Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak652 FtBenzin árak637 FtEUR407.83 FtUSD391.39 FtCHF431.41 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Traktoros30 #8769. hozzászólásáraÉn úgy szoktam, hogy tárcsa után kötök egy sínt, az lefektet minden szárat, majd a második menet tárcsa szögben húzva felaprítja a maradékot.
Válasz Traktoros30 #8769. hozzászólásáraNálunk is a kis terület miatt csak a zúzó játszik, de ég és föld sokkal jobb a vízszintes tengelyű, aratás után minél hamarabb kell csinálni amég zöld a szára.... messziről sokkal jobban fehéredik a tarló a vízszintes tengelyű után.
Köszönöm a tanácsokat. Aprító hengert nem akarunk venni mert egy napért 5 misi + áfa sok, illetve ha nedvesebb a föld gondolom be is tapadna és olyan lenne mint egy úthenger. :D
Akkor nektek is van jobb és rosszabb tapasztalatotok vele. Tavaly kaptunk kölcsön egy Rz3-at azzal zúztunk naprát, csak azt mondták, hogy a vízszintes tengelyűek sokkal jobbak, de akkor ez sem igaz. Lehet akkor marad a két sor tárcsa és vetés.
Válasz Sk Laci #8760. hozzászólásáraTegnap próbáltam az Y - késessel, nem megy.
Zöld a szár, 5-6 cm vastag és kifordul a földből.
Csak eldönti a mulcsozó.
Marad a jó öreg módszer: 2x tárcsa búza vetés előtt.
Válasz snooker #8762. hozzászólásáraEzzel mindennel próbálkoztam amit írsz.
Zöld szárú napraforgóval nem volt gond, ahol fogja a szárat a gyökér rendesen. Ez nem fordul ki.
De ahol már száraz a szár, és csak hozzáérsz és kifordul, az nagyjából a földön marad.
Ilyenre jó az aprítóhenger. De mivel nincsen cambridge hengerrel lefektetem, és 2x rövidtárcsával elég jól felaprítja a szárat magágykészitéssel együtt.
KM 3011 B zúzó /vízszintes tengelyü........remélem jól írtam a tipust/.
Válasz Sk Laci #8760. hozzászólásáraHa elfekteti akkor alakítani kell a szárzúzón.Amennyiben vontatott gépről van szó abban az esetben a kerekeket felyebb emelni hogy a zúzó hátulja lejjebb érjen és akkor a bemenet magasabb.Ugyanakkor fontos hogy a bemenetnél a kések és a váz között ne legyen túl nagy hézag. Ugyan az az elv mint a kombájn dobja és a dob kosár állása.Ha közelebb van jobban csépel ,csak a zúzónál a bebenet a lényeg hogy szűk legyen.üdv.
Válasz Traktoros30 #8759. hozzászólásáraY, csak 1 gond van a zúzásnál, hogy a ráma elfekteti a napraforgószárat az előtt, mire odaérnek a rotor kései.
Zúzni fog, de akad majd egész napraszár is .....
Válasz RARGAkèny #8749. hozzászólásáraBarilio HO-s az éven van először. A környéken az Experto és az Excellio a "menő" HO-ban majd aratáskor meglátjuk. A Sureli a tavalyi nagy aszályban is 3,4 to/Ha-t adott 62 Ha-os tábla átlagában. Nem minden éven jön ki úgy a lépés hogy a gyomviszonyok miatt Kondit vessünk. Most kipróbáltuk a Viballát 12 Ha-on aztán lehet hogy így megoldódik ez a gond.
Válasz fexco #8751. hozzászólásáraExperto is szokott lenni, mondjuk azzal meg olyan bajom volt, hogy a tányérok szintmagassága baromira eltért. Volt vagy30-50centis szintkülönbségek.
Betakarításkor sorfüggetlen adapterrel meg kombájnos beállított egy szintet aztán amit lekapott azt leszedte ami alatta volt elmaradt. Lejjebb nemtudta rakni, mert 1ből betömte sok szárat asztalba, aztán bemedvézett. De ahaogy nézem excellio is most ilyen Most milyen naprád van??
Válasz RARGAkèny #8746. hozzászólásáranekünk tavaly volt excelio,de az biztos,hogy az experto többet tudott azonos technologiánál.ezért is nincs excelio idén.
Válasz RkTomi #8744. hozzászólásáraItt nem szokott ennyi esni, elmúlt években mindig a neoma vitte a pálmát. Van még egy tábla bakardi [ most van először] tiszta zöld a lapokban.
Válasz mtz1221 #8743. hozzászólásáraFelénk meg pont a Neoma idén a legjobbak, káprázatos tányérok, sűrűbb tőszámnál is. Összes többi rosszabbul néznek ki. Nekem excellio van, de k..va silány látvány, okát nemtudom, pedig már volt szárazabb nedvesebb évjáratban,de idáig jól termett mindig,. persze leszámítva a tavalyi évet.
Létezik hogy a neoma nem bírja az esős évet. Kondi 3.5 tonnát termett, neoma párszáz méterrel távolabb meg, 2.7-et. Pedig az elmúlt években, a neoma mindig rávert a kondira.
Sziasztok! Ki mivel védekezik a magasan vágott szár elleni? Milyen házilagos megoldást csináltatok a traktor elejére. Sajnos nem szárzúzós asztallal vágják.
Válasz trikolor5 #8724. hozzászólásáraCsak ez lehet a helyes irány,én is így jártam el,feltöltöttem ,a többi növényt ő intézi el a területen,és -SZEBB JÖVŐT-!
9524 hozzászólás
Sziasztok! Aki már vágott magas olajsavas napraforgót. Annak hogyan alakult az olajtartalom ebben az évben?
Válasz Traktoros30 #8769. hozzászólásáraÉn úgy szoktam, hogy tárcsa után kötök egy sínt, az lefektet minden szárat, majd a második menet tárcsa szögben húzva felaprítja a maradékot.
Válasz Koszi. #8770. hozzászólásáraMennyi területet zúzol? Milyen kés van alatta?
Válasz 5465 #8766. hozzászólásáraSzárzúzó.
Én már fenem a kést alá.
Válasz Traktoros30 #8769. hozzászólásáraNálunk is a kis terület miatt csak a zúzó játszik, de ég és föld sokkal jobb a vízszintes tengelyű, aratás után minél hamarabb kell csinálni amég zöld a szára.... messziről sokkal jobban fehéredik a tarló a vízszintes tengelyű után.
Köszönöm a tanácsokat. Aprító hengert nem akarunk venni mert egy napért 5 misi + áfa sok, illetve ha nedvesebb a föld gondolom be is tapadna és olyan lenne mint egy úthenger. :D
Akkor nektek is van jobb és rosszabb tapasztalatotok vele. Tavaly kaptunk kölcsön egy Rz3-at azzal zúztunk naprát, csak azt mondták, hogy a vízszintes tengelyűek sokkal jobbak, de akkor ez sem igaz. Lehet akkor marad a két sor tárcsa és vetés.
Válasz Sk Laci #8767. hozzászólásáraNem az enyém a gép, de 6 soros
Válasz 5465 #8766. hozzászólásáraJD WTS-el vágod 8 soros adapterrel?
Válasz Sk Laci #8760. hozzászólásáraTegnap próbáltam az Y - késessel, nem megy.
Zöld a szár, 5-6 cm vastag és kifordul a földből.
Csak eldönti a mulcsozó.
Marad a jó öreg módszer: 2x tárcsa búza vetés előtt.
Válasz snooker #8762. hozzászólásáraEzzel mindennel próbálkoztam amit írsz.
Zöld szárú napraforgóval nem volt gond, ahol fogja a szárat a gyökér rendesen. Ez nem fordul ki.
De ahol már száraz a szár, és csak hozzáérsz és kifordul, az nagyjából a földön marad.
Ilyenre jó az aprítóhenger. De mivel nincsen cambridge hengerrel lefektetem, és 2x rövidtárcsával elég jól felaprítja a szárat magágykészitéssel együtt.
KM 3011 B zúzó /vízszintes tengelyü........remélem jól írtam a tipust/.
Válasz Traktoros30 #8759. hozzászólásáraRZ-3
Válasz Traktoros30 #8759. hozzászólásáraÉn rz 3 as zuzoval csinálom évek óta sokkal haladósabb mint a vízszintes tengelyü.
Válasz Sk Laci #8760. hozzászólásáraHa elfekteti akkor alakítani kell a szárzúzón.Amennyiben vontatott gépről van szó abban az esetben a kerekeket felyebb emelni hogy a zúzó hátulja lejjebb érjen és akkor a bemenet magasabb.Ugyanakkor fontos hogy a bemenetnél a kések és a váz között ne legyen túl nagy hézag. Ugyan az az elv mint a kombájn dobja és a dob kosár állása.Ha közelebb van jobban csépel ,csak a zúzónál a bebenet a lényeg hogy szűk legyen.üdv.
Válasz Traktoros30 #8759. hozzászólásáraAprítóhengert. De ha mindenáron zúzó, akkor kalapácsost hogy le lehessen földig ereszteni.
Válasz Traktoros30 #8759. hozzászólásáraY, csak 1 gond van a zúzásnál, hogy a ráma elfekteti a napraforgószárat az előtt, mire odaérnek a rotor kései.
Zúzni fog, de akad majd egész napraszár is .....
Sziasztok!
Szeretném tőletek megkérdezni, hogy ti milyen szárzúzót ajánltok napraforgó szár zúzásához? Kalapácsost, vagy y késest?
Válasz RARGAkèny #8749. hozzászólásáraBarilio HO-s az éven van először. A környéken az Experto és az Excellio a "menő" HO-ban majd aratáskor meglátjuk. A Sureli a tavalyi nagy aszályban is 3,4 to/Ha-t adott 62 Ha-os tábla átlagában. Nem minden éven jön ki úgy a lépés hogy a gyomviszonyok miatt Kondit vessünk. Most kipróbáltuk a Viballát 12 Ha-on aztán lehet hogy így megoldódik ez a gond.
Válasz RARGAkèny #8756. hozzászólásáraNem,igen,rendben!
Válasz fexco #8755. hozzászólásáraLevágtátok már? Lett desszikálva? Majd írd meg milyen átlaggal jött le...
Válasz RARGAkèny #8753. hozzászólásáraexperto.nálunk nemjellemző ez a szintmagasség eltérés.de amit irsz érthető.
Válasz fexco #8752. hozzászólásáraDehogy vettem..Most ez jobban érdekel
Válasz fexco #8751. hozzászólásáraExperto is szokott lenni, mondjuk azzal meg olyan bajom volt, hogy a tányérok szintmagassága baromira eltért. Volt vagy30-50centis szintkülönbségek.
Betakarításkor sorfüggetlen adapterrel meg kombájnos beállított egy szintet aztán amit lekapott azt leszedte ami alatta volt elmaradt. Lejjebb nemtudta rakni, mert 1ből betömte sok szárat asztalba, aztán bemedvézett. De ahaogy nézem excellio is most ilyen Most milyen naprád van??
Válasz RARGAkèny #8746. hozzászólásáravettél traktort?
Válasz RARGAkèny #8746. hozzászólásáranekünk tavaly volt excelio,de az biztos,hogy az experto többet tudott azonos technologiánál.ezért is nincs excelio idén.
Válasz RARGAkèny #8746. hozzászólásáraElő vetemény növényvédő szer hatás nem lehet a tavalyi szárazság miatt? Csak egy tipp.
Válasz RkTomi #8748. hozzászólásáraÉs melyik a jobb hogy látod??? Excellio, Expertonál jobbak??
Válasz mtz1221 #8747. hozzászólásáraMost Barilio és Sureli van vetve.
Válasz RkTomi #8744. hozzászólásáraItt nem szokott ennyi esni, elmúlt években mindig a neoma vitte a pálmát. Van még egy tábla bakardi [ most van először] tiszta zöld a lapokban.
Válasz mtz1221 #8743. hozzászólásáraFelénk meg pont a Neoma idén a legjobbak, káprázatos tányérok, sűrűbb tőszámnál is. Összes többi rosszabbul néznek ki. Nekem excellio van, de k..va silány látvány, okát nemtudom, pedig már volt szárazabb nedvesebb évjáratban,de idáig jól termett mindig,. persze leszámítva a tavalyi évet.
Válasz mtz1221 #8743. hozzászólásáraLétezik. Pont, mint búzák közt a Falado.
Válasz mtz1221 #8743. hozzászólásáraNàlunk mindig így volt ezért elengedtük a Neomát.
Létezik hogy a neoma nem bírja az esős évet. Kondi 3.5 tonnát termett, neoma párszáz méterrel távolabb meg, 2.7-et. Pedig az elmúlt években, a neoma mindig rávert a kondira.
Válasz sjoco100 #8741. hozzászólásáraMerre kellene?
győr sopron megyében vállal valaki deszikkálást?
Válasz Gatti #8739. hozzászólásáraJa és még egy K*csög kolléga végig taposta a szélét nagy géppel. Még szerencse hogy ott hiányosan kelt.
Ilyen a Sureli.
Itt válik el a szomszédétól, balra ő LE25 öt vetett.
Moderálási elveink miatt törölve: 2023-08-28 13:14:57
Válasz kisgazda15 #8736. hozzászólásáraRakj az elejére keresztbe egy csövet ami le nyomja,de mindig azonos irányba mész mint a kombájn akkor nincs gond!
Sziasztok! Ki mivel védekezik a magasan vágott szár elleni? Milyen házilagos megoldást csináltatok a traktor elejére. Sajnos nem szárzúzós asztallal vágják.
Holnap kezdjük vágni… aki eddig vágta annak 15 mázsa körül adta. 6-os víz. CsCs megye.
Válasz Agrokópé #8733. hozzászólására135.700 100 T felett Békés m. IKR
Válasz lala #8731. hozzászólására137 ma Somogy
Válasz lala #8731. hozzászólásáraHO 139 re szerződtünk pénteken.
Ki mit hallott árakról
tegnap13 ma 12,7
Válasz barazdabetyar. #8729. hozzászólásáraIgen. Ha 2t fölött lesz az átlag akkor már bőven nem minuszos. Ha meglesz a 3t pezsgőt bontok ????
Válasz trikolor5 #8724. hozzászólásáraNem a mázsának kell eldönteni.A mateknak.Sokszor a kevesebb a több.
Válasz trikolor5 #8724. hozzászólásáraCsak ez lehet a helyes irány,én is így jártam el,feltöltöttem ,a többi növényt ő intézi el a területen,és -SZEBB JÖVŐT-!
Válasz CirokMan #8721. hozzászólásáraDe hülye vagy.
Válasz CirokMan #8725. hozzászólásáraÁprilis 23.
Válasz trikolor5 #8724. hozzászólásáraMikor lett vetve?