Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.04 FtUSD392.16 FtCHF430.11 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Most jutott eszembe, hogy ha ennyi hülye kárász, meg kisponty van a Hortobágyban, akkor nem váltok oda. Kölyökként a zúgóhoz jártunk a Rózsa Péter háta mögé. Nyáron hORTobágyról hazafelé Böszörménynek megálltunk, de mindenki csak jajgatott, hogy nincs egy darab hal se a zúgó alatt, meg sehol se a keletiben. Mit gondolsz Te erről?
Válasz #3178. hozzászólásra
De hát most vettek meg egy lerokkant valakitől 300 anyát, meg tápgyártót, meg ki tudja még milyen hülyeségeket. És itt mi , akik ezen a fórumon vagyunk, mi kényszerítettük arra, hogy abbahagyja a nyulazást, amikor fanatikusan a nyúltenyésztésre buzdított itt mindenkit. No meg arra, hogy vegyenek tőle tenyésznyulat, sőt menjünk el hozzájuk bemutatóra, megnézni a nyulait....meg a Trabantot. Mit árthattak nekik azok, akik itt írkászolunk?
Az ok bizonyos emberek miatt.
Na már most leírva ez nem jól mutatna, de a kiindulás oka bizonyos emberek.
Ha ők nem lettek volna, akkor most nem adnám el.
Mindenki tud magyarázatot adni a tetteire.
De nekünk itt nem ezzel kellene foglalkozni.
Egyébként én is céloztam erre a hozzászólásomban, csak nem ilyen drasztikusan fogalmaztam.
Ha abbahagyom, vagy folytatom a galamb tenyésztésem, az nem az itteni hozzászólások miatt lesz. legfeljebb segítenek a mielőbbi döntés megerősítésében.
Ha nem szaporodnak, megeszi őket előlem valami, betegek lesznek, stb. Gonodolom ez elég indok, arra, hogy kár volt belekezdenem.
Ha hamar eszünk belőle egy finom levest, akkor bizonyára arra törekszek, hogy minél több a kuktába kerüljön. Ha lehet a határból lakjon jól és nekem termelje a húst. (Álmodik a nyomor).
Sajnos a nyúlnál ezt nem tudom megvalósítani. Talán a galamb esetén találok olyan fajtát, ami beváltja a hozzá fűzött reményeimet.
A kecskémet ki tudom engedni, mert velem szemben van neki legelni való terület. Az őrzését nem tudom egyelőre megoldani, de majd kitalálom.
Én etettem, gondoztam, más meg megeszi. Ez az igazán jó üzlet. Na nem nekem, hanem másnak.
"Igen abbahagyta a nyulazást, ilyen fasza emberek végett!"
A nyulat én nem az emberek, nem is a haszna, hanem az íze és egészséges húsa miatt tartom.
De ezt már a legelején tisztáztuk, hogy szerintem nem gazdaságos tartani. Akkor jöttek nagy hévvel, hogy igen megéri tartani, mert nyereséges.
Ha nekem nyereséges valami, csak akkor hagyom abba, ha van tőle nyereségesebb.
Mire váltott Förike?
Egy hete vettem egy pár galambot. Most keresem, hogy mivel érdemes etetnem.
Egyelőre bezérva tertom a kecske fölött a tyúkőlban, mert félek, hogy elrepülnek.
Még nem láttam őket édes kettesben. Biztos, hogy egy párat adott az eladó?
Honnan tudom meg?
Ha van valakinek galambja, nyisson vagy keressen egy topikot!
Válasz #3160. hozzászólásra
Elvégeztem szakács és cukrász képzést is. Nem dolgozok ezekben, de elvégeztem az iskolákat. Feleségem is, de ő benne dolgozik. Ma voltunk a lánynak Corvinuson, BGF-en turizmus-vendéglátás szak után érdeklődni. Volt más utunk Pesten és ha már ott vagyunk...
Sziasztok! Még új vagyok itt, a fórumot már régóta nézegetem de csak most regisztráltam. A vemhes anyák felvehetik a bakot ezért a próbafedeztetés nyulak esetében nem játszik. Hozzám is hoztak anyát fedeztetésre és az egy hét múlva megfialt.
egy kis nyulam meg döglött a többinek semmi baja,nem tudom jártál e már ugy mint én az egyik nyulamnak február12-én kellet volna fialnia de betettem a bakhoz azért hogy megnézzem hogy hasas e. a bak felűzte így február 25 kellet volna fialnia és hahiszed ha nem 12-dikén megfialt a nyulam,tudom hogy hihetetlen de ez igy van,nem tudom te jártál e már igy.
Hát a forgács az ismerősünk cégétől van, ilyenkor ők is brikettálják úgy hogy nyáron jól be kell tankolni belőle :)Hát vendéglátós szakközépbe járok de mivel a szakközepesek nem kapnak szakmát így csak egy síma érettségim lesz, hát ez náluk is komoly fejtörést okoz, én Testnevelési egyetemre jelentkezem, eggyébként dobóatléta vagyok és hát igen igen nehéz most bejutni bárhova is ha nem sikerűl akkor még két év és lesz egy cukrász szakma a zsebemben.De mindenféle képp kell vmi mert a mezőgazdaságot csak valami mással együtt éri meg most csinálni :)
A videónál,
bal egér gomb megosztás,
bal egér gomb beágyazás,
jobb egér gomb kivágás,
bal egér gomb beillesztés, az új videóhoz, elment,
beilleszt, s a végén a mehet...
Visszább olvasna, százszor leírtuk már itt ezeket.
átlag két hetente ivarzik és akkor pároztatható, választani meg 4 héttől felfelé lehet a termelés intenzitásától függően.
Azért gondoltam, mert nekem a sok között van egy asztalos szakmunkásbizonyítványom is...Nagyon igényes darab, amit csináltál. Érdemes lekezelni, mert kikezdi a nyúl, ha tudja, vagy gyakran figyelni, nem rágott-e valahol már bele. na meg forgácsot is már szinte csak asztalos hagy meg magának, mert inkább lebrikettálják és eladják tüzelőnek. Lányom is most érettségizik. Te mit érettségizel és hova tovább, ha nem titok, mert nálunk eléggé fejtörősdi még a kitünő bizonyítványnál is a kérdés.
28-34 napra fial.
6 hetesen, de már akár 5 hetesen is le lehet.
Pontosan nem tudom mennyi idő után szoktam újra berakni a bakhoz, de azt hiszem 3 hétre, de holnapra adok pontos választ, mert így hirtelen fejből nem tudom.
A ketrec fenyőből van , az alja keményfából készűlt ragasztott vékony gerenda , az van össze csapolva mert ugye ide nehezedik a súly , am kb 2 mázsa lett alig tudtuk berakni a helyére.
Szia Mf-es!
Légy szíves segíts már nekem!
már régóta szeretnék kirakni egy videót de sajnos sehogy se boldogulok.meg tudnád nekem írni hogy ,mit és hogyan kell csinálni hogy sikerüljön felrakni a videót! nagyon megköszönném a segítségedet!Előre is köszönöm!!!!
Laci
Helló.
Egy két kérdésem lenne.
Mennyi időre fial egy nyúl?
Mikor kell leválasztani a kicsiket?
Fialás után hány hétre lehet újra felűzetni?
előre is köszi.
Sziasztok!
Szeretnék tartani pár darab nyuszit, 2anyát gondoltam kezdésnek meg egy bakot!Tartottam már pár éve is, csak abbahagytam!Közben az ólak is el lettek bontva, így most újakat kell csinálnom!Az érdekeln, hogy kb mekkora legyen 1-1 ketrec amiben jól érzi magát egy anya nyuszi a leendő kicsinyeivel is!
Válaszotokat előre is köszönöm!
nút van bele vágva úgy téleg nem folyik egymásra a húgy
ez nagyon jó tavasszal én is cinálok egy ilyen nyúl ketrecet de én 6 fiókost nagyon tetszik milyen fából van a ketrec ?
Nem nem folyik egymásra mert hajópadló van összecsúsztatva, tudod mint a lambéria, az oldal falak mellet pedig szegély van ,,, meg a bealjadzás forgáccsal történik az pedig felszívja a húgylevet, lényegében maga a deszka nem nagyon szívhat magába.
8734 hozzászólás
Válasz #3179. hozzászólásra
Sziasztok!
Ez egy nagyon okos hozzászólás volt! Ezt tudja itt mindenki a másikat piszkálni!
Új vagyok, most regisztráltam. Elég is volt ennyi ebből a fórumból!
Üdv: Ceglédről
Egy kis olvasni való..
nyulazás..
Válasz #3173. hozzászólásra
Ne haragudjon de én egy főrum és más emberek véleménye miatt nem hagynám aba.
Válasz #3180. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Azon kívül, hogy szeretem a halat egyebet nem tudok róla.
Valóban ott van a Keletin egy duzzasztó vagy mi a fene.
Lentebb van O Jancsinak halastava, de én Nagyhegyesről D Jancsi barátomtól kapom a halat. Saját halastava van a falu szélén.
Válasz #3178. hozzászólásra
Most jutott eszembe, hogy ha ennyi hülye kárász, meg kisponty van a Hortobágyban, akkor nem váltok oda. Kölyökként a zúgóhoz jártunk a Rózsa Péter háta mögé. Nyáron hORTobágyról hazafelé Böszörménynek megálltunk, de mindenki csak jajgatott, hogy nincs egy darab hal se a zúgó alatt, meg sehol se a keletiben. Mit gondolsz Te erről?
Válasz #3178. hozzászólásra![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Mit árthattak nekik azok, akik itt írkászolunk?
De hát most vettek meg egy lerokkant valakitől 300 anyát, meg tápgyártót, meg ki tudja még milyen hülyeségeket. És itt mi , akik ezen a fórumon vagyunk, mi kényszerítettük arra, hogy abbahagyja a nyulazást, amikor fanatikusan a nyúltenyésztésre buzdított itt mindenkit. No meg arra, hogy vegyenek tőle tenyésznyulat, sőt menjünk el hozzájuk bemutatóra, megnézni a nyulait....meg a Trabantot.
Válasz #3177. hozzászólásra
Én most árulom a földjeim egy részét.
Az ok bizonyos emberek miatt.
Na már most leírva ez nem jól mutatna, de a kiindulás oka bizonyos emberek.
Ha ők nem lettek volna, akkor most nem adnám el.
Mindenki tud magyarázatot adni a tetteire.
De nekünk itt nem ezzel kellene foglalkozni.
Egyébként én is céloztam erre a hozzászólásomban, csak nem ilyen drasztikusan fogalmaztam.
Ha abbahagyom, vagy folytatom a galamb tenyésztésem, az nem az itteni hozzászólások miatt lesz. legfeljebb segítenek a mielőbbi döntés megerősítésében.
Ha nem szaporodnak, megeszi őket előlem valami, betegek lesznek, stb. Gonodolom ez elég indok, arra, hogy kár volt belekezdenem.
Ha hamar eszünk belőle egy finom levest, akkor bizonyára arra törekszek, hogy minél több a kuktába kerüljön. Ha lehet a határból lakjon jól és nekem termelje a húst. (Álmodik a nyomor).
Sajnos a nyúlnál ezt nem tudom megvalósítani. Talán a galamb esetén találok olyan fajtát, ami beváltja a hozzá fűzött reményeimet.
A kecskémet ki tudom engedni, mert velem szemben van neki legelni való terület. Az őrzését nem tudom egyelőre megoldani, de majd kitalálom.
Én etettem, gondoztam, más meg megeszi. Ez az igazán jó üzlet. Na nem nekem, hanem másnak.
,,Igen abbahagyta a nyulazást, ilyen fasza emberek végett!"
Ekkora hülyeséget hogy lehet leírni?
Válasz #3174. hozzászólásra
Meg lehet nézni, mint a nyúlnál.
Válasz #3171. hozzászólásra
Kedves Csarli1
Úgy tűnik, hogy október óta nem volt hozzászólásod.
Most sem a támához tettél megjegyzést, hanem a személyre.
Szerintem kár volt.
"Igen abbahagyta a nyulazást, ilyen fasza emberek végett!"
A nyulat én nem az emberek, nem is a haszna, hanem az íze és egészséges húsa miatt tartom.
De ezt már a legelején tisztáztuk, hogy szerintem nem gazdaságos tartani. Akkor jöttek nagy hévvel, hogy igen megéri tartani, mert nyereséges.
Ha nekem nyereséges valami, csak akkor hagyom abba, ha van tőle nyereségesebb.
Mire váltott Förike?
Egy hete vettem egy pár galambot. Most keresem, hogy mivel érdemes etetnem.
Egyelőre bezérva tertom a kecske fölött a tyúkőlban, mert félek, hogy elrepülnek.
Még nem láttam őket édes kettesben. Biztos, hogy egy párat adott az eladó?
Honnan tudom meg?
Ha van valakinek galambja, nyisson vagy keressen egy topikot!
Ott folytassuk, mert "rend a lelke mindennek."
Válasz #3171. hozzászólásra
Üdv!
Baj hogy írt?
Ön sosem ír, csak akkor amikor Förike és akkor is Ön azért hogy belekössön!
Igen abbahagyta a nyulazást, ilyen fasza emberek végett!
Érdekes amióta Förike itt hagyta a fórumot azóta se Sütizozo sem Nyúl1 nem ír! pedig ezt akarták hogy eltűnjön!
Megnyugtatok mindenkit nem jön vissza, csak elvan borzadva amiket írtok.......
Válasz #3167. hozzászólásra
A forum indexen akkor is összekapott valakivel és azt mondta hogy ő már úgy is abba hagyta.
Válasz #3154. hozzászólásra
Már megint itt vagy? Nem volt elég nyulász?
Válasz #3169. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Ettől függetlenül mezőgazdasági technikus és kertészmérnök vagyok főállásban...(meg még pár más szakma is ha éppen kell)
Ez aztán a sokoldalúság![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz #3160. hozzászólásra
Elvégeztem szakács és cukrász képzést is. Nem dolgozok ezekben, de elvégeztem az iskolákat. Feleségem is, de ő benne dolgozik. Ma voltunk a lánynak Corvinuson, BGF-en turizmus-vendéglátás szak után érdeklődni. Volt más utunk Pesten és ha már ott vagyunk...
Válasz #3157. hozzászólásra
Abbahagyta a nyulazást? Hol olvastál ilyesmit?
Hasonlóképpen már jártam én is , körübelűl másfél hét múlva meg ellett az anya, 9 kis nyuszija volt.
lehet hogy nehéz elhinni de ez az igazság aszt még nem tudom mennyi kis nyúl van alatta de majd holnap meg nézem
Sziasztok! Még új vagyok itt, a fórumot már régóta nézegetem de csak most regisztráltam. A vemhes anyák felvehetik a bakot ezért a próbafedeztetés nyulak esetében nem játszik. Hozzám is hoztak anyát fedeztetésre és az egy hét múlva megfialt.
Válasz #3162. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
BIZTOSAN FELVETE AZ ANYA A BAKOT?
szia| imi99
egy kis nyulam meg döglött a többinek semmi baja,nem tudom jártál e már ugy mint én az egyik nyulamnak február12-én kellet volna fialnia de betettem a bakhoz azért hogy megnézzem hogy hasas e. a bak felűzte így február 25 kellet volna fialnia és hahiszed ha nem 12-dikén megfialt a nyulam,tudom hogy hihetetlen de ez igy van,nem tudom te jártál e már igy.
HELLO kéki! hogy vannak a kisnyulak?
Hát a forgács az ismerősünk cégétől van, ilyenkor ők is brikettálják úgy hogy nyáron jól be kell tankolni belőle :)Hát vendéglátós szakközépbe járok de mivel a szakközepesek nem kapnak szakmát így csak egy síma érettségim lesz, hát ez náluk is komoly fejtörést okoz, én Testnevelési egyetemre jelentkezem, eggyébként dobóatléta vagyok és hát igen igen nehéz most bejutni bárhova is ha nem sikerűl akkor még két év és lesz egy cukrász szakma a zsebemben.De mindenféle képp kell vmi mert a mezőgazdaságot csak valami mással együtt éri meg most csinálni :)
Válasz #3158. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
köszi Czanik Sanyi
Válasz #3149. hozzászólásra
A videónál,
bal egér gomb megosztás,
bal egér gomb beágyazás,
jobb egér gomb kivágás,
bal egér gomb beillesztés, az új videóhoz, elment,
beilleszt, s a végén a mehet...
Válasz #3154. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Förike te itt?Azt olvastam hogy abba hagytad a nyulazást.Miért nem vagy a fórumunkon?It már nem kötekszik veled senki.
Válasz #3153. hozzászólásra
Visszább olvasna, százszor leírtuk már itt ezeket.
átlag két hetente ivarzik és akkor pároztatható, választani meg 4 héttől felfelé lehet a termelés intenzitásától függően.
Válasz #3152. hozzászólásra
Nagyon igényes darab, amit csináltál. Érdemes lekezelni, mert kikezdi a nyúl, ha tudja, vagy gyakran figyelni, nem rágott-e valahol már bele. na meg forgácsot is már szinte csak asztalos hagy meg magának, mert inkább lebrikettálják és eladják tüzelőnek. Lányom is most érettségizik. Te mit érettségizel és hova tovább, ha nem titok, mert nálunk eléggé fejtörősdi még a kitünő bizonyítványnál is a kérdés.
Azért gondoltam, mert nekem a sok között van egy asztalos szakmunkásbizonyítványom is...
Válasz #3147. hozzászólásra
Üdv.
28-34 napra fial.
6 hetesen, de már akár 5 hetesen is le lehet.
Pontosan nem tudom mennyi idő után szoktam újra berakni a bakhoz, de azt hiszem 3 hétre, de holnapra adok pontos választ, mert így hirtelen fejből nem tudom.
Nem , még csak most fogok érettségizni, közöm sincs a szakmához :) , Köszönöm. Örülök ha tényleg ennyire jónak látjátok![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #3150. hozzászólásra
Asztalos vagy? Nagyon szép munka.
A ketrec fenyőből van , az alja keményfából készűlt ragasztott vékony gerenda , az van össze csapolva mert ugye ide nehezedik a súly , am kb 2 mázsa lett
alig tudtuk berakni a helyére.
segítsetek!!!!!!!!!!![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
szeretnék videót felrakni de sajnos nemsikerül !
ha valaki tud segítsen!!!!
előre is köszönöm!!!
Válasz #2374. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Szia Mf-es!
Légy szíves segíts már nekem!
már régóta szeretnék kirakni egy videót de sajnos sehogy se boldogulok.meg tudnád nekem írni hogy ,mit és hogyan kell csinálni hogy sikerüljön felrakni a videót! nagyon megköszönném a segítségedet!Előre is köszönöm!!!!
Laci
Helló.
Egy két kérdésem lenne.
Mennyi időre fial egy nyúl?
Mikor kell leválasztani a kicsiket?
Fialás után hány hétre lehet újra felűzetni?
előre is köszi.
Sziasztok!
Szeretnék tartani pár darab nyuszit, 2anyát gondoltam kezdésnek meg egy bakot!Tartottam már pár éve is, csak abbahagytam!Közben az ólak is el lettek bontva, így most újakat kell csinálnom!Az érdekeln, hogy kb mekkora legyen 1-1 ketrec amiben jól érzi magát egy anya nyuszi a leendő kicsinyeivel is!
Válaszotokat előre is köszönöm!
nút van bele vágva úgy téleg nem folyik egymásra a húgy
ez nagyon jó tavasszal én is cinálok egy ilyen nyúl ketrecet de én 6 fiókost nagyon tetszik milyen fából van a ketrec ?
Nem nem folyik egymásra mert hajópadló van összecsúsztatva, tudod mint a lambéria, az oldal falak mellet pedig szegély van ,,, meg a bealjadzás forgáccsal történik az pedig felszívja a húgylevet, lényegében maga a deszka nem nagyon szívhat magába.
jó ketrec de egymásra nem folyik a gané lé ?
Válasz #3141. hozzászólásra
Nagyon jó lett ez a ketrec.
Válasz #3139. hozzászólásra
Ha Tarcsitól származik akkor tényleg minőségi.
Persze,Veresegyháza--- Tarcsi Imre. Bizony minőségi is :)
Válasz #3137. hozzászólásra
Megkérdezhetem ki állományából való(így képről minőségi nyúlnak látszik).
Igen német óriás lepketarka és igen tetovált :), köszönöm.
Válasz #3131. hozzászólásra
Nagyon szép nyúl.
Válasz #3130. hozzászólásra
Ha jól látom tetovált?