Hirdetés
Fórum
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- IH Cyclo vetőgép új
- Tavaszi bokrosító hengerezés új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Napraforgó ára új
- Kukorica terményárak új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Körbálázót, de milyet? új
- AKG támogatás új
Cikkajánló
![Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI! Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI!](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9133/cikk_79133/szirmai-lead_fill_540x300_0.jpg)
117 hozzászólás
Válasz #66. hozzászólásra
Hello ,de nállam elpattant a szára amikor probáltam volna permetezni a magasabb naprát kb 70cm volt
Válasz #65. hozzászólásra
180 cm egyébként helló!
Válasz #62. hozzászólásra
Feri milyen magas vagy? én190cm
Válasz #63. hozzászólásra
Traktorral belemegyek,az a lényeg a talaj ne legyen elázva,és ne legyen nagy a turgor,Ebben a naprában nincs jelentősége a szórófej állitásának mert szinte zárnak a sorok!Ha nem döl ki a napra akkor visszaáll eredeti állapotába! Ne sajnáld!
Válasz #62. hozzászólásra
és mellig érő naprába mivel permetezel?
gondolkodtál már azon, hogy a permetező fúvókákat 75 cm-ként a sorra állítod?
Válasz #61. hozzászólásra
Szia Géza!
Naprában első gombás kezelést csak a növény kb. mellig érö magasságában végzem eddig alertel,most gondolkodom a piktoron! Másodikat hidassal,akkor ha indokolt!
Válasz #60. hozzászólásra
hello Feri!
Milyen gombaölőt használsz naprában?
Válasz #58. hozzászólásra
Sziaztok!
Tavaly naprában,cruiseresbeen,brutális nyúlkártétel volt,a két dolognak cruisernek-nyúlnak messze köze sincs egymáshoz!Térségünkben a kukorica barkó tarolt le több napra táblát,itt lép be a csávázószer,de egy barkónak el kell fogyasztani 20-30 kelő naprát,hogy a dózistól elpusztúljon!Ti mit tapasztaltatok?
Válasz #58. hozzászólásra
szerjegyzék,korai lombkártevőt is ir.
Válasz #57. hozzászólásra
valakitől úgy hallottam,hogy hat,mivel 2-3 levélig véd.
Válasz #55. hozzászólásra
Szerintem a nyulakat nem zavarja a cruizer csak a talajlakó kártevöket
Válasz #55. hozzászólásra
Cruiserrel-kezelt napraforgót eszik,a nyulak?szereztem 4 zsák Flexisol cl vetőmagot azt vetek.van egy 1,75ha os darab,amiben 1 szál egészséges naprát találtam,a többit kiette a nyúl.
Válasz #53. hozzászólásra
én csak a disznó vadászokra
minden táblába megvesznek össze-vissza kis darabokat és bokrokat meg fákat ültetnek, hogy legyen buvóhelyük a vadaknak
Válasz #52. hozzászólásra
Az benne van a napratermesztésben,az hozzá tartozik.De a vaddisznókra és a vadászokra haragszom
szeptemberbe a napra fölött levő magasfeszültségen csurig voltak a galambok, csodállom, hogy nem szakadt le
Nálunk nincs vaddisznó. Már a védett madarakat kénytelenek lőni szegény olasz vadászok:)
Válasz #48. hozzászólásra
Ha kint van a vadveszélyt jelző tábla,akkor nem kötelesek fizetni.Ha nincs fizetniük kell!
Válasz #47. hozzászólásra
a fácán olyan szépen kikaparja a kelő kukoricát, pontosan tudja hol van mikor még nem is látszik ki a földből
Válasz #46. hozzászólásra
én még nem láttam a földön vaddisznót, de egy ismerős elütöt kettőt egyszerre,amikor át akartak menni elötte az úton
utána kihívta a vadászokat, akik elvitték a vadat, de kártérítést basztak fizetni
Válasz #45. hozzászólásra
Nálunk úgy feltúrták a vaddisznók a földet,hogy majd kiestem a traktorból vetéskor.Ha széttúrják a vetést perelem a vadászokat az biztos.Fácán is sok van, nem tudom mi a megoldás.
Válasz #45. hozzászólásra
Nálunk mind a két fajtábol van
Válasz #43. hozzászólásra
disznó felénk is van, de nem a röfögős
Válasz #42. hozzászólásra
Őrizni kell! Azt mondják a vadászok. Aztán vadkár.
Legalább is régen így volt.
Válasz #42. hozzászólásra
Sajnos nállunk a disznóbol van sok
fácán ellen mit csináltok?
Válasz #40. hozzászólásra
Én csak a feltört területekre
Válasz #39. hozzászólásra
Én is mind az 50 hektáromra cruizzeres magot vettem,nem is rágja semmi.
Válasz #38. hozzászólásra
Hali
Csávázd be a vetőmagot Cruiserrel
drótféreg ellen mi a megoldás,újra kell vetnem egy darabot.(házi módszerre gondolok)
Azt kizárnám. Akkor nem fehér lesz a levél hanem eltünik, mert megeszi.
Válasz #20. hozzászólásra
Lehet hogy valami talajlakó kártevő.
Válasz #34. hozzászólásra
Megnézem!!!
Egy napra rá biztos nem csírázik még, de ki tudja meddig és milyen intenzitása van annak a vegyszernek.
Kriszta, ahogy látom te vagy itt legaktívabb. Ha ez egyenesen arányos a tudásoddal akkor nem tudnál valami jó tippet adni a "Claas Mega 208..." topikos utolsó hozzászólásomhoz? (TSZ átalakulás, üzletrész, jogász)
Válasz #32. hozzászólásra
De másnapi vegyszerezéskor még nem csírzik szerintem legalábbis!??
Válasz #31. hozzászólásra
Pedig az az arany középút. Mondjuk mi egy kicsit több vízzel megyünk, de az ebben az esetben amúgy sem olyan fontos... Akkor tényle marad az ez elméletem hogy csírában kapta el. Reméljük kiheveri!
Válasz #30. hozzászólásra
240 víz 2,5l/ha vegyszer!!
Hogy most ponosan mért a jó kérdés, de ha mondjuk pont akkor ment rá (esö hatására) a vegyszer mikor csírába ment, akor az nem a legideálisabb, fölg a napraforgónál. Kukoricánál még ok. Hektáronként hány literes dózissal mentetek?
Válasz #28. hozzászólásra
a vegyszeres esőlét bemosta a kelő naprához.
Válasz #27. hozzászólásra
és miért??
Válasz #26. hozzászólásra
későbbi eső ártott
Válasz #25. hozzászólásra
Vegyszerezéskor pont az nap!!
Válasz #22. hozzászólásra
Recer és másnap vetés után!!
Válasz #23. hozzászólásra
és mikor kapott esőt? bemosta a vegyszert a csapadék,de kiheveri.
Válasz #21. hozzászólásra
Igen és másnap vetés után!!
mivel volt vegyszerezve?és mikor ?
Vetés után látott gyomirtót? Ha igen mennyi idövel vetés után?
Válasz #19. hozzászólásra
A miénk is ki bújt, de fehér a levele!! Annak mi a baja??
április negyedikén vetett naprát ma vetik újra,nemtudom mi a problema.kb. 30 ha
Még mindig nem vetettem el de már csak 10 ha van de ez a k***a eső csak esik oszt nem hagy dógozni!