Hirdetés
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Juhtenyésztés új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Terményszárító és kapcsolódó berendezései új
- Strip-till (Orthman) féle sávos művelésé a jövő! új
- AKG támogatás új
- Agrárkamara új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Támogatás ökológiai, társadalmi témáknak: indul a Marc Impact
Általában nem bővelkednek forrásokban az ilyen jellegű vállalkozások.
Sajtóközlemény
2422 hozzászólás
Válasz Tanonc #1913. hozzászólásáraIgen azt! Csak tavaly használtam erre először. De a leírása szerint lehet vele folyékony műtrágyát kijuttatni.
Válasz csoppika #1918. hozzászólásáraKb 3 hete még Sz.fehérváron hirdettek, de most már nem is találtam meg a hirdetést (Jófogás)Talán nem csak mi kerestük!
Válasz Bobo77 #1916. hozzászólásáraNekem igen, Amaspray barátom annyit rak ki...
Válasz Blahoncio #1917. hozzászólásáraA kézi tekerősön feljebb fog menni. Szóval csak közelítőt tudsz szamolni.
Válasz Tisler #1915. hozzászólásáraMerre találtál?
Válasz Vinkó 75 #1910. hozzászólásáraA nyomást nem akarom változtatni.
Válasz Blahoncio #1907. hozzászólásáraNem annyi megy ki nitróból!
Válasz csoppika #1914. hozzászólására800-ast találtam eladót de szinte annyit kérnek érte mint egy 1000-esért.Megoldja cimbim kisteherrel oszt nincs rizikó.
Válasz Tisler #1911. hozzászólásáraEgy időben 600 meg 800 literes ibct vadásztam... Pont ezért.
Válasz Tom250 #1893. hozzászólásáraA hozzá kapott elektromos szivattyút használod? Bírja?
Válasz Tisler #1911. hozzászólásáraAz utánfutó meg kimaradt
Válasz gcastle #1909. hozzászólásáraEzt jó hogy írtad! Mert az 1000L-es tartály töltve 1,3T! Egy T márt vittem vele de ez már sok lenne neki
Válasz Blahoncio #1907. hozzászólásáraForrás gépek...nitró fúvóka (barna 5 furatos....1-1,5 bar). Teljesen tökéletes ! Nem gagyi, igényes kialakítás 915+fa/db. Jah annyit hogy a bajonett tetőt kellett átalakítani egy fúrószárral. Mivel ez a fúvóka hengeres és nem lapolt. Kb 25mm hosszú az egész fúvóka. A nyomást vízzel belövöd. Majd egy kicsit korrigálsz a nitróval (ha kell). De kb 20 ezerért már van kalibráló műszer. Azzal bemérheted az összes fúvókád. Mondjuk nitróval méregetni eléggé csíp ! Én a víz után szétnyitottam az udvarban a és pár liter nitró után rá szépítettem a nyomásra. Tökéletes lett.
Válasz Blahoncio #1907. hozzászólásáraLiter igen, ugyanolyan szín=ugyanakkora áteresztés. Kiló az 1,3 szoros nitronál.
Válasz Blahoncio #1907. hozzászólásáraErre a fúvókára gondoltam. Régi lengyel permetezőbe.
https://www.permetezes.hu/permetezo_fuvokak/folyekony-mutragya-fuvokak-402/kr5_folyekony_mutragya_fuvoka_1174/kr5_03_folyekony_mutragya_kijuttato_fuvoka_30632
Üdv Mindenkinek!
A véleményeteket szeretném kérni!
Nitro kijutattáshoz a piros hozzávaló fúvókát szeretném megvenni 2.5baron használnám. Ugyanannyi permetlé megy ki mint a sima fúvókánál? A nyomást nem nagyon szeretném változtatni mert elég macerás beállítani.
Válasz Bobo77 #1905. hozzászólásáraIdén kipróbálom. Csapadék nélkül ez sem jut le a gyökerekig gondolom.
Válasz Celtises #1904. hozzászólásáraIgen.Több mint gondolnád
8 leveles kukoricában belógó csővel becsorgatott nitrosolnak lehet értelme? Bedolgozás nélkül?
Sziasztok!
Hosszabb tárolás alatt a kénes, rezes, cinkes nitrosolból ki tudnak válni és leülepedni ezek az elemek tavaszig?
20m3-35m3-es fekvő akár elásható műanyag tartályon gondolkodunk, de ha leülepszik tavaszig akkor olyan lenne jó aminek mindkét végén van csonk és át lehetne kevertetni szivattyúval.
Azzal kapcsolatban van valakinek tapasztalata, hogy a Loktite menettömítő zsinórral tömített menetes részeket kikezdi-e a nitrosol, vagy tartja a tömítettséget?
Sziasztok! Keresek vételre vagy kölcsönbe kb ket hónapig nitrosol tároló csepp-tartályt, sürgősen, bárhol! Ha valakinek feleslegessé vált vagy már az idei szezonbol el csomagolta és tudna kicsit nélkülözni írjon! Előre is köszönöm!
Válasz Truly #1892. hozzászólásáraa lényeg hogy van. közben összebeszéltem egy helyi gazdatárssal szóval nekem mennem sem kell érte, hoznak nekem is egy kockával. csak legyen még mire kirakni, a k. drótféreg dolgozik...
Válasz Sk Laci #1898. hozzászólásáraKöszi
Nem menetarányos, de nem is baj így legalább minimálisan tudom szabályozni hogy mondjuk egy gyengébb, sárgább résznél lejjebb veszem a gázt hogy oda kicsivel több jusson .
Válasz Tom250 #1895. hozzászólásáraNyomás és sebeséghatárolásal állitod az adagot, vagy van valamilyen menetarányos kijuttató szerkezet rajta?
Szép és ügyes megoldás amit összehoztál.
Válasz kuncza #1896. hozzászólásáraEz a szivattyú most látott először nitrosolt.
de mikor utána néztem a liter teljesítményének ott le volt írva hogy alkalmas folyékony műtrágyára is.
Meg persze használat után alaposan át lett mosva!
Szórófejek minden kocsihoz lettek feltéve, de leginkább csak a csöpögésgátló miatt, amiket nem mellesleg kicsit meg kellett buherálni hogy alacsonyabb nyomáson nyissanak
Válasz Tom250 #1895. hozzászólásáraHali!
Érdekelne, hogy bírja a szivattyú a nitrosolt?
Szórófejeket kellett cserélni, vagy csak lefolyatod? Én is agyaltam ezen a megoldáson.
Válasz Sk Laci #1894. hozzászólásáraÍgy lett megoldva, ezt egyébként néhány éve az egyik baci gyártó cég állította össze, nekem csak a tartószerkezetet kellett megépítenem.
Mondjuk bacitrágyázásra mindössze csak kétszer használtam..
Válasz Tom250 #1893. hozzászólásáraNitrosol adagolását hogyan oldotad meg? Villanymotor, vagy a tlt-n keresztül hátravezetv?
Egy kis nitrózás kukoricában.
190kg 30%-os lett kitéve hektáronként
Válasz sgaguitars #1890. hozzászólásáraNeked volt igazad, tényleg oda kell menni.
Válasz sgaguitars #1890. hozzászólásáraSzerintem nem. Link
Válasz Truly #1889. hozzászólásáraköszi! most néztem a weblapjukat, eddig eszembe sem jutottak... gondolom akkor a tarcsapusztai telephely a cél.
Válasz sgaguitars #1888. hozzászólásáraNem, per kiló
Válasz Truly #1887. hozzászólásáraköszi, és a netto 72 az forint per liter?
Válasz Truly #1886. hozzászólásárajah még annyit hozzátennék hogy ott Nikrol néven fut.
Válasz sgaguitars #1885. hozzászólásáraSzia, Szentlőrincen az Ikr-nél lehet, igaz egyenlőre csak telefonon beszéltem velük, de ha minden igaz a jövő héten hozok tőlük egy ibc-vel.
72+Áfát mondtak a 30%-osra
Válasz Truly #1763. hozzászólásáraszia, sikerült venni nitrosolt baranyán belül? ha igen milyen árban? én is keresek Pécs környékéről.
Válasz .Szabi. #1883. hozzászólásáraEsik ott is ???
Válasz Cajg #1881. hozzászólásáraHasonló, honda utánzat,kínai szivattyút használunk nitrosolra és vizre is, 10+ éve megvan, azzal fejtjük le a tartálykocsiból is. Előfordult, belviz szivattyúzáskor fixen kinnt volt több napig, csak tankoltunk bele.Semmi baja, 1 ràntásra indul.
Válasz Cajg #1881. hozzászólásáraMűanyag házas szivattyút keress akkor. Nekem is megrottyant egy olcsó szivattyú. Többet nem spórolok, mert nem biztos, hogy megéri.
Válasz Truly #1880. hozzászólásáraKöszi, láttam hogy ez volt a téma, de nem volt egyértelmű hogy mi vált be és mi nem. Vízre és nitróra kellene, de olyat nem akarok mit megesz 1 használat után a nitro.
Válasz Cajg #1879. hozzászólásáraHa lejjebb görgetsz, pont ez volt a téma.
Nekem végül erre esett a választásom, igaz egyenlőre csak vízzel használtam, de később befogom nitróra is.
500 litert/percet tud, és az ára se volt olyan vészes
Válasz Cajg #1878. hozzászólásáraNem kell nagy teljesítményű, csak típus és tapasztalat ha lehet.
Milyen benzines szivattyút használtok nitrosol átfejtéstre?
Sorkozmuvelös kijuttatóval soronként csak egy fúvókám van így csak a kuki egyik oldalára ment a nitrosol .szerintetek érdemes megoldani hogy a növény mindkét oldalára kapjon nitrót vagy felesleges ,mert nem lesz különbség???
Végül is ha jobban belegondolok, talán az számít leginkább hogy hagyományos szimering vagy pedig ez az újabb fajta tengelytömítés van e benne.
Válasz Bobo77 #1873. hozzászólásáraKöszi!
https://m.youtube.com/watch?v=EWLaponBNCI
Válasz Tom250 #1872. hozzászólására