Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD400.32 FtCHF438.4 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Sz_Pisti #5419. hozzászólásáraŐszi szántás elé 2q/ha Yara 8-20-30. Tavasszal vetéssel egy menetben 2q/ha Yara 8-20-30. Vetés Monosemmel, Radistart Turbo+Kentaur szintén sorba.
Ezt követően Racer+Dual. Később 4q Linzi 27-es. Egyszikű ellen Perenal. Csillagbimbóban Amistar Xtra+Csöppmix Bór Plusz+Káliszappan. Virágzásban Pictor. Desszikálásban Mission+Superspray+Mero.
Nagyjából csak ennyi...
Válasz Marti Miklós #5405. hozzászólásáraMa adtam le én is az első 2 fuvart. Keverékesség 8,5% (csak nyommag volt, napra szem nem esett át egy darab se) meg technológiai 1,5%.
Sajnos a parémag benne van, nem sikerült a gyomirtás ezen a pár táblán.
Válasz Marti Miklós #5405. hozzászólásáraMinősítés vagy hasraütés alapján vonták ? Az sajnos tény, hogy az idei évben a gyenge termés (1,5-2,5 t/ha) mellett igen apró a szem és sok az üres. 2,2-es résrostán a kieső sajnos 8-15 százalék. Tavaly 2,5-ös rostán 3-5 százalék volt.
Kukorica adapteren a napraforgo betét forgokését a két szélsö sornál ki melyik oldalra teszi? A sor belsö oldalára vagy külsöre? Van jelentösége? Másképp dönti a sort ha erröl vagy arrol van?
Válasz borda77 (Joe) #5388. hozzászólásáranálunk tavaly paraiso 102 cl volt, rossz nem volt de idén az LE25 jobban mutat pedig az időjárás tavaly jobban kedvezett a naprának is. Viszont a Paraiso megtévesztő mert nagyon összecsavarodik a feje mikor beérik így a végén azért kellemes csalódás ért , kíváncsi leszek idén mit tud majd az Le25, először vetettük.
Válasz Blaise #5392. hozzászólásáraTöbbek között a szemnedvesség a legfontosabb, ami meghatározza a betakaríthatóságot. Természetesen a "fejnek" száraznak kell lennie. De úgy általában az egész növénynek száraznak kell lennie.
Hali!Mikor lehet a napraforgót aratni,hogy kell kinéznie a szotyinak mikor betakaritásra kész.Száraznak kell lenni a szárának meg a fejnek is?Mit kell figyelni rajta mikor lehet aratni?
Válasz borda77 (Joe) #5388. hozzászólásáraIdén érdekes a hekyzet nalunk jo ha megkesz a 20.... neoma egyszer dobta a 38as átlagot eddig az volt nekem a legjobb.. "del alföld"... most LE van ..
Válasz Ktmracing101 #5387. hozzászólásáraÉrdekes ez a neoma dolog nekem még soha nem adott jó termést... bárki megverte nálam. 3 évig próbálgattam különféle talajokon de nekem nem jött be. Még tavaly is jóval elmaradt mindenkitől pedig 4-4,5 tonnák voltak a napráim.
Válasz Gatti #5385. hozzászólásáraNekünk is feljöttek a gyomok pedig két menetbe volt gyomirtva plusz sorközmüvelés .. mire szamolsz ennél az LE25 nél termésre?
Kinek mik a tapasztalatok középhomokos területen Neoma vagy LE25 ?
Válasz Krisz0445 #5382. hozzászólásáraMert nagyon sokan azt vetettek a repce helyére ami rosszul kelt ki a kevés eső miatt. Legalábbis felénk ez a helyzet
Válasz moly #5380. hozzászólásáraPontosan igy van,ez lesz a termőtőszám.Egyébként az elvetett magszámból tapasztalatom szerint 5-10 százalék simán elvész,igy érdemes kalkulálni.
Válasz Berkó_ #5379. hozzászólására10000négyzetméter(1ha) osztva a sortávolsággal ,általában 0,76 m .Azaz 1 haktárban 13157 folyóméter van . Ha 13 métert lépsz és leszámolod a töveket,akkor annyi ezer tő van 1 hekiben
Válasz bobo77 #5375. hozzászólásáraIgen igen a Tuttira emlékszem, de ez az 5 tonna valahogy elkerülte a figyelmemet. Ami már komoly, legyen idén is részed benne!
Válasz Berkó_ #5374. hozzászólásáraNálunk ez a pios magokra jellemző nagyobb tàblában... ( mint Mf es képén) Tudod jól én Tuttis vagyok 5 ik éve és 5+ os a kedvenc számom tőle és remélem idén sem csalatkozom benne
Válasz bobo77 #5366. hozzászólásáraNemrég volt megnézni a növényvédős a naprámat, telefonált hogy számoljak megint a 4 tonnával mert a közepe is teljesen kifejlődött (LE 25). Szóval az enyém piós és tavaly is adta a 42q-át. Szóval én nem értem, hogy a piós magok miért "ilyenek"? Vagy már erre a tulajdonságra is helyspecifikusak?
9523 hozzászólás
Válasz DA SONKA #5421. hozzászólásáraHú ha kapott rendesen anyagot
Válasz DA SONKA #5421. hozzászólásáraÉs eső??Mennyi???
Válasz Sz_Pisti #5419. hozzászólásáraŐszi szántás elé 2q/ha Yara 8-20-30. Tavasszal vetéssel egy menetben 2q/ha Yara 8-20-30. Vetés Monosemmel, Radistart Turbo+Kentaur szintén sorba.
Ezt követően Racer+Dual. Később 4q Linzi 27-es. Egyszikű ellen Perenal. Csillagbimbóban Amistar Xtra+Csöppmix Bór Plusz+Káliszappan. Virágzásban Pictor. Desszikálásban Mission+Superspray+Mero.
Nagyjából csak ennyi...
Válasz Hús Futár #5414. hozzászólására25-éve nem.
Válasz DA SONKA #5416. hozzászólásáracsak kíváncsiságból, leírnád a technológiát? Köszi!
Válasz DA SONKA #5416. hozzászólásáraJó az !!! Miért vagy ideges fej?
Az idegesfej téves...
Napraforgó learatva eső előtt. Nettó 4,37 to/ha. NK Kondi + nem csekély technológia.
Bacardi 6,5 víz - 4,5% szemét minden kocsiról külön mérve, pedig direkt nem vágtuk tisztára...
37,5q fizető
Válasz mtz1221 #5403. hozzászólásáraGyárt még kombájnt a Zmaj ?
Válasz Marti Miklós #5405. hozzászólásáraMa adtam le én is az első 2 fuvart. Keverékesség 8,5% (csak nyommag volt, napra szem nem esett át egy darab se) meg technológiai 1,5%.
Sajnos a parémag benne van, nem sikerült a gyomirtás ezen a pár táblán.
Válasz csoppika #5410. hozzászólásáraRossz esetben kapsz egy félpótkocsi muharmagot.
Válasz Mf-es? #5409. hozzászólásáraAz ocsút,meg fél áron megveszik.Sok helyt,semmit nem adnak vissza.
Válasz Marti Miklós #5405. hozzászólásáraKérd vissza a rostaljat. Hátha elviszik vmennyiért a vadászok... (vagy fűtés)
Válasz Marti Miklós #5405. hozzászólására8-10%-az általános.Be is visszük,utána haza fűteni.Volt akitől,most 16%-ot is vontak.De tényleg vannak lenyúlós helyek.
Válasz Marti Miklós #5405. hozzászólásáraMinősítés vagy hasraütés alapján vonták ? Az sajnos tény, hogy az idei évben a gyenge termés (1,5-2,5 t/ha) mellett igen apró a szem és sok az üres. 2,2-es résrostán a kieső sajnos 8-15 százalék. Tavaly 2,5-ös rostán 3-5 százalék volt.
Válasz Marti Miklós #5405. hozzászólásáraAzt csak te tudod mit szedtél!!!
Válasz Marti Miklós #5405. hozzászólására10%???? Hát az szabályos rablás b+!
Na meg volt az első napra betakarításom, hááát ahhoz képest, hogy a dűlő legszebb táblája volt, nettó 25q lett, mástól is 10%-ot vonnak szemétre?
Válasz mtz1221 #5403. hozzászólásáraTényleg nem, itt sehol sincsen ilyen kombájn.
Képről láttam már
Válasz szanberg #5401. hozzászólásáraZmaj 171,ilyet sem láttál ott fen északon ?
Kukorica adapteren a napraforgo betét forgokését a két szélsö sornál ki melyik oldalra teszi? A sor belsö oldalára vagy külsöre? Van jelentösége? Másképp dönti a sort ha erröl vagy arrol van?
Válasz Gege #5396. hozzászólásáraNagyon jóóóó!
de milyen kombájn ez!?!?!?!??????
Válasz Gege #5396. hozzászólásáraaz szép!
Válasz Gatti #5398. hozzászólására36dinár előleget kapok holnap, s ha megy feljebb az ár pár dinárt, akkor kapok rá...
36din= 0.3euro=91.5ft
Válasz Gege #5396. hozzászólásáraszép! :)
Mennyiért vették? vagy még nem került eladásra?
Válasz Gege #5396. hozzászólásáraAz szép eredmény :D
Ma. 4150kg /Ha pioneer Le25 7.1% nedvesen..(még soha nem értem el a 4000+)
Kws Barolo 3880kg. 8.9%
Válasz borda77 (Joe) #5388. hozzászólásáranálunk tavaly paraiso 102 cl volt, rossz nem volt de idén az LE25 jobban mutat pedig az időjárás tavaly jobban kedvezett a naprának is. Viszont a Paraiso megtévesztő mert nagyon összecsavarodik a feje mikor beérik így a végén azért kellemes csalódás ért , kíváncsi leszek idén mit tud majd az Le25, először vetettük.
Válasz borda77 (Joe) #5388. hozzászólásáraA neomáról mire tértél át ill az most mit tud?
Válasz Blaise #5392. hozzászólásáraTöbbek között a szemnedvesség a legfontosabb, ami meghatározza a betakaríthatóságot. Természetesen a "fejnek" száraznak kell lennie. De úgy általában az egész növénynek száraznak kell lennie.
Hali!Mikor lehet a napraforgót aratni,hogy kell kinéznie a szotyinak mikor betakaritásra kész.Száraznak kell lenni a szárának meg a fejnek is?Mit kell figyelni rajta mikor lehet aratni?
Válasz Ktmracing101 #5387. hozzászólására25-30q körül várom, de 25 biztos meglesz :)
Válasz Pilátus #5386. hozzászólásáraegyszer volt permetezve és egyszer kapálva.
Válasz borda77 (Joe) #5388. hozzászólásáraIdén érdekes a hekyzet nalunk jo ha megkesz a 20.... neoma egyszer dobta a 38as átlagot eddig az volt nekem a legjobb.. "del alföld"... most LE van ..
Válasz Ktmracing101 #5387. hozzászólásáraÉrdekes ez a neoma dolog nekem még soha nem adott jó termést... bárki megverte nálam. 3 évig próbálgattam különféle talajokon de nekem nem jött be. Még tavaly is jóval elmaradt mindenkitől pedig 4-4,5 tonnák voltak a napráim.
Válasz Gatti #5385. hozzászólásáraNekünk is feljöttek a gyomok pedig két menetbe volt gyomirtva plusz sorközmüvelés .. mire szamolsz ennél az LE25 nél termésre?
Kinek mik a tapasztalatok középhomokos területen Neoma vagy LE25 ?
Mennyi expresszt kapott ill kapáltad?
Mai határszemle, LE25, kicsit gyomos lett
Válasz Mf-es? #5312. hozzászólásáraElső kép,52000 számoltam.
Válasz Krisz0445 #5382. hozzászólásáraMert nagyon sokan azt vetettek a repce helyére ami rosszul kelt ki a kevés eső miatt. Legalábbis felénk ez a helyzet
Idén ugyan mi lessz az ára a szotyinak???
Amerre járok az országban mindenfele csak napraforgót látni!!!
Válasz moly #5380. hozzászólásáraPontosan igy van,ez lesz a termőtőszám.Egyébként az elvetett magszámból tapasztalatom szerint 5-10 százalék simán elvész,igy érdemes kalkulálni.
Válasz Berkó_ #5379. hozzászólására10000négyzetméter(1ha) osztva a sortávolsággal ,általában 0,76 m .Azaz 1 haktárban 13157 folyóméter van . Ha 13 métert lépsz és leszámolod a töveket,akkor annyi ezer tő van 1 hekiben
Válasz Mf-es? #5377. hozzászólásáraMost nincs rá időm, de meg fogom számolni kíváncsiságból. De miért pont 13 méter?
Válasz bobo77 #5375. hozzászólásáraIgen igen a Tuttira emlékszem, de ez az 5 tonna valahogy elkerülte a figyelmemet. Ami már komoly, legyen idén is részed benne!
Amúgy arra lennék kíváncsi,hogy most a valóságba mennyi a tőállomány másnak.13 métert megszámolni.
Válasz Berkó_ #5374. hozzászólásáraIgen,helyspecifikus.Allergiás az aszályra.
Válasz Berkó_ #5374. hozzászólásáraNálunk ez a pios magokra jellemző nagyobb tàblában... ( mint Mf es képén) Tudod jól én Tuttis vagyok 5 ik éve és 5+ os a kedvenc számom tőle és remélem idén sem csalatkozom benne
Válasz bobo77 #5366. hozzászólásáraNemrég volt megnézni a növényvédős a naprámat, telefonált hogy számoljak megint a 4 tonnával mert a közepe is teljesen kifejlődött (LE 25). Szóval az enyém piós és tavaly is adta a 42q-át. Szóval én nem értem, hogy a piós magok miért "ilyenek"? Vagy már erre a tulajdonságra is helyspecifikusak?