Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR414.77 FtUSD402.09 FtCHF439.56 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Pilátus #5022. hozzászólásáramert ő csak zsigerel,minimál ráköltéssel ,lesz ami lesz alapon,akkor mondok egy jó tippet,egy gazdatársam ,napra vetőmagot se vesz,félrerak aratáskor pár mázsát és elveti,megspórol 20-30e ft-t hekinként
Válasz bleji #5006. hozzászólásáraNyugodtan vesd el!Tavaly ilyenkor kellett 20 hektár napraforgót újravetnem,34 mázsa lett a vége,csak a deszikkálás után többet kellett várni,h rendesen megszáradjon.
Válasz kukaccsosz #5005. hozzászólásáraJól rám ijesztettél, de most fejeztem be a kultivátorozást és hál isten gyönyörű!
45 g express + 1 l targa super + 5 kg ammónium nitrát + trend, a napraforgó le 25 semmi baj nem látszik rajta, a gyomok teljesen padlón. De a növ. védősöm már tavaly is így fújatta és akkor sem volt baja! Vagy csak bizonyos körülmények közt okoz bajt?
Válasz bleji #5006. hozzászólásáraEl lehet vetni,sőt még akár jó termés is lehet benne,csak mire beérik(ha beérik) addig egy szárító se fogja fogadni mert mindenütt a kukorica fog menni.
Válasz Dave #5000. hozzászólásáraCsodálkozom, én anno a Pulsar mellé tettem " liter nitrót hektáronként és úgy odavágott a Siklósnak hogy csak csuda, meg szórtak utána hogy magához térjen Megafollal. Ha nem szórom meg kidöglött volna szinte az egész!
Jó estét mindenkinek.azt szeretném kérdezni hogy ha most vetném el a napraforgót abból lesz még valami??? Egy hektárt újra kell hogy vesék mert nagyon el verte a jég meg a köcsög birkás a végét le legeltete és nem sok mindenek hívják az egészet.kinek mi a tanács????
Válasz kukaccsosz #5001. hozzászólásáraAz a terv.. csak akad 2 uj parcellank, amibol bujnak elo a meglepetsek. :) ha 45g nem oldja meg, akkor ra lehet menni meg 45el? Vagy az mar a napraforgora is kihat?
Válasz Mézga #4993. hozzászólásáraSajnos nincs tapasztalatom, hogy mennyire bírja a napra ha raknál mellé egy kis nitrogént. A gyomirtó hatásban biztos segítene.
Válasz balazoooo #4985. hozzászólásáraelképzelhető, mert valamelyiket kiviszi. 35 grammal mentem, kivitte a parlagfüvet, de a vadkenderrel nem bírok. lehet be kéne közé csempészni nem vadkender magokat
Válasz broll79 #4987. hozzászólásáraSzerintem nem, én az árva kelésű neomán nem látok semmi döglődésre utaló jelet, mondjuk jó sárga az biztos.Talán sikerült lefújnod, vagy csak agyalsz hogy hatékonyabb legyen
Válasz Bán Zsolt #4977. hozzászólásáraMinden évben problémás a kultizás, mert az még nincs a portán, aztán vagy odaér a bérvállalkozó vagy sem, így aztán jobbnak láttam egyszerre kiadni a kaját.
Válasz Ervin34 #4973. hozzászólásáraSzerintem ha már akkora nagy a napraforgó levele, akkor egyszerűen beárnyékol a permetlének, és nem tud eljutni a gyomokhoz. A többit meg kiviszi a kulti.
9523 hozzászólás
Válasz Pilátus #5022. hozzászólásáramert ő csak zsigerel,minimál ráköltéssel ,lesz ami lesz alapon,akkor mondok egy jó tippet,egy gazdatársam ,napra vetőmagot se vesz,félrerak aratáskor pár mázsát és elveti,megspórol 20-30e ft-t hekinként
Napraforgót bármikor lehet vetni.
Mf-es ezt hogy érted miért nem ér semmit?
Válasz bleji #5006. hozzászólásáraNyugodtan vesd el!Tavaly ilyenkor kellett 20 hektár napraforgót újravetnem,34 mázsa lett a vége,csak a deszikkálás után többet kellett várni,h rendesen megszáradjon.
Válasz sjoco100 #5019. hozzászólásáraNe költs ilyenre.Semmi haszna.
Kondisol B+S
Solvitis bor extra,
solvitis Mg kondicionáló és lombtrágya literenkénti árát tudja valaki?
Válasz .Szabi. #5017. hozzászólására
Válasz papszi06 #5016. hozzászólásáraNem
Lenne egy kérdésem az LE 25-öt Gransztár sx 50 bántja-e
Válasz kukaccsosz #5013. hozzászólásáraIgen az..
Válasz kukaccsosz #5005. hozzászólásáraJól rám ijesztettél, de most fejeztem be a kultivátorozást és hál isten gyönyörű!
45 g express + 1 l targa super + 5 kg ammónium nitrát + trend, a napraforgó le 25 semmi baj nem látszik rajta, a gyomok teljesen padlón. De a növ. védősöm már tavaly is így fújatta és akkor sem volt baja! Vagy csak bizonyos körülmények közt okoz bajt?
Válasz Diószegi János #5012. hozzászólásáraGyomirto szer lehet. Esetleg wing alapkezeleses a terület?
Sziasztok!
Mi lehet a baja a napraforgónak?
Jelentős madár kár volt vetés után. Lehet ezt is akkor csípte meg? Vagy valami betegség?
Válasz bleji #5006. hozzászólásáraEl lehet vetni,sőt még akár jó termés is lehet benne,csak mire beérik(ha beérik) addig egy szárító se fogja fogadni mert mindenütt a kukorica fog menni.
Válasz bleji #5006. hozzászólásáraA köcsög birkás az nem baj ,csak nem egy szára lesz hanem szerteágazó,meg sok kisebb bugája.
Válasz bleji #5006. hozzászólásáraSzerintem még el lehet vetni, persze inkább korait.
Válasz Dave #5000. hozzászólásáraCsodálkozom, én anno a Pulsar mellé tettem " liter nitrót hektáronként és úgy odavágott a Siklósnak hogy csak csuda, meg szórtak utána hogy magához térjen Megafollal. Ha nem szórom meg kidöglött volna szinte az egész!
Válasz bleji #5006. hozzászólásáraSzerintem kár vele foglalkozni, írd át pihentetettre a kérelmedet!
Jó estét mindenkinek.azt szeretném kérdezni hogy ha most vetném el a napraforgót abból lesz még valami??? Egy hektárt újra kell hogy vesék mert nagyon el verte a jég meg a köcsög birkás a végét le legeltete és nem sok mindenek hívják az egészet.kinek mi a tanács????
Válasz neo. #5003. hozzászólásáraEgyszikűirtóval együtt ne tegyél bele nitrogént!
kapálás után...
Ha egy menetben rakom ki az expresszt és a panterat akkor is mehet bele a nitrogén?
Válasz kukaccsosz #5001. hozzászólásáraAz a terv.. csak akad 2 uj parcellank, amibol bujnak elo a meglepetsek. :) ha 45g nem oldja meg, akkor ra lehet menni meg 45el? Vagy az mar a napraforgora is kihat?
Válasz pluto86 #4999. hozzászólására45g felett inkább osztottan kellene.
Válasz kukaccsosz #4994. hozzászólásáraRaktam hozzá 5kg ammónium nitrátot, semmi baja, de az express papírja írja hogy lehet hozzá tenni.
Válasz kukaccsosz #4992. hozzászólására45grammon felül lehet menni vele? Mit bir ki a napra? :)
Válasz .Szabi. #4997. hozzászólására
Válasz bobo77 #4996. hozzászólására250 l , 05 IDKT
Válasz .Szabi. #4995. hozzászólásáraNitro? Hány literrel mész? 250? 300?
Válasz kukaccsosz #4994. hozzászólásáraPár napja 10 l ment napràba , gyomirtó mellè, nedvesítő szer is benne volt , minden ok .
Válasz Mézga #4993. hozzászólásáraSajnos nincs tapasztalatom, hogy mennyire bírja a napra ha raknál mellé egy kis nitrogént. A gyomirtó hatásban biztos segítene.
Válasz kukaccsosz #4992. hozzászólásáraa trend mellé rakjak még valamit?
Válasz Mézga #4990. hozzászólásáraPróbálkozz 45 grammal.
Válasz csferri #4988. hozzászólásáraMég csak agyalok, mert acatos és hátha jobb lenne.
Válasz balazoooo #4985. hozzászólásáraelképzelhető, mert valamelyiket kiviszi. 35 grammal mentem, kivitte a parlagfüvet, de a vadkenderrel nem bírok. lehet be kéne közé csempészni nem vadkender magokat
Válasz apuci #4984. hozzászólásáranem próbáltam
Válasz broll79 #4987. hozzászólásáraSzerintem nem, én az árva kelésű neomán nem látok semmi döglődésre utaló jelet, mondjuk jó sárga az biztos.Talán sikerült lefújnod, vagy csak agyalsz hogy hatékonyabb legyen
Ha a sima pulsaros forgót lefújom pulsar plussal, akkor meg kampecol a napra???
A pulsar 1 l/ ha adagban mennyire bántja meg a 30 cm-es aszatot. Ezután fújhatok még a területre pulsart szerintetek?
Válasz Mézga #4983. hozzászólásáraén valami olyat hallottam, hogy csak a nőivarút nem viszi ki.(lehet, hogy nem így van)
Válasz Mézga #4983. hozzászólásáraEbben az esetben a nitro nem segít?
tudja valaki, hogy az express sx-et hogyan lehetne feltuningolni, hogy kivigye a vadkendert a naprából?
Le25, mai állapot.
Válasz Bán Zsolt #4978. hozzászólásáraEgy kis Amalgerolnak biztos örülne, meg ha nagyok a sebek akkor szokás még gomba ellen is fújni.
Válasz Bán Zsolt #4977. hozzászólásáraMinden évben problémás a kultizás, mert az még nincs a portán, aztán vagy odaér a bérvállalkozó vagy sem, így aztán jobbnak láttam egyszerre kiadni a kaját.
Mai kultim amig az eső ki nem vert de nem bánom inkább essen...
https://youtu.be/yXVMDxv2iYk
ha a szotyit kilyukasztotta a jég kell fújni valamivel?
Válasz Berkó_ #4974. hozzászólásáraSzép mennyiség
Kapáláskor nem is kap többet gondolom
Válasz Berkó_ #4971. hozzászólásáraSzupi Az enyém még fele...
Válasz Ervin34 #4973. hozzászólásáraSzerintem ha már akkora nagy a napraforgó levele, akkor egyszerűen beárnyékol a permetlének, és nem tud eljutni a gyomokhoz. A többit meg kiviszi a kulti.
Válasz Bán Zsolt #4972. hozzászólásáraHa a 300 kg/ha pétisó starternek számít, akkor igen, kapott vetéssel 1menetben.