Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Agromanó #5871. hozzászólásáraNálam is igen cifra...
Volt drótféreg (pedig Cruiser-es csávázás volt), nyúl, őz, szarvas és össze-vissza kelés, sziklevelestől fél méteresig minden van.
Ilyet még nem b...tam, pedig pár éve csinálom
Válasz Agromanó #5871. hozzászólásáraNagyon sokan küzdenek ilyen gondokkal...nem a mag nem jó, hanem ami vizesbe került kikelt, ami megázott egy hete az pedig most keleget...úgyhogy ne aggódj...nekem például van térdig érő is, arrébb 20 méterrel ahol rögösebb és szárazabb volt most keleget...
Az hogy van, hogy a napra legnagyobb része fél lábszárig ér, viszont van közte itt-ott olyan, ami még csak most kelt ki, 2 levélben van? Valószínű a mag nem jó?
Válasz ddadda #5864. hozzászólásáramikramid+ keserűsó ez a kombo olcsó ha az ember jó helyen veszi genezises üzletkötöttől 25kg mikramid 6-7ezer ft keserűsó meg kurva olcsó
ezek mellé mehet kis kiegnek mikro elem ami lényegesen igényel a napraforgó
de csodaszereket nem kel venni meg drága szereket mert szar se érnek én ezeket burgonyán 2 éve teszteltem ZÖLD PAJZS(2 éve 7-8k ft volt meg most is literje és 1 l kel 1 ha -ra 2012 kapott díjat mi olcsón hozzá juttottunk azért volt itt 30-40L ezt fújtam burgonyába 70 naponta meg mikramid keserűsót
fater tolta 10-14 naponta kisebb dózisba semmi különbség nem volt
a lényeg csodát nem kel várni de azért csóri növénynek biztos jó ha oda fújva a kis koksz csak hát nem biztos hogy +ba jön ki az ember ha megveszi a mocskos méreg drága szentelt vízet inkább lefújom 5x így mint 2x drágábban
és úgy 5x kap harmonikusan kis kokszot pl 20ft-ből
mint 2x 20ftből
1ha-ra való Adengo volt a gépben, azt kiszórtam utana tartályt 2x kimostam. A szórókeretet a tábla szélén 1 percig járattam.Targa ment 1l-rel 1 hete.
A bal szélső fúvóka alatt mindenhol kimegy a sor kb fél Ha-ig.A többi meg ilyen.Megmarad ez?
Holnap lefújom Amalgerollal.
Jó estét mindenkinek. Azt szeretném kérdezni hogy amalgerol használt már valaki napraforgoban.?Mikor és milyen dózisban.?Köszönöm előre is a véleményesetleg.
Válasz *** HM *** #5841. hozzászólásáraFelénk vetettek azért sokan.
Mi múlt hét pénteken vetettük, sorolgat.
Kellene már nagyon egy jó eső, de gondolom ezzel mindenki így van
Válasz *** HM *** #5841. hozzászólásáraÉn mininek számítok...délután elvetem a maradékot, 11,5 Ha lessz Feltéve, hogy jön rá eső...mert ha nem, akkor megbaxhatom
Válasz gazda001 #5826. hozzászólásáraElőször a fácán, aztán a nyúl, aztán az őzek... ameddig elérik a hajtáscsúcsot mindig rágja valami. Szerintem Te még a fácánnál tartasz.
Válasz gazda001 #5826. hozzászólásáraÚgy hallottam a régi öregek azért permetezték a babot rézzel, hogy ne rágja a nyúl.
Állítólag annak sem szereti a szagát/ízét
Válasz borda77 (Joe) #5828. hozzászólásáraHát nálunk nem fogják, pedig bent vagyok a társaságban. tavaly akinek ilyen problémája volt, azt mondták neki, hogy tv. szerint apróvadra nincs vadkár. pont....
Válasz gazda001 #5826. hozzászólásáravan egy szer amit malagro vagy valamelyik hasonló árul k..va drága de jó rá itt a vadászok fizették a gazdáknak aki kérte...
Válasz borda77 (Joe) #5824. hozzászólásáraSorokban métereken hiányzik a levél, csak a szára van, részleges rágás nincs, csak teljes sziklevél hiány. Egyenlőre nem vészes, de meddig rágja ez a dög? Már jövöget a lomblevele, de még elég picike. valaki azt mondta fújjam le káliszappannal, büdös, meg habozi fog a szája tőle és nem szi. Érhet ez valamit?
Válasz gazda001 #5823. hozzászólásáranekünk jó pár éve 5 ha kellett újra vetni mert ment végig a sorokon a nyúl és lecsípte mindet. Általában akkor szokott ez lennie ha nincs víz és meleg van mert akkor ebből szerzi a nedvességet valamint szereti is.
Nálunk az vált be hogy vetés után lenyomjuk totállal a területet és annak nem szereti a szagát valamint az apró gyomokat is kiviszi.
Válasz gazda001 #5823. hozzászólásáraNEM barkó??? Nekem van barkóm kell majd újra vetnem a hétvégén.. amúgy nyúlra semmi sajna én tavaly nagyon sokat szívtam e miatt...
9523 hozzászólás
Válasz Agromanó #5871. hozzászólásáraNálam is igen cifra...
Volt drótféreg (pedig Cruiser-es csávázás volt), nyúl, őz, szarvas és össze-vissza kelés, sziklevelestől fél méteresig minden van.
Ilyet még nem b...tam, pedig pár éve csinálom
Válasz Agromanó #5871. hozzászólásáraNagyon sokan küzdenek ilyen gondokkal...nem a mag nem jó, hanem ami vizesbe került kikelt, ami megázott egy hete az pedig most keleget...úgyhogy ne aggódj...nekem például van térdig érő is, arrébb 20 méterrel ahol rögösebb és szárazabb volt most keleget...
Az hogy van, hogy a napra legnagyobb része fél lábszárig ér, viszont van közte itt-ott olyan, ami még csak most kelt ki, 2 levélben van? Valószínű a mag nem jó?
Gomba ellen mikor kell elkezdeni a védekezést?
Válasz JD 4630 #5868. hozzászólásáraKöszi vetőgéppel SPC és most eső után homokos kapával
Válasz Szem Howkinsz #5867. hozzászólásáraVetési mélység, talaj víztartalma, talaj hőmérséklete, és maga a talaj is befolyásolja sz eredményt amire kíváncsi vagy.
Melegben ha nem raktad mélyre és víz is van 6-8 nap.
Hidegebb talajban 15-20 nap is lehet.
Meg tudná mondani valaki Fehércsíkos csépelős Mag Hány napra kell ki?
Válasz krokodil007 #5865. hozzászólására
Köszi szépen.Teljes mértékben igazad van.
Válasz ddadda #5864. hozzászólásáramikramid+ keserűsó ez a kombo olcsó ha az ember jó helyen veszi genezises üzletkötöttől 25kg mikramid 6-7ezer ft keserűsó meg kurva olcsó
ezek mellé mehet kis kiegnek mikro elem ami lényegesen igényel a napraforgó
de csodaszereket nem kel venni meg drága szereket mert szar se érnek én ezeket burgonyán 2 éve teszteltem ZÖLD PAJZS(2 éve 7-8k ft volt meg most is literje és 1 l kel 1 ha -ra 2012 kapott díjat mi olcsón hozzá juttottunk azért volt itt 30-40L ezt fújtam burgonyába 70 naponta meg mikramid keserűsót
fater tolta 10-14 naponta kisebb dózisba semmi különbség nem volt
a lényeg csodát nem kel várni de azért csóri növénynek biztos jó ha oda fújva a kis koksz csak hát nem biztos hogy +ba jön ki az ember ha megveszi a mocskos méreg drága szentelt vízet inkább lefújom 5x így mint 2x drágábban
és úgy 5x kap harmonikusan kis kokszot pl 20ft-ből
mint 2x 20ftből
sziasztok olcsó lombtrágyázást, de hatékonyt szeretnék elvégezni. Mit ajánlotok??
Válasz joti #5862. hozzászólásáraIgen,lehet!
Hello belelehet szórni pétisót simán állományba húzatás előtt?
Az 5 litert szorjam ki kétszer hogy ne perzseljen.mért én soknak találom az 5 litert
Válasz bleji #5859. hozzászólásáraMelegben ne szórd mert akkor perzsel
Csak az 5 liter amalgerolat szornam ki.az is perzselne? ?
Válasz bleji #5856. hozzászólásáraPulsar vagy express mellé teszem 1%-os töménységben, ha többet raksz perzselhet
1ha-ra való Adengo volt a gépben, azt kiszórtam utana tartályt 2x kimostam. A szórókeretet a tábla szélén 1 percig járattam.Targa ment 1l-rel 1 hete.
A bal szélső fúvóka alatt mindenhol kimegy a sor kb fél Ha-ig.A többi meg ilyen.Megmarad ez?
Holnap lefújom Amalgerollal.
Csak amalgerolt tennék rá az érne valamit? Mert az egyik ismerősöm mondta hogy tegyek 5 litret egy hektara,kinek mi a véleménye vagy tapasztalata?
Válasz Garfield #5849. hozzászólásáraés bejön?
Radistart turbót 15 kg/ha /10% amalgerol/ nagyon jó hatással. Számla apasztásra is jó, cc 1000 ft/kg.
Jó estét mindenkinek. Azt szeretném kérdezni hogy amalgerol használt már valaki napraforgoban.?Mikor és milyen dózisban.?Köszönöm előre is a véleményesetleg.
Válasz Garfield #5849. hozzászólásáraHány kilót szórsz hektáronként ?
Válasz csoppika #5846. hozzászólásáramail ment
Válasz borda77 (Joe) #5848. hozzászólásáramail ment...
Többször írtam már csirkelábat szétszórni bevonza a rókát a területre!!!!!!!!!
Válasz gazda001 #5845. hozzászólásáraArra én is kiváncdi vagyok... nyomd el privibe légyszi...
Válasz csoppika #5846. hozzászólására...meg ittam is...
Válasz gazda001 #5845. hozzászólásáraSZerintem tudzs írni. Most üdülök. Szerintem szerdára mire megyek haza, kelegetni fog...
Válasz csoppika #5838. hozzászólásárapiviben megmondom a tutit, léptünk egy nagyot, meglátjuk, 1 hét és többet mondok...
Válasz *** HM *** #5841. hozzászólásáraFelénk vetettek azért sokan.
Mi múlt hét pénteken vetettük, sorolgat.
Kellene már nagyon egy jó eső, de gondolom ezzel mindenki így van
Válasz *** HM *** #5841. hozzászólásáraÉn mininek számítok...délután elvetem a maradékot, 11,5 Ha lessz Feltéve, hogy jön rá eső...mert ha nem, akkor megbaxhatom
Válasz *** HM *** #5841. hozzászólásáraElég egyszer elvetni, ha nem károsítsa semi
Amúgy keleget
Mi a helyzet nf fronton emberek.... se mini se kicsi se mega se giga nem igen veti úgy látszik.....
Válasz atisgyulai #5839. hozzászólásáraTényleg, azt elfelejtettem. Most is meg aratás előtt is. 3-400 galamb tud takarítani.
Válasz blink #5834. hozzászólásáraMeg a galambok is!
Válasz blink #5836. hozzászólásáraFasza... Minden földemen 2-3nyuszi nézelődik... Fácánt is látni most
Válasz blink #5836. hozzászólásárabaxa meg................
Válasz gazda001 #5835. hozzászólásáraAha
Válasz blink #5834. hozzászólásáravele együtt a kis sziklevelet is???????
Válasz gazda001 #5833. hozzászólásáraAhogy bújik ki a földből rajta van a héj. Azt csípi le a fácán.
Válasz blink #5832. hozzászólására ki van már kelve, és csak a csonk áll ki a földből
Válasz gazda001 #5826. hozzászólásáraElőször a fácán, aztán a nyúl, aztán az őzek... ameddig elérik a hajtáscsúcsot mindig rágja valami. Szerintem Te még a fácánnál tartasz.
Válasz borda77 (Joe) #5828. hozzászólásáraMi is kaptunk a vadászoktól tavaly valamit, kátrányos szaga volt és tényleg volt hatása.
Válasz gazda001 #5826. hozzászólásáraÚgy hallottam a régi öregek azért permetezték a babot rézzel, hogy ne rágja a nyúl.
Állítólag annak sem szereti a szagát/ízét
Válasz borda77 (Joe) #5828. hozzászólásáraHát nálunk nem fogják, pedig bent vagyok a társaságban. tavaly akinek ilyen problémája volt, azt mondták neki, hogy tv. szerint apróvadra nincs vadkár. pont....
Válasz gazda001 #5826. hozzászólásáravan egy szer amit malagro vagy valamelyik hasonló árul k..va drága de jó rá itt a vadászok fizették a gazdáknak aki kérte...
Válasz Gatti #5825. hozzászólásárabaxhatom ez már kikelt, nem totálozható.......
Válasz borda77 (Joe) #5824. hozzászólásáraSorokban métereken hiányzik a levél, csak a szára van, részleges rágás nincs, csak teljes sziklevél hiány. Egyenlőre nem vészes, de meddig rágja ez a dög? Már jövöget a lomblevele, de még elég picike. valaki azt mondta fújjam le káliszappannal, büdös, meg habozi fog a szája tőle és nem szi. Érhet ez valamit?
Válasz gazda001 #5823. hozzászólásáranekünk jó pár éve 5 ha kellett újra vetni mert ment végig a sorokon a nyúl és lecsípte mindet. Általában akkor szokott ez lennie ha nincs víz és meleg van mert akkor ebből szerzi a nedvességet valamint szereti is.
Nálunk az vált be hogy vetés után lenyomjuk totállal a területet és annak nem szereti a szagát valamint az apró gyomokat is kiviszi.
Válasz gazda001 #5823. hozzászólásáraNEM barkó??? Nekem van barkóm kell majd újra vetnem a hétvégén.. amúgy nyúlra semmi sajna én tavaly nagyon sokat szívtam e miatt...