Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Zetor traktorok új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Massey Ferguson 5445/5455 traktorok új
Cikkajánló
Hirdetés
![Mit hagy maga mögött a tél? Hogyan készüljünk a kalászosok tavaszi gyomirtására? – Heti Körkérdés Mit hagy maga mögött a tél? Hogyan készüljünk a kalászosok tavaszi gyomirtására? – Heti Körkérdés](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9212/cikk_79212/HKK_0210_index_750x417_fill_540x300_0.jpg)
Mit hagy maga mögött a tél? Hogyan készüljünk a kalászosok tavaszi gyomirtására? – Heti Körkérdés
Számítanunk kell további gyomnövények megjelenésére?![Napraforgós “fun fact”-ek a történelem, a tudomány és a magyar agrárium világából Napraforgós “fun fact”-ek a történelem, a tudomány és a magyar agrárium világából](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9102/cikk_79102/napraforgo1_fill_540x300_0.jpg)
1440 hozzászólás
Válasz #1088. hozzászólásra
Ember hajat kell szétszórni a földön körbe. Inkább őznél jön be jobban ,a nyuszi az nem nagyon idegenkedik tőlünk!
Válasz #1088. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
És a faszi látott benne fácánnyomot legalább mielőtt rákente ?
Vagy tetten érte mondjuk?
Válasz #1087. hozzászólásra![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Pár éve vetettem bérbe erdő mellett a fácánok le szedték a szikleveleket de faca szotyi lett belőle
Volt már vlkinek sztori a sziklevél lezabálás következményeként 1 frankó újravetés?
Jó nektek hogy volt eső itt 0mm volt hiába vetettünk el nem tud kikelni a mag ojan a föld mint a sivatag![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Válasz #1083. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Szopás megint az év, de rendesen!!! Két szélsőség van ahogy írtad, nálunk is vagy ragad vagy viszi a szél!!
Válasz #1082. hozzászólásra
Ahol a vetőgép beragadna, oda mi rá sem tudunk menni a géppel. Két állapot van a földjeinken... vagy sáros és süllyed vagy felszáradt és lehet vetni. (nah jó lényegében van még a sziklakert változat is, de oda is úgy ahogy lehet vetni ragadás nélkül)
Válasz #1082. hozzászólásra
Ez Pontosan így van.Vagy ha a többi nem is, a műtrágya tárcsái biztos betömődnek.Ennyivel jobb a csúszó csoroszja, de annak meg ott az egyéb hátránya.
Válasz #1081. hozzászólásra
Az lehet de akkor is beragad a vetőgép, vagy te helikopterrel lőveted be a magot a földbe???????? Nálam a gépet a trakit megtartja a föld de beragad a vetőgép tárcsája meg a mélységállító kerekek is!!!
Válasz #1071. hozzászólásra
De eddig bejött a taktika a vízálláson. Ameddig megtudtam kombinátorozni komolyabb süllyedés nélkül, addig be is tudtuk vetni. De több próba már nem lesz, ami eddig kimaradt az most már lemarad.
MTZ, kis kombinátor és semmi dupla kerék, ahonnan az kijön, oda rá lehet menni vetőgéppel is. Igazság szerint nem is merünk a naggyal kombinátorozni, mert azt nem nagyon lenne mivel kirángatni ha elmerül
Válasz #1077. hozzászólásra
Saját 170 ha napraforgóból 150 elvan vetve szépen a maradék 20-at holnap csináljuk + 20 ha kukorica is ki van kelve.A bérmunka meg olyan amilyen hiába mondod hogy várjunk még egy pár napot a válasz mindíg ugyan az "nincs itt mire várni"
Válasz #1078. hozzászólásra
Mert olyan terület volt hogy totál kigazlott és a vizes laposok dülö ut keménységüre száradtak felül és más munka eszköz semmit nem ártot neki.Elmunkálos tárcsa tökéletes munkát végzett a körülményekhez képest,alul meg még iszapos
Válasz #1076. hozzászólásra
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
I. áldjon meg benneteket ménem kombinátoroztok hö hova idén 2 tárcsa????????
Hiába jó a traki a vetőgép még a kevésbé vizes földeken is beragad!!! Én az elmúlr 3 napban rengeteget cumiztam nem győztem a gépet takarítani a rengeteg agyagtól ami beragadt!!
Válasz #1073. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
8000est vétek tavasszal földekre engedni .............
Válasz #1070. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Ha el van munkálva ott legalább kellene várni 4-5 napot mert ez alakul ki!! Nálam is pont ez van, elmegyek az ásóbával egyszer de már ha megint rá kell menni akkor jöhet a kötél meg a másik traki!!
Itt várni kellett volna egy hetet és szépen el lehetett volna vetni.
A 8000-en duplakerék van mégis elnyelte.
És ki is kelt![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
Válasz #1070. hozzászólásra
Ilyen földekre ikerkerekes 6 hengeres és függesztett v.g. való.
Válasz #1065. hozzászólásra
Bérmunka volt,mindenki erőltetné.Amin még a kombinátor elmegy
a vetőgép nem biztos.24 ha elmunkáltból 16 ha tudtunk bevetni.
Válasz #1064. hozzászólásra
jd 6520 meg valami kombinátor
Válasz #1066. hozzászólásra
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Itt még 0mm esett a mag meg a száraz földbe van
Válasz #1066. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
A naprába a gazok itt is megindultak.Csak pulsart kap majd aztán ekézés vagy töltés .
Válasz #1062. hozzászólásra
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Itt még szinte semmi nem esett 3-4mili azt meg másnap a 30 fok meg a szél elis vitte.A mag ott van a szárazba ha esne egy 10-15mili akkor kibirna kelni.
Válasz #1063. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Ebbe minek mentek bele????? Ki kell hagyni az ilyet aztán majd május végén bevetni valami korai fajtával vagy aratott kombájntisztával csak azért hogy be legyen vetve. Nálam is van olyan rész ami még süllyed csak május végén talán be lehet vetni szuper korai kukszival!!
Válasz #1063. hozzászólásra
Itt mivel volt előtte megcsinálva?
Még aratáskor is vetni fogunk.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130512135527_img_1747_1_.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130512135932_img_1749_1_.jpg)
Válasz #1059. hozzászólásra
Ma próbáltam sorköznűvelőzni de eléggé oldalgós terület a sorközművelő meg elég rendesen lityeg-lötyög. Szóval nem tudtam vele normálisan dolgozni. Hazajöttem egész délután és este javítottam, hogy kiküszöböljem a hibákat. Reggel próba, remélem összetudom hozni.
Én is elkapkodtam a vetést. Nem volt tökéletes magágy. Nem tette be a gép rendesen a magot a földbe. Kicsit egyenetlenül kelt, van tő hiány is. De az még nerm lenne vészes. Jött rá 50 mili csapadék múlthéten. De a napra csak kínlódik a gyomok meg beindultak.
Hali .Nem sikerült itt túl jó sehol a vetés, a legkorábbi vetések a legsz@arabbak, és függetlenül attól hogy milyen vetőgép vetette. A későbbiek amik április vége felé lettek vetve szárazabba , azok jobbak.
![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
Hát ne is mondd az esőt itt se akar esni
Mi 60000 töálománnyal vetünk és stabilan 3.5-4.5t között termett idáig mindig.Brio,neoma,e82 és most van le25 is.Sajnos a vetés nem a legjobban sikrült kicsit sekélyre ment és kelés hiányos esö meg nem akar esni hogy helyre hozza a hibát.![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz #1056. hozzászólásra
50 000 vetést én sem tudtam 3,2 tonna fölé juttatni. 68 000-es vetésnél volt már 4,8 tonnás átlagtermésem is.
Válasz #1053. hozzászólásra
Nálam igy nézett ki a magyar neoma. Nem volt vele semien gond. Szép egyforma telt szemek voltak.
Válasz #1051. hozzászólásra
2010-régen volt,nem emlékszem.3 évente vetem vissza a naprát.Gombázni,az idén fogok,eddig nem.A múltból csak annyi van tanulságként,mikor még a kités üzletkötő emlegette az 50 ezres aratható tőállományt,nemigen akart a termés felfelé kúszni.
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-05-10 07:16:39
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Nekünk is szerb van és szép szemek remélem nem lesz vele baj jobban szerettem volna magyart de így utólag nem jártam rosszul
Nekünk is szerb mag lett ilyen szép telt magok voltak a zsákba.
Szerb neoma![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130509204924_img_1741_1_.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130509205040_img_1742_1_.jpg)
Magyar neoma![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130509204611_img_1738_1_.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130509204757_img_1739_1_.jpg)
Válasz #1047. hozzászólásra
Kérdeznék még
- 2010-ben volt különbség?
- Gombázod, ha igen hányszor?
- Milyen gyakran veted vissza,van közben repce is?
Tavaly nekem a neoma majdnem 80000el lett vetve balfaxságból. Volt ahol táblaátlagba 15-20%vadkár volt mégis 3t fölé jöttem ki vele. Aztán volt ahol 2-3hekis táblákat teljesen lenulláztak a vadak ezért a végén az ösz átlag csak 2,3t lett.
Szóval nem kell félni a magas tőszámtól, legalább is ha száraz az idő akkor nem. Esős évben biztosan xopás lett volna.
Most 60000el vetettem a neomát... de nem tetszik, szépen egyenletesen kelt, de nagyon gyomosodik és a napranövénykék nem tűnnek elég vitálisnak. Nem tudom mi lesz belőle.![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Válasz #1040. hozzászólásra
Én 68 000 -rel vetem és eddig mindig bejött. Kell számolni a vadkárra is. 50-55 000-es vetés nálunk elég rizikós a vadkár miatti kiesések végett.
Csak én látok sok duplát a képen?![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Tavaly volt 70 ezres vetésem is,az adott 26 mázsát,az 55ezer körüli,8-22 mázsáig.Sűrű napra még nem csapott be.
Válasz #1045. hozzászólásra
Csináltunk hozzá vetőtárcsát...2x kellett megcsinálni, mert fogaskereket úgy el raktam! Reméljük nem lesz szívás! :(
Válasz #1044. hozzászólásra
Mint láthatod a lenti képeken szépen kikelt erős növények,csak a vetőgép beállításnál figyelj,mert sokat dupláz , könnyű pici mag,idáig kellemesen csalódtam benne
Válasz #1034. hozzászólásra
De jo hogy nyomod a parát, most akarjuk vetni a Fushia CL most akarjuk vetni:) Nem ismerem én sem de mikor vettem már csak ez maradt , persze rá 3 hétre már lehetett kapni Neomat- is:)
Egyébként valakinek van infója Fusiha ról? Ára jó volt 29E ft/ kaszat 120 vagy 130e szemes "nem számoltam" :DD
Válasz #1041. hozzászólásra
De milyen lett a tied? Kiváncsi lennék az eset tárcsák mit tudnak
Felénk sem merik 50-55ezernél többel vetni....de azért ez hely adottság függő..
Válasz #1039. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Szép vetés