Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR407.5 FtUSD388.35 FtCHF428.63 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kinek,hogy kel a szotyi? Nekem nem a legjobban nagyon vontatott a két hetes vetésbe van ami 4 leveles van ami most bújik 6 centire vetettem. Az eggyik gazda már ki is kombizott 40 hekit és veti ujra. lehet hideg volt még a talaj?
Segítségre lenne szükségem. Össze kell állítanom egy tanulmányt a napraforgó termesztés költségeiről ha-ra vonatkoztatva (munkaköltség, vegyszerezés, tápanyagutánpótlás, vetőmag stb= miből mennyit, ennyi ft/ ha). Tudna nekem valaki segíteni?
Volt ahol egyből el lett művelve, ott sima, ahol később ott göröngyös, de csak a kukorica tarló.Nem könnyen szárad ki csak messziről úgy néz ki. Amibe a hétvégén vetettem csak a teteje száraz, a csoroszlyás van ahol jól van ahol rosszul tette bele.
Szia! Nehéz volt talajt csinálni, de a kukoricát eltudtam egy kicsi van hátra, a napraforgónál meg a talaj... grubberolva volt a rövid tárcsára várok meg az esőre.
Válasz #618. hozzászólásra
Nem ismerem ezt a fajtát, de ha így felveteted szerződésed van a HO naprára?
Egyébként gyomirtásban biztos, hogy nincs különbség bármilyen más napraforgóhoz képest, lényeg hogy herbicid rezisztense-e vagy nem.
Válasz #609. hozzászólásra
a monitorodon kell megnézni hogy mennyit vetnek a sorok a beállítotthoz képest, üzemi fordulatszámon menet közben.
Abból látni hogy mennyit dupláz, hogy mennyivel vannak a sorok a 100% felett.
Legalább is az enyémen így kell megnézni.
Válasz #605. hozzászólásra
a syngentás naprákkal semmi gondom nem volt, ugyanazzal a vákum és lesodró állással ment mint az apróbb kukorica. Persze másik tárcsával.
Az olliminél le kellett venni felére a vákumot meg a lesodrót is , pedig ugyanakkora volt a szeme mint a neomának.
megfogadtam a tanácsot. pórög, mint állat, nekem 3-as furat van naprához. szerintem odaszív az apróból 3-at is majd legfeljebb 40 centire rakom a tőtávot
Az a kérdésem,hogy ti az apró napramagot,mennyire tudtátok egyenletesen vetni? Az első kelésekböl látom,hogy a tőszám nem elég egyenletes,sőt előfordul a töbszöri duplázás is! Pedig sokat tököltem a lesodrók és a levegő ősszehangolásával!Nálatok milyenek a kelések?
Nekem is van neoma török is meg usa is. a török szebb tisztább és jobban vethető volt. Én is rosszakat hallottam a törökről majd meglátjuk 3 kocsiba török ment 3 ba meg amerikai megnézzük a különbséget. bízom benne,hogy nem követik el a tavalyi hibájukat mert 90%ba neomát vetettem igaz a török csak 30%
Nekem meg az USA anyag tünt el!! Da vatös emberem szerint a TÖRÖK mag ismét koszos volt!! Hogy B meg.. Mostmár kiváncsi leszek mi lessz belölle!!
De azért zöme fanc lett!! A SZb részek mentek törökkel..
elöször rendelve lett francia neoma. mikor elindult a kocsi, akkor még francia volt, mire megjött török lett. na azt vissza is küldtem. utána rendeltem 10-10zsák euralist, azt igérték két hétig. tegnap hívtam a komát, hogy mi van a maggal, azt mondja, hogy nem jött meg. tud küldeni 9 zsák lg 56.63-at, 1 zsák alego-t és 10 zsák spanyol neomát. mire ideért a 10 zsák neoma átalakult euralirs maggá. érdekes a helyzet. és valahogy a cruiser is lemaradt
Kolléga Úr tévedésben van! A napraforgós zsákban 150 000 kaszat van, aminek nem 100% a csírája! Azt hiszem 85% a minimum, amit enged a magyar szabvány, de a jobbak olyan 90% környékiek szoktak lenni
Kicsit sem nyugtattál meg ezzel.. Az még egy dolog hogy 10-15 % többet kellene vetni belölle hogy a tervezett töszám meglegyen..De a vetögépek még nem inteligensek anyira hogy a jó és a rosz magot is kiválassza!! Ezért lesz az a vacak kelés!! Ha ez igy megy tovább A piacvezetö forgalmazó hatalmas piacvesztést könyvelhet el magának... Csak lene már végre egy igazán ütöképes konkurenciája!! És a versenyhejzet rákényszeritené a minöségi munkára ismét!! Túl könyedén futot a szekér mostanáig!!!
2528 hozzászólás
Üdv!
Az idéntől a syngenta kopaszon nem,csak cruiserrel csávázott magot forgalmaz...nesze neked paraszt vedd meg ha kell.
Kinek,hogy kel a szotyi? Nekem nem a legjobban nagyon vontatott a két hetes vetésbe van ami 4 leveles van ami most bújik 6 centire vetettem. Az eggyik gazda már ki is kombizott 40 hekit és veti ujra. lehet hideg volt még a talaj?
akarom irni 1-zsák ...
Üdv,negy zsák NEOMA napraforgo kimaradt elado ha valakit érdekel !!! Aki szolt hogy jönne érte az nem jött ugyhogy ujra elado olcson bontatlan !!!
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Össze kell állítanom egy tanulmányt a napraforgó termesztés költségeiről ha-ra vonatkoztatva (munkaköltség, vegyszerezés, tápanyagutánpótlás, vetőmag stb= miből mennyit, ennyi ft/ ha). Tudna nekem valaki segíteni?
üdv: Srenta
Válasz #622. hozzászólásra
Volt ahol egyből el lett művelve, ott sima, ahol később ott göröngyös, de csak a kukorica tarló.Nem könnyen szárad ki csak messziről úgy néz ki. Amibe a hétvégén vetettem csak a teteje száraz, a csoroszlyás van ahol jól van ahol rosszul tette bele.
Válasz #621. hozzászólásra
a nedvesen grubberozott föld nagyon kiszáradt?
Válasz #620. hozzászólásra
Szia! Nehéz volt talajt csinálni, de a kukoricát eltudtam egy kicsi van hátra, a napraforgónál meg a talaj... grubberolva volt a rövid tárcsára várok meg az esőre.
a vetéssel , hogy állsz Sanyi bácsi?
Nem ismerem ezt a fajtát, de ha így felveteted szerződésed van a HO naprára?
Egyébként gyomirtásban biztos, hogy nincs különbség bármilyen más napraforgóhoz képest, lényeg hogy herbicid rezisztense-e vagy nem.
#1. hozzászólás, Velemi Béla küldte be 2011-04-27 17:50:20-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Üdv mindenkinek!
A Tapasztalataitokat szeretném kikérni a PACIFIC RMO (HO) napraforgó vetésével & permetezésével kapcsolatban!??
A vetését illetően, hány szemet vetettetek ha-ként ebből a fajtából??
Ki mit tud róla? MIvel lehet a magról kelő gyomokat, és növény felület kezelését leghatékonyabban és a leggazdaságosabban:) elvégezni!???
A tapasztalataitokat, és a hozzá szólásokAT előre is köszönöm mindenkinek!!!!!
Válasz #611. hozzászólásra
valami kell a barkóknak is
Válasz #615. hozzászólásra
maradt nekem pár zsák a szerbből. az emberem egy 10*10-es gerendával körbeütögette, azután már elég használható volt
Válasz #606. hozzászólásra
Nincs vele gond pedig elég poros
Válasz #610. hozzászólásra
arra én is kíváncsi vagyok............
a monitorodon kell megnézni hogy mennyit vetnek a sorok a beállítotthoz képest, üzemi fordulatszámon menet közben.
Abból látni hogy mennyit dupláz, hogy mennyivel vannak a sorok a 100% felett.
Legalább is az enyémen így kell megnézni.
a syngentás naprákkal semmi gondom nem volt, ugyanazzal a vákum és lesodró állással ment mint az apróbb kukorica. Persze másik tárcsával.
Az olliminél le kellett venni felére a vákumot meg a lesodrót is , pedig ugyanakkora volt a szeme mint a neomának.
3-as nagy lesz az tutkóóóóóóóóóóó
Válasz #607. hozzászólásra
Ki az 575 ????????????????
megfogadtam a tanácsot. pórög, mint állat, nekem 3-as furat van naprához. szerintem odaszív az apróból 3-at is majd legfeljebb 40 centire rakom a tőtávot
Válasz #607. hozzászólásra
Ha jó nagyot tud dobnyi akkor elkapjuk....
jó lesz babot vetni a kiskertbe 2kmhval....
azt csakbírja
Dobd el azt a szar accordot !!!!!!
Moderálta: (575) 2011-04-24 17:16:44
Moderálta: Szabi. (11018) 2011-04-24 17:24:58
Válasz #604. hozzászólásra
ki vitte a szerb maúkakit a masina?
Az a kérdésem,hogy ti az apró napramagot,mennyire tudtátok egyenletesen vetni? Az első kelésekböl látom,hogy a tőszám nem elég egyenletes,sőt előfordul a töbszöri duplázás is! Pedig sokat tököltem a lesodrók és a levegő ősszehangolásával!Nálatok milyenek a kelések?
Nekem is van neoma török is meg usa is. a török szebb tisztább és jobban vethető volt. Én is rosszakat hallottam a törökről majd meglátjuk 3 kocsiba török ment 3 ba meg amerikai megnézzük a különbséget. bízom benne,hogy nem követik el a tavalyi hibájukat mert 90%ba neomát vetettem igaz a török csak 30%
Üdv. 1zsák NEOMA vetömag elado ha érdkel valakit kimaradt bontatlan.olcson
Válasz #601. hozzászólásra
Kimondottan szép, egyenletes tömött és fajsúlyos volt a török nálam is.
E82-es-em volt még 12 kg 1 zsák
Válasz #600. hozzászólásra
mi törököt vetettünk,semmi gond nem volt vele
Válasz #599. hozzászólásra
Nekem meg az USA anyag tünt el!! Da vatös emberem szerint a TÖRÖK mag ismét koszos volt!! Hogy B meg.. Mostmár kiváncsi leszek mi lessz belölle!!
De azért zöme fanc lett!! A SZb részek mentek törökkel..
Válasz #598. hozzászólásra
elöször rendelve lett francia neoma. mikor elindult a kocsi, akkor még francia volt, mire megjött török lett. na azt vissza is küldtem. utána rendeltem 10-10zsák euralist, azt igérték két hétig. tegnap hívtam a komát, hogy mi van a maggal, azt mondja, hogy nem jött meg. tud küldeni 9 zsák lg 56.63-at, 1 zsák alego-t és 10 zsák spanyol neomát. mire ideért a 10 zsák neoma átalakult euralirs maggá. érdekes a helyzet. és valahogy a cruiser is lemaradt
Válasz #596. hozzászólásra
na aztán milyen is lett?
Válasz #595. hozzászólásra
mindegyiket 58-60-al
Válasz #319. hozzászólásra
már látom, hogy jövő tavasszal nálad kötök ki. volt xopatás a magokkal. ma jött meg a napraforómagom, de mire ideért átalakult
Válasz #591. hozzászólásra
mennyi magszámmal vetitek a naprát?
Mondjuk a neomát?
Válasz #593. hozzászólásra
Menyire bács????
Üdv. Valakinek bácsmegyében egy zsák NEOMÁJA nem maradt ki véletlenül sűrgös lenne.. Köszi
Válasz #591. hozzászólásra
Én csak a repcénél tudok olyat, hogy egyes cégek csírára szerelik ki a vetőmagokat.
Válasz #589. hozzászólásra
akkor én nagyon naiv voltam
Válasz #589. hozzászólásra
Az jó lenne,ha igy lenne,sajnos vissza kel számolni a 150000-ből!
Válasz #585. hozzászólásra
Kolléga Úr tévedésben van! A napraforgós zsákban 150 000 kaszat van, aminek nem 100% a csírája! Azt hiszem 85% a minimum, amit enged a magyar szabvány, de a jobbak olyan 90% környékiek szoktak lenni
150000 összesen mi is 60000-rel vetettünk,hogy kijöjön az 55000 töszám,a mienk 93%-os
Olvasgatom, melyik hány kiló erre csak 9,24 van írva. De egy zsákot 2,5 ha ajánlanak akkor 55000 kijön a 90%, gondolom lefele, nem felfele számítanak.
Válasz #583. hozzászólásra
Kicsit sem nyugtattál meg ezzel.. Az még egy dolog hogy 10-15 % többet kellene vetni belölle hogy a tervezett töszám meglegyen..De a vetögépek még nem inteligensek anyira hogy a jó és a rosz magot is kiválassza!! Ezért lesz az a vacak kelés!! Ha ez igy megy tovább A piacvezetö forgalmazó hatalmas piacvesztést könyvelhet el magának... Csak lene már végre egy igazán ütöképes konkurenciája!! És a versenyhejzet rákényszeritené a minöségi munkára ismét!! Túl könyedén futot a szekér mostanáig!!!
azért valamit tisztázzunk, ezekben a zsákokban ugye 150.000 csíraképes mag van tehát ha 90 a csira akkor 165. e mag található bennük
caussade-s csákó is mondta úgy vessük a Imeria-t hogy 85% körül számoljuk a csíraképességet.
Válasz #575. hozzászólásra
Amit mi hoztunk a KITE-től , az 10,3 kilo volt , az jónak mondható...
A zavaró inkább a rájuk jegyzett 80-90%-os csíraképesség...
Válasz #581. hozzászólásra
köszi
Válasz #580. hozzászólásra
igen
Válasz #577. hozzászólásra
és csíkos?
Válasz #575. hozzászólásra
8-9 kg