Hirdetés
Fórum
New Holland, vagy Claas kombájnt vegyek?
Létrehozta: Vendég , 2008-01-31 22:13:05
Kedvencekhez
Segítség
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
1103 hozzászólás
Axiáldobosra visszatérve meg mire odajuthatunk akkorra meglesz a fergának a 7hengeres sisu motoros alakított dobos Fortiája célgép lesz belőle!!!
Egyébként meg az újabbfaja 2002utáni 2388-as IH kombájnok az örökzöldek és ezeket látni amérikától ausztráliáig persze a hoszabb íven körbenézve.
A kettő mostanit egy ilyenre becserélném, teccik van teljesítmény is egyszerű is amerikai is
Válasz #196. hozzászólásra
Én pl nyár után amikor már nem szecskázunk mert nincsen átszerelő készlet kukoricára hozzá, szóval akkor leveszem a szíjjat a motornál hogy ne hajtsa végig a rendszert a szabadonfutóig és ügyesen felkötöm hogy ne érjen semmihez. Nyár előtt meg visszamegy helyére.
Viszont a szíjjakat énsem lazítottam fel páréve, sokszor örültünk hogy végeztünk tavaly elég korán megvolt ez lelettek szépen mosva ilyesmi, de ez elmaradt.
Régebben 4tuskóra tehermentesítettük gumikat mindent sajnos amióta felgyorsultak események meg két kombájn lett ezek elmaradnak sokszor.
Viszont ha egyszer elérem célom és EGY új vagy fiatal újszerű ép lesz akkor mindent de mindent megfog kapni ilyentéren mert annak sokáig fog kelleni teljesíteni aztán ketten leszünk egy kombájnra jobban fog menni az ilyen meló mint most hogy kétfelé húzunk valamelyest a kombájnosunkkal, mivel két gép van ugye
Te akkor sunyiba olvasol?!
Válasz #198. hozzászólásra
:-)
Válasz #195. hozzászólásra
Szerettek volna betörni a gépparkba, de végül is mára a zöld fehér lett az uralkodó szín 20 év után ismét{:rolleyes:
Egy szűz bébinél nagyon jóóóó tágitani, de én házas vok tehát kussssssolok.
Válasz #193. hozzászólásra
HOl vagy Bendi ,hol vagy.
Válasz #193. hozzászólásra
Dehogynem olvastam...
"bocsánatot kérek, de nem tágítok" vagy valami hasonló...
Én lezártam, hogy valaki feltágítja, van aki nem és ennyi!!!
És erre újra idekerül a téma...
Na de nem érdekes VAN AKI FELTÁGÍTJA ÉS VAN AKI NEM...
attól függetlenül ki mit gondol erről a kérdésről.
Válasz #194. hozzászólásra
Gondoltam , hogy feszegettétek a határokat...
Válasz #137. hozzászólásra
Demo gép volt
Válasz #192. hozzászólásra
Bocsi de havat lapátoltam, és bocsánatot kértem, ha olvastál volna.
Válasz #190. hozzászólásra
Mit kérdezzek ?????
A múltkor lehülyéztél,mert azt mondtam, hogy mi fellazít-
juk télire a szíjakat....
Csak érdekesnek találom, hogy azóta nem olvastál 1 kicsit
utána a dolognak a szakirodalomban, ki milyen módon
vélekedik erről a témáról.
Válasz #190. hozzászólásra
Ha tudok válaszolok. vagy kérdezünk valaki mást.
Válasz #189. hozzászólásra
1998-óta kombájnozom. kérdezz.
Válasz #185. hozzászólásra
Az első írásodra nem is válaszoltam....
De most már én is megkérdezem érdekességképpen.
Te még mindig ezen a témán rugózol ??????
Ekkora kombájnos létedre még azóta sem néztél utána a
témának. Hmmmm ez érdekes!!!
Válasz #186. hozzászólásra
Amikor sokat hajtattunk vissza lemerült az aksi, vagy elégett az áramtalanitó.
Válasz #180. hozzászólásra
Tudom, csak a faszinak a szelep valamiért felejtett és szétment a belseje teljesen!!! Valami bibi volt biztos!!
Válasz #181. hozzászólásra
Szerintem is , meg vissza forgató motor is ...
Nem is értem miért mondták ?
Lehet az opció és nem rendeltek rá új korában ?
Válasz #183. hozzászólásra
Csak érdekességnek irtam .mi sem szoktuk.
Válasz #173. hozzászólásra
Ha egyebet nem csinálsz akkor kétember egynap alatt átszereli!
Én egymagam is cseréltem a 180centi széles kosarat a fergában többször már, lájtosba nemhajt a tatár módjá 2nap alatt megvoltam.
Persze kényelmesebb a dolog meg amikor a két kombájnt kell kettőnknek átszerelni van hogy televan a tököm akkor de végülis nem akkora nagy dolog, kombájnos megcsinálja szívesen és legalább kicsit betekntést is nyeünk rendszeresen belülre ami egy 15éves gépnél már fontos dolog.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem ez alapján választanék kombájnt!
Mondom nekem ez a 6ládás Activa kellene egyébként meg aciál dobos. Ha helyrejönnek a dolgok és lesz még terményre kereslet lesz ára valamennyire akkor nekem csak axiáldobos érdekel majd.
Mivel a fődek fele kukorica lesz kb meg több napraforgó, szója bejön és egy kis búza még amivel meglehet forgatni napra szója után a fődeket, tehát őszi aratású lesz jó háromnegyed részben ott pedig az axiáldobosnak nincsen párja
Válasz #176. hozzászólásra
Van aki szokta , van aki nem .
A lusták nem foglalkoznak vele .
A precízebb emberek leengedik a feszítőket rugókat , hogy minimálisan se feszítsenek és idomuljanak el kicsit se tavaszra.
Mi se szoktuk , de nem tartana soká , és ártani biztos nem ártana...
Válasz #171. hozzászólásra
Ugyanolyan jellegű hehehehehehehe.
Válasz #179. hozzászólásra
A megához is van medve hajtó!
Válasz #172. hozzászólásra
Miért ?
Nem szó szerint dobja le , csak leengedi teljesen a hézagot hirtelen...
Válasz #169. hozzászólásra
Én mondjuk megára gondoltam tavaly arattam napraforgót besegítés képpen szomszédoknak, aztán ők visszajöttek kukorciában. 208-as mega gömbölyű kabinos de még a régebbi 98 körüli évjratú. Mesélte a kombájnos hogy nyáron bevett egy "kis" fődet mert nemfigyelt egy pillanatra talajkopírozás közben és megállt a bele.
Szétengedett mindent de csak alig kelt életre és köpte ki magából a cuccot.
Aztmondta 106-on meg a Commandoron amin dolgozott előtte 14ezer üzemórát!!!!! igen jól hallod az már valami volt.
Szóval azokon volta lyukak valamelyik tárcsán és stangával visszatudtak pici fogásokal hajtani rajta megánál ilyen nincs.
de teljesen mindegy nem erre kell alapozni, akinek soksok kukoricát kell aratni ne ilyet vegyen inkább ott a nuszi jd jobb szerkezet, búzában a claast mondják ütősebbnek, hát nemtudom.
csak azt tudom mondani erre, hogy a kis TC56-os annakidején matyóknál 8-9tonnás búzában dolgozott párévet berbe és úgy ment mint az óra amit az megevett új nagy lexionnak is becsületére válhatna!
szerintem meg fölösleges az a nagy bazi tömeg és a lendülete, az ideális átmérő az a 600 miliméter és előtte a gyorsító dob!! Ezt a friccek jól kitalálták a tömege sem akkora és a fordulata sem, gondolj bele mekkora a kerületi sebessége annak a 800 milis dobnak, meg van vagy 10 verőléc is rajta vagy 12 nem tudom csak gondolkodom!!!
Válasz #174. hozzászólásra
Nyugi , nincs probléma , csak őszinte voltam...
Azt olvastad ,hogy az összes szijjat felkéne lazítani? Télen
Tudok neked egy kevés órás sárga fergás laverád 5 ládásat 25 -ért...
Válasz #167. hozzászólásra
Tökéletesen dolgoznak így is .
-és mondom már az NH is ezt alkalmazza .
Ki a faxna van kedve manapság már leszedegetni a ferdét , meg kiszedegetni a kosarat.
Nem a TSZ világ van már hogy erre 6-8 ember rászánjon egy hetet .
Válasz #169. hozzászólásra
Jó az a szelep, de mi mikor a gyárban voltunk látogatóban és kivittek a német komához hát annál az a szelep feledékeny volt, egész kombájn belseje cserés volt az miatta!!!
Válasz #166. hozzászólásra
Jójó de más egyéb 3dobos kombájnban is az első dob ugyanolyan gyorsítós alakú jellegű mint Claasnál csak éppen 600-asok nem 450.
Minél nagyobb a dob annál nagyobb a lendülete nyomatéka éncsak úgymondom sungja! nem véletlen 600-as van a Lexionban!
Versatile-ban pedig 800mm átmérőjű nagy bitang történet van.
Nekem amúgy a laverda vonal teccik persze ferga matricával
Ezek három dobosak de a harmadiknak a kosarát fellehet hajtani ha nincs rá szükség ez szuper dolog!!!
Válasz #166. hozzászólásra
Tudsz te ha akarsz !
Válasz #161. hozzászólásra
Ez a hozzászólásod több ponton is hibás , kivéve az olajretket ! (de az olajretket meg lexarom , mert a kutya nem termel )
Lemásolni nem lehet , ami meg hátul van , az nem ugyanaz . Ne kelljen magyaráznom miért...
Nem dübörög ez felére se mint bármelyik másik.
Vissza lehet forgatni .
A beharapásról meg annyit , hogy nem lehet.
Van benne egy szelep , ami leengedi a kosarat , haj baj volna azonnal .
Csak megsúgom , még nálunk volt a kombájn 7000hektár alatt egyszer se emléxem hogy be tudtuk volna haraptatni .
Válasz #164. hozzászólásra
Egyszerű, mert ott a magok nagyrésze kicsépelődik!! A fődobra már csak a beszorult vagy sült szemek maradnak!
Válasz #165. hozzászólásra
Szebben dolgoznának ha a dob kosár lenne cserélhetö.Nem vitatkozni akarok.
Válasz #161. hozzászólásra
Nem , mert a cséplés kezdeténél lehet valamit kezdeni igazából az árúval ahogy irta a kolléga több szerepe is van a gyorsító dobnak!! Hátul már csak szemtörés meg szalmatörés van ha a végén akarunk még "szemet csavarni" a szalmából!! Csak a cséplés előtt lehet kezdeni valamit igazából szerintem!!!!!
Válasz #164. hozzászólásra
Mostantól már a NH CX -ben is csak az előtét kosarat kell cserélni...
Válasz #160. hozzászólásra
Ha csak egy gyorsito dob akkor mért nem a hagyományos dob alatt kell kosarat cserélni?
Válasz #142. hozzászólásra
A lexiben 600 mili a dob átmérő a mega medion 450!! Én sem értem miért tettek kicsit beléjük, még az CK-ban is 600 az átmérő!!!
Válasz #158. hozzászólásra
Tudom hogy hogyan hívják.
Claas APS rendszere ha nem is ugyanúgy de levan másolva végülis minden háromdobos kombájn majdnem ugyanaz nemde!?!?
Olajretekben pl.: nemjó semmire a Claas!
zöldben meg dübörög azis nyugi és ha fogsz egy medvét akkor becumizod mire kiszeded, visszaforgatni sem tudod meg semmit.
Nekem semmi bajom a claasal de mégsem az kéne
Válasz #155. hozzászólásra
Persze , több funkciót tölt be .
-előcsépel , van is alatta kosár
-elő gyorsítja a cuccot, ezzel egyenletesebb a termény áramlás
-és eloszlatja a felhordóból össze-vissza érkező terményt egyenletes szélességbe és vastagságba.
Magyarán besegít a fődobnak , ami így termelékenyebb , tökéletesebb munkát végez .
Ezeket mondja a gyártó is ...
Válasz #156. hozzászólásra
A mega és a lexion akkor bizonyit a legjobban amikor zöld száru csomos terményt kell betakaritani.
Válasz #155. hozzászólásra
Azt gyorsító dobnak hívják 80% forogja a rendes dobnak, jobb az áteresztő képessége és nem brummog stb.....!! Csak a szalmád darálja jobban mire a gépen átmegy a szalma!!
Válasz #156. hozzászólásra
Válasz #153. hozzászólásra
Olyat kell választani ami mindig megfelel .
A búza szára lehet nedves akármelyik évbe . A repce és napraforgó szára lehet zöldes , mert soha nem Reglone-zük .
De a kukorica szára is lehet zöldes , szíjas ...
Összességében az APS előnyösebb szerintem akárhogy is nézzük.
Persze nem mindig akkora az ebből származó előny és a többi se szar kombájn , de ez ettől különleges.
Válasz #154. hozzászólásra
AZ egy elöverö dob , ha nem az akkor mért van kosara?
Válasz #151. hozzászólásra
De a Lexi-nek még akkor is ott az előnye az elődob miatt ami szépen egyenletesen eloszlatja a cuccot a fő cséplő dobnak , hogy az teljes szélességében egyenletes vastagságba kapja a terhelést .
Nem csak úgy mint a többin , ahogy a felhordóból bejön össze-vissza a dobra ...