Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.07 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz horesz01 #2078. hozzászólásáraA subarurol nem tudsz semmit, mert még kéne rendelnek nem tudom mi legyen hisz itt majdnem mindenki neomat meg le 25 vet
Válasz horesz01 #2073. hozzászólásáraNekem is sumiko volt az idén 20 hek és meg voltam vele elégedve kelésel nem volt semmi gond előtte le 25 használtam csak az nagyon magasra nőtt rossz volt aratni meg a falysùja se volt olyan jó mint a sumikonak de a subarut meg azért próbálnám ki mert későbbi egy kicsit és hogy ne legyen egyfoma
Válasz Celtises #2069. hozzászólására4 éve vetek Sumikot, semmi gond nem volt eddig a keléssel. Idén 4,5 öt tudott, de eddig 3,5 alatt nem hozott. Másik gazdának viszont a pio nem kelt ki idén...
Válasz Praetor #2071. hozzászólásáraHát nem tudom.Előtte mindig LE25 volt, azóta meg LE113, de kelésbajom sosem volt ezekkel.
Idén LE113 tisztára gyomírtva,jó tőszámmal, 250kg Massal gombaölő nélkül 41q.
Válasz Celtises #2069. hozzászólásáraEz akkor elég peches sorozat. Nekem tavaly előtt és idén is volt sumiko. A sumiko mindkét évben 3+t/ha üzemi átlagban, réti öntéstalajon (~20AK), nem túl jó technológiával. Május 10. körüli keléssel is volt 3,6tonnás tábla. Pedig különösen nem babusgatjuk, gombaölőt sem kapott. Tavaly LE25 volt, késői vetéssel adott 2,6t/ha átlagot, de elég rossz körülmények voltak vetéskor.
Idén katasztrófális volt a kelés, de így is volt tábla, ami a 4tonnát közelítette, meg volt persze ami csak a 2tonnát, de ott a gyomirtás jól el lett szúrva.
Nem kizárt, hogy a vetőmaggal volt gond, de a fajta szerintem nem rossz. Tavaly előtt ideális talajviszonyok mellett simán volt a sumikónak 98-99%-os kelése.
Gyenge-közepes kötött talajokon teljesen vállalható a fajta hozama.
Válasz Szabolcs80 #2068. hozzászólásáraKét egymást követő évben jártam így. Ráfogtuk a körülményere. Utólag már bánom, hogy nem szóltam a területi képviselőnek. Soha többet Sumiko.
Naprábó csak Pioneer.
Válasz Anonimus82 #2065. hozzászólásáraNekem Sumikó volt az idén. Gyalázatos lett a kelés és vegyes növénymagasság. Utálatos mag, soha többé nem lesz. A másikat nem ismerem.
Válasz Szabi. #2066. hozzászólásáraEzt nem tudom. Nem figyelem, minek meddig engedélyezik az eladását. Ha nem lessz, nem ad el nekem senki. Raktáron meg úgy se nincsen. Csak az érdekelne, mi lesz, ha kellene deszikáló anyag.
Válasz k-roy90 #2062. hozzászólásáraDiamantisz mennyi nappal későbbi mint a Neoma? Nem szeretnék reglonozni, de késve se leadni, amikor a felvásárlók már átáltak a kukoricára.
Válasz Sk Laci #2052. hozzászólására
Próbáld ki a Diamantist! Nem fogod megbánni..
40q+ garantált és az olajtartalma is magas.
A Kondinak a clearfieldes változata.
Válasz határjáró #2058. hozzászólásáraMi vetettük időben, mégis zöldes maradt a Bacardi...volt olyan vastag szára hogy agyon lehetett volna verni vele valakit...de nem lett beteg, súlya is jó volt...már sikerült is megrendelni a vetőmagot ( bruttó 86000)
Válasz határjáró #2055. hozzászólásáraHa jól tudom a Bacardi későbbi, mint a Neoma. Tekintettel arra, hogy Szlovákiai vagyok, gond lehetne a későbi érésüvel. Talán marad a Neoma
Válasz Sk Laci #2052. hozzászólásáraIdén itt kicsiben leszerepeltek a pio-k.
LE25, 119 sokaknak lerohadt aki nem tudta gombàzni.
Negatív fajsúly rekordokat döntöttek, míg a neoma, bacardi, sumiko olyan nehéz volt mint még soha!
És ez természetesen a termésmennyiségen is meglátszódott, nem is kicsit!
Válasz atisgyulai #2051. hozzászólásáraAkor marad a Neoma, ha már több mint 12 éves anyag, nem nagyon teljesítette túl az újak egyike sem. Esetleg még a PIO LE 113.
Termelt valaki KWS napraforgókat? Milyen véleményekkel vagytok az egyes fajtákról?
Fel tudja venni valamelyik fajta a versenyt a SY Neoma, Pioneer LE25, LE113 fajtákkal?
Válasz blink #2043. hozzászólásáraNekem 2016 be arattak olyat hozztak 2017 be oktoberbe meg volt vizsgalva
Csinaltam azaz. Csinalom a 90 csiraztatasat
10bol 10kikelt
80bol meg nem szamoltam mennyi kel ki
Ugysn igy lesz majd megint 90 szem huvosebb helyen vizes foldbe no ontozessel
Baj nem lesz ha jol kikel
LE25-ből ki milyen kapott? Még decemberben megrendeltem erre, kihoznak 2017 dec. fémzárolásút. Itt azt hiszem be is fejeződik rövid kapcsolatom a Pioneerrel.
Válasz krokodil007 #2036. hozzászólásáraÉn egyszer vetettem ilyen régebbi magot, előtte megcsíráztattam az kikelt a konyhába mind. elvetettem ott közel nem kelt olyan jól. mindenképp sűrűbben kell kicsit vetni szerintem
Válasz atisgyulai #2032. hozzászólásárahogy alakul a búzátok? nekünk elég szépen megindult a bokrosodás, ma végeztem a műtrágyázással is, majd még március vége fele kap egy adagot.
2480 hozzászólás
Válasz horesz01 #2078. hozzászólásáraHány éve használod a sumikot?
Válasz horesz01 #2078. hozzászólásáraA subarurol nem tudsz semmit, mert még kéne rendelnek nem tudom mi legyen hisz itt majdnem mindenki neomat meg le 25 vet
Válasz Anonimus82 #2077. hozzászólásáraÉn is le25 ről váltottam, eddig nem bántam meg.
Válasz horesz01 #2073. hozzászólásáraNekem is sumiko volt az idén 20 hek és meg voltam vele elégedve kelésel nem volt semmi gond előtte le 25 használtam csak az nagyon magasra nőtt rossz volt aratni meg a falysùja se volt olyan jó mint a sumikonak de a subarut meg azért próbálnám ki mert későbbi egy kicsit és hogy ne legyen egyfoma
Válasz horesz01 #2073. hozzászólásáraElhiszem. Én csak a saját esetemben nyilatkoztam.
Válasz Celtises #2072. hozzászólásáraHa már pio., P64HE144 ?
Válasz Sk Laci #2064. hozzászólásáraNekunk nem volt Neoma mostanaba, de joval kesobb erik be.
Válasz Celtises #2069. hozzászólására4 éve vetek Sumikot, semmi gond nem volt eddig a keléssel. Idén 4,5 öt tudott, de eddig 3,5 alatt nem hozott. Másik gazdának viszont a pio nem kelt ki idén...
Válasz Praetor #2071. hozzászólásáraHát nem tudom.Előtte mindig LE25 volt, azóta meg LE113, de kelésbajom sosem volt ezekkel.
Idén LE113 tisztára gyomírtva,jó tőszámmal, 250kg Massal gombaölő nélkül 41q.
Válasz Celtises #2069. hozzászólásáraEz akkor elég peches sorozat. Nekem tavaly előtt és idén is volt sumiko. A sumiko mindkét évben 3+t/ha üzemi átlagban, réti öntéstalajon (~20AK), nem túl jó technológiával. Május 10. körüli keléssel is volt 3,6tonnás tábla. Pedig különösen nem babusgatjuk, gombaölőt sem kapott. Tavaly LE25 volt, késői vetéssel adott 2,6t/ha átlagot, de elég rossz körülmények voltak vetéskor.
Idén katasztrófális volt a kelés, de így is volt tábla, ami a 4tonnát közelítette, meg volt persze ami csak a 2tonnát, de ott a gyomirtás jól el lett szúrva.
Nem kizárt, hogy a vetőmaggal volt gond, de a fajta szerintem nem rossz. Tavaly előtt ideális talajviszonyok mellett simán volt a sumikónak 98-99%-os kelése.
Gyenge-közepes kötött talajokon teljesen vállalható a fajta hozama.
Válasz Celtises #2069. hozzászólásáraAhol kikelt ott 38q-is tudott teremni.
Válasz Szabolcs80 #2068. hozzászólásáraKét egymást követő évben jártam így. Ráfogtuk a körülményere. Utólag már bánom, hogy nem szóltam a területi képviselőnek. Soha többet Sumiko.
Naprábó csak Pioneer.
Válasz Anonimus82 #2065. hozzászólásáraNekem Sumikó volt az idén. Gyalázatos lett a kelés és vegyes növénymagasság. Utálatos mag, soha többé nem lesz. A másikat nem ismerem.
Válasz Szabi. #2066. hozzászólásáraEzt nem tudom. Nem figyelem, minek meddig engedélyezik az eladását. Ha nem lessz, nem ad el nekem senki. Raktáron meg úgy se nincsen. Csak az érdekelne, mi lesz, ha kellene deszikáló anyag.
Válasz Sk Laci #2064. hozzászólásáraOtt még lesz reglon ?
Üdv a sumiko és Subaro HTS közül melyik a jobbik van e egyáltalán különbség
Válasz k-roy90 #2062. hozzászólásáraDiamantisz mennyi nappal későbbi mint a Neoma? Nem szeretnék reglonozni, de késve se leadni, amikor a felvásárlók már átáltak a kukoricára.
Válasz 5465 #2059. hozzászólásáraEzek már legalább 1 hónapja elfogytak .
Talán még sy Gracia vagy virtuoso elérhető.
Vagy marad másik cég anyaga.
Válasz Sk Laci #2052. hozzászólására
Próbáld ki a Diamantist! Nem fogod megbánni..
40q+ garantált és az olajtartalma is magas.
A Kondinak a clearfieldes változata.
Válasz mocsencsi1 #2056. hozzászólásáraExcellio faca!
Válasz határjáró #2058. hozzászólásáraMi vetettük időben, mégis zöldes maradt a Bacardi...volt olyan vastag szára hogy agyon lehetett volna verni vele valakit...de nem lett beteg, súlya is jó volt...már sikerült is megrendelni a vetőmagot ( bruttó 86000)
Szép napot Mindenkinek,
Sy Expertot keresek 4 zsákkal, de itt Baranyában nem nagyon biztatnak.
Van esetleg valakinek ötlete, kit érdemes kérdezni ?
Válasz Sk Laci #2057. hozzászólásáraA Bacardi sokszor betakaritáskor is sokszor még zöldes, pedig a szemnedvesség már ideális a betakaritáshoz.
Válasz határjáró #2055. hozzászólásáraHa jól tudom a Bacardi későbbi, mint a Neoma. Tekintettel arra, hogy Szlovákiai vagyok, gond lehetne a későbi érésüvel. Talán marad a Neoma
Excellió,expertó?
Válasz Sk Laci #2052. hozzászólásáraAzért a Bacardi túl tudja szárnyalni.
Tavaly simán verte a Neomat nálunk, idén viszont ugyan azt tudták.
Válasz Sk Laci #2052. hozzászólásáraA 113-as nem rossz,de tányérothadásra,gombás dolgokra az is érzékenyebb mint a syngentások sokkal.
Válasz Sk Laci #2052. hozzászólásáraIdén itt kicsiben leszerepeltek a pio-k.
LE25, 119 sokaknak lerohadt aki nem tudta gombàzni.
Negatív fajsúly rekordokat döntöttek, míg a neoma, bacardi, sumiko olyan nehéz volt mint még soha!
És ez természetesen a termésmennyiségen is meglátszódott, nem is kicsit!
Válasz atisgyulai #2051. hozzászólásáraAkor marad a Neoma, ha már több mint 12 éves anyag, nem nagyon teljesítette túl az újak egyike sem. Esetleg még a PIO LE 113.
Válasz Sk Laci #2049. hozzászólásáraHysun 202 cl volt egyszer.
Neoma helyett rábeszéltek.
Aratásra jött egy hetes eső.
Az egész lerohadt.
Válasz blink #2048. hozzászólásáraÉs akkor még az van mondva hogy siessünk a vásárlással mert elfogy a raktárból
Termelt valaki KWS napraforgókat? Milyen véleményekkel vagytok az egyes fajtákról?
Fel tudja venni valamelyik fajta a versenyt a SY Neoma, Pioneer LE25, LE113 fajtákkal?
Válasz blink #2043. hozzászólásáraKi akartam bontani egy zsákot, hogy csíráztassak:
Az összes ilyen. A jó édes anyjukat.
Válasz 5465 #2044. hozzászólásáraaz tuti!
Válasz krokodil007 #2045. hozzászólásáraSzoval vetesre lesz 2,5eves
Válasz blink #2043. hozzászólásáraNekem 2016 be arattak olyat hozztak 2017 be oktoberbe meg volt vizsgalva
Csinaltam azaz. Csinalom a 90 csiraztatasat
10bol 10kikelt
80bol meg nem szamoltam mennyi kel ki
Ugysn igy lesz majd megint 90 szem huvosebb helyen vizes foldbe no ontozessel
Baj nem lesz ha jol kikel
Válasz Cowboy #2040. hozzászólásáraLehet jobb volt a magágy a konyhában
LE25-ből ki milyen kapott? Még decemberben megrendeltem erre, kihoznak 2017 dec. fémzárolásút. Itt azt hiszem be is fejeződik rövid kapcsolatom a Pioneerrel.
Válasz krokodil007 #2036. hozzászólásáraNyugodtan,ha száraz helyen volt.Én mindig tartalékolok,naprából és kukoricából is.
Koszonom
100magot most csiraztatoo majd kiderul
Válasz krokodil007 #2036. hozzászólásáraÉn egyszer vetettem ilyen régebbi magot, előtte megcsíráztattam az kikelt a konyhába mind. elvetettem ott közel nem kelt olyan jól. mindenképp sűrűbben kell kicsit vetni szerintem
Válasz krokodil007 #2036. hozzászólásáraA kuki magnál nem jó a meleg helyen tárolt, napránál nem tudom.
Válasz krokodil007 #2036. hozzászólására Határeset, csíráztass meg húsz kaszatot.
Válasz krokodil007 #2036. hozzászólásáraHa csíraképes, akkor nem hinném, hogy gond lenne vele.
2016-os napraforgó bontatlan zsákba van
ellehet még vetni vagy kockázatos?
köszönöm
Válasz Gatti #2034. hozzászólásáraBúzásba válaszoltam!
Válasz Gatti #2033. hozzászólásárarossz témába írtam, bocsi
Válasz atisgyulai #2032. hozzászólásárahogy alakul a búzátok? nekünk elég szépen megindult a bokrosodás, ma végeztem a műtrágyázással is, majd még március vége fele kap egy adagot.
Válasz Gatti #2030. hozzászólásáraMár lassan a búzából is.
Válasz Gatti #2030. hozzászólásáraAz fasza
Itt csak magast vesznek