Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mf-es? #1717. hozzászólásáraMég akkor vettem, amikor a fertiliától a 25-5-ös NP oldatot. De azt tanácsolta az akkori kepviselő, hogy nehogy mellé tegyem, mert az NP oldat amúgy is hosszú hatású.
Válasz Mf-es? #1717. hozzászólásáraIgen. Viszont, ha jön egy nagyobb esős időszak, akkor nem tudom mennyi marad a gyökérzónában. Idén kipróbálom, úgyis van vmennyi a raktárban.
akkor egy darabot megpróbálok lefújni ezzel a sima fúvokákkal és majd kiderül...
ahogy olvasgattam, akkor csak töményen szabad szórni, igaz ?
esetleg mire kell, érdemes figyelni, pl: ne legyen harmatos, vizes a búza, vagy ne 35 fok-ba, ... ?
tudom hülye kérdés, de egyszerre mennyit érdemes/lehet szórni.. tudom pénztárcafüggő, de mégis ?
eddig csak szilárdat szórtunk, de sok esetben nem kapott esőt, és így ment a levegőbe a java, azért szeretnék én is erre áttérni....
de hát ez úgy porlaszt....
például mikor full szélcsendbe gombaölőztem, aztán mikor visszanéztem a permetező mögé, még 50 méterre is ott ködszerűen "megállt a levegőbven " a permetlé, amit kifújtam....
Szóval Mf te a búzát minden stádiumában ilyen finom porlasztású fúvókával nyomod ?
A nitro sűrű, nehéz anyag, ezt ugyanúgy porlassza ez a fúvóka, mint pl a gyomírtós vizes permetlét, vagy ezt durvában ?
Válasz Mf-es? #1702. hozzászólásáraNe már.... nekem is lengyel permetezöm van és ilyen fuvokákkal volt szerelve. És azt mondod hogy ezzel a simával is lehet nitrosolt szórni ???? még a normál szántoföldi permetezést / gyomirtás, gombaölözés.. stb / sem volt jó csinálni, mert olyan finoman, szinte ködölve porlasztott.... ezért cserélte le légbeszivásos fuvokákra.. nitsolnak meg ugye az volna a lényeg, hogy minél kissebb mértékbe legyen porlasztva, nagy cseppméret... hugyozásos jellegü, mintsem porlásztásos
Zászlóslevélig még a durva perzselés sem gond. Higitani nem kell, a tömény kevésbé perzsel.
A levéltrágyát és rovarölőt külön jobb kiszórni és a gyomírtót is csak azt amit a gyártó folyékony nitrogénhez javasol.
Válasz csoppika #1699. hozzászólásáraTavaly nekem is megcsípte 100-120 L/ha, midegy volt mikor fújtam /délelőt délután/ száraz növényre. Azelőti években nem csípte meg, pedig voltak 180 L/ha adagok is. Lehetséges, hogy módosult valami a gyártásban, de ezt utólag nem igen tudjuk meg.
Válasz csoppika #1687. hozzászólásáraNem kell itt sarazni fagyozni a nitronál!Megvárod az első jó időt és kényelmesen megcsinálod akkor majd úgy odaver a szilárd anyaghoz képest hogy el sem hiszed.Én igy csinálom és nitros fuvókával (ütközőlapossal)
Válasz csoppika #1685. hozzászólásáraAz első fejtrágyázást fagyon nem tudom szerencsés-e, de inkáb kérdezd Decsit, ő csinálta és rakot fel képeket februári nitrosolozásról. De hogy zúzmara volt e a búza levelén, vagy nem, azt nem tudom.
Vissza olvagattam, és többen is irták, hogy felesleges külön erre fuvokát venni, hanem sima légbeszivásos fuvókával is lehet fújni gabonában. Ez valóban igy van ?
Búzába bele akarok menni 100 liter nitrosollal. Akarok még mellé tenni lombtrágyát, meg bogár irtót.
Ki mit javasol? Nyomjam töményen Vagy hígítsam vízzel?
Nitrosolos fúvókával nyomjam, vagy 04-essel?
Válasz Peti122002 #1675. hozzászólásáraHa nem kopácsolod kalapáccsal, akkor nem... Gondolom -20-ban nemigen kell mozgatni, ennyi... Szerinted a multik télen leállnak, nem használnak IBC-t?
2422 hozzászólás
Válasz ZZ #1714. hozzászólására Februárban 200 kg/ha szilárd kénes nitrogén majd 2X100 liter/ha nitrosol március-április.
Válasz H.József #1720. hozzászólásáraÉs van benne réz is.
Válasz cimbike. #1713. hozzászólásáraKöszi! Akkor ez nekem jó is lesz! 200 l/Ha dózisba tavasszal elsőre
Válasz Mf-es? #1717. hozzászólásáraMég akkor vettem, amikor a fertiliától a 25-5-ös NP oldatot. De azt tanácsolta az akkori kepviselő, hogy nehogy mellé tegyem, mert az NP oldat amúgy is hosszú hatású.
Válasz Mf-es? #1717. hozzászólásáraIgen. Viszont, ha jön egy nagyobb esős időszak, akkor nem tudom mennyi marad a gyökérzónában. Idén kipróbálom, úgyis van vmennyi a raktárban.
Válasz Mf-es? #1716. hozzászólásáraElég húzós az ára.5 ezer/liter,2,5 liter/ha. ír.Ez kb. 200 kg nitrosol ára.Inkább rátenném nitrosolba ezt a költséget.
Válasz cimbike. #1715. hozzászólásáraMennyi kell belőle?Valaki a fórumon fújta,írta régebben.
Fújt már valaki N-lock-os nitrosolt? Volt különbség a sima nitróhoz képest?
Köszönöm, a hozzászólásokat, a segítséget
akkor egy darabot megpróbálok lefújni ezzel a sima fúvokákkal és majd kiderül...
ahogy olvasgattam, akkor csak töményen szabad szórni, igaz ?
esetleg mire kell, érdemes figyelni, pl: ne legyen harmatos, vizes a búza, vagy ne 35 fok-ba, ... ?
tudom hülye kérdés, de egyszerre mennyit érdemes/lehet szórni.. tudom pénztárcafüggő, de mégis ?
eddig csak szilárdat szórtunk, de sok esetben nem kapott esőt, és így ment a levegőbe a java, azért szeretnék én is erre áttérni....
Válasz H.József #1683. hozzászólásáraVan nekik 25-5-ös is, csak nincs fent a honlapon. Szóltam nekik h tegyék már fel.
Válasz ZZ #1706. hozzászólásáraÉn is 03-as meg 04-es kompakt légbeszívásos lapos sugarú fúvókával csinálom.
Válasz ZZ #1708. hozzászólásáraSzia,
nem a nyomás miatt porlasztott annyira?
Válasz ZZ #1709. hozzászólásáraIlyen,hardi.
Válasz Mf-es? #1707. hozzászólásárahttps://webshop.keletagro.hu/287_permetezo-fuvokak/permetezo-fuvoka-04-f-110-lengyel_id12999?visit_source=itemlist
Válasz Mf-es? #1707. hozzászólására
ilyen alap fúvókák voltak a szórófejen.....
de hát ez úgy porlaszt....
például mikor full szélcsendbe gombaölőztem, aztán mikor visszanéztem a permetező mögé, még 50 méterre is ott ködszerűen "megállt a levegőbven " a permetlé, amit kifújtam....
Szóval Mf te a búzát minden stádiumában ilyen finom porlasztású fúvókával nyomod ?
A nitro sűrű, nehéz anyag, ezt ugyanúgy porlassza ez a fúvóka, mint pl a gyomírtós vizes permetlét, vagy ezt durvában ?
Válasz ZZ #1706. hozzászólásáraDe már..Először mindenki úgy kezdi,nagy csepp hugyozós,stb.Aztán ami van azzal.
Hidd el,4-es normállal nyomom.
Válasz Mf-es? #1702. hozzászólásáraNe már.... nekem is lengyel permetezöm van és ilyen fuvokákkal volt szerelve. És azt mondod hogy ezzel a simával is lehet nitrosolt szórni ???? még a normál szántoföldi permetezést / gyomirtás, gombaölözés.. stb / sem volt jó csinálni, mert olyan finoman, szinte ködölve porlasztott.... ezért cserélte le légbeszivásos fuvokákra.. nitsolnak meg ugye az volna a lényeg, hogy minél kissebb mértékbe legyen porlasztva, nagy cseppméret... hugyozásos jellegü, mintsem porlásztásos
Zászlóslevélig még a durva perzselés sem gond. Higitani nem kell, a tömény kevésbé perzsel.
A levéltrágyát és rovarölőt külön jobb kiszórni és a gyomírtót is csak azt amit a gyártó folyékony nitrogénhez javasol.
Válasz csoppika #1699. hozzászólásáraTavaly nekem is megcsípte 100-120 L/ha, midegy volt mikor fújtam /délelőt délután/ száraz növényre. Azelőti években nem csípte meg, pedig voltak 180 L/ha adagok is. Lehetséges, hogy módosult valami a gyártásban, de ezt utólag nem igen tudjuk meg.
A hosszú,légbeszívásos
Válasz ZZ #1698. hozzászólásáraIlyen.
Válasz bobo77 #1700. hozzászólására
Válasz csoppika #1699. hozzászólásáraAz ütközőlapossal is megcsipi...Nem kell vele foglalkozni.
Válasz bobo77 #1693. hozzászólásáraNekem ez az olcsó van... Tavaly de 11-kor még valahol csípett...(délutános héten voltam kénytelen csinálni...)
Válasz Mf-es? #1695. hozzászólásáraMilyen az a nem légbeszivásos ?
Válasz Mf-es? #1695. hozzászólásáraA nem légbeszívós még jobb
Válasz Gege #1694. hozzászólására1-1,5 szoktam kiadni a nitroszolt, de lehet 2 is.
Válasz Gege #1694. hozzászólásáraNem kell itt túl reagálni.Nekem 04-es van,nem légbeszívásos.Nyomás,annyi,amennyit ki akarok fújni.
Válasz Sk Laci #1691. hozzászólásáraMit jelent az alacsony nyomás?
04 es piros légbeszívásos agrotop jaim vannak.
2bár az alacsonynak számít?
Válasz csoppika #1687. hozzászólásáraNem kell itt sarazni fagyozni a nitronál!Megvárod az első jó időt és kényelmesen megcsinálod akkor majd úgy odaver a szilárd anyaghoz képest hogy el sem hiszed.Én igy csinálom és nitros fuvókával (ütközőlapossal)
Válasz csoppika #1685. hozzászólásáraAz első fejtrágyázást fagyon nem tudom szerencsés-e, de inkáb kérdezd Decsit, ő csinálta és rakot fel képeket februári nitrosolozásról. De hogy zúzmara volt e a búza levelén, vagy nem, azt nem tudom.
Válasz ZZ #1684. hozzászólásáraIgen, lehet. Én is ilyenel csinálom. Alacsony nyomás, nagy cseppek. Nincsen semilyen gond.
Válasz csoppika #1687. hozzászólásáranitrosolos szórófejjel szerintem nem lehet gond
Válasz ZZ #1684. hozzászólásáraLégbeszívásost használok én is,több éve.
Válasz csoppika #1687. hozzászólásáraJa a traktor kereke alatt fagy legyen,a növény meg 25 fokos melegben száraz legyen.
Válasz Dinnyés Laci #1686. hozzászólásáraGondolom a száraz növényke ekkor is előírás?
Válasz csoppika #1685. hozzászólásárahogyne persze mehet
Srácok.
Búza/árpa.
Első fejtrágyához mehetne nitró? (ha száraz a placc) Vagy inkább drazsé?(utolsó fagyon, ha lesz)
Vissza olvagattam, és többen is irták, hogy felesleges külön erre fuvokát venni, hanem sima légbeszivásos fuvókával is lehet fújni gabonában. Ez valóban igy van ?
Válasz Sk Laci #1682. hozzászólásáraKöszi! Közben néztem az eurochem-nél is van a volt fertilia, csak a 17N 2P ben kevés a nitrogén.
Válasz H.József #1681. hozzászólásáraTeoretikusan az IKR, mert ők képviselik a Selyei Duslot, és ott gyártanak.
Ki árul olyan Nitrosolt amiben van foszfor hatóanyag is?
Búzába bele akarok menni 100 liter nitrosollal. Akarok még mellé tenni lombtrágyát, meg bogár irtót.
Ki mit javasol? Nyomjam töményen Vagy hígítsam vízzel?
Nitrosolos fúvókával nyomjam, vagy 04-essel?
Válasz csoppika #1678. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget
Válasz csoppika #1677. hozzászólásáraNekem 800lityi maradt, majd most kiderül, benne van-é az anyag...
Válasz Peti122002 #1675. hozzászólására'Asszongyák, ha -30 alá megy, elkezdhetsz izgulni...
Válasz Peti122002 #1675. hozzászólásáraHa nem kopácsolod kalapáccsal, akkor nem... Gondolom -20-ban nemigen kell mozgatni, ennyi... Szerinted a multik télen leállnak, nem használnak IBC-t?
Válasz Berente Antal #1674. hozzászólásáraTe is csináltad mmárígy ? A műanyag ibc tartály sem károsodik?
Válasz Peti122002 #1673. hozzászólásáraSemmi baja nem lesz a télen, nem fagy meg.
Sziasztok! Maradt nitrosolom 3 ibc (3x1000litet) és télire hogy tudnám eltárolni hogy ne károsodjon? Vagy hány fokon kell minimum tárolni?