Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Heves megyébe, Adácson vannak. A szülők nappal kennelbe vannak, éjjel pedig kint, szóval nagyon jó tanyaőrzők. Jelenleg öten vannak, valószínűleg meg is maradnak, de igazából 9-en voltak, csak a nagy hidegbe lehetséges, hogy megfáztak és elpusztult négy. Egyébként nem kell tőlük félni, olyanok mint a kezesbárány azokkal akiket ismer, de a legkisebb mozgásra elkezdenek jelezni. Csak jó dolgokat tudok róluk mondani, egyszer úgy kíséreltek bejönni az indiánok, hogy kivágták a kerítést, elvágták a villanypásztort, és arra számítottak, hogy kimennek a kutyák, csak azt nem tudták, hogy nem hagyják el a területüket :)
Tudom, hogy ez nem a hirdetés helye, de most fialt meg a komondorunk kedden, ha érdekel rakhatunk el egyet, mondjuk nem nagyon kapkodják őket, szóval... 15 ezerért adjuk őket :)
köszönöm a vaálaszt imi99-nek is, akkor ez nem az én bulim, a földek mellé keresek valami olyan bevételi lehetőséget, magyarul pluszt amivel kiválthatnám a főállásomat, földjeink nagysága kevés a főállású "parasztsághoz", így meló mellett meg egyre nehezebb mert a főállású melóhely egyre többet követel(ne), akkor keresgélek tovább, kösz mégy egyszer is.
Válasz #3367. hozzászólásra
Igen így leadásra kb 30 éve érte meg mikor még nem voltak ilyen pofátlanok most meg képesek kg-ért 200ft is elkérni Én is vagy tenyészállatnak vagy nyúzva jó áron ismerősöknek,rokonoknak eladom.
Nekem 35 éve szinte folyamatosan van. Régóta már csak 1-2-3 anya. Leadásra hülyeség az egész. Nyúzva eladva, vagy háztól annyit kérve, amennyit nem szégyellsz, vagy tenyésznyúlnak van benne ráció, de úgy meg nagy tételt nem tudsz eladni.
Elnézést hogy beleugatok, de lenne 1 kérdésem. Kb 20-25 évvel ezelőtt voltak nyulaink 15-20 anya talán ha jól emlékszem, akkor úgy ahogy megérte. Most mi a helyzet, mire jó a nyúltartás????? Hobbinak, húskiegészítés a családi asztalra, vagy gazdasági bevételként is lehet alapozni rá???? Kösz a válaszokat
Igen, hát utána kell nézni, hogy mit lehet és mit nem.
Jó is, hogy hozzászóltál ilyenformán, nehogy aztán valaki nagy buzgalmában kinyírja az állatkáját. Sajnos az a tapasztalatom, hogy igen sokan, mindenféle előzetes utánajárás nélkül fognak bele állattartásba. Aztán valami baj lesz, talál egy fórumot, feltesz egy iszonyat hülye kérdést, vár 2 napig a válaszra és nem jut eszébe -ha már a gép előtt ül- utánaolvasni a neten..stb..
Az indexen pl. épp házilag akar valaki nyuszikat kasztrálni és inszeminálni....
Válasz #3353. hozzászólásra
Csak óvatosan a lombbal, mert pl a Fehér fűz (Salix alba), meg más is drogokat tartalmaz, amit pl a csupasz majom is használ teaként. Gyerekkoromban akáclombot szedtem nekik, de ezt is fonnyasztani kell.
Nálunk táp, kukorica és széna a napi menü. A szénát magunk szedjük (ősszel jól beraktároztunk). Ezen kívül konyhai hulladékot kapnak. Reggel van etetés, mindenki kap mindent bőven és esznek amennyit akarnak. Hát, van huzatjuk, nem mondom..
Nyáron pedig zöld. Tudtátok, hogy lombot is lehet etetni? Pl. fűz, mogyoró. Vagy, hogy szeretik a gesztenyét, diót?
Ad libitum adjad nekik! Annyit eszik, amennyit akar. Erre valók az önetetők. Az is lehet, hogy valamilyen mérgező gombával van fertőzve pl fuzáriummal, vagy penésszel a lucerna.
A nyuszimuszi meg már csak ilyen, hogy egyik nap van, a másik nap meg megpusztul. Ezért nem foglalkozok vele komolyabban. Nagy befektetés, óriási kockázat és HA NINCS BAJ, akkor minimális nyereség, vagy semmi.
Köszi a válaszokat,csak azért vagyok bizonytalan,mert eddig anyának,kicsiknek,mindnek úgy adtam,hogy reggel táp-zabbal,este meg lucernaszéna.Döglöttek is mint a pinty,10-böl maradt 1-2 kicsi.Arra gondoltam,hogy mostmár csak tápot adok,tavasztól meg árpa vagy zab és mellé vadbodorka.Vélemények?
Válasz #3345. hozzászólásra
mivel éhes a nyúl
Na de félretéve a komolyságot a táp az azért táp, mert nem kell és árutermelésben szinte hülyeség hígítani mással. Tehát tiszta táp adja a legjobb növekedési eredményt is. Bármit etethetsz a lényeg, hogy ne legyen romlott, az anyák ne hízzanak el, biztosítsa a nyúl igényeihez a tápanyagokat, vitaminokat. Ha takarmányt váltasz nedvesre, akkor először kis mennyiséget adjál az eredeti mellé és fokozatosan emeld az adagot. Pillangós takarmányt csak fonnyasztva, vagy széna formájában. Ez vonatkozik pl a borsó héjára is.
Tápot adhatsz viszonylag sokat a vállasztás előtti 1-2 hétig.Vállasztáskor árpa vagy zab nagyon kevés táp gyepszéna (lucernát nem mert a táppal eggyütt erős és ez is okozhatja a felfúvódást,fosást).10-12 hetes korra vissza lehet állítani a megszokott takarmányozást.Én a késői vállasztásnak a híve vagyok most is egy csapat 11 hetes és egy hete vállasztottam le őket egy fosás és ennek következményeképpen súlyvisszamaradás nem volt most 2,6-2,8 kg-sak 30% táppal 70%árpával+kiválló minőségű szénával etetve.Hát még milyenek lennének ha tiszta táppal nyomnám őket.Bocs hogy sokat írtam.
Lenne pár alapvető kérdésem etetéssel kapcsolatban:ki,mivel etet?Nem az almára,vagy kenyérre gondolok,hanem pl.:abrak,naponta hánnyszor,mellé szálas?Illetve,hogy választáskor mit kapnak a kicsik?Van aki szerint táp+lucerna a legjobb,más szerint nem szabad egyszerre adni nekik,megint más szerint árpa vagy zab+lucerna?Elnézést,hogy ilyen alap dolgokat kérdezek,de kezdő vagyok és elég sokat szívok a kaja miatt.
Válasz #3332. hozzászólásra
AZ OK AZ ILYENKOR HOGY A KICSIK NEM SZOPNAK ÉS BEGGYULLAD ÁLLTALÁBAN GENNNY GYŰLLIK BENNE ÉS ELŐBB-UTÓBB KIDURRAN ÉS TÖBBET MÁR NEM TUD SZOPTATNI A KAMILLA TEA JÓ GYULLADÁS CSÖKKANTÉSRE ÉS BÉLPANASZOKRA.
8734 hozzászólás
Válasz #3380. hozzászólásra
Heves megyébe, Adácson vannak. A szülők nappal kennelbe vannak, éjjel pedig kint, szóval nagyon jó tanyaőrzők. Jelenleg öten vannak, valószínűleg meg is maradnak, de igazából 9-en voltak, csak a nagy hidegbe lehetséges, hogy megfáztak és elpusztult négy. Egyébként nem kell tőlük félni, olyanok mint a kezesbárány azokkal akiket ismer, de a legkisebb mozgásra elkezdenek jelezni. Csak jó dolgokat tudok róluk mondani, egyszer úgy kíséreltek bejönni az indiánok, hogy kivágták a kerítést, elvágták a villanypásztort, és arra számítottak, hogy kimennek a kutyák, csak azt nem tudták, hogy nem hagyják el a területüket :)
Válasz #3379. hozzászólásra
Borsodban vannak. Eredetileg vágóra tartjuk őket, de ha kell vkinek adunk belőle.
Válasz #3381. hozzászólásra
![Lali](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120224232313_2012_febr._139.jpg)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Az..nézd csak:
Válasz #3356. hozzászólásra
Szóval Lali a házörző.
Válasz #3374. hozzászólásra
Jöhetnek képek, ha vannak. De még az a nagy kérdés, hogy hol vagytok. Hányan vannak? Anya, apa is nálatok van?
Válasz #3376. hozzászólásra
Hol vannak ezek a gyönyörű nyuszimuszik, és adsz el belőlük továbbtartásra?
Válasz #3374. hozzászólásra
Félek ezektől a nagyoktól. Havernak is fog fialni velem szemben majd néhány hónap múlva. Megkérdezem a családot. De amúgy melyik környék?
Válasz #3376. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Nagyon kis édik!!
Sziasztok pár kép a kicsikről
Válasz #3328. hozzászólásra
Tudom, hogy ez nem a hirdetés helye, de most fialt meg a komondorunk kedden, ha érdekel rakhatunk el egyet, mondjuk nem nagyon kapkodják őket, szóval... 15 ezerért adjuk őket :)
Válasz #3370. hozzászólásra
Ha mindenképpen jószágban gondolkozol, akkor szerintem a szarvasmarhatartás nem lenne hülyeség :)
Válasz #3371. hozzászólásra
kösz inkább majd az email címedre, de nem most mert nem leszek itthol majd csak vasárnap, majd jelentkezem
Válasz #3370. hozzászólásra
Mennyi föld van és kb merre, meg milyen? Hátha tudok segíteni valami ötlettel. Ide is írhatsz:moser1@citromail.hu
köszönöm a vaálaszt imi99-nek is, akkor ez nem az én bulim, a földek mellé keresek valami olyan bevételi lehetőséget, magyarul pluszt amivel kiválthatnám a főállásomat, földjeink nagysága kevés a főállású "parasztsághoz", így meló mellett meg egyre nehezebb mert a főállású melóhely egyre többet követel(ne), akkor keresgélek tovább, kösz mégy egyszer is.
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Én is vagy tenyészállatnak vagy nyúzva jó áron ismerősöknek,rokonoknak eladom.
Igen így leadásra kb 30 éve érte meg mikor még nem voltak ilyen pofátlanok most meg képesek kg-ért 200ft is elkérni
Válasz #3365. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Látom szeretik a sört:D
Válasz #3364. hozzászólásra
Nekem 35 éve szinte folyamatosan van. Régóta már csak 1-2-3 anya. Leadásra hülyeség az egész. Nyúzva eladva, vagy háztól annyit kérve, amennyit nem szégyellsz, vagy tenyésznyúlnak van benne ráció, de úgy meg nagy tételt nem tudsz eladni.
Válasz #3360. hozzászólásra
Az inszeminálás az mehet, de minek kasztrálni a nyulat?
képek a galériámban
Elnézést hogy beleugatok, de lenne 1 kérdésem. Kb 20-25 évvel ezelőtt voltak nyulaink 15-20 anya talán ha jól emlékszem, akkor úgy ahogy megérte. Most mi a helyzet, mire jó a nyúltartás????? Hobbinak, húskiegészítés a családi asztalra, vagy gazdasági bevételként is lehet alapozni rá???? Kösz a válaszokat
nem tette be a képet, holnap pótolom, :(
-
Készül a nyúlházam, a fele kész van , balra lesz még 4 fakk folytatás, férőhelyenként 110 x 75 cm, a mi mobil válaszfalakkal felezhető.
Válasz #3357. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Igen, hát utána kell nézni, hogy mit lehet és mit nem.
Jó is, hogy hozzászóltál ilyenformán, nehogy aztán valaki nagy buzgalmában kinyírja az állatkáját. Sajnos az a tapasztalatom, hogy igen sokan, mindenféle előzetes utánajárás nélkül fognak bele állattartásba. Aztán valami baj lesz, talál egy fórumot, feltesz egy iszonyat hülye kérdést, vár 2 napig a válaszra és nem jut eszébe -ha már a gép előtt ül- utánaolvasni a neten..stb..
Az indexen pl. épp házilag akar valaki nyuszikat kasztrálni és inszeminálni....
Válasz #3358. hozzászólásra
Szia!:) Szerintem Lali olyan 7 kg. körül van, de akár a 9 kg.-ot is elérheti.
Veszek már egy mérleget..
Válasz #3356. hozzászólásra
Szépek az óriás nyulak.nekem volt egy kosorrú nyulam.Nem volt ekkora.Ezek mekkorára nőnek meg?Súlyra.
Csak óvatosan a lombbal, mert pl a Fehér fűz (Salix alba), meg más is drogokat tartalmaz, amit pl a csupasz majom is használ teaként. Gyerekkoromban akáclombot szedtem nekik, de ezt is fonnyasztani kell.
Lali a 11 éves lányommal..![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![Lali](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120222134542_2012_febr._144.jpg)
Válasz #3354. hozzászólásra
Most 15-en vannak a kicsikkel. Elvileg 3 anya vemhes.
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Sok nyuszitok van??? Én most fűzöm a fiaimat a tartásra.
Nálunk táp, kukorica és széna a napi menü. A szénát magunk szedjük (ősszel jól beraktároztunk). Ezen kívül konyhai hulladékot kapnak. Reggel van etetés, mindenki kap mindent bőven és esznek amennyit akarnak. Hát, van huzatjuk, nem mondom..![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Nyáron pedig zöld. Tudtátok, hogy lombot is lehet etetni? Pl. fűz, mogyoró. Vagy, hogy szeretik a gesztenyét, diót?
Válasz #3351. hozzászólásra
Én meg azt szeretem ha ki van takarítva az etető.
Válasz #3350. hozzászólásra
Ad libitum adjad nekik! Annyit eszik, amennyit akar. Erre valók az önetetők. Az is lehet, hogy valamilyen mérgező gombával van fertőzve pl fuzáriummal, vagy penésszel a lucerna.
A nyuszimuszi meg már csak ilyen, hogy egyik nap van, a másik nap meg megpusztul. Ezért nem foglalkozok vele komolyabban. Nagy befektetés, óriási kockázat és HA NINCS BAJ, akkor minimális nyereség, vagy semmi.
Köszi a válaszokat,csak azért vagyok bizonytalan,mert eddig anyának,kicsiknek,mindnek úgy adtam,hogy reggel táp-zabbal,este meg lucernaszéna.Döglöttek is mint a pinty,10-böl maradt 1-2 kicsi.
Arra gondoltam,hogy mostmár csak tápot adok,tavasztól meg árpa vagy zab és mellé vadbodorka.Vélemények?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Válasz #3348. hozzászólásra
Igen nagyüzemben csak tápot éri meg,de nekem pár anyánál jobban megéri vegyesen adni.
Válasz #3345. hozzászólásra![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
mivel éhes a nyúl
Na de félretéve a komolyságot a táp az azért táp, mert nem kell és árutermelésben szinte hülyeség hígítani mással. Tehát tiszta táp adja a legjobb növekedési eredményt is. Bármit etethetsz a lényeg, hogy ne legyen romlott, az anyák ne hízzanak el, biztosítsa a nyúl igényeihez a tápanyagokat, vitaminokat. Ha takarmányt váltasz nedvesre, akkor először kis mennyiséget adjál az eredeti mellé és fokozatosan emeld az adagot. Pillangós takarmányt csak fonnyasztva, vagy széna formájában. Ez vonatkozik pl a borsó héjára is.
Ha esetleg nagyon gyógyszert próbálnál Tylosin 200..nyuszinak!, lónak nem adható, viszont 0,5ml adagban tökéletesen eltünteti az emlőgyulladást.
Tápot adhatsz viszonylag sokat a vállasztás előtti 1-2 hétig.Vállasztáskor árpa vagy zab nagyon kevés táp gyepszéna (lucernát nem mert a táppal eggyütt erős és ez is okozhatja a felfúvódást,fosást).10-12 hetes korra vissza lehet állítani a megszokott takarmányozást.Én a késői vállasztásnak a híve vagyok most is egy csapat 11 hetes és egy hete vállasztottam le őket egy fosás és ennek következményeképpen súlyvisszamaradás nem volt most 2,6-2,8 kg-sak 30% táppal 70%árpával+kiválló minőségű szénával etetve.Hát még milyenek lennének ha tiszta táppal nyomnám őket.Bocs hogy sokat írtam.
Lenne pár alapvető kérdésem etetéssel kapcsolatban:ki,mivel etet?Nem az almára,vagy kenyérre gondolok,hanem pl.:abrak,naponta hánnyszor,mellé szálas?Illetve,hogy választáskor mit kapnak a kicsik?Van aki szerint táp+lucerna a legjobb,más szerint nem szabad egyszerre adni nekik,megint más szerint árpa vagy zab+lucerna?Elnézést,hogy ilyen alap dolgokat kérdezek,de kezdő vagyok és elég sokat szívok a kaja miatt.![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Mára elég a részemről a kép.
meg az új generáció csak az a baj hogy a szőr alá bújtak és ne annyira látszanak a képen.Ezek a képen látható anya kölykei (első fias).![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120221153215_20120221437.jpg)
Pár db a héten készült képekböl![törzskönyves anya](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120221152638_20120221427.jpg)
AZ OK AZ ILYENKOR HOGY A KICSIK NEM SZOPNAK ÉS BEGGYULLAD ÁLLTALÁBAN GENNNY GYŰLLIK BENNE ÉS ELŐBB-UTÓBB KIDURRAN ÉS TÖBBET MÁR NEM TUD SZOPTATNI A KAMILLA TEA JÓ GYULLADÁS CSÖKKANTÉSRE ÉS BÉLPANASZOKRA.