Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Anonimus82 #6271. hozzászólásáraÉvekkel ezelőtt tettem fel úgy emlékszem képeket, ennél sokkal rosszabb volt. Kapott hidassal gombaölőt és Megafolt, és végül kb. 2,5t lett rajta.
Válasz atisgyulai #6264. hozzászólásáraMa már az enyém is , néztem nagyot, pár napja láttam már akkor sejteni lehetett, de jó látni, igaz nem tökéletes a kelésem , de ilyen tavaszon, és az is igaz sokszor kint hál még!
Válasz atisgyulai #6264. hozzászólásáraNem kb a 90-es évek közepétől nincs köztermesztésben olyan fajta, vagy hibrid, amelyik igényli a megporzást (öntermékenyülők).
Kinél, hogy áll a napraforgó?
Nálam a neoma kezd virágozni!
Tegnap láttam először 1-et, 2-őt mutatóba, ma már egész sok helyen sárgállott.
Méhek jelenléte ténylegesen olyan jó hatással van a termékenyülésre/hozamra mint azt állítják (+15-20%)?
Jó estét. 3 helyről lett va
ásárolva exelio. Van ahol ráfujt a vegyszerező, azokon a helyeken majdnem kipusztult a napraforgó. Rossz időben lett fujva egy része. De nem mindegyik táblán jelentkezik. A vetőmagnál is voltak méret és suly különbségek, medig márkára és fajtára azonosak voltak. Valakinek véleménye,tapasztalata?
Válasz Berkó_ #6253. hozzászólásáraAkkor az valószínű a kukoricabarkó közeli rokona, a hegyesfarú barkó volt. A kukorica barkó inkább egyszikű preferenciával rendelkezik, míg a hegyesfarú a napraforgót szereti jobban. Mondjuk a kártétel szempontjából ennek nem sok jelentősége van
Egyik tábla napránkban elég rendesen találni levéltetűt. Szinte minden 3.-4. tő tetves. Nem feketlik, de a csillagbimbó alján van nem 1-2.
Mekkora kárt tudnak okozni terméskiesésben?
Válasz D.G. #6257. hozzászólásáraDe ez a vetőgépre van téve?
Rendes szivattyú van a gépen?
Én magárokba nem mennék 70-80 liter fölé, de persze ez csak hasraütés.
Lehet működne, sőt, miért ne. Annyi hogy lehet tankolgatni majd gyakran a mérget meg a vizet, elég büdös a cucc.
Válasz Berkó_ #6253. hozzászólásárapont ugyan ezt vettük észre itt is... amelyik táblámat 100%-ban lerágták... mellette 50 méterrel a kukoricában szinte semmi kár...
Válasz Ares 826 #6252. hozzászólásáraAz az érdekes hogy a kukorica barkó itt csak a naprában tett kárt, a kukoricában nagyon keveset... át lehetne nevezni napraforgó barkónak!
Válasz D.G. #6245. hozzászólásáraMinap beszéltem egy kollégával szintén repetáz valami korai szegedivel vagy synessel, a tuti recept szerinte barkóra és Dr féregre a 300 l vizzel 3 liter cyren hektáronként bedolgozva. Remény, hogy ezt a barkók is tudják.
üdv Tagok. kétszeri próbálkozás utána ismét ki kellett tárcsáznom egy darab forgót.. olyan szintű a barkó fertőzöttség. most kuki megy bele 290-es, vettem cyren ec-t ..kérdésem, h sorba kijuttatni kitudom, de nem 20l/ ha vizzel.. gond ha ez jobban van higitva? vkinek vmi tapasztalat esetleg..?
Válasz plantek.kriszta #6236. hozzászólásáraAz enyém ilyen. Most fotóztam.
Március végén vetve.
Persze vannak gyengébb részek, homokpartok, de álltalánosságban jók.
A forgókban meg ilyen:
Válasz Gatti #6235. hozzászólásáraMilyen megyébe laksz ha szabad kérdeznem?? Mert felénk Somogyban siralmas minden!! Korai vetés?? Itt volt aki április 4. Én vetett napraforgót május 24.én ki kellett tárcsázni és újra vetni!
Válasz Bobo77 #6233. hozzászólásáraSztem nem....egyrészt aki korán vetett hideg volt, hiányosan kelt...másrészt azóta sincs olyan hihetetlenül jó idő H ilyen egységes és ilyen fejlett állomány legyen...de ha mégis akkor nagy gratuláció hozzá
Válasz VMisi #6223. hozzászólásáraIgen. Sajnos. Amióta a nincs a magon a csávázószer ez megy, minden évben legalább a napra felét újra kellett vetnem. A talajfertőtlenítőn kívül nem nagyon van más lehetőség a védekezésre. Esetleg ha valaki tud feketén csávázószert szerezni.
Válasz Feri #6221. hozzászólásáraHát most gázosodik kivételesen! Inkább az a kérdés, hogy ez az eső mennyire mosta be a totálist a maghoz.
A pyrinexet mikor injektálod?
9523 hozzászólás
Válasz Anonimus82 #6271. hozzászólásáraVárható termésveszteség jégkár után a sérült levélfelület nagysága szerint napraforgóban.
Válasz Anonimus82 #6271. hozzászólásáraÉvekkel ezelőtt tettem fel úgy emlékszem képeket, ennél sokkal rosszabb volt. Kapott hidassal gombaölőt és Megafolt, és végül kb. 2,5t lett rajta.
Kép
Üdv a tegnapi nap kaptunk egy kis jeget az volna a kérdésem hogy a képen látható napra ki fogja e heverni vagy sok lesz a termés ki esés?
Válasz atisgyulai #6264. hozzászólásáraMa már az enyém is , néztem nagyot, pár napja láttam már akkor sejteni lehetett, de jó látni, igaz nem tökéletes a kelésem , de ilyen tavaszon, és az is igaz sokszor kint hál még!
Válasz Bigyófelügyelő #6263. hozzászólásáraÉrdemes, itt Békésben nem nagyon akarnak 9000 fölé menni, legalábbis nem jelentős mértékben, 9000-9200 körül alakulnak az árak.
Válasz atisgyulai #6266. hozzászólásáraBiztosan javítanak, gondolom biztosabbá teszik a beporzást, de alapvetően megy nélkülük is.
Válasz RkTomi #6265. hozzászólásáraAzt tudom hogy önporzók, de nem javítanak rajta a kis zümmögők?
Válasz atisgyulai #6264. hozzászólásáraNem kb a 90-es évek közepétől nincs köztermesztésben olyan fajta, vagy hibrid, amelyik igényli a megporzást (öntermékenyülők).
Kinél, hogy áll a napraforgó?
Nálam a neoma kezd virágozni!
Tegnap láttam először 1-et, 2-őt mutatóba, ma már egész sok helyen sárgállott.
Méhek jelenléte ténylegesen olyan jó hatással van a termékenyülésre/hozamra mint azt állítják (+15-20%)?
96 ért érdemes kötni sima napraforgót? Hogy gondoljátok?
Jó estét. 3 helyről lett va
ásárolva exelio. Van ahol ráfujt a vegyszerező, azokon a helyeken majdnem kipusztult a napraforgó. Rossz időben lett fujva egy része. De nem mindegyik táblán jelentkezik. A vetőmagnál is voltak méret és suly különbségek, medig márkára és fajtára azonosak voltak. Valakinek véleménye,tapasztalata?
Válasz Berkó_ #6253. hozzászólásáraAkkor az valószínű a kukoricabarkó közeli rokona, a hegyesfarú barkó volt. A kukorica barkó inkább egyszikű preferenciával rendelkezik, míg a hegyesfarú a napraforgót szereti jobban. Mondjuk a kártétel szempontjából ennek nem sok jelentősége van
Sziasztok!
Egyik tábla napránkban elég rendesen találni levéltetűt. Szinte minden 3.-4. tő tetves. Nem feketlik, de a csillagbimbó alján van nem 1-2.
Mekkora kárt tudnak okozni terméskiesésben?
Válasz bandigh #6258. hozzászólásáraa gép orrán van a tartály és elektromos szivattyú...a folyékony starter műtrágyát is ezzel nyomom a sorba.
Válasz D.G. #6257. hozzászólásáraDe ez a vetőgépre van téve?
Rendes szivattyú van a gépen?
Én magárokba nem mennék 70-80 liter fölé, de persze ez csak hasraütés.
Lehet működne, sőt, miért ne. Annyi hogy lehet tankolgatni majd gyakran a mérget meg a vizet, elég büdös a cucc.
Válasz bandigh #6247. hozzászólására110-120l/ha 1,2 es fuvóka mert 0,8-ast most nem kapni itt...
Válasz mocsencsi1 #6248. hozzászólásáraezt vegyszerezővel kifújni és bedolgozni kombinátorral?
Válasz Berkó_ #6253. hozzászólásárapont ugyan ezt vettük észre itt is... amelyik táblámat 100%-ban lerágták... mellette 50 méterrel a kukoricában szinte semmi kár...
Válasz Berkó_ #6253. hozzászólásáraMeg itt nálunk a galamb, ha meglepnek egy kelőfélben levő táblát ott nem sok minden marad.
Válasz Ares 826 #6252. hozzászólásáraAz az érdekes hogy a kukorica barkó itt csak a naprában tett kárt, a kukoricában nagyon keveset... át lehetne nevezni napraforgó barkónak!
Válasz D.G. #6245. hozzászólásáraAz a kuccát is megeszi nem csak a naprát, más növényt kellene vetned!
Válasz bandigh #6247. hozzászólásárade ezt vegyszerezővel kipermetezi? és rá kombinátor?
Válasz D.G. #6246. hozzászólására110-120l/ha mert itt nem kapok 0,8as furatú lapocskát a kijuttatóba...,ugyh marad az 1,2
Itt ilyen a legnagyobb
Az újravetett az kisebb
Válasz D.G. #6245. hozzászólásáraMinap beszéltem egy kollégával szintén repetáz valami korai szegedivel vagy synessel, a tuti recept szerinte barkóra és Dr féregre a 300 l vizzel 3 liter cyren hektáronként bedolgozva. Remény, hogy ezt a barkók is tudják.
Válasz D.G. #6245. hozzászólásáraMennyivel tudod kijuttatni?
Szerintem hígíthatod, nagy bajt nem csinál. Azért sár ne legyen a magárokban
ha nem találnak ki vmi csávázószert jövőre... én tuti utoljára vetettem naprát... igy se sok haszon van rajta...de ezek után...
üdv Tagok. kétszeri próbálkozás utána ismét ki kellett tárcsáznom egy darab forgót.. olyan szintű a barkó fertőzöttség. most kuki megy bele 290-es, vettem cyren ec-t ..kérdésem, h sorba kijuttatni kitudom, de nem 20l/ ha vizzel.. gond ha ez jobban van higitva? vkinek vmi tapasztalat esetleg..?
Válasz sanyi1965 #6239. hozzászólásáraVagy nem, tapasztalatom szerint pont a napraforgó nál nincs ilyen összefüggés
Válasz atisgyulai #6242. hozzászólásáraGratulálok!!! Felénk a március végi vetések ki lettek tárcsázva nem kelt ki vagy csak szarul!
Válasz plantek.kriszta #6236. hozzászólásáraAz enyém ilyen. Most fotóztam.
Március végén vetve.
Persze vannak gyengébb részek, homokpartok, de álltalánosságban jók.
A forgókban meg ilyen:
Válasz sanyi1965 #6239. hozzászólásáraAz sehogy sem lessz jó!!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6231. hozzászólásáraEz nem tavalyi kép? :)
Csodaszép!
Válasz plantek.kriszta #6237. hozzászólásáraÉs jobb lesz mint gondolnád.Gyorsabb fejlődés-jobb termés,mosolyogni fogsz ősszel.
Válasz plantek.kriszta #6237. hozzászólásáraJNSZ
Válasz Gatti #6235. hozzászólásáraMilyen megyébe laksz ha szabad kérdeznem?? Mert felénk Somogyban siralmas minden!! Korai vetés?? Itt volt aki április 4. Én vetett napraforgót május 24.én ki kellett tárcsázni és újra vetni!
Válasz Bobo77 #6233. hozzászólásáraKizárt dolog nak tartom hogy Magyarországon 2019 május 27.én ilyen napeaforgó legyen!!!!!
Válasz Bigyófelügyelő #6234. hozzászólásáraPedig sztem idei, felénk is vannak néhol már ilyenek. A korán vetett kukorica is már bőven térdig ér.
Válasz Bobo77 #6233. hozzászólásáraSztem nem....egyrészt aki korán vetett hideg volt, hiányosan kelt...másrészt azóta sincs olyan hihetetlenül jó idő H ilyen egységes és ilyen fejlett állomány legyen...de ha mégis akkor nagy gratuláció hozzá
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6231. hozzászólásáraIdei kép ez?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6231. hozzászólásáraMikori vetés?
Válasz *** HM *** #6230. hozzászólásáraYessss..
Itt 1 jó korai vetés messziről.... kinél van nagyobb? 50 60cm
Válasz VMisi #6228. hozzászólásáraigen,8 soros
Válasz Feri #6226. hozzászólásáraNorbi féle van Neked is?
Válasz motros #6225. hozzászólásáraYunta Quattro-t lehet még kapni? Ismerek olyat aki ezzel csáváz...
Válasz VMisi #6224. hozzászólásáraközvetlen vetés előtt.Sávokra GPS-segitségével
Válasz VMisi #6223. hozzászólásáraIgen. Sajnos. Amióta a nincs a magon a csávázószer ez megy, minden évben legalább a napra felét újra kellett vetnem. A talajfertőtlenítőn kívül nem nagyon van más lehetőség a védekezésre. Esetleg ha valaki tud feketén csávázószert szerezni.
Válasz Feri #6221. hozzászólásáraHát most gázosodik kivételesen! Inkább az a kérdés, hogy ez az eső mennyire mosta be a totálist a maghoz.
A pyrinexet mikor injektálod?