Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz R Sándor #7321. hozzászólásáraHogy nálad milyen a pálya, azt nyilván nem tudom, de legalább két eset is eszembe jut, amikor nálunk több, mint három hétre bújt ki. Aztán még nem is lett rossz, bár a rekordtól is messze volt.
Nagyon hiányosan kelt az le 136- ős napraforgóm szerintetek hány napot kell várni vetés után, meddig van esély a kelésre ??? Annyi eső volt nálunk hogy a föld tetejeböl betont csinált még bujkál ,de nagyon keservesen.Mar 2 hete el van vetve.
Válasz Koszi. #7318. hozzászólásáraTovábbra is valószínűsítem, hogy nem vegyszer miatt lehet ez.
A korábbi vetések talán előbb és nagyobb gyökérzetre tettek szert, egységesebben indultak, ezért kiegyenlítettebbek azok a táblák.
Nekem kukorica utáni szántottban vannak ezek az elmaradt részek, (csak szántottba vetettem) okt. 10-15-i vetések.
Válasz Bárány #7317. hozzászólásáraIgen itt is a gyengébb foltokban borzalmasan gyenge... de csak ezen a részen és a szomszédomnak is ugyan ilyen ahol kukorica után búza van, forgatás nélkül. Szomszédom Lumaxot fújt azthiszem, a másik szert nemtudom most, de ő is kétszer gyomírtotta mint én. A Napraforgó utániakban nincs ilyen probléma igaz azok előbb is lettek vetve 2 héttel.
Válasz Koszi. #7316. hozzászólásáraSzerintem az nem vegyszermaradvány lesz, de hogy mi, az többesélyes. Pl. nálam is idén nagyon elütnek a jó és a gyenge talajú részek, és az eltérést a tápanyagfelvétel korlátozottsága okozza. Télen meleg volt, nem volt nyugalmi állapot, és az eleve hátrányban levő, kisebb gyökerű, gyengébb növények nem jutottak elég N-hez, így még jobban lemaradtak.
De ez csak egy lehetőség.
Üdv! Ma felvetődött bennem a kérdés látva a kukorica után forgatás nélkül vetett kis tábla búzám illetve árpámat ( foltokban nagyon gyenge a növény , az árpa főleg, javarész szépen kalászol de kisebb foltokban kb csak 20 centis sárgás beteges a növény, lehet hogy kalászt sem fog hozni), mindenképpen vegyszermaradványra gondolok. Adengot illetve Laudist is kapott a terület tavaly, idén lehetséges hogy megint ezt a két szert fogja kapni a kukoricám ami után napraforgót szeretnék vetni (grúberozva) lehet ebből problémám szerintetek, mint ahogy most jártam a kalászosokkal?
Válasz lac* #7314. hozzászólásáraEz tiszta az enyémhez képest.Ma permeteztem naprát,sorvezetővel.Tyúkhúrtól nem láttam a sorát.De néztem,megvan a tő állomány.
Válasz zsoltrs #7297. hozzászólásáraNálunk ilyet az örvös galamb csinál,lecsípi a sziklevelet amikor épp bújik ki a földből.
Én is újravetettem 20+ hektárt.
Egyébként ez vadkár. Jelentsd be a vadászatra jogosultnál.
Válasz VMisi #7296. hozzászólásáraAz öblítőt próbáltam,direkt piacon vettem jó illatú oroszt,de szerintem nem nagyon vált be,1-2 napig riaszt de utána belemegy.Én őzek ellen kísérleteztem vele.Most két Doxmand van kint a napraforgóba.Lehet az se ér többet mint az öblítő,majd meglátjuk.
Válasz zsoltrs #7297. hozzászólásáraFóldalatti az a barkó + bundásbogár feletti meg galamb Nekem a 20ha tábla 50% leették a barkók fél nap alatt csak csonkok maradtak csúnya látvány permetezni se tudtam mert csepegett az essö ha szerencséd van némelyik újrahajthat ezek a kilátásaink Gondolhatod milyen elhuzódó lesz a virágzás
Válasz *** HM *** #7290. hozzászólásáraPróba csíráztatás a biztos.
Tárolástól függ, a pioneer nem hiába klimatizálta a tároló egy részét. Egyszer mi is vetettünk előző szezonból kimaradt magokat és nem volt olyan termés mint aki a frisset vetette. Ez csíkos volt.
Válasz jozef19 #7275. hozzászólásáraKözben elvetettük, már sorol.
Geostart olajos lett a végén, 10l/ha magárokba csorgatva.
Kontroll kihagyva, nagyon kíváncsi vagyok.
Válasz GREVEN #7287. hozzászólásáraLehet nem is baj. 89%-os csirákról is beszélnek. Nem vetek többet. A vetőmag árán nem kompenzálnak a gyenge csíra miatt.
Válasz Celtises #7282. hozzászólásáraNekem még nem tiszta, 58-ra volt a Becker állítva de egyszer nem ment a kardán és nem tudom hány sor ment így el, de ott jó sűrű lesz szerintem. A maradékot Alexával pótoltan aminek dupla akkora volt a zsákja és szép egyenletes lett is szerintem.
Válasz Celtises #7274. hozzászólásáraNekünk se lett optimális az idei vetés tőszáma. Olyan 60-62 ezer körül petyegtette el a maxima az LE136-ot, pedig 56 ezerrel szerettük volna.
Kíváncsiak leszünk ,mi lesz. Ha sűrű általában mindig magasra nőnek.
Válasz Celtises #7277. hozzászólására2q pétisót kapott magágykészítéskor valamint genezis olajos lombtrágya 5l/ha. Minden évben 68ezerrel vetem a sumikot mondjuk itt sok a galamb...
Válasz horesz01 #7276. hozzászólásáraNagyon extremnek gondolom de ez van. Nem magamnak vetek. Mennyi és milyen tápanyagot adtál? Sumikora nem ajánlott a sűrítés Sy szerint.
9523 hozzászólás
Válasz Bárány #7322. hozzászólásáraKb 10-20 százaléka 2 levélben van, it ott bujkál ,meg az is baj lehet hogy leraktam 6 cm- re??
Válasz R Sándor #7321. hozzászólásáraHogy nálad milyen a pálya, azt nyilván nem tudom, de legalább két eset is eszembe jut, amikor nálunk több, mint három hétre bújt ki. Aztán még nem is lett rossz, bár a rekordtól is messze volt.
Nagyon hiányosan kelt az le 136- ős napraforgóm szerintetek hány napot kell várni vetés után, meddig van esély a kelésre ??? Annyi eső volt nálunk hogy a föld tetejeböl betont csinált még bujkál ,de nagyon keservesen.Mar 2 hete el van vetve.
Válasz Koszi. #7318. hozzászólásáraNálam a napraforgó többnyire kukorica után megy szántásnélkülibe /lazítózotba/.
Soha semmi gond nem volt.
Válasz Koszi. #7318. hozzászólásáraTovábbra is valószínűsítem, hogy nem vegyszer miatt lehet ez.
A korábbi vetések talán előbb és nagyobb gyökérzetre tettek szert, egységesebben indultak, ezért kiegyenlítettebbek azok a táblák.
Nekem kukorica utáni szántottban vannak ezek az elmaradt részek, (csak szántottba vetettem) okt. 10-15-i vetések.
Válasz Bárány #7317. hozzászólásáraIgen itt is a gyengébb foltokban borzalmasan gyenge... de csak ezen a részen és a szomszédomnak is ugyan ilyen ahol kukorica után búza van, forgatás nélkül. Szomszédom Lumaxot fújt azthiszem, a másik szert nemtudom most, de ő is kétszer gyomírtotta mint én. A Napraforgó utániakban nincs ilyen probléma igaz azok előbb is lettek vetve 2 héttel.
Válasz Koszi. #7316. hozzászólásáraSzerintem az nem vegyszermaradvány lesz, de hogy mi, az többesélyes. Pl. nálam is idén nagyon elütnek a jó és a gyenge talajú részek, és az eltérést a tápanyagfelvétel korlátozottsága okozza. Télen meleg volt, nem volt nyugalmi állapot, és az eleve hátrányban levő, kisebb gyökerű, gyengébb növények nem jutottak elég N-hez, így még jobban lemaradtak.
De ez csak egy lehetőség.
Üdv! Ma felvetődött bennem a kérdés látva a kukorica után forgatás nélkül vetett kis tábla búzám illetve árpámat ( foltokban nagyon gyenge a növény , az árpa főleg, javarész szépen kalászol de kisebb foltokban kb csak 20 centis sárgás beteges a növény, lehet hogy kalászt sem fog hozni), mindenképpen vegyszermaradványra gondolok. Adengot illetve Laudist is kapott a terület tavaly, idén lehetséges hogy megint ezt a két szert fogja kapni a kukoricám ami után napraforgót szeretnék vetni (grúberozva) lehet ebből problémám szerintetek, mint ahogy most jártam a kalászosokkal?
Válasz lac* #7314. hozzászólásáraEz tiszta az enyémhez képest.Ma permeteztem naprát,sorvezetővel.Tyúkhúrtól nem láttam a sorát.De néztem,megvan a tő állomány.
Válasz lac* #7312. hozzászólásáraDehogynem találja meg,van próbaképp egy direktvetett naprám kuk után,megtalálta a galamb
Válasz lac* #7312. hozzászólásáraEzért jó a gyomos grúberezett tábla.A vad nem találja meg.
Válasz zsoltrs #7297. hozzászólásáraNálunk ilyet az örvös galamb csinál,lecsípi a sziklevelet amikor épp bújik ki a földből.
Én is újravetettem 20+ hektárt.
Egyébként ez vadkár. Jelentsd be a vadászatra jogosultnál.
Válasz zsoltrs #7300. hozzászólásáraSzerintem nem kell szégyenkeznünk mert a TSZ 200 ha táblájját is csúfúl elintézték !!!
Válasz Bán Zsolt #7309. hozzászólásáraOk, valamit teszek én is a gombaölő mellé.
Válasz vén cigány #7308. hozzászólásáraFitohorn turbó kén és wuxal boron
Ez voltak a kereskedőnél semmi más megfontolásból
Válasz Bán Zsolt #7307. hozzászólásáraOk, és melyik lombtrágya?
Válasz vén cigány #7306. hozzászólásáraErre az a bevett eljárás, hogy amig éppen nem okoz kárt a traktor alja akkor 0.5l Pictor +lombtrágya
Napraforgóba, melyik gombaölő vegyszer a legjobb, amihez nem kell hidas permetező?
Válasz zsoltrs #7302. hozzászólásáraMajd megmondják a szakik, hogy került a területre barko...
Válasz Földönfuto #7303. hozzászólásáraA Primagnál láttam a Geo vadriasztó szert,nettó hétezer körül 1liter,1ha-ra.
Válasz VMisi #7296. hozzászólásáraAz öblítőt próbáltam,direkt piacon vettem jó illatú oroszt,de szerintem nem nagyon vált be,1-2 napig riaszt de utána belemegy.Én őzek ellen kísérleteztem vele.Most két Doxmand van kint a napraforgóba.Lehet az se ér többet mint az öblítő,majd meglátjuk.
Válasz vén cigány #7301. hozzászólásáraKukorica ott sose volt. 4 évente van benne napra.
Válasz zsoltrs #7300. hozzászólásáraBe volt tartva az 5 éves vetésforgó?
Válasz ME109G14 #7299. hozzászólásáraDettó 20ha tábla.
Új vetogeppel vetett és most szegyenkezhetek, h rosszul vetett, pedig a mocskok ették meg.
Föld alatt h vedekezel? Jó oda a force is?
Köszi az infókat
Válasz zsoltrs #7297. hozzászólásáraFóldalatti az a barkó + bundásbogár feletti meg galamb Nekem a 20ha tábla 50% leették a barkók fél nap alatt csak csonkok maradtak csúnya látvány permetezni se tudtam mert csepegett az essö ha szerencséd van némelyik újrahajthat ezek a kilátásaink Gondolhatod milyen elhuzódó lesz a virágzás
Válasz zsoltrs #7297. hozzászólásáraBarkó rágás??Nálam is elintézett 1 jókora táblát
Ilyet milyen kartevo csinál?
A területen sok galamb volt, de némelyik a föld alatt is ilyen.
Nyulak ellen a puskán kívűl kinek mi jött be? Van valami új szer ami tényleg hatásos? Az öblítőt próbálta valaki, vagy csak mende-monda?
Kifejleszthetnének már olyan naprát ami újra kihajt akkor is ha leharapják a végét.
Esetleg rókákat örökbe fogadnék!
Hangyákkal mit lehet kezdeni? Már rágják a szikleveles naprát... (Már nincs raktáron klórpirifosz)
Válasz *** HM *** #7290. hozzászólásáraPróba csíráztatás a biztos.
Tárolástól függ, a pioneer nem hiába klimatizálta a tároló egy részét. Egyszer mi is vetettünk előző szezonból kimaradt magokat és nem volt olyan termés mint aki a frisset vetette. Ez csíkos volt.
Válasz jozef19 #7275. hozzászólásáraKözben elvetettük, már sorol.
Geostart olajos lett a végén, 10l/ha magárokba csorgatva.
Kontroll kihagyva, nagyon kíváncsi vagyok.
Válasz Bárány #7291. hozzászólásáraDettó.
Válasz *** HM *** #7290. hozzászólásáraÉn simán elvetném. Egy 5% (max.10%) -kal megnövelném a vetésmennyiséget.
3 vagy 4éves vetőmagot mennyire lenne értelme elvetnie a faszinak?
Válasz GREVEN #7287. hozzászólásáraLehet nem is baj. 89%-os csirákról is beszélnek. Nem vetek többet. A vetőmag árán nem kompenzálnak a gyenge csíra miatt.
Válasz Celtises #7286. hozzászólásáranem
Válasz Celtises #7285. hozzászólásáraEgyszerűen nem tudtam beállítani a vetőgépet ehhez az idei hitvány napraforgó vetőmaghoz.
Már annak is örültem,hogy nem ordított a monitor egész álló nap.
A végén már úgy voltam, inkább több legyen benne, mint kevesebb, az a kisebbik rossz.
Válasz horesz01 #7280. hozzászólásáraKomplexet nem adtál?
Válasz GREVEN #7283. hozzászólásáraAkkor nem vagyok egyedül. Minden évben van valami elbaxás. Hiába készülök rá.
Válasz Celtises #7282. hozzászólásáraNekem még nem tiszta, 58-ra volt a Becker állítva de egyszer nem ment a kardán és nem tudom hány sor ment így el, de ott jó sűrű lesz szerintem. A maradékot Alexával pótoltan aminek dupla akkora volt a zsákja és szép egyenletes lett is szerintem.
Válasz Celtises #7274. hozzászólásáraNekünk se lett optimális az idei vetés tőszáma. Olyan 60-62 ezer körül petyegtette el a maxima az LE136-ot, pedig 56 ezerrel szerettük volna.
Kíváncsiak leszünk ,mi lesz. Ha sűrű általában mindig magasra nőnek.
Válasz Isssti #7281. hozzászólásáraNekem beállítási hiba volt.
Válasz Celtises #7274. hozzászólásáraUgyanígy jártam én is a sumikoval 2zsák eltűnt 3.5ha-ban
Válasz Celtises #7277. hozzászólására2q pétisót kapott magágykészítéskor valamint genezis olajos lombtrágya 5l/ha. Minden évben 68ezerrel vetem a sumikot mondjuk itt sok a galamb...
Válasz Gumóka #7278. hozzászólásáraAhh, basszus, nem ide ment volna...
Válasz Celtises #7274. hozzászólásáraA legrosszabbra, akkor jó lesz
2 éve 48 ezerrel sikerült dkc-t vetni, aszályos év is volt, csak nitrogént kapott, lett a végére 6,8t/ha.
Válasz horesz01 #7276. hozzászólásáraNagyon extremnek gondolom de ez van. Nem magamnak vetek. Mennyi és milyen tápanyagot adtál? Sumikora nem ajánlott a sűrítés Sy szerint.
Válasz Celtises #7274. hozzászólásáraIlyen tőszámmal volt 4,5 tonnám Jó lesz
Válasz Tobszi #7272. hozzászólásáraKITE starter 18-20 kg...
Sikerült 67-68000-el élvezni. Sumiko, Virgo, Le113. Mire készüljek? Újra nem vetem.