Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR408.16 FtUSD375.23 FtCHF434.59 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mennyiség mérős permetező gépnél mennyivel változik az átfolyás mérő által mért mennyiség tömény nitrosol fújása esetén?
Tavaly elfejejtettem felírni. A nyomástávadó totál hülyeségeket írt. Így az alapján nem tudom beállítani.
Válasz B.J. #2082. hozzászólásáraLégbeszívásos, töményen, évek óta, piros, barna, szürke, fehér fúvókák. Dózis és sebesség függvénye, hogy éppen melyik.
Válasz B.J. #2082. hozzászólásáraÉn 5 lukú hugyozóssal fújom. Délelőtt 11kor volt hogy csikozott.
Aztán volt 1x hogy 240 litert piros aixr fuvókával nyomtam este, azon semmi se latszott...
Sziasztok.
Biztos volt téma, de nem igazán találtam visszaolvasva, hogy a Nitrosol-t ki, milyen fuvókával fújja? Légbeszívásos, ütközőlapos?
És mekkorával? Idén kipróbálnám, azt már tudom, hogy töményen nyomnám..
köszi a segítséget!
Válasz ZZ #2076. hozzászólásáraAzzal fújd ami teljes felületre porlaszt, ilyen kis állományt nem csíp meg. Ilyenkor annál jobb, minél nagyobb levélfelület találkozik az anyaggal. A hugyozósat én csak szárbaindulás után használom, addig csak porlasztás.
Válasz ZZ #2073. hozzászólásáraÉn is 60-80 l/ha nitrót szoktam vízzel kiadni 200l/ha lémennyiséggel,de csak nitrós fúvókával.Ez 6-7 éve így megy,és még eddig minden rendben volt.Persze a nagy meleget kerülöm.
Válasz ZZ #2073. hozzászólásáraIlyen kicsire bőven elég lenne a 70 L/ha adag is. A többit majd később tenném ki.
Lehet légbeszívásos is. Én csak azzal fújok mindent.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Megnéztem amiket ajánlottatok, drágát is, olcsót is. Igazából mi nem olyan sok nitrosolt használunk el, évi 2 kamionnal általában, ennek a lefogadásához kellene, meg a lajtba való átfejtésre. Nézegetem a képeket, mindegyiknek a nyomó csonkján van egy feltöltő kupak, ha használat után átjáratom vízzel, meg ezen a feltöltőn teletöltöm vízzel a házat, akkor talán nem fogja megenni a cucc. Erre a kevés használatra - így, hogy jó tapasztalatokat mondtok - szerintem nekünk jó lenne az olcsóbb gépezet is, bár az biztos, hogy a Honda az igazi. Köszönöm még egyszer a válaszokat!
Válasz Gabro #2064. hozzászólásáraNekem 2 Honda van esz20 nagyon jók és ha alkatrész kell hozzá lehet kapni mindent nem úgy mint a hamisított hőn fához! Vízre és folyékony műtrágyára lehető legjobb választás! Még fogsz venni 2-3 kínait és tönkre is fognak menni míg az eredeti Honda még tuti menni fog!
Válasz Gabro #2064. hozzászólásáraNem kell Hondát megvenni ilyenre,veszel pl egy Ilyet ,felesleges saválló meg műanyag vegyszerálló szivattyúkat megvenni 2-3 szoros áron. Annyi csak a titka hogy használat után a nap végén átmosod vízzel.
Válasz Gabro #2064. hozzászólásáraSzívasd fel permetező el, szerintem minden permetező van ilyen funkció. Egy merev falú szívó tömlő, az meg műanyag bevonatos, azt egy darabig nem eszi meg szerintem.
Sziasztok!
Ti milyen benzinmotoros szivattyút használtok nitrosol átemelésére nagy köbös vastartályból, vagy IBC-ből? Kifejezetten savállót? Érdemes megvenni a Hondát, vagy pár év után úgyis megeszi az anyag? Valaki azt mondta, hogy a legolcsóbb kínait kell megvenni, aminek műanyag a járókereke, úgyis cserélni kell pár évente, de ilyen műanyag lapátosat nem találtam a sehol neten
Köszi!
Válasz Feri #2036. hozzászólásáraAz NLock-ot hogy használjátok,kipermetezve a teljes felületre vagy belekeveritek a nitrosolba vagy esetleg úgy rendelitek a nitrot hogy már benne van? A hektárdózis ugyanannyi ha bele van keverve mint ha simán vízzel ki lenne permetezve?
Válasz Sz_Pisti #2048. hozzászólásáraSzuszpenziót nem tud kirakni ilyen vegyszerezős automatikás rendszer, meg abba sem vagyok biztos, hogy az is nem e okozna csírázási problémát!?
Válasz tajbor89 #2044. hozzászólásáraÉn ettől is közelebb húzatom mellé kb 10 centire, így egy-egy sor ugyan annyit kap, de igazad van ha középre megy akkor ott dupla a történet.
Válasz Becő #2024. hozzászólásáraLátom hogy a sorköz közepére húzzátok a műtrágyát, viszont ahogy nézem a középső sorközben nincsen tárcsa, a többi 6-6 pedig “kifelé” kerüli a sorokat. Szoval ha visszaállsz a következő fogasba ugyanígy a két 6 soros vetőgépfogás közé akkor a szélső csatlakozósorban kétszer megy el a tárcsa. Ott fele keresztmetszetű dozírozó lapka van, vagy ezt hogy oldjátok meg?
Én 15 centire húzom a sor mellé, így egy-két napraforgó levél megakad benne de különösebb gond nincs vele, felesleges ilyen közel járatni?
Válasz Sz_Pisti #2042. hozzászólásáraNagyon ügyes és ötletes megoldás, le a kalappal, csak nem sok létjogosultsága lesz neki, nyilván ilyen melasz valamik biztosan nem bántják a csírázó-kelő növénykét de műtrágyát nem lehet sorjára tenni, amennyit meg elbír azzal nagyon nincsen előre az ügy.
Válasz _NB_ #2038. hozzászólásáraVan ez már régóta, Edelényben is a JD hidason, igaz ritkán látom őket vele, régebben tolták, mostanság mikor húzatják az orthmanokkal akkor teszik ki egy menetben a nitrót neki.
2387 hozzászólás
Srácok.
Nitrosol van egy ibc aljában vagy 30 liter. Elmehetett ebből 1 év alatt a nitrogén? Mennyire lehet ez fagyálló így? Pár hétig a nap is érte.
Válasz dnsv #2085. hozzászólására
Talán ez segít
Sziasztok!
Mennyiség mérős permetező gépnél mennyivel változik az átfolyás mérő által mért mennyiség tömény nitrosol fújása esetén?
Tavaly elfejejtettem felírni. A nyomástávadó totál hülyeségeket írt. Így az alapján nem tudom beállítani.
Válasz B.J. #2082. hozzászólásáraLégbeszívásos, töményen, évek óta, piros, barna, szürke, fehér fúvókák. Dózis és sebesség függvénye, hogy éppen melyik.
Válasz B.J. #2082. hozzászólásáraÉn 5 lukú hugyozóssal fújom. Délelőtt 11kor volt hogy csikozott.
Aztán volt 1x hogy 240 litert piros aixr fuvókával nyomtam este, azon semmi se latszott...
Sziasztok.
Biztos volt téma, de nem igazán találtam visszaolvasva, hogy a Nitrosol-t ki, milyen fuvókával fújja? Légbeszívásos, ütközőlapos?
És mekkorával? Idén kipróbálnám, azt már tudom, hogy töményen nyomnám..
köszi a segítséget!
Válasz ZZ #2079. hozzászólásáraSzerintem fujd légbeszívásossal, 1-2bar között...
Válasz ZZ #2076. hozzászólásáraAzzal fújd ami teljes felületre porlaszt, ilyen kis állományt nem csíp meg. Ilyenkor annál jobb, minél nagyobb levélfelület találkozik az anyaggal. A hugyozósat én csak szárbaindulás után használom, addig csak porlasztás.
Válasz Ká01 #2078. hozzászólásáraTöményen fujom, nincs értelme vízzel kevergetni
Válasz ZZ #2073. hozzászólásáraÉn is 60-80 l/ha nitrót szoktam vízzel kiadni 200l/ha lémennyiséggel,de csak nitrós fúvókával.Ez 6-7 éve így megy,és még eddig minden rendben volt.Persze a nagy meleget kerülöm.
Válasz ZZ #2076. hozzászólásáraBiztos=nitros
Válasz Peti 8310 #2074. hozzászólásáraRajta van a biztos és a legbeszívasos fúvóka is, egy mozdulat csak átforditani a szorofejeket
Csak azért gondoltam a légbeszívásost, mert talán az jobban beterítené ezt a kicsi, gyenge búzát, mint a nitros "hugyozos" fúvóka
Válasz ZZ #2073. hozzászólásáraIlyen kicsire bőven elég lenne a 70 L/ha adag is. A többit majd később tenném ki.
Lehet légbeszívásos is. Én csak azzal fújok mindent.
Válasz ZZ #2073. hozzászólásáraHa van nitrosolos fúvókád akkor mindenképpen azzal fújd.
Erre a kis búzára nitros fuvokával vagy a normális légbeszívásos fuvokával fújjam a 200l/ha nitrosolt?
Ilyen gyenge, kicsi búzára még nem fujtam nitrosolt, azért kérdezem, hogy melyikkel fújjam
AdBlue® NOx – redukáló adalék
Vegyi jellemzők: 32,5%-os karbamid-oldat
Karbamid: (NH2)2CO
Molekulasúly: 60,056 kg/kmol
CAS szám: 57-13-6
EINECS-szám: 200-315-5
SPECIFIKÁCIÓ
Vizsgálati jellemző: határérték min. max.
célérték
egység
Karbamid tartalom: 31,8 33,2
32,5
% (m/m)
Sűrűség (20°C hőmérsékleten): 1087,0 1093,0
1090,0
kg/m3
Törésmutató (20°C hőmérsékleten): 1,3814 1,3843
1,3829
Alkalitás NH3 -ként:
0,2
% (m/m)
Összfehérje:
0,3
% (m/m)
Aldehidek:
5
mg/kg
Oldhatatlan:
20
mg/kg
Foszfát (PO4):
0,5
mg/kg
Kalcium (Ca):
0,5
mg/kg
Vas (Fe):
0,5
mg/kg
Réz (Cu):
0,2
mg/kg
Cink (Zn):
0,2
mg/kg
Króm (Cr):
0,2
mg/kg
Nikkel (Ni):
0,2
mg/kg
Alumínium (Al):
0,5
mg/kg
Magnézium (Mg):
0,5
mg/kg
Nátrium (Na):
0,5
mg/kg
Kálium (K):
0,5
mg/kg
A specifikáció teljesíti a DIN 70070:2005-08 és az ISO 22241-1:2006-10-15 szabványok követelményeit.
--- Alig fajsúlyosabb a víznél, "de miért " kristályossága könnyít rajta ?
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Megnéztem amiket ajánlottatok, drágát is, olcsót is. Igazából mi nem olyan sok nitrosolt használunk el, évi 2 kamionnal általában, ennek a lefogadásához kellene, meg a lajtba való átfejtésre. Nézegetem a képeket, mindegyiknek a nyomó csonkján van egy feltöltő kupak, ha használat után átjáratom vízzel, meg ezen a feltöltőn teletöltöm vízzel a házat, akkor talán nem fogja megenni a cucc. Erre a kevés használatra - így, hogy jó tapasztalatokat mondtok - szerintem nekünk jó lenne az olcsóbb gépezet is, bár az biztos, hogy a Honda az igazi. Köszönöm még egyszer a válaszokat!
Válasz Gabro #2064. hozzászólásáraNekem 2 Honda van esz20 nagyon jók és ha alkatrész kell hozzá lehet kapni mindent nem úgy mint a hamisított hőn fához! Vízre és folyékony műtrágyára lehető legjobb választás! Még fogsz venni 2-3 kínait és tönkre is fognak menni míg az eredeti Honda még tuti menni fog!
HECHT 3635, három éve bírja.
Válasz Kisvuk #2067. hozzászólásáraÍgy igaz! Nem kell a méregdrága, nekem pl Ilyen van és a mai napig tökéletesen teszi a dolgát.
Válasz Gabro #2064. hozzászólásáraNem kell Hondát megvenni ilyenre,veszel pl egy Ilyet ,felesleges saválló meg műanyag vegyszerálló szivattyúkat megvenni 2-3 szoros áron. Annyi csak a titka hogy használat után a nap végén átmosod vízzel.
Válasz Gabro #2064. hozzászólásáraSzia!
Ezt a Tresz ESZ-20CH-t használjuk 2 éve, VDénes ajánlotta, tökéletes.
Itt van másik motorral is olcsóbban, meg 3"-os is van belőle.
Ez pedig VDénes videója a szivattyúról.
Válasz Gabro #2064. hozzászólásáraSzívasd fel permetező el, szerintem minden permetező van ilyen funkció. Egy merev falú szívó tömlő, az meg műanyag bevonatos, azt egy darabig nem eszi meg szerintem.
Sziasztok!
Ti milyen benzinmotoros szivattyút használtok nitrosol átemelésére nagy köbös vastartályból, vagy IBC-ből? Kifejezetten savállót? Érdemes megvenni a Hondát, vagy pár év után úgyis megeszi az anyag? Valaki azt mondta, hogy a legolcsóbb kínait kell megvenni, aminek műanyag a járókereke, úgyis cserélni kell pár évente, de ilyen műanyag lapátosat nem találtam a sehol neten
Köszi!
Sziasztok! Kukoricába, napraforgóba, Sorközműveléssel egymenetben mennyi nitrosolt érdemes kijuttatni?
Válasz Pilátus" #2061. hozzászólásáraIgen,azt nem adják vele.De még a 8-asra se kötöttem üzletet.Kevés infóm van ezekről a vetőgépekről.
Válasz Mf-es? #2060. hozzászólásáraA nyolcas JD vetőgépre!?
Nincs rajta?
Válasz Feri #2031. hozzászólásáraMi pénz egy ilyen fronttartály,komplett,hátra a munkagépig?
Válasz Feri #2057. hozzászólásáraKöszönöm szépen.
Itt-ott olvasgatva azt Írják, hogy az ammőnium-tioszulfátnak is van nitrogén stabilizátor hatása arany 1:20 a kén meg fontos elem.
Válasz Kisvuk #2053. hozzászólásárainjektáló tartályába keverem,1000l nitrosolba 1l-t.
Válasz Mf-es? #2055. hozzászólásáraMég azt meg kellene oldani,hogy nyomkövető legyen,mert így tapos a forgókban rendesen.
Sziasztok Nitrosol-t lehet alkalmazni gyümölcsösben? Nem permetezve hanem a földre öntözve!
Válasz Feri #2036. hozzászólásáraAz NLock-ot hogy használjátok,kipermetezve a teljes felületre vagy belekeveritek a nitrosolba vagy esetleg úgy rendelitek a nitrot hogy már benne van? A hektárdózis ugyanannyi ha bele van keverve mint ha simán vízzel ki lenne permetezve?
Válasz Mf-es? #2041. hozzászólásáranah megvan a szerszámod, amit keresel évek óta, nézz be a műhelyfelszerelésbe
Válasz szanberg #2050. hozzászólásáraAkkor melasz, és/vagy baci felhigítva
Válasz Sz_Pisti #2048. hozzászólásáraSzuszpenziót nem tud kirakni ilyen vegyszerezős automatikás rendszer, meg abba sem vagyok biztos, hogy az is nem e okozna csírázási problémát!?
Válasz szanberg #2043. hozzászólásáraKöszönjük az elismerést!
Ha idővel lesz olyan szer amit sor alá lehet tenni akkor MF-es? nek lesz már rá gépe.
Válasz szanberg #2043. hozzászólásáraA sorra tesz majd valami szuszpenziót, vagy baci trágyát, vagy folyékony startert
Válasz tajbor89 #2046. hozzászólásáraki!
de nem.
Minden sor a külső oldaláról kapja a nitrót, nekem jobbra-balra 4-4-kocsi, Becőnek meg 6-6
Válasz szanberg #2045. hozzászólásáraA közepe meg kimarad vagy nem jól látom?
Válasz tajbor89 #2044. hozzászólásáraÉn ettől is közelebb húzatom mellé kb 10 centire, így egy-egy sor ugyan annyit kap, de igazad van ha középre megy akkor ott dupla a történet.
Válasz Becő #2024. hozzászólásáraLátom hogy a sorköz közepére húzzátok a műtrágyát, viszont ahogy nézem a középső sorközben nincsen tárcsa, a többi 6-6 pedig “kifelé” kerüli a sorokat. Szoval ha visszaállsz a következő fogasba ugyanígy a két 6 soros vetőgépfogás közé akkor a szélső csatlakozósorban kétszer megy el a tárcsa. Ott fele keresztmetszetű dozírozó lapka van, vagy ezt hogy oldjátok meg?
Én 15 centire húzom a sor mellé, így egy-két napraforgó levél megakad benne de különösebb gond nincs vele, felesleges ilyen közel járatni?
Válasz Sz_Pisti #2042. hozzászólásáraNagyon ügyes és ötletes megoldás, le a kalappal, csak nem sok létjogosultsága lesz neki, nyilván ilyen melasz valamik biztosan nem bántják a csírázó-kelő növénykét de műtrágyát nem lehet sorjára tenni, amennyit meg elbír azzal nagyon nincsen előre az ügy.
Válasz Mf-es? #2041. hozzászólására
Nagyon praktikus a hidraulikus a sor eltolás
http://media.rtv.rs/hu/barazda/5672521 perctől.
Válasz Becő #2024. hozzászólásáraBecő!
Az ápoló ikreket kitől vásároltad és mi a véleményed róla?
Traki fordulékonysága mennyire romlott?
Most nézem, a képen az injektáló talajkereke pont a soron megy, látszik a nyomán is, gondolom beüzemeléskor készült a kép.
Válasz _NB_ #2038. hozzászólásáraVan ez már régóta, Edelényben is a JD hidason, igaz ritkán látom őket vele, régebben tolták, mostanság mikor húzatják az orthmanokkal akkor teszik ki egy menetben a nitrót neki.
Válasz _NB_ #2025. hozzászólásáraHidas szerkentyűn már van cserélhető eszköz hordozó váz.