Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Itt lesz a leghidegebb az országban. Mindig úgy van. Elkészült a ,,hirtelen" ketrec. Meg ma szólt ismerősöm, hogy van egy 6 kilós belga óriásX kosorrú keverék bakja, amit 3 ezresért elhozhatok. Alakul a tavaszi állomány, ha szerencsém van. Ezt a fekete örves nyuszkót vettem 2 ezerért és jó 3 kilós, csak nagy a ketrec neki. Majd jó lesz az új baknak. Képeken a barna a mostani bak. Kaliforniai nem fogott már be másodjára, de nem bántom szegény nyuszimuszit....
Ha megfagy a répa attól még nem lesz gond, de ha felenged akkor óvatosan mert gyorsan rohadni kezd és az már okozhat gondot ugyanis nem biztos, hogy észre veszed.
sziasztok tifelétek mien idő van ??????mert nálunk nagyon hideg van befagyot a nyulak előtt az itató bekellet raknom a fűrész poros kályhát még jó hogy csináltam 2 zsák fűrész port bele rakok két napig nincs rá gond
Válasz #2782. hozzászólásra
Bocs hogy most vállaszolok találtam tenyésztőket akiknek van eladó:Debercsény 06-30-446-4358,06-30-445-9543.36 30 653 0333.Egy 10 hónapos kaliforniai bak 3200ft(az ár alkudható)06 30 252 5493.
Válasz #2802. hozzászólásra
Nálunk 4 szintes az egyik ketrec. A felső szint üres, az a tartalék hely, ha úgy hozza a szükség (meg azt csak a párom éri fel..). Az alsóban a pipik jönnek.mennek, felszedik ami leesik, amúgy is ott járőröznek a ketrecek körül. A két középső "emelet" félbe választható. Ezeket az anyák lakják és mikor eljön a leválasztás ideje, csak betesszük az elválasztót és már le is vannak választva az apróságok. Nem kerülnek másik ketrecbe se a mamik, se a kicsik, nincs stressz.
Hozzám idejárnak a házhoz sokan, főleg amikor dinnye is van.Egyik évben volt 10 hektár dinnyém és az ismerős birkáival megjárattuk. A muhart szépen kiették belőle. Egyszer csak megijedtek (2-300) és néztük, hogy a föld hátuljáról jönnek a dögnagy mezei nyulak, mint a kutyák .
Van itt róka, héja, őzek sok, fácán dögivel, stb. A róka a ház ajtajánál fogta a tyúkot, a feleségem meg ütötte seprűvel, de nem akarta elengedni...........Házt körüli kaszáláskor majdnem levágtam a fácántyúk fejét, ahogy a fészken költött.
Válasz #2799. hozzászólásra
A többi szintes ketrec, de nem csinálok több olyat, mert egymásra potyogtatnak, koszolódik a víz, kaja, stb. Nem sokat tartok, max 2-3 anyát, hely meg van ennyinek.
Én kétszer láttam eddig vad nyulat, egyszer az erdőben mentem motorral és az úton szaladt szegény előttem aztán megálltam had menjen el. Aztán egyet az erdő szélén, de az nem is nagyon félt egész közel oda lehetett menni hozzá.
Válasz #2794. hozzászólásra
Á valami keverék, de jó növekedési erélyű és elég jók a húsformái. Fa lesz az alja és a tetejét, oldalait bontott tyúk tojóketrecből csinálom. Ajtón is az lesz. Amit találtam itthon abból lesz. Nem volt kedvem szalagfűrészelni deszkát ebben a frankó időben, de általában anyáknak fa ketreceket használok. Ez is jó lesz, ólban lesz elhelyezve. Holnap meg már jól megrakom neki szénával, had bújjon el benne a hideg elől.
Válasz #2791. hozzászólásra
A vadas tetszik a legjobban. Olyasmi szeme van, mint egy őzikének, legalábbis képen. Ez a képet sajnos nem én csináltam, de nagy kedvencem.
Tegnapelőtt vettem egy anyának valót, már ivarzik is, de valószínűleg a végén volt, mert két nap se vette már fel.
Ma meg ezt bütyköltem neki, de holnap csak kész lesz. Jól megfagytam kint...Van itt pár kész, meg félkész ketrec, de újat csinálok neki. 70x100 cm.
8734 hozzászólás
szépek a nyulaid
még lakótársak
fekete és bronzpulykák.
nyuszi lakótársak![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120201193027_DSCF5277.jpg)
Válasz #2829. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120201192705_DSCF5279.jpg)
nyuszimuszi
kandúr![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120201192533_DSCF5278.jpg)
nyuszimuszi..
Válasz #2827. hozzászólásra
ketrec
Vajon miért csak egy képet lehet egyszerre feltölteni?
Itt lesz a leghidegebb az országban. Mindig úgy van. Elkészült a ,,hirtelen" ketrec. Meg ma szólt ismerősöm, hogy van egy 6 kilós belga óriásX kosorrú keverék bakja, amit 3 ezresért elhozhatok.
Alakul a tavaszi állomány, ha szerencsém van. Ezt a fekete örves nyuszkót vettem 2 ezerért és jó 3 kilós, csak nagy a ketrec neki. Majd jó lesz az új baknak. Képeken a barna a mostani bak. Kaliforniai nem fogott már be másodjára, de nem bántom szegény nyuszimuszit....![smile love](/oldforum/images/smiles/love.gif)
![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120201191458_DSCF5281.jpg)
Értem, köszi!
Akkor majd figyelek, hogy ne rohadtat adjak nekik.
Ha megfagy a répa attól még nem lesz gond, de ha felenged akkor óvatosan mert gyorsan rohadni kezd és az már okozhat gondot ugyanis nem biztos, hogy észre veszed.
az én takarmány répám is megvan fagyva,ugy adom nekik,de eddig nem volt még semmi bajuk!de szerintem nem is lessz.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Nálam is befagyott a vizük. Szoktam nekik adni répát, de most még az is megfagyott. Ettől lehet valami bajuk ha nekik adom?
az én nyulaim se fáznak csak be fagy ellőtűk a víz
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
de mostmár nem fog befagyni
A mi udvarunkon se rohad meg a banán.
Én még bent is fázom. De a nyuszikat- úgy tűnik - nem zavarja, kifejezetten jó kedvük van. ![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Nálunk -2° van. Be van fagyva minden.
sziasztok tifelétek mien idő van ??????mert nálunk nagyon hideg van befagyot a nyulak előtt az itató bekellet raknom a fűrész poros kályhát még jó hogy csináltam 2 zsák fűrész port bele rakok két napig nincs rá gond![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #2817. hozzászólásra
Nem, csak az anya az.
Válasz #2814. hozzászólásra
A legelső képen azok faj(ta)tiszta kaliforniaiak? Így képről azoknak tűnnek.
Válasz #2814. hozzászólásra
A legelső képen azok faj(ta)tiszta kaliforniaiak? Így képről azoknak tűnnek.
Válasz #2782. hozzászólásra
Bocs hogy most vállaszolok találtam tenyésztőket akiknek van eladó:Debercsény 06-30-446-4358,06-30-445-9543.36 30 653 0333.Egy 10 hónapos kaliforniai bak 3200ft(az ár alkudható)06 30 252 5493.
Köszi mindenkinek!
Az egyiknek 3.-án a másiknak 14.-én kell elleni. Úgyhogy meglesz az utánpótlás.
Válasz #2787. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Gyönyörű nyulak csak így tovább.
Válasz #2811. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Igen ez jó megoldás.
A két középső "emelet" félbe választható. Ezeket az anyák lakják és mikor eljön a leválasztás ideje, csak betesszük az elválasztót és már le is vannak választva az apróságok. Nem kerülnek másik ketrecbe se a mamik, se a kicsik, nincs stressz.
Nálunk 4 szintes az egyik ketrec. A felső szint üres, az a tartalék hely, ha úgy hozza a szükség (meg azt csak a párom éri fel..). Az alsóban a pipik jönnek.mennek, felszedik ami leesik, amúgy is ott járőröznek a ketrecek körül.
Válasz #2787. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Nagyon szépek!!! Gratula!
Válasz #2805. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
WOW.
Válasz #2806. hozzászólásra
ISmerem az olyat is. Nekünk is volt régen. Az is jó. Én mélyalmozok, jó sok szénát pakolok alájuk.
Nekem rácsos ketrec van az alján van ilyen lemez. Olyan mint a csatorna csak nagyobb. Azon hátra lefolyik a cucc.
Válasz #2804. hozzászólásra![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Időutazó vagy?
Válasz #49903. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Ok.
Válasz #2801. hozzászólásra
Hozzám idejárnak a házhoz sokan, főleg amikor dinnye is van.Egyik évben volt 10 hektár dinnyém és az ismerős birkáival megjárattuk. A muhart szépen kiették belőle. Egyszer csak megijedtek (2-300) és néztük, hogy a föld hátuljáról jönnek a dögnagy mezei nyulak, mint a kutyák .
Van itt róka, héja, őzek sok, fácán dögivel, stb. A róka a ház ajtajánál fogta a tyúkot, a feleségem meg ütötte seprűvel, de nem akarta elengedni...........Házt körüli kaszáláskor majdnem levágtam a fácántyúk fejét, ahogy a fészken költött.
Válasz #2799. hozzászólásra
A többi szintes ketrec, de nem csinálok több olyat, mert egymásra potyogtatnak, koszolódik a víz, kaja, stb. Nem sokat tartok, max 2-3 anyát, hely meg van ennyinek.
Válasz #2798. hozzászólásra
Én kétszer láttam eddig vad nyulat, egyszer az erdőben mentem motorral és az úton szaladt szegény előttem aztán megálltam had menjen el. Aztán egyet az erdő szélén, de az nem is nagyon félt egész közel oda lehetett menni hozzá.
Válasz #2798. hozzászólásra
, mint az előbb a zákányszékinél...
Sanyikám Google a barátod
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mezei_ny%C3%BAl
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%9Cregi_ny%C3%BAl
Válasz #2795. hozzászólásra
Értem. Először az enyémek is ilyesmiben voltak. Az leginkább egy szekrényre hasonlít. 3 szintes, a kis csibéket szoktuk belerakni.
Válasz #49898. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Egy mezei mekkorára nőhet meg?
Felénk már látni üregi nyulat is. Sakkal kisebb és fürgébb is.
Válasz #2796. hozzászólásra
Határban általában mezei nyúl van, nem üregi. Német óriás is megnőhet 14 kilóig is.
Ezek a német óriások hány kilósra nőnek meg?![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Hatalmasak ahhoz képest, amit a határban látni.
Válasz #2794. hozzászólásra
Á valami keverék, de jó növekedési erélyű és elég jók a húsformái. Fa lesz az alja és a tetejét, oldalait bontott tyúk tojóketrecből csinálom. Ajtón is az lesz. Amit találtam itthon abból lesz. Nem volt kedvem szalagfűrészelni deszkát ebben a frankó időben, de általában anyáknak fa ketreceket használok. Ez is jó lesz, ólban lesz elhelyezve. Holnap meg már jól megrakom neki szénával, had bújjon el benne a hideg elől.
Válasz #2792. hozzászólásra
Milyen fajtát vett?
Az egész ketrec vasból lesz?
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120130205801_nyul_es_oz.jpg)
A vadas tetszik a legjobban. Olyasmi szeme van, mint egy őzikének, legalábbis képen. Ez a képet sajnos nem én csináltam, de nagy kedvencem.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120130205457_DSCF5255.jpg)
Tegnapelőtt vettem egy anyának valót, már ivarzik is, de valószínűleg a végén volt, mert két nap se vette már fel.
Ma meg ezt bütyköltem neki, de holnap csak kész lesz. Jól megfagytam kint...Van itt pár kész, meg félkész ketrec, de újat csinálok neki. 70x100 cm.
Válasz #2790. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Köszönöm!
Hát lehet bennük gyönyörködni az már biztos!
Válasz #2788. hozzászólásra
Akárhogy is nézem őket egyre szebbek. Na ezekért tartom én őket, ezért a látványért. Csodaszépek!!!
Válasz #2788. hozzászólásra![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Igazi szépségek!!!
Válasz #2785. hozzászólásra
Válasz #2773. hozzászólásra
![20120121301](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120130152224_20120121301.jpg)