Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz krokodil007 #5969. hozzászólásáraŐsszel megbeszéljük, a hibrid évek óta ugyan az, szóval lesz mihez viszonyítani.
'17-ben homokon is hozta amit kell, pedig aszály volt
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #5963. hozzászólásáraIgen, biztos nem véletlenül nem terjedt el ez, meg közben a hidasok is megszaporodtak.
De ha másra nem, esetleg egy, "ha minden kötél szakad" ötletnek jó, ha van a polcon.
Válasz _Gábor_ #5960. hozzászólásáraakkor lehet tolni újra ha sok esőt kapott
lombtrágyának is kel 2óra legalább
reggel elsőnek kevertesd meg a cuccot a peretezőbe ha lehet egy nap többszor
vagy reggel go ki mert estétől elég esős időt mondanak
Válasz D-032-a #5962. hozzászólásáraÉn, ha ilyenre adnám a fejem, akkor minimum 3 sort hagynék ki. esetleg négyet, mert kívül a lépcső, sárvédő nagyon kopogtatja a tányérokat.
Tárcsázni is könnyebb. Amikor a cikk íródott még zöldítésről szó sem volt, de ugarnak is leadnám az üres részeket! Ja és minimum 18 méteres kerettel, de inkább több legyen!
A "túl magas napraforgóba belemenni normál szántóföldi permetezővel" problémával kapcsolatban, régebben volt egy cikk a művelőutas vetés/permetezés ötletről.
A művelőútból kimaradt tőszám a többi sorba el van vetve. Ha 12m-es szórókerettel nem is, de 15m-el már érdemes lehet.
Mivel a hidas permetező nem mindig elérhető, vagy aki szeret minél több műveletet saját maga végezni a kisgazdaságában , azoknak lehet benne fantázia szerintem.
Az eredeti, erről szóló írás: Művelőút a napraforgó termesztésben , mintha hosszabb lett volna, de most a tárolt változat is csak ennyit adott ki.
Válasz Traktoros Jani #5952. hozzászólásáraA permetező kereke 123-125 cm, de most ugye üres a tartály, meg a kultivátorozott földön süllyed is, szóval olyan 100-110 cm lehetett a napraforgó.
Nem szoktam ennyire kicentizni a permetezést, de hol az eső tartott fel, hol egy kis műszaki probléma. Mivel a meleg miatt csak este lehetett csinálni, ezért 1-1 hiba, 1-1 nap csúszást is jelentett. Hamar összejött az a pár nap csúszás, ebben az időszakban, pedig naponta centiket nő az állomány, pedig nem is toltam neki nitrogént, csak amit a komplexel kapott, meg amit lombon át
Válasz Sz_Pisti #5946. hozzászólásáraElől a kerekezés milyen Mtz-n 11.2 maradt, vagy ott is keskenyebb? Hátul 9.5?? Ja és permetezőn milyen széles gumik vannak??
Válasz Loriii #5942. hozzászólásáraBakker pont ezt sasoltam reggel én is naprábanmi lehet ez?? Mondjuk nekem az ugrott be hogy hirtelen növekedés sok eső és nagy meleg miatt
Válasz Loriii #5942. hozzászólásáraMost nézem, egy 10 évvel ezelőtti, ugyan ilyen képre a forróságot és a hirtelen növekedést írták magyarázatként. Azért nyugtassatok meg, hogy nem más.
Válasz fendt309 #5935. hozzászólásáraSuperrel. Jővőre engedélyezve lesz Express Sunban.
Fele tribenuron-metil. Fele pedig tifenszulfuron-metil(Refine).
Válasz Mézga #5932. hozzászólásáraSemmi baja sem lesz. Pár éve letoltam az Le25-öst 22,5g Granstar Superrel tévedésből. Megijedtem, de 3,6t lett a vége.
Válasz GREVEN #5926. hozzászólásáraMostan ti állományban fújtátok? Mert a fejleteb egyének a 8 levélen is túl vanak.
Vagy felverődés a preemergens kezeléstől?
Válasz Sk Laci #5908. hozzászólására2-3 óra felé(le is sültem mint egy cigány)2 nappal az esők után de csak az Le25 tört.Volt mellette Lg meg syngentás is azokat megbírtam ekézni.
Gardoprinm Plus és a gyenge homoktalaj. Aki nem hiszi amit mondanak és kipróbálja. Marad a permetezőve 150 liter anno, kifujtuk ide. Kár volt. 20 hektáros táblát meg se merjük nézni. Amit nem tudunk az nem fáj.
9523 hozzászólás
Válasz Sz_Pisti #5972. hozzászólásáraÉn már csak le113at vetek.
Válasz borda77 (Joe) #5971. hozzászólásáraSzép! Milyen hibrid?
Most még ilyen reméljük kaszat is lesz nem csak szár és levél...
Válasz krokodil007 #5969. hozzászólásáraŐsszel megbeszéljük, a hibrid évek óta ugyan az, szóval lesz mihez viszonyítani.
'17-ben homokon is hozta amit kell, pedig aszály volt
Válasz Sz_Pisti #5968. hozzászólásáraeddig még nem de lehet kevéske lesz az a 30kg
termés megmondja majd
Válasz krokodil007 #5966. hozzászólásáraÉhesnek tűnik?
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #5963. hozzászólásáraIgen, biztos nem véletlenül nem terjedt el ez, meg közben a hidasok is megszaporodtak.
De ha másra nem, esetleg egy, "ha minden kötél szakad" ötletnek jó, ha van a polcon.
Válasz Sz_Pisti #5961. hozzászólásáramiért kapott ilyen keveset?
Válasz Sz_Pisti #5961. hozzászólásáramiért kapott ilyen keveset?
Válasz _Gábor_ #5960. hozzászólásáraakkor lehet tolni újra ha sok esőt kapott
lombtrágyának is kel 2óra legalább
reggel elsőnek kevertesd meg a cuccot a peretezőbe ha lehet egy nap többszor
vagy reggel go ki mert estétől elég esős időt mondanak
Válasz D-032-a #5962. hozzászólásáraÉn, ha ilyenre adnám a fejem, akkor minimum 3 sort hagynék ki. esetleg négyet, mert kívül a lépcső, sárvédő nagyon kopogtatja a tányérokat.
Tárcsázni is könnyebb. Amikor a cikk íródott még zöldítésről szó sem volt, de ugarnak is leadnám az üres részeket! Ja és minimum 18 méteres kerettel, de inkább több legyen!
A "túl magas napraforgóba belemenni normál szántóföldi permetezővel" problémával kapcsolatban, régebben volt egy cikk a művelőutas vetés/permetezés ötletről.
A művelőútból kimaradt tőszám a többi sorba el van vetve. Ha 12m-es szórókerettel nem is, de 15m-el már érdemes lehet.
Mivel a hidas permetező nem mindig elérhető, vagy aki szeret minél több műveletet saját maga végezni a kisgazdaságában , azoknak lehet benne fantázia szerintem.
Az eredeti, erről szóló írás: Művelőút a napraforgó termesztésben , mintha hosszabb lett volna, de most a tárolt változat is csak ennyit adott ki.
Válasz krokodil007 #5957. hozzászólásáraAzt nem mondtam, hogy nem kapott semmit, de nincs 30 kg
Válasz krokodil007 #5959. hozzászólására Igen. Egy részét kiszortuk, csak jött az esö. Kb. fél óra múlva, gondolom ami ki lett szórva azt lehet újra?
Válasz _Gábor_ #5958. hozzászólásáraBent van a permetezobe?
Sziasztok! A bekevert Amistar sun-t és mikrovit bórt mennyi idő múlva lehet még kiszórni, hogy érjen is vmit? Az eső közbeszólt
Nem adtal szotyinak nitrogent? Hat hogy lehet ez? 100kg hatoanyagot elbir gond nelkul
Válasz Traktoros Jani #5952. hozzászólásáraA permetező kereke 123-125 cm, de most ugye üres a tartály, meg a kultivátorozott földön süllyed is, szóval olyan 100-110 cm lehetett a napraforgó.
Nem szoktam ennyire kicentizni a permetezést, de hol az eső tartott fel, hol egy kis műszaki probléma. Mivel a meleg miatt csak este lehetett csinálni, ezért 1-1 hiba, 1-1 nap csúszást is jelentett. Hamar összejött az a pár nap csúszás, ebben az időszakban, pedig naponta centiket nő az állomány, pedig nem is toltam neki nitrogént, csak amit a komplexel kapott, meg amit lombon át
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5949. hozzászólásáraelől 8,3-20
hátul 9,5-42
permetező 9,5-32
Válasz Traktoros Jani #5953. hozzászólásáranekünk is akkora kb elhajlott szépen este menj mikor már alig süt a nap és 25fok van
Nekem nagyjából derékig ér a napraforgó,bele tudom még MTZ-vel húzni a vontatott vegyszerezőt,hogy ne csináljak nagy kárt benne?
Válasz Sz_Pisti #5946. hozzászólásáraMekkora ezen a képen a napraforgó?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5948. hozzászólásáraRemélem igazad van!
Azért a poloskás verzió nem hagy nyugodni.
Válasz Mézga #5944. hozzászólásáraerrefele szórják már 15g-al birja
Válasz Sz_Pisti #5946. hozzászólásáraElől a kerekezés milyen Mtz-n 11.2 maradt, vagy ott is keskenyebb? Hátul 9.5?? Ja és permetezőn milyen széles gumik vannak??
Válasz Loriii #5942. hozzászólásáraBakker pont ezt sasoltam reggel én is naprábanmi lehet ez?? Mondjuk nekem az ugrott be hogy hirtelen növekedés sok eső és nagy meleg miatt
Válasz Sz_Pisti #5946. hozzászólásáraKérem a MODERÁTOR-ok töröljék, áttettetem a napraforgó gombaölőzésbe
Tegnap esti kép
Válasz Loriii #5942. hozzászólásáraSzerintem fizikai sebzés okozta heg. Én elkövetőként a poloskára tippelnék.
Válasz Celtises #5936. hozzászólásáraa tifenszulfuron-metil nem felesben lesz benne. azt hiszem kb. 15gr/ha
Válasz Loriii #5942. hozzászólásáraMost nézem, egy 10 évvel ezelőtti, ugyan ilyen képre a forróságot és a hirtelen növekedést írták magyarázatként. Azért nyugtassatok meg, hogy nem más.
Üdv! Szerintetek miért néz ki így a felső levelek szára?
Válasz Celtises #5940. hozzászólásáraNem baj!
Én maradok a sima 50 sx-nél...
Válasz fendt309 #5939. hozzászólásáraÉn csak féladaggal fújtam.
A super papírján is az van, hogy nem viszi az árvakelést.
Válasz Celtises #5936. hozzászólásáraSzámomra ez hihetetlen...
Én a búzát superrel gyomírtom és kiviszi az expressest!
Válasz fendt309 #5937. hozzászólásáraAz Expresses technológia angolul. A zsákra van írva.
Válasz Celtises #5936. hozzászólásáraAz ok, hogy a supernek az a hatóanyaga, de mi az az express Sun?
Válasz fendt309 #5935. hozzászólásáraSuperrel. Jővőre engedélyezve lesz Express Sunban.
Fele tribenuron-metil. Fele pedig tifenszulfuron-metil(Refine).
Válasz Celtises #5934. hozzászólására
Esetleg super nélkül...
Válasz Mézga #5932. hozzászólásáraSemmi baja sem lesz. Pár éve letoltam az Le25-öst 22,5g Granstar Superrel tévedésből. Megijedtem, de 3,6t lett a vége.
Válasz Mézga #5932. hozzászólásáraTegnap reggel még semmin se látszott semmi
Válasz GREVEN #5931. hozzászólásáraa refine-t, hogy bírta a napra?
Válasz Sk Laci #5929. hozzászólásáraAlapgyomirtás volt. Felverődött.
Válasz mtz1221 #5928. hozzászólásáraEzt évek során én is tapasztaltam, hogy a LE25 mindjárt pattan, a Neoma meg elhajlik.
Válasz GREVEN #5926. hozzászólásáraMostan ti állományban fújtátok? Mert a fejleteb egyének a 8 levélen is túl vanak.
Vagy felverődés a preemergens kezeléstől?
Válasz Sk Laci #5908. hozzászólására2-3 óra felé(le is sültem mint egy cigány)2 nappal az esők után de csak az Le25 tört.Volt mellette Lg meg syngentás is azokat megbírtam ekézni.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5925. hozzászólásárakb.
A búza ad némi reményt...
Gardoprinm Plus és a gyenge homoktalaj. Aki nem hiszi amit mondanak és kipróbálja. Marad a permetezőve 150 liter anno, kifujtuk ide. Kár volt. 20 hektáros táblát meg se merjük nézni. Amit nem tudunk az nem fáj.
Válasz mocsencsi1 #5924. hozzászólásáraDe mèghozzá halmozottan
Válasz 5465 #5917. hozzászólására2018 a mezőgazdaságban röviden és tömören?