Hirdetés
Fórum
New Holland, vagy Claas kombájnt vegyek?
Létrehozta: Vendég , 2008-01-31 22:13:05
Kedvencekhez
Segítség
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- AKG támogatás új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
1103 hozzászólás
Prérifarkas megmondja :D
Válasz Tomszi #651. hozzászólásárade igen csak már megszoktam
Válasz szanberg #648. hozzászólásáraNem érződik az irónia a hozzászólásomon?
Olvasd el újra az enyémet és a topik címét!
Nekem igenis szimpatikusak a Claas kombájnok.
Válasz szanberg #643. hozzászólásáraHa a rotoros lexi nem több mint 100milla akkor van esély ,
de van egy jó hírem a a 6-os lottón 695millió a főnyeremény tehát hajrá dobj föl valami jó kombinációt de remélem rólam nem feletkezel meg!!!!
Válasz raba.steiger.320 #646. hozzászólásárami ez valami hobbikertészet!?!?!?!?
500.000 ha-os kisgazda
Válasz Tomszi #645. hozzászólásáraÉn sem szeretem őket, nem szimpatikusak, csakis a sárga fekete ámerikai színezésű lexion hehe
Viszont ki próbálnám tartósteszten mit mutat mert senkinek sincsen 700-as itt és nemtudjuk a valós felhasználói sztorikat.
Válasz szanberg #644. hozzászólásáraAkkor nemtudom mit csinált, de valamit nem jól.
Válasz szanberg #644. hozzászólásárahttps://youtu.be/gwI0mO-PBRc ezt nézd meg az új céged.
Én Class kombájnt nem vennék, az biztos valami hamisítvány
Üdvözlet a topik nyitójának!
Válasz Tomszi #642. hozzászólásáraCX nyusziban csak a magtartályba behordó csigát újította fel a kombájnosa házilag, aztán úgy remegett, hogy majd szét szakadt minden. A cantír nagyon fontos, gyári csigákon mindenhol ott vannak a centír súlyok rápirítva a levél hátára.
Válasz apuci #641. hozzászólásáraú vazzeg én azt hittem van vagy 3 mrdft
Régen lottóztam. ja vagy hogy sosem
de most csakazért is feladok egyet, egy rotorlexire csak kiadja vazzeg, több nemkell nekem egy forint sem, ha több lenne azt szétosztanám én
Válasz Büresz #637. hozzászólásáraCentírozni minek? Sose csináltuk azt.
Válasz szanberg #636. hozzászólásáraBasszus akkor várj pár hónapot mert most vitték el a majd egy milliárdot!!!
Válasz Büresz #637. hozzászólásáraCsigagyár.hu
Válasz Büresz #637. hozzászólásáraPl Czepán Lajos Kisújszállás!
Válasz szanberg #636. hozzászólásáraÉs ügye azt mundják hogy te csak üldögelsz a fülkébe nyáron hideg, télen meleg, gps, gombokat nyomogatsz.De mivan ha nincs klima csak vízes törölközö a nyakba, nincs fütés bemedvézel felkapvalamit csapágyat cserélsz délbe megcsinálod. Melozol szombat vasárnap vigyázol az úton a sok nyaralni autozó emberekre meg a gépre.tükür, hütő stb.Télen otthol vagy de mit csinálsz.rakok a tűzre behozom a tolyást meg idegesitem az aszonyt.Egy irodoista, üzemi munkás 8óra után elmehet haza nem szopik anyit mint mi.
Valaki tud ajánlani olyan céget aki vállal kombájncsiga felújítást? Centírozva esetleg.
Válasz raba.steiger.320 #612. hozzászólásáraHa megnyerem az 5-ös lottót veszek két nagy rotoros lexiont 4 kerék hajtással hevederes járószerkezettel ne legyen akadály semmi sehol aztán megnézzük mit tud, igaz a 9m-es asztaltól nem kell nagyobb, így a 760-as elég lenne ekkora mögé nem kéne a 770-780
Válasz Vinkó75 #634. hozzászólásáraNekem is volt ilyen régen a 38-as ferga kombájnnal nagy xopás volt az egész nem kívánom senkinek.
Válasz raba.steiger.320 #629. hozzászólásáraEgy hétig arattam hasonló anyagban a kis 1188-al. Szerintem többet volt kint a rosta azon a héten a gépből, mint egész pályafutása alatt. Második tartályt már úgy szedtem hogy..ürít ,leáll,rosta kiszed ! Csavarhúzó vagy 5 darab elment a héten. Este már nem találtam. Kb...két hét múlva,már nem volt műszer mi vérnyomást tudott volna rajtam mérni. Rövid ujjú pólóban egyengettem a gépudvart. Úgy sütött a nap november végén.
Válasz szanberg #632. hozzászólásáraElőbb utóbb megesznek minket látam videot ahol 2méteres a termötalaj lesz jó gépük meg agrotechnikájük akor felköthetjük a gatyát.
Válasz 2266 #627. hozzászólásáraVagy nem.
Épen a múlt héten voltam egy előadáson ahol mondták, hogy jönnek fel az oroszok mint xar a vízen ami a mezőgazdaságot IS érinti, mind termelésben úgy saját gépgyártásban, ennek ellenére a napraforgójuk bár tavaly jól sikerült nem tudták betakarítani, ez pedig egyszerűen kárba vész, nem kis területen.
Egyébként tényleg nem idegeskednek
Válasz raba.steiger.320 #629. hozzászólásáraElég a zúzmarás kukorica bajusz is!
https://youtu.be/q5eY2LCc4E4
Válasz Vinkó75 #628. hozzászólásáraAzért a hó eltömiti a rostát én már jártam igy.DE minek siloznak azt nem tudom.Menni kell akkor menni kell.
Válasz 2266 #627. hozzászólásáraEnyiiii !
Válasz Vinkó75 #626. hozzászólásáraIgazad van! Addig vágják mig kész nincs..
Válasz 2266 #625. hozzászólásáraLátod..ott nem ideges senki ! Behavazott ? Ki nem xarja le toljuk neki !
Válasz Vinkó75 #617. hozzászólásárahttp://www.youtube.com/watch?v=8r2rwZuVRbs
Válasz 2266 #621. hozzászólására
Válasz Vinkó75 #617. hozzászólásárahttp://www.youtube.com/watch?v=-uybmwXoZBY Tényleg annyian vannak mint az oroszok!!
Válasz zscsizmadia1 #620. hozzászólásáraHallottam !
Válasz Vinkó75 #617. hozzászólásárahttp://www.youtube.com/watch?v=bVge_-psnIs
Válasz Vinkó75 #619. hozzászólásáraMajd itt gyártják kisseb méretben Orosházán,félig hazai lesz.
Válasz zscsizmadia1 #618. hozzászólásáraKaland az élet. Itt maradt átmenetileg egy ilyen adapter....kb 600m-re tőlem. Alighanem 10méteres. Hát volt szép szerelvény mikor vonulni kellett. Egyébként vannak fent videók. Habozás nélkül szerelgetnek többször egy nap, és állnak bele kis táblákba is. Melós egy nép az ott.
Válasz Vinkó75 #617. hozzászólásáraFelénk 3-4-5 ha táblákba tolhatná.Szűk fákkal dzsuvával szegélyezett dűlőkön meg bujkálna az a királyság.
Cséplés van !
Válasz zscsizmadia1 #615. hozzászólásáraAzért nem mert nem volt olyan elvetemült aki olyat vett volna.... talán 170 le... amúgy a 204-essel egyezik meg, de meg az is erőtlen gyenge volt nem hogy az a kis dugó...
202 mega az milyen sose hallotam róla.Hirdetnek egyet itt.
Válasz Vinkó75 #613. hozzászólásáraCsak az a baj hogy sokszor nem az választ aki ért is hozzá.
Igazából mindenkinek igaza van. Szerintem mindenki úgy választ gépet, hogy jól feküdjön neki.
Válasz medikus #610. hozzászólásáraNálunk megkövetelik a ha még a dombokon is, csak akkor van hoppá mikor mellém raknak egy 550 ,660 bérbe aztán átugrik rajtam.Volt rá esett amikor zöld 18 búzba aminek a szára 80 cm volt 360 megával együtt tudtam menni 10literel kevesebbet fogyasztott.Fönök szerint a mi kombányünk nagyobb tejesitményü pedig egy csimbok a vízesbe.
Válasz medikus #610. hozzászólásáraAkinek volt cts meg wts ott mindig a wts vágta a szotyit. A cts jobb volt kalászosban de csak a szárazban tudott nagyon meglépni, a nyers nagyon megfogta, viszont nem szórt legalább.
Válasz raba.steiger.320 #609. hozzászólásáraNem,mert áteresztő képesség felett akarsz aratni!
Válasz szanberg #608. hozzászólásáraIgen én se tudom a szotyit tisztán szedni.Ha jd lenne inkább egy sts az nagyon tud menni.ih 7240 nh nem tudom class 660 670 kb 1000 ha van.
Válasz Vinkó75 #606. hozzászólásáraHát az első S670-et tényleg fogta az erős gabona, attól szerintem a mi régi vágású rotorosaink is jobban mentek viszont az újak nagyon sokkal jobban símulnak, erős gabonákban nylíán nem kell rá a 30lábas asztal ha haladni akar a paraszt akkor egy 7,6-os elég rá és tolhatod neki, viszont kukoricában napraforgóban a régi is 12sorral dolgozott szépen!
Nekem teccik az S-széria, szívesebben vennék mint hibridet, "vasabb" is a gép.
A nagy lexiknél azért nemkell elfelejteni, hogy a ládások cséplője van, annak meg vannak korlátai, fokozott intenzívebb kopások fenntartási költségek állnak fönt, napraforgóban pedig a gazdák akiknek mindkét féle van a ládással aratnak annyira törekel a hibrid, ennek ez a gyengéje, illetve fogyasztásban sem kevés, sőt mondhatni többet becsavarnak mint egy Axiál flow.
Válasz Vinkó75 #605. hozzászólásáraAnnyi, hogy a 780 lexihez a 10.90es nyuszit kell hasonlítani. Kipróbálnék egy hibrid lexiont egész szezonra szívesen, ötöst megnyerem hozok minden évre egy ilyet egy olyat és majd megmondom.
Ami áltlaában itthon fontos az az ár, mert hasonló gépek között annyi különbség lesz, hogy 38 vagy 41 hektárt vágott le egy nap ugyanott. Nyílván számít de amikor a 780-as 150millió is lehet árban akár, ugyanolyan teljesítményű nyúl meg 120 akkor mindenki elgondolkozik mert 30millából veszel egy új 12soros csukós kukorica adaptert profit meg egy 12-es napraforgót és király vagy, annyit itthon meg sosem fog tudni dolgozni egy kombájn amennyivel ki tudnád keresni az árát sajnos. Nem másért, mert aprózódó és tagolt a birtokszerkezet egyre jobban, akinek sok is van az sem 3 kombájnt fog tartani mondjuk 3-4000 hektárra hanem 5-öt, pedig két ekkora gépnek való lenne ez a méret.
Szóval én ezért vennék nyuszit a kettő közül mert nekünk kétlábbal földön járó embereknek ezek többet nyomnak a latba mintsem hogy a fogós búzában egy km-el jobban halad vagy sem.
A nagy ládásoknál is kb 20millióval jobb árban adták a Cx8.85-öst mint a 660-as lexit tavaly, T670-ről meg nem is beszélve az a lexitől is hosszabb volt árban egy tízessel pedig mindegyik felszerelt gép volt, a két zöldet ismerősök vették a nyuszit meg próbáltuk és az üzletkötővel alkudoztunk rá
Válasz raba.steiger.320 #604. hozzászólásáraMegvették a 670-est, jó anyagban elfogy a motor. És valóban hangos a kabin. Pedig a piac legszebb kabinjának tartom.
Válasz NH Betyár #602. hozzászólásáraBocs én helyi példával hozakodok fel mindig. Elárulom a CR-t kukoricában még én is körülvigyorogtam a 460-al.. Igaz ott a geri adapter fogta a gépet. És bizony itt dolgozott a nyuszi a nagy lexivel. Nem demózás, ez élőben telibe verte ! Egyszerűen nem is kellene ennek vita tárgyának lennie. A kialakítása már adja a gép teljesítmény küszöbét,adott terményben. Elég ha ránézel és látod hogy 10 méterről mekkora bemeneti nyílása van az adott cséplőszerkezetnek. A rotorosnak tömören kell hogy menjen az anyag. Tehát már ott jó gabonában meg vagy fogva. A rotoros vasak Amcsi vasak..mi a kukorica és a szója hazája. Ilyen körülményekre tökéletesek. Gabonában a hybrid a legjobb. Itt bérvállalkozók tesztelték a gépeket. Nem az olcsóbb vagy szebb döntött. Hanem a hatékonyabb. Farmer kategóriában én a Laverda vonalat erőltetném, egyszerű- strapabíró...és kifejezetten nagy tisztasággal dolgozó gép. Próbáltam...az az 3 évig volt a fenekem alatt. Ha teljesítmény kell és sok a kalászos az aratni valóban, akkor hybrid. Egyszerűen beállítható és van áteresztő képesség is. Egy rotorosnál...(Axial flow) Én is látom kamerázzák be a gépet és a szerint keccsölik a beállításokat folyamatosan....Azt kell sasolni hova viszi az anyagot a rotor és terelgetni hogy, jól dolgozzon. Ugyan máááár. Egy dupla rotoros nyilván másabb. De fogós anyagban kapufa. Nem csont szárazat zúzunk zömében. Abban egy SZK is nagyot virít. Azért mondjátok ezt a lexion hybrid nem kellene...mert nem dolgoztatok le vele pár szezont. 12m-rell úgy haladt mint én a 6,6-al egy sima lexivel. De nem vitázom. Itt délen ki nagyban szolgáltat az hybrid. Ezt hozta a matek. Egy szezonra kapnál egy ilyen nagy vasat, másképp beszélnél. Drága..lehet..de van mögötte teljesítmény ? Van ! Kipörgeti így az árát igen. Nekem a nyusziban is tetszenek megoldások. Nem tagadtam sosem. De a számok és a tények mást vetítenek az ember elé. Jó az a CR főleg Braziliában hol nyomják a szóját neki. Jah és az egyenlítő környékén. Azért mikor szeptemberben még búzát csapatod északon. Oda kell min átszalad az anyag.
S joni na.Van itt több is, avval is vannak problémák pl.nagy a kigyuladás veszély a motortérbe a viszko miatt,zsírzás katasztrofális,nagyon zajos fülke.hamar leszabályoz a linde.Azt monták a kite szerelök hogy várjuk meg a az új t amig kiforja a gyerekbetegségeitpl. turbo,szelelötengely,vagy már ami átesett a javitópogramon aszt vegyük meg.