Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A keresztezéssel az a baj ,hogy nem tudod az utódok melyik nyulnak a tulajdonságait örökli.Lehet,hogy e házinyul valamelyik ük-ük-ükapjáét.De semmilyen hátrányod nem lesz belőle.
Junior!
Nem mindig a fajtiszta nyulak a legjobbak,ha leadásra akarsz tartani.Én annak idején vettem 5db anyának valót.Azokból hagytam meg anyának valót amelyek jól fialtak és sokat.Az anyákat mindig a saját tenyészetemből hagyom meg és a bakot úgy veszem hozzájuk.Nálam az alomlétszám7-12 között van .Amelyik anya kétszer 7 nél kevesebbet szül szelektálom.Ezen a héten három anyám szült ,kettő 10et,egy kilencet.Majdnem egy évbe telt míg kialakult a jó tanyészállomány.
Szia. Szerintem sok 2 hónaposért az a 10 euró. Helyedbe én inkább vennék egy választásit, amit 6 hónapos koráig csak zabon meg árpán(stb...) nevelnék (táppal szerintem nem éri meg addig). Aztán meg adja magát a dolog :) Az meg, hogy mit milyen nyúllal pároztatsz, inkább az legyen a mérvadó, hogy minél szebb húsformájú nyulakat keresztezz, mivel nem fajtanyulat akarsz, hanem húsnyulat :) De nekem sose higgy, mert én még csak szeptemberben kezdtem, várd meg inkább egy jobban hozzáértő véleményét :D
Sziasztok!tavaszal keztem nyúlazni!véleményeteket kérném hogy a panon fehér menyire jó,vagy ha házi nyúlat pároztatnák panonal akor milyen útódokat kapnék?jelenleg házi nyúlakat tartok levágva adom el öket háztol 300dinárért-az úgy 3euro!Vajdasági vagyok igyhát nálunk kicsit nehezeben található panon fehér!az ára meg 5eúró a választási,a 2hónapos 10e,3hónapos 15e,4hónapos 20e,25eúrójért meg lehet 2hetis hasasat veni!eröl mi a véleményetek?
És hol lehet olyan helyet találni ahonnan jó nyulakat lehet venni tovább tartásra,mert azt szeretnem csinálni.Érdekelne mert kellene belőle amúgy van német óriásom is az eggyik tegnap babázott le 4-et remélem szépek lesznek mert azt darabáron is jól el lehet adni,levágni meg amúgy is sajnálnám.
Én meg is tudlak érteni, mert amikor hazajövök a sokszáz kilométerekről és a diófa alatt kiszállok a kocsiból, hát az maga a paradicsom.... Az utolsó időkben figyelj a legjobban, mert akkor az ember agya már az otthonon jár, meg a megszabaduláson.
Válasz #1295. hozzászólásra
Köszi a képeket és jók!Nekem anno BÉCSI KÉK és KALIFORNIAIM volt fehér nem volt a kedvencem.Gyüjtöm az infot és tavaszra neki fogok vágni.Most ledölök mert 01-kor indulok NÉMETBE ha minden sikerül péntek este újra itt fülelek!
Hello honnan veszitek a pannon fehéreket engem is érdekelne mert lehet hogy nekem is kellene belőle.Én nyíracsádon lakom.Nekem is van három anya,kettő januárban fog fialni ha minden jól sikerült,én juráskótól vettem 3500-ért darabját.15 hetesen.
Ez valami gyári itató szerűség és az üveget ahogy elnézem szinte bármilyet külön lehet bele rakni!!??? Már bocs a kérdésekért , de jó pap is holtig tanul !!!!
Nem rég nyulazok de szeretnénk belevágni , és ezért nem hátrány ellesni a hasznos ötleteket!
Válasz #1286. hozzászólásra
Van aki lát fantáziát nyúlászkodásba van aki nem,van aki csak saját magának tart (NEM BAJ MERT MINDENKI NYÚLAL FOGLALKOZNA SOKAN LENÉNEK A NYÚLASOK).
Válasz #1287. hozzászólásra
Köszi,hogy raksz képet roluk és ha lehet a ketrecröl is.Nemzetközizek jelenleg ég tavaszra gondoltan,hogy neki fogok természetesen nem ez fesz a fö megélhetésem de kisegitésként jó lesz.Kamionozásbe se nincs már pénz na meg 1990.február ota gyuröm és besokaltam.Vásároltunk 1 fa..a 8 ha.s tanyát és ott parasztizálnék (NE CSAK MONDJÁK RÁM,HOGY PARASZT AZIS LEGYEK).
Ne a divattal foglalkozz ,hanem azzal,hogy neked mi a könnyebb és mi a jó a nyúlnak.Én évekig fél literes duncosüvegből itattam.Most kaptam fél éve 300 szopókát egy felszámolt csincsilla telepről.Ezeket nem lehet kapni kereskedelemben ők egy céggel gyártatták le.Megpróbálok képeket felrakni róla.
Válasz #1284. hozzászólásra
Közteher nincs amortizáció nincs/mindent a melóhelyemről hozok,fűrészüzemben dolgozok tölgyfából van minden/,a bakok esznek a legkevesebbet mert vigyázok nehogy elhízzanak,önámítás nincs mert a semmiért nem kelnék fel minden reggel 5-kor.Munkabéremet leadáskor kapom.De ezt a témát már ezerszer megvitattuk.
Válasz #1283. hozzászólásra
Szerinted mi az olcsó és praktikus megoldás?Anno tégla volt kiköszörülve és ez volt az itatós,de ez nem divatos és takaritás is macerás.
8734 hozzászólás
Válasz #1332. hozzászólásra
A keresztezéssel az a baj ,hogy nem tudod az utódok melyik nyulnak a tulajdonságait örökli.Lehet,hogy e házinyul valamelyik ük-ük-ükapjáét.De semmilyen hátrányod nem lesz belőle.
Válasz #1328. hozzászólásra
Ennyit ne adj egy nyulért.Azon a pénzért vegyél inkább 3-4 anyának való házinyulat.
Én is sokalom!de ez van!de atol méghogy kezdö vagy te is azért még mondasz valamit aval a keresztezésel!
Junior!
Nem mindig a fajtiszta nyulak a legjobbak,ha leadásra akarsz tartani.Én annak idején vettem 5db anyának valót.Azokból hagytam meg anyának valót amelyek jól fialtak és sokat.Az anyákat mindig a saját tenyészetemből hagyom meg és a bakot úgy veszem hozzájuk.Nálam az alomlétszám7-12 között van .Amelyik anya kétszer 7 nél kevesebbet szül szelektálom.Ezen a héten három anyám szült ,kettő 10et,egy kilencet.Majdnem egy évbe telt míg kialakult a jó tanyészállomány.
nekem is épp ma hajnalban fialt meg az egyik nyulam 5db-ot ellett!!! Szépek Házi nyúl létükre !!!!
Szia. Szerintem sok 2 hónaposért az a 10 euró. Helyedbe én inkább vennék egy választásit, amit 6 hónapos koráig csak zabon meg árpán(stb...) nevelnék (táppal szerintem nem éri meg addig). Aztán meg adja magát a dolog :) Az meg, hogy mit milyen nyúllal pároztatsz, inkább az legyen a mérvadó, hogy minél szebb húsformájú nyulakat keresztezz, mivel nem fajtanyulat akarsz, hanem húsnyulat :) De nekem sose higgy, mert én még csak szeptemberben kezdtem, várd meg inkább egy jobban hozzáértő véleményét :D
Sziasztok!tavaszal keztem nyúlazni!véleményeteket kérném hogy a panon fehér menyire jó,vagy ha házi nyúlat pároztatnák panonal akor milyen útódokat kapnék?jelenleg házi nyúlakat tartok levágva adom el öket háztol 300dinárért-az úgy 3euro!Vajdasági vagyok igyhát nálunk kicsit nehezeben található panon fehér!az ára meg 5eúró a választási,a 2hónapos 10e,3hónapos 15e,4hónapos 20e,25eúrójért meg lehet 2hetis hasasat veni!eröl mi a véleményetek?
38db vágó nyúl most indult el a vágóhídra!!!
Válasz #1325. hozzászólásra
igen
400 Ft körüli az nettó ár ?
400 Ft körüli az nettó ár ?
Válasz #1318. hozzászólásra
Amikor fagy van reggeli és esti etetés után kirakom 30-60percre.A nyulak ilyenkor gyorsan teleisszák magukat.
Eladó 3 db Német óriás fehér nyúl 2db nőstény, nem testvérek egymással!
Eladó 1 db Német óriás fehér bak, a nőstényeknek nem testvére!
A nyulaknak törzskönyvük van!!!
Érd: 0620-2798499
Válasz #1320. hozzászólásra
Beírod a keresőbe, hogy fajtiszta nyulak eladók.
Válasz #1310. hozzászólásra
És hol lehet olyan helyet találni ahonnan jó nyulakat lehet venni tovább tartásra,mert azt szeretnem csinálni.Érdekelne mert kellene belőle amúgy van német óriásom is az eggyik tegnap babázott le 4-et remélem szépek lesznek mert azt darabáron is jól el lehet adni,levágni meg amúgy is sajnálnám.
Válasz #1318. hozzászólásra
Fröccsöt itat olyankor, vagy egy kis fagyállót, esetleg téli szélvdédőmosót...
Na jó, ma nagyon pihent vagyok...
Válasz #1298. hozzászólásra
Látom szabadban (is) vannak a nyulak, télen az itatás hogy megy, vagy cseréled melegre ami befagyott?
Válasz #1315. hozzászólásra
Én meg is tudlak érteni, mert amikor hazajövök a sokszáz kilométerekről és a diófa alatt kiszállok a kocsiból, hát az maga a paradicsom.... Az utolsó időkben figyelj a legjobban, mert akkor az ember agya már az otthonon jár, meg a megszabaduláson.
Nekem is volt Bécsi kék.Pihenj.Jó utat.
Válasz #1295. hozzászólásra
Köszi a képeket és jók!Nekem anno BÉCSI KÉK és KALIFORNIAIM volt fehér nem volt a kedvencem.Gyüjtöm az infot és tavaszra neki fogok vágni.Most ledölök mert 01-kor indulok NÉMETBE ha minden sikerül péntek este újra itt fülelek!
A felszámolt csincsilla tenyészetből kaptam 300 darabot.
Válasz #1308. hozzászólásra
Juráskót felejtsd el, ha jót akarsz magadnak!
Válasz #1304. hozzászólásra
Na megmondtam. Örülök, hogy sikerült is.
Válasz #1300. hozzászólásra
30 éve is használtunk már ilyeneket csincsillánál. (is) A vizet a vákuum tartja az üvegben.
Válasz #1308. hozzászólásra
Sok szerencsét! Azok nem valami jó nyulak!
Nekem a Pannon szövetkezető és nagyobb telepekről vannak!
Válasz #1307. hozzászólásra
Fent vagyok én is!
Válasz #1306. hozzászólásra
Hello honnan veszitek a pannon fehéreket engem is érdekelne mert lehet hogy nekem is kellene belőle.Én nyíracsádon lakom.Nekem is van három anya,kettő januárban fog fialni ha minden jól sikerült,én juráskótól vettem 3500-ért darabját.15 hetesen.
Hali Förike fent vagyok msn-en ha ráérsz majd váltanék pár szót veled !!!!
Köszi!!
Ja nekünk azért megy jól a nyulazás is, mert Pannon fehér tenyész nyulakat is értékesítünk!
Holnap megyünk egy nyúltelepre ahonnan 30db vágónyulat hozunk el! Ma telefonált a fickó! Meg hozunk tenyész növendékeket is!
igazatok volt 13 anya nyulat egybe raktam és hamarabb rájuk jőn az ivarzás
Üdv !!
Köszi!!!!
Üdv!
Sokan meg kerestek a nyúltartással kapcsolatba, mindenkinek a levelére válaszolok ha lesz időm!!!
Üdv: Förike
El késtem a kérdéssel!!!
De köszönöm!!
Ez valami gyári itató szerűség és az üveget ahogy elnézem szinte bármilyet külön lehet bele rakni!!??? Már bocs a kérdésekért , de jó pap is holtig tanul !!!!
Nem rég nyulazok de szeretnénk belevágni , és ezért nem hátrány ellesni a hasznos ötleteket!
Az üvegbe egy gumidugó van amin át van dugva egy 5mm átmérőjű üvegcső,Drótból hajlitottam tartót azt 45fokos szögbe felszereltem.
Hali zozo érdeklődni szeretnék, láttam azokat az üvegeket a ketrecen és gondolom azok itatók!!
Hogy vannak azok megoldva???
Köszi!!!!
Gyors telefonos képek,nem a legjobbak,de most ezt tudtam csinálni.
400FT környéki árak már elfogadhatóak.Persze,ha több lenne az még jobb.
Válasz #1291. hozzászólásra
Köszi az infot!Ahogy nézegetem az árakat szerintem nem jó ár.
Válasz #1277. hozzászólásra
Szia
Állítólag Szegeden a Bujdosó György utcában minden héten megy a felvásárló
Szerintetek a 370-390 Ft/kg ár az jó, vagy keresgéljek tovább?
Sziasztok!!
Lenne pár kérdésem, sima házi nyulat megéri-e tartani
és az Olívia kft átveszi-e???
Meg hogy ugyan annyit ad kilójáért mint más egyéb nyúlnak????
Van pár nyulam hobbi szinten tartom őket, de a barátnőmmel szeretnénk belevágni kicsit nagyobb állománnyal!!!!!
Előre is köszi a válaszokat!!
Válasz #1286. hozzászólásra
Van aki lát fantáziát nyúlászkodásba van aki nem,van aki csak saját magának tart (NEM BAJ MERT MINDENKI NYÚLAL FOGLALKOZNA SOKAN LENÉNEK A NYÚLASOK).
Válasz #1287. hozzászólásra
Köszi,hogy raksz képet roluk és ha lehet a ketrecröl is.Nemzetközizek jelenleg ég tavaszra gondoltan,hogy neki fogok természetesen nem ez fesz a fö megélhetésem de kisegitésként jó lesz.Kamionozásbe se nincs már pénz na meg 1990.február ota gyuröm és besokaltam.Vásároltunk 1 fa..a 8 ha.s tanyát és ott parasztizálnék (NE CSAK MONDJÁK RÁM,HOGY PARASZT AZIS LEGYEK).
Válasz #1285. hozzászólásra
Ne a divattal foglalkozz ,hanem azzal,hogy neked mi a könnyebb és mi a jó a nyúlnak.Én évekig fél literes duncosüvegből itattam.Most kaptam fél éve 300 szopókát egy felszámolt csincsilla telepről.Ezeket nem lehet kapni kereskedelemben ők egy céggel gyártatták le.Megpróbálok képeket felrakni róla.
Válasz #1284. hozzászólásra
Közteher nincs amortizáció nincs/mindent a melóhelyemről hozok,fűrészüzemben dolgozok tölgyfából van minden/,a bakok esznek a legkevesebbet mert vigyázok nehogy elhízzanak,önámítás nincs mert a semmiért nem kelnék fel minden reggel 5-kor.Munkabéremet leadáskor kapom.De ezt a témát már ezerszer megvitattuk.
Válasz #1283. hozzászólásra
Szerinted mi az olcsó és praktikus megoldás?Anno tégla volt kiköszörülve és ez volt az itatós,de ez nem divatos és takaritás is macerás.