Hirdetés
Fórum
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Poénok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Claas traktorok új
- Claas Lexion vélemények új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Strip-till (Orthman) féle sávos művelésé a jövő! új
253 hozzászólás
Válasz #101. hozzászólásra
Meddig tudod levinni a dobfordulatot?
Válasz #101. hozzászólásra
Egy dobos vagy újabbfajta három dobos a géped???
A kukorica kosárnál a menetes szárakon még széjjelebb kell tekerni, hogy az alap kosárhézag még nagyobb legyen!
Tehát, engedj lejjebb a kosáron kétoldalon a menetes karvégeken és úgy állítsd be, hogy a dob szájánál egy cső közéférjen a verőléc és kosár közé, hátul pedig már csak egy csutka, és ebből a beállításból tudjál széjjelebb ereszteni és összehúzni is.
Alulra meg rakd be a 18mm-es gyári körfuratos rostádat
Válasz #100. hozzászólásra
Én mindig a felső állásban használtam a beállítások szerint.Abban igazad van,hogy minél többet kalandozik a mag a gépben annál jobban törik.de ennek sok oka lehet.Éppen ezért kezdem el gyűjteni a tapasztalatokat,mert most már jó lenne a végére járni.Az IKR úgy adta el,hogy nem kell hozzá lassító ezt csak levariáljuk és minden működni fog!Ehhez képest 11éve kukoricában nem működik!Kb 2éve elismerték,hogy kellene hozzá lassító(horror áron)!
Válasz #97. hozzászólásra
Az tud csak igazán sok törést csinálni ha forog a mag a gépben.
Válasz #98. hozzászólásra
A legalsó állásban kezdtem vágni a napraforgót,törte akárhogy állitottam,fölraktam középre,megszünt a törés hántolás.ezért gondoltam hogy talán kukoricánál is befolyásolhatja.
Válasz #97. hozzászólásra
Napránál viszont igen
Válasz #95. hozzászólásra
Igazad van,hogy nem említettük,de az nem befolyásolja a törést.
Válasz #94. hozzászólásra
Természetesen cserélve van a kalászos után!
Válasz #92. hozzászólásra
A fölső rosta dőlésszögét nem emlitette senki ,igaz én nem vágok vele kukoricát de mintha olvastam volna hogy a legfölső lyukba kell átrakni
Válasz #92. hozzászólásra
Dobkosarat cserélted? Lemezelni szoktad?
Válasz #91. hozzászólásra
A zúzó miatt 6km/h.
Válasz #90. hozzászólásra
Bocsi,de nem vagyok igazán jártas a fórumozásban,csak érdeklődtem,hogy mindenkinek töri-e a kukoricát. A dobot pedig mindig takarítani kell,mert másképp nem lehet variálni annyira berakja porral.Ha tudsz valami jó ötletet azt megköszönöm!
Üdv:Subi
MENNYIVEL TOLOD NEKI A KUKIBAN KÖZEPES TERMÉSBEN
Válasz #89. hozzászólásra
Ez a hozzászólás kinek szólt?
A dobot én is szétszedtem szezon előtt, úgy el volt koszolódva hogy nem tudott összecsúszni!
Moderálta: ermike (2235) 2013-11-05 16:15:58
Nekem a gyári beállítástól a teljesen egyedi állításig már minden volt (alsó rosta kiszedés,visszahordó lemezelés) a szervizesekkel már mindent kipróbáltunk és semmi nem javult.Már alig várták,hogy lejárjon a garancia!
Olvastam a különféle beállításokat de pl.az én dobf. nem lehet 380-410-ig levinni.A többi terményben pedig remekül dolgozik már 11éve és a fogyasztása is nagyon jó(búza,napra,10-12,kukorica 6soros zúzóval 15l)teljesítménye naponta 20-25ha jó közepes termésnél.Ha érdekel még ha számláló tudok segíteni.
Válasz #84. hozzászólásra
Nekem egyszer besípolt még a ferga kombájn, amikor a 16tonnás kukoricában mentem vele és a felhordó meghajtószíjj párját napraforgóban megégettem(mert a visszahordót is ezek hajtják) aztán ha a 6km/h-t elértem ebben a bitang kukorica tömegben elkezdett kicsit lassúlni a felhordóm.
EGyébként jó szíjjakkal nem germózik az
Válasz #85. hozzászólásra
Akkor cserélni kell,nagy tökölés...
Válasz #83. hozzászólásra
Láttam! Teccik is, kérdés mennyivel drágább mint az opticorn!?!?!?!?
MErt nem minegy, hogy szőrén tudom cseréltetni vagy pici ráfizetéssel vagy sok ráfizetéssel....
Az biztos, hogy olyan kell aminek a koporsói orrait fel lehet hajtani kézzel gyorsan, van bentről törőléc állítási lehetőség, lehúzóhenger pengés rendszer orr zúzóval.
A felhajtható orrcsúcsok azért fontosak, mert az asztalkocsin nekem húzkodnom kell a 12sorosat mindig és ha nincsen felhajtva szűk fa vagy bokorsor mellett fordúlva beleakadna lenyitott orrmányokkal.
Az opticront felhajtható meg a mostanimon is.
Cornadon i???
Válasz #78. hozzászólásra
nem bizony!!
Válasz #80. hozzászólásra
Ha a magfelhordó kezd köhögni akkor jó a tempó...
Válasz #81. hozzászólásra
kolléga valaki rakott fel nem rég egy videót ,3 nagy kombiné volt ,joni nyuszka és lexi,rotorosak,és minden 12 soros cornadó volt
Válasz #80. hozzászólásra
Meg vagyok elégedve a munkájával és a fogyasztással, sajnos nem sikerült rendesen leterhelni, 10t-nál jobbat nem vágott majd dobok fel videót is.
Válasz #77. hozzászólásra
Adj neki tempót vazzeg!
Így nemtudom megtekinteni mit is tud az adapter valójában meghogy bírja e a kiképzést!?!?!?!
Jövő szezonra a mostani olaszt cseréltetem kifelé vagy cornado-ra vagy egy ilyenre.
Kb majdnem mindegy mert tök ugyanazok a rendszerek, meg a geringhoff MS-SCII-es is, kérdés melyik bírná a nagy rotoros medve előtt hoszabbtávon
Válasz #79. hozzászólásra
jó kukoricában 80 q körül vagy felett a 6 km/h elég neki de gyengébben 8 -9 km/h val nyomom neki! a videón látható kuki 110 q körüli volt!
a sárkány, hogy ment? tapasztalatok? videó ?
Válasz #77. hozzászólásra
Lassabban nem megy?
Válasz #76. hozzászólásra
A brazil csodában univerzal kosár van...
Nem nevetni a sorráfordulásnál, mert nem vagyok enniyre béna csak a videózgattam hogy legyen mit néznetek! :)
Válasz #74. hozzászólásra
A CWS-el én is ilyen széllel megyek és a dobfordulat is ekörül 380-max400, dobot annyira húzom össze hogy ne hagyjon szemet a csutkán, de vannak nehezebben morzsolódó fajták ott összébb kell rántani akkor már töri egy picit ,de nem vészes.
Válasz #70. hozzászólásra
Pont ezzel küzdök én is , ha egy nap 8-10ha-t vágsz le tizenvalahány darabba, pont annyi gázolaj és idő fogy mintha egybe 16-ot levágnál, még ha nem kell sokat vonulni akkor is kurva sok idő megy el a beforgózásokkal.
Üdv!
Nekem is sikerült ám beüzemleni a kombájnt :)
Az új adapter is jó hozzá! olvasom lent hogy valakinek törte a szemet szerintem nyitni kell a felső rostán, én 410es dob 850 széllel és 40 35 mm hézaggal dolgozok és szerintem jó, szemét sincs és tört is alig.
Nekem a 4011-esen sem volt zuzo és ráépitéskor már eleve gyorsabb meghajtással lett épitve mint a gyári.Két vékony pengés élkefémes kés van rajta elég jol aprit és szinte torzsa sérülés nélkül vágja el a szárat mintha olloval lenne.Csak ugye az sa nagyobb darabokat hagy mint hsa meg az ujabb adapterek.De 7-9t kukoricák után 2x nehéztárcsa és ezis fekete ugy mint a jobb adapterek után.Vetés után szárasabb marad mint a jobban zuzuott szerintem valahogy a vetö tárcsa kipiszkálja a földböl a szárat.A lényeg a fordulat meg hogy éles legyen a bicska mindig!!!!Tompa késell tilos
Válasz #71. hozzászólásra
Nem a zúzóra az egészre gondoltam mert gondolom onnan megy a zúzó hajtás is. De úgy is jó ahogy írod.
Én ugy gondoltam hogy csak a zuzo tengelyen cserélek fogaskerket mert most 17 fogas van rajta és a lehető legkissebet teszek rá,elől nagyob van a fogszámot nem tudom de ha csak megcserélem akkor lasulni fog nem?
de azt hozzá kel tenem hogy a legnagyobb föld 5ha és egy nap van ugy hogy 9 helyre kel nemen és ebbenvan 1000 öl-s is üresen is sokat megyek az egyik darabbol a másikba
Válasz #68. hozzászólásra
A sima Orosnál a hajtás fogaskereket megfordítod, akkor gyorsabb, vagy lassabb, úgy a zuzó, mint az adapter, gondolom az Uni is hasonló,,,,???
Oros uni sa
Válasz #62. hozzászólásra
Ha 5.5-el a 4,5-et megszorozzuk az kb 2ha/ó,arra negyven liter nem ehet meg...
Válasz #65. hozzászólásra
Milyen adapter?
zsir új kések vannak rajta
Egy darabom direkt ki probáltam és 8km/h-val is kényelmesen ment csak a kombájn után olyan volt mintha a zuzo nem is lett volna alatta
Válasz #62. hozzászólásra
Akkor is csúnya munkát csinál ha életlen.
A sebeségem 5,5 km/h mert ha gyorsabam mentem a zuzó galád munkát végzet de jövöre a zuzón gyorsitani akarok mert szerintem is lasu a menet
Válasz #60. hozzászólásra
még a fele is sok
Válasz #59. hozzászólásra
204-es volt a legerössebb,a 22 nagyon sok szerintem is,akkor nagyon lassan eteted nyomjad neki...
A 230le motornak érdekelne a fogyasztása mert én a kukiban sokkalom az enyémnek.De amugy kiváncsi lennék mindegyikére is.Az enyém 6-os asztal zuzóval 70qkukiban 20-22l én sokkalom .Vagy ez törhető?
Válasz #56. hozzászólásra
Melyiknek...
Érdeklődnék hogy kinek mennyi a fogyasztása a tc56 kombájnak
Érdeklődnék hogy kinek mennyi a fogyasztása a tc56 kombájnak
Sziasztok
Neken a dobhézag elől30 hátul25 ja és 7 állásban,dob fordulat 480,szél750,a felsőrosta 16mm,also rosta 8-12mm, 6soros asztallal vágva nekem igy szépen tisztán dolgozik.A szem veszteség jelzővel neken is volt gond de csak szálszakadás volt.
Válasz #51. hozzászólásra
én is küzdök ezzel a problémával,sőt kásázza is