A NAS asztal az oros átalakitása esetleg más tákolmányoktol eltér..bizonyitott hogy 2-3mázsa elszorásánál már megéri ezzel aratni esetleg venni!
Béraratás!
nVálasz #1941. hozzászólásra
Én is ugy látom,több nem is kell...elég az 52-55ezer
Válasz #1940. hozzászólásra
Bérmunkában vetették el, úgy 55E szem/ Ha körül...
Válasz #1933. hozzászólásra
Ez kb 52ezerrel volt vetve?
Válasz #1937. hozzászólásra
Szerintem is!
Válasz #1937. hozzászólásra
Jó ezt olvasni! 25q - 30q vagy akár több , de azért még nem költöm el a péndzt.. Remélem aratásig lesz 15E q-ja
Válasz #1934. hozzászólásra
30 hoz közelebb lesz,mint a 25-höz.De inkább felette.
hello valaki szokott npk műtrágyát szórni alaptrágyázás ként ősszel napraforgó alá?
Válasz #1932. hozzászólásra
Nemrossz ez sztem 25q körül lesz
Sziasztok felteszek pár képet (mai) az első napraforgómról (3+1 ha) Neoma 1-1,5m magas , Mosonmagyaróvár ... 3 ha-ban van egy lapos rész ott kisebbek a fejek. Az 1 ha- ban pedig mind kicsi, táblák egymástól 100m-re vannak.
Ki mit gondol a betakarításról?én ugy néztem elöbb lesz aratás mint tavaly??szept 4én jött a helikopter a neomára,és 15én kezdödött az aratás.
De volt aki már szept első hetében vágta..
Felénk a tányérak ugy ahogy beteltek elég jó néz ki,benne vana mag rendesen..sztem már csak érnie kell??
Válasz #1927. hozzászólásra
Amikor Pilátus kihallgatta Jézust, feltette neki ezt a kérdést: „Mi az igazság?#8221;és lám jött a megvilágosodás és te válaszoltál erre...
Válasz #1924. hozzászólásra
Tavaly kisparcellás kísérletben 3q val többet termett mint a neoma.
"Kukacoskám" a "jobbik a jobb"... de ezt már az egész ország is tudja
AZ igazán jól sikerült NEOMA az nem is ilyenkor szokott jó lenni hanem a mázsaházban!!!!
Válasz #1919. hozzászólásra