Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.42 FtUSD402.41 FtCHF440.92 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #920. hozzászólásra
Már kelés után észrevehető volt ,hogy az állomány kb 10%-nál összesodródott a levélzet és nehezen akart fejlődni, ezeken a töveken látom a hónaljvirágokat...
ÉN goal duplóval és winggel alapkezeltem ,kapott egy özönvizet permetezés után.A két szer közül valamelyik okozhatta.
Vagy hamisítvány a vetőmag , vagy a Pulsar csinálta , vagy csak a vetőmagtermesztés során történ valami galiba (amit ha Török vetőmagot kaptál inkább előfordulhat)...
Sziasztok!
Számomra érdekes jelenséggel szembesültem a mai határszemlén, a napra kifejlett kalapja mellett számos kis oldalirányú kalapképződmény található. Még ilyet nem láttam: Neoma! Valakinek tapasztalata van-e ossza meg!
3. előírás: Vetésváltásra vonatkozó előírások:
a) Egymás után két évig termeszthető: rozs, búza, tritikálé, árpa és dohány;
b) Egymás után három évig termeszthető: kukorica;
c) Több évig termeszthető maga után: évelő kertészeti kultúrák, évelő
takarmánynövények, fűmagtermesztés, méhlegelő céljából vetett növények, illetve
energetikai hasznosítás céljából vetett több éves növények, valamint a rizs;
d) Minden egyéb növény egy évig termeszthető.
A 2008. évi egységes területalapú támogatás iránti kérelem beadásának időpontjában a
területen termesztett kultúra számít a kiindulási évnek, melyhez viszonyítják a jövőben a
vetésváltásra vonatkozó szabályok betartását.
Válasz #892. hozzászólásra
Náluk 50-80mm esett az elmúlt napokban és megjelent a tányérokon nálunk is a gomba. Mi hétfőn repüljük is, nem kockáztatunk, most virágzott el szépet mutat.
Válasz #890. hozzászólásra
Van itt egy idős gazdatárs /világ életében maszek volt / majd ha jön délután kérdezek tőle, mert neki is sokszor volt már napraforgója!
Nem tudom más szembesült-e ilyen jelenséggel,borzasztó vegyes magasságot mutat az állomány.Mint ha a magtárból vetettem volna.Mit adnak el nekünk Neóma néven, ilyen pici pénzért?Egyébként vannak szép tányérok.
Csávázás nélkül a peronoszpora miatt is nagyon kockázatos visszavetni, különösen az idei év után. A másik dolog hogy mivel ezek hibridek, visszaütnek a szülői vonalakra. A 2 tonna pedig elég soványka.
úúú, mi meg vesszük a drága magot.
Ez kukinál mennyire működne, hogyha visszavetném a szebb magokat.
Mert gondolom a minősége és a termés mennyisége nem lenne olyan mint a fémzárolt vetőmagé.
Tavaly láttam egy emberkét, górés kukit vettet, aztán a végén a csövek is olyan csoffatak voltak,
Tavaly ismerősömék kaptak 20ha -ra hamisított kombájn tiszta vetőmagot , elvetették : 22q/ha lett... Bár tavaly Qrva jó év volt rá...
De itt egy TSZ öreg magának kirostált napraforgót vetegetett és évekig 2tonna körüli termések voltak neki...
Az ugye nem sok , de ha azt nézzük , hogy most aki későn bírt rámenni a földjére és úgy gondolta hogy nem érdemes már bele a drága mag , annak ez egy jó alternatíva lehet...
Az az apa vonalra való vissza térése ha jól tudom.
1x nálam is megmaradt(vagy 8 éve) egy területem napra után, ami kapott egy sor carriert és utána felejtős volt, mert a víz nem engedett be(most ott van épp a repce), majd kis fagyon még 1 carriert(nem fagyott el a napra !!!!! Aréna) és tavasszal még mindig annyira sáros volt, hogy semmit nem tudtam vele kezdeni. Mire tudtam volna rendesen szépen kinézett. Gondoltam zöldtrágyának lenyomom de ismét az esők közbeszóltak úgy, hogy mire odaértem már kialakultak a szemek. Kombájnnal mentünk legközelebb és 22 q lett úgy, hogy nem kapott semmit és gaz sem volt csodák csodájára. Tudom, hogy ez hihetetlenek hangzik de 1x bejött, többször meg nem próbálom ki ha egy mód lesz rá !
9523 hozzászólás
Válasz #922. hozzászólásra
Akkor sztem a goal lehet a hunyó...
Válasz #921. hozzászólásra
Goal és pledge nálam az alapkezelés
Válasz #920. hozzászólásra
Már kelés után észrevehető volt ,hogy az állomány kb 10%-nál összesodródott a levélzet és nehezen akart fejlődni, ezeken a töveken látom a hónaljvirágokat...
ÉN goal duplóval és winggel alapkezeltem ,kapott egy özönvizet permetezés után.A két szer közül valamelyik okozhatta.
Válasz #919. hozzászólásra
Itt is van
Válasz #918. hozzászólásra
Nálam is van ilyen,de nem a pulsár okozhatta,mert ott is jelentkezik ahol nem kellett pulsároznom.
Válasz #917. hozzászólásra
A Pulsar is okozhat ilyen jelenséget? Amúgy román Neoma(Kite)nem gondolom hogy hamisítvány!
Köszi.
Válasz #915. hozzászólásra
Vagy hamisítvány a vetőmag , vagy a Pulsar csinálta , vagy csak a vetőmagtermesztés során történ valami galiba (amit ha Török vetőmagot kaptál inkább előfordulhat)...
szerintem
az igen hát nem tok én legalább is segiteni nem láttam még ilyet, sok száron van ez? lehet a vetömag nem tom
Sziasztok!
Számomra érdekes jelenséggel szembesültem a mai határszemlén, a napra kifejlett kalapja mellett számos kis oldalirányú kalapképződmény található. Még ilyet nem láttam: Neoma! Valakinek tapasztalata van-e ossza meg!
azt hittem többért szorjákárba van szerintem mert durván egy 10esböl kijön egy ha
Válasz #912. hozzászólásra
Tavasszal 3800-4000 Ft/ha-ért csinálták. Gondolom most is annyi.
Én az AlertSunt 6600-ért veszem.
A Tanos 6000/ha.
Válasz #909. hozzászólásra
mennyiért szorják le hektárját? és mennyi a vegyszer?
eddig nem is tudtam ezekröl a vetésforgokrol
de érdekes dolgok
Válasz #908. hozzászólásra
Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot előírásai
Rövidítve:HMKÁ
Ez a kölcsönös megfeleltetés része.
Válasz #907. hozzászólásra
Valószínű AlertSun csomaggal, de lehet hogy csak Tanos.
Válasz #905. hozzászólásra
a helyes gazdálkodási gyakorlat
kölcsönös megfeleltetési l0fax...............
Válasz #904. hozzászólásra
Kukaccsosz!
Mivel nyomjátok?
Én is le akarom a hét elején repültetni, addig amíg nem esik.
Válasz #904. hozzászólásra
ez a 2008 az biztos kiindulási alapnak?
Válasz #902. hozzászólásra
pedig van, mivel be kell tartani a ....(mit tudom most minek nevezik) előirásokat
Válasz #901. hozzászólásra
3. előírás: Vetésváltásra vonatkozó előírások:
a) Egymás után két évig termeszthető: rozs, búza, tritikálé, árpa és dohány;
b) Egymás után három évig termeszthető: kukorica;
c) Több évig termeszthető maga után: évelő kertészeti kultúrák, évelő
takarmánynövények, fűmagtermesztés, méhlegelő céljából vetett növények, illetve
energetikai hasznosítás céljából vetett több éves növények, valamint a rizs;
d) Minden egyéb növény egy évig termeszthető.
A 2008. évi egységes területalapú támogatás iránti kérelem beadásának időpontjában a
területen termesztett kultúra számít a kiindulási évnek, melyhez viszonyítják a jövőben a
vetésváltásra vonatkozó szabályok betartását.
5
nem tudok korlátozásról.......
Üdv!
A sima földalapútámogatásnál hány évente lehet napraforgót vetni?
Válasz #899. hozzászólásra
kun földnek mondjuk mi is csak pár törzsgyökeres nádudvari mondja annak
igen 24 Km oda az út csak
ja vágomm
arra szoktam is járnicsak a nevét nemt tom
jo messzire eljártok
Válasz #896. hozzászólásra
elepi út kanistáló után
Én készítettem ma képet az egyik napra tábláról, így néz ki!!!!
igy nem is tom melyik a rab föld
hát nem tom milesz még még cask egy kétszár oylan
msothátha nem esne soakt száradna és hátha megusznánk
Náluk 50-80mm esett az elmúlt napokban és megjelent a tányérokon nálunk is a gomba. Mi hétfőn repüljük is, nem kockáztatunk, most virágzott el szépet mutat.
tegnap néztük a rab földön van nekünk de semmi baja
eddig......
a sok esötöl elkezdet rohadni a napraforgónak a feje még csak 2-3 fej de nem hiszem h megfog állni ennyinél
Válasz #890. hozzászólásra
Van itt egy idős gazdatárs /világ életében maszek volt / majd ha jön délután kérdezek tőle, mert neki is sokszor volt már napraforgója!
Válasz #889. hozzászólásra
Ha te nem, akkor én sem értek hozzá,de itt nem volt víznyomás.
Na itt van.
Válasz #882. hozzászólásra
Nem értek hozzá csak kérdezem, nem a víz nyomás miatt?
Válasz #887. hozzászólásra
Ja nekem is,minden vegyes sz@rt eladnak ezek nekünk,de végül is a pulsart bírta,a mázsa meg mutatatja majd az igazságot.
Válasz #885. hozzászólásra
Nem volt egyenetlen a kelés,optimális volt minden.
Válasz #884. hozzászólásra
1 a gazdájuk.
Hali a mieink is igy néznek ki,én az egyenletlen kelésre fogom inkább
Nekenm az alego ilyen. Ki fogom hívni a ter képviselőt,hogy nézze meg.
Szart vazzeeeeeeee!!!! Én az életeben nem vetek többé abból a szarból!!!! Tőlem éhen is dögölhetnek a fajta tulajdonosai!!!!!!
Nem tudom más szembesült-e ilyen jelenséggel,borzasztó vegyes magasságot mutat az állomány.Mint ha a magtárból vetettem volna.Mit adnak el nekünk Neóma néven, ilyen pici pénzért?Egyébként vannak szép tányérok.
Válasz #878. hozzászólásra
Csávázás nélkül a peronoszpora miatt is nagyon kockázatos visszavetni, különösen az idei év után. A másik dolog hogy mivel ezek hibridek, visszaütnek a szülői vonalakra. A 2 tonna pedig elég soványka.
Válasz #879. hozzászólásra
mi is törtünk a tavalyiból, lemorzsoltattuk és idén lett volna belőle a vetés..ha tudtunk volna vetni...!
úúú, mi meg vesszük a drága magot.
Ez kukinál mennyire működne, hogyha visszavetném a szebb magokat.
Mert gondolom a minősége és a termés mennyisége nem lenne olyan mint a fémzárolt vetőmagé.
Tavaly láttam egy emberkét, górés kukit vettet, aztán a végén a csövek is olyan csoffatak voltak,
Válasz #876. hozzászólásra
Tavaly ismerősömék kaptak 20ha -ra hamisított kombájn tiszta vetőmagot , elvetették : 22q/ha lett... Bár tavaly Qrva jó év volt rá...
De itt egy TSZ öreg magának kirostált napraforgót vetegetett és évekig 2tonna körüli termések voltak neki...
Az ugye nem sok , de ha azt nézzük , hogy most aki későn bírt rámenni a földjére és úgy gondolta hogy nem érdemes már bele a drága mag , annak ez egy jó alternatíva lehet...
Ollimi CL magasolajsavas,spc-vel vetve.2 mázsa nitrogénnel.
Válasz #875. hozzászólásra
Válasz #873. hozzászólásra
a képek
Válasz #872. hozzászólásra
Az az apa vonalra való vissza térése ha jól tudom.
1x nálam is megmaradt(vagy 8 éve) egy területem napra után, ami kapott egy sor carriert és utána felejtős volt, mert a víz nem engedett be(most ott van épp a repce), majd kis fagyon még 1 carriert(nem fagyott el a napra !!!!! Aréna) és tavasszal még mindig annyira sáros volt, hogy semmit nem tudtam vele kezdeni. Mire tudtam volna rendesen szépen kinézett. Gondoltam zöldtrágyának lenyomom de ismét az esők közbeszóltak úgy, hogy mire odaértem már kialakultak a szemek. Kombájnnal mentünk legközelebb és 22 q lett úgy, hogy nem kapott semmit és gaz sem volt csodák csodájára. Tudom, hogy ez hihetetlenek hangzik de 1x bejött, többször meg nem próbálom ki ha egy mód lesz rá !