Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.07 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekem a harmadik New Holland kombájnom van.A mostani egy CX 8080-as. Az én tapasztalatom szerint nagyon megbízható gép. Még nem hagyott cserbe egyszer se , igaz csak én hajtom egyedül. Műszakilag jól felszerelt gépek,üzemanyag fogyasztásban szerintem az egyik legjobb.
Miből is jön a különbség ? Csak nem a minimális rosta eltérésből ?
APS vs nagyobb dob ?
Motor kizárt...
Szerintem nincs köztük teljesítmény különbség .(ezt mutatják az oda-vissza verjük egymást rekordokban történet)
Inkább ár , felépítés , fogyasztás , precizitás , felszereltség , igényesség ,stb különbségeket látok...
NH: robosztusabb , szellősebb felépítésű , olcsóbb...
Lexi: precízebb , felszereltebb ,igényesebb , és talán a motorja hajszállal takarékosabb lehet(vagy talán nem is , ezt nehéz megállapítani)
A CR kombájn egy király gép. Bár nekem nem ilyen van, egy haveromnak CR9060-asa van. Nagyon megy, és ez a kisebb fajta.
Én nem akarok beszállni a Claas vagy a NH kombájn harcába, mert értelmetlen. Szerintem, akinek volt és van jó néhány éve NH és volt CM208-a is, az eltudja dönteni melyik a jobb. Ua a kategóriás kombájnból mindig a NH fog többet levágni és nem mellesleg tisztábban. ez utóbbi már kiment a divatból, manapság csak a mennyiség számít. Aki használtba gondolkodik, mindig jobban fog járni a nyuszival! Egyrészt olcsóbb, és nagyobb gépet tud venni mint Claasba. Magyarán újabb gépet, kevesebb üzemórával olcsóbban. És aki azt mondja nem kell neki NH, mert eddig Claason dolgozott (valamikor 105-ön 106-on) az fakalapos (próbáltam magam szépen kifejezni), mert az egy régi ókori technika. Vegyen DON-t vagy MDW-t, neki az is előrelépés már. Mellesleg az új típusú Claasok sem a régi gépek már, amivel elmegy 5-6000 üzemórát kisebb gondokkal. Abban is lengyel, kínai, indiai meg kitudja milyen csapágy és ékszíj van. Így képesek csak megfelelő árrést elérni.
Szóval szerintem egyértelmű NH, de aki Claashoz ragaszkodik vegyen azt, nem lesz rossz döntés az sem. Én más kombájnt nem jegyzek, bocsánat a többiektől.
mi szoktunk javitani jonit is meg claast is,de a joni pl.sokkal hamarabb szétrohad,jóval gyengébb a belseje,na meg ha egy zöldet kap akkor bizony annyi neki.
szerintem a claasok verhetetlenek.
Ano 1 napig lehetett tesztelgetni, az első cégemnél voltam még...... De sajna én már nem jutottam hozzá mert betelt délután 3-ra a szárítóban a placc 12 soros kukorica asztallal jött mi 4-en 6 sorossal mentünk. Mikor beleharapott a táblába rendes nyiladékot csinált De valamiért néha a pejvaterítöje csak úgy kenyte szét a kukoricát a rostákról a tarlóra ! Lehet csak beállítási probléma volt ! Bütykölgették de nem javult !! Passz !! De gabonában jobb lett volna kipróbálni !
A 15éves MF kombájnal tavaly 600at vágtam páréve 800-at.
A Newholland Tc56 mikor még új volt 96-ban párévig évi 1100-1200hektárt levágott a 4,5-ös asztalával 4soros kukorica adapterével.
Manapság mondjuk egy Claas Averoval ami egyébként erősebb meg nagyobb teljesítményű mint ez a régi TC, ennek a felét is elégvolna levágni és meghökkennének az emberek ha aztmondanám ezzel a kis kombájnnal vágom a 600 hektárt évente.
Egyrészt szűkültaz idő keresztmetszet mindennel sietni kell általában és nincs elég nagy teljesítmény soha, másrészt mert valamiért elkislányosodnak a technikák hiába fejlődnek...
Üdv nektek.Nekem 108sl maxi van,de szerintem ezt igy nem lehet kimondani hogy melyik a jobb.Nagyon sok minden befolyásol egy ilyen beruházást.Attól is függ hogy új gépről vagy használtról beszélünk.Akkor lehet hogy az ár dönti el.Használt esetében pedig az adott gép.Egy leharcolt claas biztos nem jobb mint egy megbecsült nyuszi,és forditva.Felénk nem volt new holland mikor én vettem az enyémet igy valahogy fel sem merült csak a claas.Haveroknak is claas van,igy tudjuk egymást segiteni ha kell alkatrésszel vagy csak pusztán javitásnál tapasztalattal.Ez is valamilyen szempont.
Amúgy soha egy pillanatra nem bántam meg mert szerintem egy nagyon jó gép.De a legtöbb a gépkezelőn mulik tipustól függetlenül.
Alkatrésszel kapcsolatban keressék kollegáinkat bátran!
Tényleg megéri. New Holland és Case alkatrészek garantáltan meghökkentő áron.
www.mezonyek.hu
nhalkatresz@gmail.com
06303319467 Hegedűs Viktor
szerintem nincs jó gép,mindeggyiknek adódhatnak kisebb nagyobb hibái,van aki szid márkákat van aki szereti őket.
hihetetlen de tapasztalatból mondom 95-sz a kezelőn múlik,nem véletlenűl vannak a gépeknek az adottságai megadva,milyen sebességgel,milyen terményben stb.
az ékszijjak,csapágyak terhelhetősége nem akkor derül ki amikor veszi az ember,ezek már évtizedek óta kialakult,tapasztalati adatok amit ha magának vesz az ember 40-m-ért érdemes megfogadni és ha a körülmények engedik.
2009-matyó gazdaság-johi-38-ha-620-liter gázolaj
-mega 360-33-ha-420-liter
-fegra 7245-28-ha-260-liter
szecskázóval,9-t búzában-13-órás műszakban.
hihetetlen de a 6-hengeres iveco motor nagy átlagában kijött 8-9-10-literrel ami szerintem nagyon jó eredmény.kényelmes tempóban nem lóhalálában,gyilkolva elég szépen lehet vele dolgozni,gondja nem volt,2-db ékszijjat kelett cserélni de az is terményben elhelyezett 14-betonvas leütve 20-cm.re,amiatt volt.
a megás kollega köpködi,hogy foscsomó meg 30-ha alatt nem éri meg dolgozni,ja csak 10-év alatt 5-claas volt a segge alatt mert általában megsüti a motort vagy a hidromotort kell cserélni,de neki az az isten.kinek a pap kinek a papné,van akinek a lánya
Lehet, sajnálom is mert arra rákellett volna pályázni elég keményen, csakhát kombájn van kettő trakival meg szűken voltunk lefedve.
de majd legközelebb!!!!!
Itt a környéken egy nagy sokezer hektáros cég meg vett kettő nagy Axiáldobos Fortia fergusont!!!
szzonban megyek megnézem őket igaz mozognak mindenhol tiszától nógrádig...
Én tudnék neked egy Activa Fergát, bebukott gép első tulajtól 700üzemórával. Szerintem annyiért odaadnák mint egy ilyet. Király gépezet 245 lóerő, 5,5méteres gabona asztal, aratott nekünk egyszer beugrósnak 10tonnás kukoricában 6sorossal úgy ment mint a nagyok.
Ha nem a traktort preferlátam volna tavaly akkor elhoztam volna ezt, de a másiknak nagyobb jelentőséget fordítottam
1103 hozzászólás
Válasz #152. hozzászólásra
Így van de mi a természetes?
Válasz #148. hozzászólásra
900 ? Azért buhognak-dörömbölnek a zöld vagy nedves szárú terményben ...
Az APS meg nagy fordulattal észre se veszi...
Válasz #150. hozzászólásra
Amikor a termény nem dölt nem csomós nem zöld akkor a hagyományos cséplödobos kombájn is úgy dolgozik mint egy lexi.
Válasz #148. hozzászólásra
Igen , és akkor mi van ?
Válasz #147. hozzászólásra
Oké , de miért termelne szemetet ?
Alighanem ki van ez találva ...
Nekünk volt Lexion és nem igen volt gond a tisztasággal , vagy teljesítménnyel.
Válasz #147. hozzászólásra
A cx nél max 900 a dobfordulat addig a megánál?(lexinél) gabonában? 1200 is
Válasz #146. hozzászólásra
A gyorsito dobra gondoltam.
Válasz #143. hozzászólásra
Nagyobb fordulat és ?
Hogyne termelne...
Nekem a harmadik New Holland kombájnom van.A mostani egy CX 8080-as. Az én tapasztalatom szerint nagyon megbízható gép. Még nem hagyott cserbe egyszer se , igaz csak én hajtom egyedül. Műszakilag jól felszerelt gépek,üzemanyag fogyasztásban szerintem az egyik legjobb.
Válasz #142. hozzászólásra
Lexi = mega
Válasz #141. hozzászólásra
Kissebb dob nagyobb fordulat? Az elöverö is csak dölt csomos terménynél hasznos. Szotyinál csak szemetet termel.
Válasz #140. hozzászólásra
Szerintem meg a LEXI-be ugyan nagy dob van..
Válasz #140. hozzászólásra
Gondolom az vált be ...
De mivel van előtte egy oszlató-előcséplő-gyorsító dob , többet érhet mint egy nagy.
Csinálhatna ha akarna egy sima nagy dobot mint az NH-ba vagy JD-be van, de nem csinál , gondolom nem véletlen...
Levédve azok tuti nincsenek mert több gyártó is használ nagy dobot , de ilyet mint a Claas-é nem használhat senki.
Ha nem láttak volna fantáziát az APS rendszerben és a kisebb dob-ban , akkor nem áldoznak rá annyi időt és pénzt...
Válasz #138. hozzászólásra
Miért ragaszkodik a claas a kis dobhoz?
Válasz #131. hozzászólásra
Lehet kicsit lassítani kellett volna vele...
Válasz #135. hozzászólásra
Azért ezt még fejtegethetnéd jobban kicsit ...
Lexi vs CX hogy maradjunk a ládásoknál .
Miből is jön a különbség ? Csak nem a minimális rosta eltérésből ?
APS vs nagyobb dob ?
Motor kizárt...
Szerintem nincs köztük teljesítmény különbség .(ezt mutatják az oda-vissza verjük egymást rekordokban történet)
Inkább ár , felépítés , fogyasztás , precizitás , felszereltség , igényesség ,stb különbségeket látok...
NH: robosztusabb , szellősebb felépítésű , olcsóbb...
Lexi: precízebb , felszereltebb ,igényesebb , és talán a motorja hajszállal takarékosabb lehet(vagy talán nem is , ezt nehéz megállapítani)
Megbízhatóságban alighanem egyformák lehetnek ...
Válasz #136. hozzászólásra
Jó kis flotta volt az is ön magában!!Kellett még e mellé az erősítés is??
Válasz #133. hozzászólásra
2db 2264 es és 2db-wts 9640
A CR kombájn egy király gép. Bár nekem nem ilyen van, egy haveromnak CR9060-asa van. Nagyon megy, és ez a kisebb fajta.
Én nem akarok beszállni a Claas vagy a NH kombájn harcába, mert értelmetlen. Szerintem, akinek volt és van jó néhány éve NH és volt CM208-a is, az eltudja dönteni melyik a jobb. Ua a kategóriás kombájnból mindig a NH fog többet levágni és nem mellesleg tisztábban. ez utóbbi már kiment a divatból, manapság csak a mennyiség számít. Aki használtba gondolkodik, mindig jobban fog járni a nyuszival! Egyrészt olcsóbb, és nagyobb gépet tud venni mint Claasba. Magyarán újabb gépet, kevesebb üzemórával olcsóbban. És aki azt mondja nem kell neki NH, mert eddig Claason dolgozott (valamikor 105-ön 106-on) az fakalapos (próbáltam magam szépen kifejezni), mert az egy régi ókori technika. Vegyen DON-t vagy MDW-t, neki az is előrelépés már. Mellesleg az új típusú Claasok sem a régi gépek már, amivel elmegy 5-6000 üzemórát kisebb gondokkal. Abban is lengyel, kínai, indiai meg kitudja milyen csapágy és ékszíj van. Így képesek csak megfelelő árrést elérni.
Szóval szerintem egyértelmű NH, de aki Claashoz ragaszkodik vegyen azt, nem lesz rossz döntés az sem. Én más kombájnt nem jegyzek, bocsánat a többiektől.
mi szoktunk javitani jonit is meg claast is,de a joni pl.sokkal hamarabb szétrohad,jóval gyengébb a belseje,na meg ha egy zöldet kap akkor bizony annyi neki.
szerintem a claasok verhetetlenek.
Ti mindeközben milyen gépel dolgoztatok??
Ez akkor csupa haszon volt...Drága mulatság ez manapság!! Ezt már egy-105 töl sem fogadják el manapság nem hogy egy ilyen modern gép töl!!
Válasz #128. hozzászólásra
Ano 1 napig lehetett tesztelgetni, az első cégemnél voltam még...... De sajna én már nem jutottam hozzá mert betelt délután 3-ra a szárítóban a placc 12 soros kukorica asztallal jött mi 4-en 6 sorossal mentünk. Mikor beleharapott a táblába rendes nyiladékot csinált De valamiért néha a pejvaterítöje csak úgy kenyte szét a kukoricát a rostákról a tarlóra ! Lehet csak beállítási probléma volt ! Bütykölgették de nem javult !! Passz !! De gabonában jobb lett volna kipróbálni !
Válasz #126. hozzászólásra
Egy Claas megánál ez alap szerintem.
A 15éves MF kombájnal tavaly 600at vágtam páréve 800-at.
A Newholland Tc56 mikor még új volt 96-ban párévig évi 1100-1200hektárt levágott a 4,5-ös asztalával 4soros kukorica adapterével.
Manapság mondjuk egy Claas Averoval ami egyébként erősebb meg nagyobb teljesítményű mint ez a régi TC, ennek a felét is elégvolna levágni és meghökkennének az emberek ha aztmondanám ezzel a kis kombájnnal vágom a 600 hektárt évente.
Egyrészt szűkültaz idő keresztmetszet mindennel sietni kell általában és nincs elég nagy teljesítmény soha, másrészt mert valamiért elkislányosodnak a technikák hiába fejlődnek...
Válasz #128. hozzászólásra
Mi még a szemünkel sem látunk olyanokat..
Van valakinek bármilyen tapasztalata az NH CR-el ?
Az 1000 hektárosnál mire javitani kellene ki van cserélve megint ujra.Olyan nagy tapasztalat nincs mivel addig csak tankolt és ment.
Válasz #125. hozzászólásra
1000 heki körül más nagy emberkéknél már zsir uj NH meg JD kombájnokat látni ők meg használtan vették 5-6 éve és minden évben letolják a magukét!
Válasz #124. hozzászólásra
Ekkora teljesitmény elött azért nem kelene anyira kalapolni.. Legfeljebb a koruk miatt!!
erre egy kft nek 800-1000 hektárra van 2 db claas 208 as! mindent azok vágnak ! le a kalappal előttük!
Üdv nektek.Nekem 108sl maxi van,de szerintem ezt igy nem lehet kimondani hogy melyik a jobb.Nagyon sok minden befolyásol egy ilyen beruházást.Attól is függ hogy új gépről vagy használtról beszélünk.Akkor lehet hogy az ár dönti el.Használt esetében pedig az adott gép.Egy leharcolt claas biztos nem jobb mint egy megbecsült nyuszi,és forditva.Felénk nem volt new holland mikor én vettem az enyémet igy valahogy fel sem merült csak a claas.Haveroknak is claas van,igy tudjuk egymást segiteni ha kell alkatrésszel vagy csak pusztán javitásnál tapasztalattal.Ez is valamilyen szempont.
Amúgy soha egy pillanatra nem bántam meg mert szerintem egy nagyon jó gép.De a legtöbb a gépkezelőn mulik tipustól függetlenül.
Szerintem a claasok verhetetlenek,nekem nem az van de szeretnék egyet azért.
Válasz #120. hozzászólásra
ez melyiké?
ilyen ocsó lenne?
hihetetlen
Válasz #119. hozzászólásra
89838438Z
Verőléc bal
13.085 ft.
Mibe kerülhet 1 léc a dobra NHra..... TX re többire?
Válasz #113. hozzászólásra
Én örülnék neki a legjobban őszintén mondom!
ha egyszer rend lesz itthon ugyanebből a mostani új széria lesz a nyerő!!! picit változtattak rajta, Sisu motor benne mint a nagyokban, az a lényeg!!!
Alkatrésszel kapcsolatban keressék kollegáinkat bátran!
Tényleg megéri. New Holland és Case alkatrészek garantáltan meghökkentő áron.
www.mezonyek.hu
nhalkatresz@gmail.com
06303319467 Hegedűs Viktor
szerintem nincs jó gép,mindeggyiknek adódhatnak kisebb nagyobb hibái,van aki szid márkákat van aki szereti őket.
hihetetlen de tapasztalatból mondom 95-sz a kezelőn múlik,nem véletlenűl vannak a gépeknek az adottságai megadva,milyen sebességgel,milyen terményben stb.
az ékszijjak,csapágyak terhelhetősége nem akkor derül ki amikor veszi az ember,ezek már évtizedek óta kialakult,tapasztalati adatok amit ha magának vesz az ember 40-m-ért érdemes megfogadni és ha a körülmények engedik.
2009-matyó gazdaság-johi-38-ha-620-liter gázolaj
-mega 360-33-ha-420-liter
-fegra 7245-28-ha-260-liter
szecskázóval,9-t búzában-13-órás műszakban.
hihetetlen de a 6-hengeres iveco motor nagy átlagában kijött 8-9-10-literrel ami szerintem nagyon jó eredmény.kényelmes tempóban nem lóhalálában,gyilkolva elég szépen lehet vele dolgozni,gondja nem volt,2-db ékszijjat kelett cserélni de az is terményben elhelyezett 14-betonvas leütve 20-cm.re,amiatt volt.
a megás kollega köpködi,hogy foscsomó meg 30-ha alatt nem éri meg dolgozni,ja csak 10-év alatt 5-claas volt a segge alatt mert általában megsüti a motort vagy a hidromotort kell cserélni,de neki az az isten.kinek a pap kinek a papné,van akinek a lánya
Annyira jó gépek lennének a fergák?
Válasz #111. hozzászólásra
Meg van még
a gép megy vissza a gazdájához és újra dönti a hektárokat magának nem másnak.
Lehet, sajnálom is mert arra rákellett volna pályázni elég keményen, csakhát kombájn van kettő trakival meg szűken voltunk lefedve.
de majd legközelebb!!!!!
Itt a környéken egy nagy sokezer hektáros cég meg vett kettő nagy Axiáldobos Fortia fergusont!!!
szzonban megyek megnézem őket igaz mozognak mindenhol tiszától nógrádig...
Válasz #110. hozzászólásra
a lombardosat szerintem nincs már meg
Válasz #108. hozzászólásra
Én tudnék neked egy Activa Fergát, bebukott gép első tulajtól 700üzemórával. Szerintem annyiért odaadnák mint egy ilyet. Király gépezet 245 lóerő, 5,5méteres gabona asztal, aratott nekünk egyszer beugrósnak 10tonnás kukoricában 6sorossal úgy ment mint a nagyok.
Ha nem a traktort preferlátam volna tavaly akkor elhoztam volna ezt, de a másiknak nagyobb jelentőséget fordítottam
Válasz #108. hozzászólásra
és megtalál egy hidraulikatömlővel
Válasz #107. hozzászólásra
nem merem felhivni mert rákiabált az emberre hogy csak komoly érdeklődők hívják,mi van ha elnevetem magam beszélgetés közben? lecsapja a telefont
Válasz #106. hozzászólásra
Válasz #104. hozzászólásra
mivan egyeseknek álom másoknak rémálom ?
jóvanna nem egy ilyen lelakottra gondoltam ami már 5x visszakereste az árát
valami nyugdíjas svájci tanár eladná jó olcsón akkor esetleg
Válasz #103. hozzászólásra
Két éve úgy szedjük vele a repcét hogy nem kell tisztitani. 2256
Válasz #103. hozzászólásra