Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1272. hozzászólásra
Az nagyon jó tápár, viszont kantartással együtt az 5 kilót számolni kéne/1 kiló élőhús. És akkor hol van még a munkabéred, közterhek, amortizáció, stb. Önámítás.
Szia Laci.
Az Oliva Lajosmizsei.Ha belevágsz csak bíztatni tudlak.Nekem vannak óriás kosorrúim ezek hamarabb érik el a vágási súlyt.De a legtöbb vegyes házinyúl/anyák/De mindig óriás bakkal fedeztetem őket.12-15hét alatt érik el a vágósúlyt/2.4/Ez függ az alomlétszámtól.
Én azért tartok nyulat, mert szabályosan nyúl-és kutyaőrült vagyok. Ha csak azt nézném, hogy megéri-e vagy nem, akkor már rég nem lenne. Egy-két darab mindig van a háznál. Ha felhúzom magam valamin, a nyulaknál lenyugszom. ...
Válasz #1261. hozzászólásra
Én néztem kisállot eledel boltba 45 fokos döntésbe van 1 golyos szelepes szopokás flakon,ilyen az elképzelés ha neki vágok a tartáshoz.
Sziasztok!Én nem szoktam irni ezen az oldalon,de bele bele olvasok mert érdekel.Gyerek koromba volt,hogy 100 nyulat is neveltem az iskolába járás mellett és az 1-sö SIMSON-t a nyúl fialta össze.De azota nincs és tudom,hogy érdemes nekiugrani.Kérdésem,hogy az OLIVIA KFT a Lajosmizsei cég és ki milyen nyúszkot tart oriást vagy a hagyományost,Szegedi vagyok és esetleg a környékben tud e valaki felvásárlót?KÖSZI ha valaki iformécioval kisegit.
A melóhelyemen 110ezer ft gürizek 8órában!Itthon a napi reggeli 1órával és az esti 2órával amit a nyulakkal foglalkozom majdnem ugyanazt megkeresem és még szeretem is amit csinálok.
Havonta 2-3mázsa nyulat adok le 400ft áron.A tápot a felvásárló 90ft/kg adja.120-160kg veszek le tőle.A zabot 4200ft veszem mázsáját.Számoljatok !60-80ezer marad meg tisztán.Tavasszal még 10anyával akarom emelni az állományt.
Jut eszembe!
Az ismerősök szerint "nem vagyok tiszta fialás" ezzel a nyúlőrületemmel. De ti profinak tűntök.
Áruljátok el, ha csak a baj van vele, haszon alig, miért csináljátok???
Na ebből az őstermelői megvan, meg egy vágóhíd is van közelben, de már teljesen a kedvemet szegitek, pedig nemsokára 500 nyuszit kell a bundájától elkülöníteni. Még eddig nyúlból egy fillér bevételem nem volt, ez lenne az első.
Összegezve: A kolbász így csak egy kis csemegének jöhet számításba, eladni nehéz és drága, háztól csak egy pár darab megy el.
Márpedig ennyi husit én ki nem dobok!
Akkor az elkövetkezendő két évben csak nyulat eszünk!
El is kezdem gyűjteni a recepteket, nehogy ráunjak
Másik: Ahhoz hogy henteshez add a nyulat, ahhoz kell szállító levél, vágóhelyiség vagy vágóhíddal vágatod le! Nekünk az Olívia Kft vágja 200/kg! Hűtő autó is kell a szállításhoz +őstermelői!
Mi a Gastrojal étteremnek is hordunk nyulakat! nagy a minőség követelmény! Sokszor már nagyon elegünk van:-)!
Igen,túl száraz lesz a kolbász.Én kb.10kg disznóhoz adok 2-3kg nyúlat és 0.5-1kg szarvas húst.Ez is már egy hónap után elég száraz és kemény./ritkán marad ,pár hét alatt felfaljuk/
Az én itatóim szopókás itatók,45fokos szögben megdöntve
van felszerelve a tartó.Gumidugó át van fúrva és egy 5mm átmérőjű cső van átnyomva rajta.Ezen a csövön szopogatják ki a vizet.Nem tudják pazarólni a vivet és nem piszkítják.
Válasz #1257. hozzászólásra
Totál úgy kell csinálni mint a rendes kolbászt csak darálsz bele filézett /kicsontozott/nyúlhúst.Az arányok teljesen mindegy,csak arra kell figyelni,hogyha sok nyulat keversz bele,akkor zsirosabb disznóhúst darálj mert nagyon száraz,kemény lesz a kolbász.Pikáns nagyon finom íze van.
Milyen arányban lehet vegyíteni disznóval?
Egyszer egy öreg székely azt mondta, hogy ő csiga szalámit szokott készíteni, csak lóval kell 1:1 arányban vegyíteni és nagyon finom...
Egy csiga - egy ló
Gondolom azért nyúlból több mehet bele
Az egész nyulat kicsontozod vagy csak a combokat?
Egyáltalán van haszna vele bajolni, vagy csak kuriózum?
Érződik rajta valami különlegesség? Arra gondoltam, hogy az "úri városi népeknek" mint "egészségesebb" kolbászt érdemes lenne reklámozni?
Ha egy bevált receptet közkincsé tennél, megköszönném.
Nagyon szeretném kipróbálni.
Ja! Ugyanúgy eláll mintha csak disznóból lenne?
Bocs a sok kérdésért, de hülyének maradni nagyobb szégyen!
Válasz #1252. hozzászólásra
Hallottam már róla,de én még nem próbáltam.Gondolom mint minden más húst pácolják pár hétig és mehet a füstölőbe.Kolbászba szoktam tenni nyúlhúst.
Értem és köszönöm!
Tehát az egyetlen lehetőségem egy vágóhíddal szerződni, hogy nekem külön nyúzzanak és kapjam vissza a bőrt...
Ez azért elég nagy rizikó. Néhány nyisszantás és több hónapi munkám mehet kárba.
Füstölni lehet a nyulat? Próbálta már valaki?
Válasz #1250. hozzászólásra
Boltokba nem tudod őket eladni.Nincs vágóhidad nem vagy számlaképes stb.Az állatorvos vagy az éppen illetékes szervek a vágóhidon ellenőrzi a hús minőségét.A vágóhídról kimenő szállítmányokból mintát kell venniük és egy bizonyos ideig tárolni.Ha a boltokban vagy éttermekben gond van a hússal a vágóhídon lévő mintából vizsgálják meg hogy onnét jött e ki már eleve a fertőzőtt ,rossz minöségű hús.A vágóhídakon lévő laborban ellenőrzik a hús minőségét.
Válasz #1244. hozzászólásra
Szia Kéki!
Jól választottál a nyulazással.Fizikailag nem annyira megterhelő a tartásuk.Az asztalra is jut belőle és leadni is tudsz.A kis nyugdilyadat ki tudod egészíteni.
sziasztok nekem is nagyon nehéz kétezer 10 be műtőtek gerinc sérv el azóta nem birok dolgoz ni húszon hét ezer forint nyúgdijat kapok ezért kezdtem nyúl az ni mert jó egy kis nyúgdij pót lás
Magyarországon semmi és senki nincs megbecsülve, kivéve ha lusta, munkakerülő, tolvaj vagy egyéb "hátrányos helyzetű" vagy...
Természetesen itt is a kapcsolatokon és csúsztatásokon múlik, hogy megéri-e.
Én a prémeket el tudom adni a konyhakész nyúlhús már nehezebb feladat. Ha van valakinek ötlete, megköszönném!
8734 hozzászólás
Válasz #1272. hozzászólásra
Az nagyon jó tápár, viszont kantartással együtt az 5 kilót számolni kéne/1 kiló élőhús. És akkor hol van még a munkabéred, közterhek, amortizáció, stb. Önámítás.
Válasz #1280. hozzászólásra
Jók csak drágák.1500ft körül van egy fél literes.
Válasz #1277. hozzászólásra
Szia Laci.
Az Oliva Lajosmizsei.Ha belevágsz csak bíztatni tudlak.Nekem vannak óriás kosorrúim ezek hamarabb érik el a vágási súlyt.De a legtöbb vegyes házinyúl/anyák/De mindig óriás bakkal fedeztetem őket.12-15hét alatt érik el a vágósúlyt/2.4/Ez függ az alomlétszámtól.
Válasz #1267. hozzászólásra
Én azért tartok nyulat, mert szabályosan nyúl-és kutyaőrült vagyok. Ha csak azt nézném, hogy megéri-e vagy nem, akkor már rég nem lenne. Egy-két darab mindig van a háznál. Ha felhúzom magam valamin, a nyulaknál lenyugszom. ...
Válasz #1261. hozzászólásra
Én néztem kisállot eledel boltba 45 fokos döntésbe van 1 golyos szelepes szopokás flakon,ilyen az elképzelés ha neki vágok a tartáshoz.
Válasz #1258. hozzászólásra
Próbálta már valaki cinegéből, vagy esetleg lótücsökből?
Válasz #1256. hozzászólásra
Igen, ez is olyan, de a profi tartáshoz szerintem a szopókás a jó, meg hát ki győzné mosogatni, stb.
Válasz #1264. hozzászólásra
Sziasztok!Én nem szoktam irni ezen az oldalon,de bele bele olvasok mert érdekel.Gyerek koromba volt,hogy 100 nyulat is neveltem az iskolába járás mellett és az 1-sö SIMSON-t a nyúl fialta össze.De azota nincs és tudom,hogy érdemes nekiugrani.Kérdésem,hogy az OLIVIA KFT a Lajosmizsei cég és ki milyen nyúszkot tart oriást vagy a hagyományost,Szegedi vagyok és esetleg a környékben tud e valaki felvásárlót?KÖSZI ha valaki iformécioval kisegit.
Mi csak haztol es nemsokara piacon es a legfobb szempont a minnel tobb kuncsaftot szerezunk. Nalunk minoseg es garancia van!
A melóhelyemen 110ezer ft gürizek 8órában!Itthon a napi reggeli 1órával és az esti 2órával amit a nyulakkal foglalkozom majdnem ugyanazt megkeresem és még szeretem is amit csinálok.
Minnél nagyobban csinálja az ember annál jobban megéri.A nyultartás titka az,hogy találj egy jó felvásárlót aki korrekt.
Válasz #1271. hozzászólásra
Havi!
Havonta 2-3mázsa nyulat adok le 400ft áron.A tápot a felvásárló 90ft/kg adja.120-160kg veszek le tőle.A zabot 4200ft veszem mázsáját.Számoljatok !60-80ezer marad meg tisztán.Tavasszal még 10anyával akarom emelni az állományt.
Válasz #1270. hozzászólásra
Mit jelent a 40-50 vágott nyúl?
napi, heti, havi?
Válasz #1266. hozzászólásra
Ha tudjuk tartani a 40-50db vagott nyulat akkor kurva jol allunk!
Ki irta hogy ez a mellék munka nem eri meg?
Mi nem mondjuk magunkat profinak. Csak szeretjuk amit csinalunk!!
Válasz #1266. hozzászólásra
A kérdés jó!
Hogyan csinálják?
Jut eszembe!
Az ismerősök szerint "nem vagyok tiszta fialás" ezzel a nyúlőrületemmel. De ti profinak tűntök.
Áruljátok el, ha csak a baj van vele, haszon alig, miért csináljátok???
Igy hogy a fenébe nem mentek minuszba év végén? Szállítás, vágás stb...
Na ebből az őstermelői megvan, meg egy vágóhíd is van közelben, de már teljesen a kedvemet szegitek, pedig nemsokára 500 nyuszit kell a bundájától elkülöníteni. Még eddig nyúlból egy fillér bevételem nem volt, ez lenne az első.
Összegezve: A kolbász így csak egy kis csemegének jöhet számításba, eladni nehéz és drága, háztól csak egy pár darab megy el.
Márpedig ennyi husit én ki nem dobok!
Akkor az elkövetkezendő két évben csak nyulat eszünk!
El is kezdem gyűjteni a recepteket, nehogy ráunjak
Kúrva nehéz jó nyúlkolbászt csinálni!!!
Másik: Ahhoz hogy henteshez add a nyulat, ahhoz kell szállító levél, vágóhelyiség vagy vágóhíddal vágatod le! Nekünk az Olívia Kft vágja 200/kg! Hűtő autó is kell a szállításhoz +őstermelői!
Mi a Gastrojal étteremnek is hordunk nyulakat! nagy a minőség követelmény! Sokszor már nagyon elegünk van:-)!
Jelenleg így is vásárolt nyulakat vágunk le!
Válasz #1262. hozzászólásra
Igen,túl száraz lesz a kolbász.Én kb.10kg disznóhoz adok 2-3kg nyúlat és 0.5-1kg szarvas húst.Ez is már egy hónap után elég száraz és kemény./ritkán marad ,pár hét alatt felfaljuk/
Válasz #1260. hozzászólásra
A fele - fele már soknak számít?
Válasz #1259. hozzászólásra
Az én itatóim szopókás itatók,45fokos szögben megdöntve
van felszerelve a tartó.Gumidugó át van fúrva és egy 5mm átmérőjű cső van átnyomva rajta.Ezen a csövön szopogatják ki a vizet.Nem tudják pazarólni a vivet és nem piszkítják.
Válasz #1257. hozzászólásra
Totál úgy kell csinálni mint a rendes kolbászt csak darálsz bele filézett /kicsontozott/nyúlhúst.Az arányok teljesen mindegy,csak arra kell figyelni,hogyha sok nyulat keversz bele,akkor zsirosabb disznóhúst darálj mert nagyon száraz,kemény lesz a kolbász.Pikáns nagyon finom íze van.
Válasz #1254 hozzászóláshoz
Ez milyen?
még nem halottam hogy nyúl húsból is csinálnak kolbászt
Válasz #1253. hozzászólásra
Milyen arányban lehet vegyíteni disznóval?
Egyszer egy öreg székely azt mondta, hogy ő csiga szalámit szokott készíteni, csak lóval kell 1:1 arányban vegyíteni és nagyon finom...
Egy csiga - egy ló
Gondolom azért nyúlból több mehet bele
Az egész nyulat kicsontozod vagy csak a combokat?
Egyáltalán van haszna vele bajolni, vagy csak kuriózum?
Érződik rajta valami különlegesség? Arra gondoltam, hogy az "úri városi népeknek" mint "egészségesebb" kolbászt érdemes lenne reklámozni?
Ha egy bevált receptet közkincsé tennél, megköszönném.
Nagyon szeretném kipróbálni.
Ja! Ugyanúgy eláll mintha csak disznóból lenne?
Bocs a sok kérdésért, de hülyének maradni nagyobb szégyen!
nekem saválló lemezből van
Válasz #1254. hozzászólásra
Rozsdamentes acélbögrét kb fél litewres-egy literes lapost lappal.
Itatáshoz mit használtok? Mert ezek a golyós műanyag flakonok elég hamar tönkremennek.
Válasz #1252. hozzászólásra
Hallottam már róla,de én még nem próbáltam.Gondolom mint minden más húst pácolják pár hétig és mehet a füstölőbe.Kolbászba szoktam tenni nyúlhúst.
Válasz #1251. hozzászólásra
Értem és köszönöm!
Tehát az egyetlen lehetőségem egy vágóhíddal szerződni, hogy nekem külön nyúzzanak és kapjam vissza a bőrt...
Ez azért elég nagy rizikó. Néhány nyisszantás és több hónapi munkám mehet kárba.
Füstölni lehet a nyulat? Próbálta már valaki?
Válasz #1250. hozzászólásra
Boltokba nem tudod őket eladni.Nincs vágóhidad nem vagy számlaképes stb.Az állatorvos vagy az éppen illetékes szervek a vágóhidon ellenőrzi a hús minőségét.A vágóhídról kimenő szállítmányokból mintát kell venniük és egy bizonyos ideig tárolni.Ha a boltokban vagy éttermekben gond van a hússal a vágóhídon lévő mintából vizsgálják meg hogy onnét jött e ki már eleve a fertőzőtt ,rossz minöségű hús.A vágóhídakon lévő laborban ellenőrzik a hús minőségét.
Válasz #1243. hozzászólásra
Az állatorvossal darabonként kell minden levágott állatot megvizsgáltatni? Az mekkora költség?
Válasz #1247. hozzászólásra
Lehet, hogy az a legjobb, aki lebeszélne, csak még nem tudod...
Üdv nyúltenyésztők szép estét!!!
Nagyon kőszőnőm a segítségeteket.Vannak még jó emberek.
Ha van kérdésem ,majd írok.Előre is kőszőnőm
Ha valamiben segítség kell nyugodtan kérdezz Förikével segítünk.A negatív okoskodókkal ne foglalkozz!
Válasz #1244. hozzászólásra
Szia Kéki!
Jól választottál a nyulazással.Fizikailag nem annyira megterhelő a tartásuk.Az asztalra is jut belőle és leadni is tudsz.A kis nyugdilyadat ki tudod egészíteni.
sziasztok nekem is nagyon nehéz kétezer 10 be műtőtek gerinc sérv el azóta nem birok dolgoz ni húszon hét ezer forint nyúgdijat kapok ezért kezdtem nyúl az ni mert jó egy kis nyúgdij pót lás
Válasz #1242. hozzászólásra
Húsbolt, már ha lát benne üzletet, de ahhoz meg fizess az állatorvosnak igazolásért.....vagy hirdetni.
Válasz #1228. hozzászólásra
Magyarországon semmi és senki nincs megbecsülve, kivéve ha lusta, munkakerülő, tolvaj vagy egyéb "hátrányos helyzetű" vagy...
Természetesen itt is a kapcsolatokon és csúsztatásokon múlik, hogy megéri-e.
Én a prémeket el tudom adni a konyhakész nyúlhús már nehezebb feladat. Ha van valakinek ötlete, megköszönném!
Válasz #1240. hozzászólásra
Neked is köszi az ajánlatot, de én az idén már párszázezret elbenzineztem....
Válasz #1239. hozzászólásra
mint két anyanyúl tulajsonos. elutaztam Balmazújvárosról Kaposvárig.
Annál nem lehet messzebb Pilis.
Füzesabonytól mehetnénk egy autóval.
De jössz, jöttök a Fórumtalálkozóra ott lehet klikkesedni.
Haza fele meg már nem nagy kerülő.
Válasz #1233. hozzászólásra
Köszi a meghívást, de nekem pl messze van.
Válasz #1232. hozzászólásra
Itt a környékünkön nem tudok mást.
Kémlelő lehetne inkább KÉMHÜLYE!
Válasz #1234. hozzászólásra
Pont ilyen idióta választ is vártam! Na ezért tart itt a mai nyúltenyésztés!