Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.16 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sport celjabol? ezt nem igazan ertem...magyar es nemet orias nyulaid vannak ? anyanyulnak valo esetleg nincs vagy nem tudsz ? nem igazan talalni csak "keverekeket "
Arra is lehet ilyenkor gondolni, hogy netán valamilyen szénára allergiás, vagy megszúrta. Ennek viszont lényege, hogy ritkán szúr meg kettőt egyszerre, vagy allergiásak ketten egyfélére. Én mégis csak a tartási körülményeknél keresném a hibát és a huzatra gondolok először, vagy poros istállóra, ahol a port esetleg még a légáramlat is kavarja.
Azt a kamillásdit meg nem nagyon gyakran kell csinálni. Figyelni kell és ha nem tesz jót, akkor meg mást kell keresni. Ha humán gyulladáscsökkentő kenőcsöt használsz, akkor azt mindenképpen kevesebb mennyiséget és először csak kis felületen kipróbálva, nehogy allergiás reakciót, vagy mérgezést váltson ki.
tel van hol vannak mar a szunyogok... mellesleg a szunyogcsipes fulvarasodassal jar......egyetertek az elozo hozzaszoloval.....szerintem is az o tanacsat fogadd meg
Válasz #1019. hozzászólásra
Tüneteket kamillateával mosni, vagy humán patikában gyulladáscsökkentő kenőcsöt venni, de az okot kéne kideríteni. Az előfordulhat, hogy huzatos a hely és attól lett ilyen.
Barátnőmnek lenne két beteg nyuszkója, abban szeretnék segítséget kérni. Be van dagadvaa szemük és taknyosak. Az egyiket le is fotóztam. Ha valaki tudna segiteni, hogymivel kezeljük Őket, ne habozzon. Előre is köszi mindenkinek!
Válasz #1015. hozzászólásra
Elvileg, de csak elvileg, mert sokan nem úgy csinálják, tehát elvileg a táp az már kész takarmány és nem illene ,,hígitani" semmivel. De mondom elvileg. Nyúlnak meg ha hízósdi, akkor inkább árpa-kuki hígítás, de tenyészállatnak meg inkább zab hígítás. Amúgy meg kaphatók normális takarmánygyártónál speciális korosztályi, vagy tenyészcélt szolgáló tápok.
Lenne egy kérdésem, pontosabban kettő, hogy hogyan tudnák csinálni (miből) szelepet egy házi önitatóra? Tehát egy műanyag üveg szájára akarok kitalálni valamit, csak nem tudom hogy mi lenne erre a célra megfelelő. A másik pedig, hogy 1:1 arányú árpa-táp keverékhez jó-e kb 1/3 kukorica (tehát kb 8 táp 8 árpa 3-5 kukorica) vagy sok nekik a kukorica aránya?
NINCSENEK ELSZÁLLVA!! Csak a MINŐSÉGET meg kell fizetni!Nekem 150 euróért hoztak be egy nőstényt !! De tudom hogy jó kicsik lesznek tőle! Aki nem tenyésztő az soha nem fogja megérteni!
Sziasztok.Nyulasok!Hát elég drága a német óriás nyúl.Külföldön 100euro alatt nem lehet kapni.De a magyar német óriás tenyésztők kicsit el vannak szállva az árakkal!Pedig jó magam is óriás tenyésztő vagyok!
Háth őőő :D
Tegnap irtam tenyésztőnek egy levelet érdeklődésképpen, azt hiszem német óriás nyulakat hirdetett, igaz, hogy oltva, törzskönyvel, meg elég jó vérvonalból, de szerintem a 25.000 még mindig sok érte... Ezért irtam 8.000 alatt. Amik meg jók lennének az az ország másik oldalán van.
Aki tud Heves megyében eladó fajtatiszta nyulakat, vagy bármilyen házi nyulat 8.000 Ft. alatt(nem törpenyúlra gondolok) az adhatna egy elérhetőséget :)
Előre is köszönöm.
Válasz #999. hozzászólásra
A nem gyógyszerezett nyúl ehető. Én a máját nem enném meg, bár ehető, de nekem nincs gusztusom az ilyen májhoz. Kigyógyíthatók, de gyógyszeres kezelés alatt állónak ugyanúgy van élelmezésegészségügyi várakozási ideje, mint pl zöldségeknek vegyszerezés után, csak persze tudni kell, hogy mennyi az az idő.
Válasz #996. hozzászólásra
Az májkokcidiózis. Sokan tévesen a kukorica etetésének mellékhatásaként gondolják, de nem úgy van, hanem apró véglények okozzák a máj - és bélkokcidiózist. Van több tápgyártónak is erre való kiegészítője. Pl Bábolna Coccifort nevű készítménye. Olyan, mint a nyúltáp és közé kell keverni vagy a tápnak, aki azt eteti, vagy akármilyen abraktakarmánynak meghatározott arányban.
Válasz #994. hozzászólásra
Én állatokat csak hobbi szinten tartok, de itt van néhány link, amik erről szólnak és hivatalosnak tekinthetők. Úgy vannak nálam a baromfik és a nyulak, ahogy ezelőtt 100 évvel is voltak egy tanyasi udvarban és a tanya körül. A nyulak nálam ketrecben, de 100 éve még voltak nyúldombok is. Régebben tartottam nyulakat az ól aljzatán is, de rágcsálók, ragadozók miatt nem lehet most már.
8734 hozzászólás
Válasz #1031. hozzászólásra
Pest megye Pilis!
10 csecsre szelektálva tudok adni nőstényeket!
Válasz #1032. hozzászólásra
Visszább olvasol meg tudod!:-)))
Förike*
Förika, megkérdezhetem merre laksz? :)
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy tud-e valaki Borsod-ban vagy környékén eladó Pannon fehér nyulat? Egy baknak valót szeretnék!
Előre is köszi.
Válasz #1028. hozzászólásra
Sport= kiállítás!
Nálam nincs eladó jelenleg! Másnak nem tudom, ezért mert nem érdeklődtem nyulak iránt sehol!
Sport celjabol? ezt nem igazan ertem...magyar es nemet orias nyulaid vannak ? anyanyulnak valo esetleg nincs vagy nem tudsz ? nem igazan talalni csak "keverekeket "
Válasz #1026. hozzászólásra
Nekem sport céljából vannak a Német és Magyar óriások.
A Pannon fehérek meg húsra vannak, ezeket az állomány fenn tartása végett tartom!
kinek mennyi anyanyula van? hobbi celjabol tartjatok oket vagy penzkereseti celjaitok vannak veluk?
6 anya fialt le ma reggelre! Mindnél 10 db van!!! Lesz nyúl bőven! :-) Ha valakinek kell akkor majd kinevelek nagyon jó anyának valót!
Válasz #1021. hozzászólásra
Arra is lehet ilyenkor gondolni, hogy netán valamilyen szénára allergiás, vagy megszúrta. Ennek viszont lényege, hogy ritkán szúr meg kettőt egyszerre, vagy allergiásak ketten egyfélére. Én mégis csak a tartási körülményeknél keresném a hibát és a huzatra gondolok először, vagy poros istállóra, ahol a port esetleg még a légáramlat is kavarja.
Azt a kamillásdit meg nem nagyon gyakran kell csinálni. Figyelni kell és ha nem tesz jót, akkor meg mást kell keresni. Ha humán gyulladáscsökkentő kenőcsöt használsz, akkor azt mindenképpen kevesebb mennyiséget és először csak kis felületen kipróbálva, nehogy allergiás reakciót, vagy mérgezést váltson ki.
Válasz #1022. hozzászólásra
Pont erre gondoltam én is, hogy hát hol a fenében vannak már a szúrnyogok...No meg amúgy sem sok volt belőlük.
tel van hol vannak mar a szunyogok... mellesleg a szunyogcsipes fulvarasodassal jar......egyetertek az elozo hozzaszoloval.....szerintem is az o tanacsat fogadd meg
pár nagyokos szerint szúnyog csipés, kamillával mossogatta és még jobban kivakarta... köszönöm a gyors választ, remélem sikerülne megmenteni.
Válasz #1019. hozzászólásra
Tüneteket kamillateával mosni, vagy humán patikában gyulladáscsökkentő kenőcsöt venni, de az okot kéne kideríteni. Az előfordulhat, hogy huzatos a hely és attól lett ilyen.
Itt a kép ha minden igaz.
Üdv Mindenkinek!
Barátnőmnek lenne két beteg nyuszkója, abban szeretnék segítséget kérni. Be van dagadvaa szemük és taknyosak. Az egyiket le is fotóztam. Ha valaki tudna segiteni, hogymivel kezeljük Őket, ne habozzon. Előre is köszi mindenkinek!
Válasz #1016. hozzászólásra
Köszönöm.
Válasz #1015. hozzászólásra
Elvileg, de csak elvileg, mert sokan nem úgy csinálják, tehát elvileg a táp az már kész takarmány és nem illene ,,hígitani" semmivel. De mondom elvileg. Nyúlnak meg ha hízósdi, akkor inkább árpa-kuki hígítás, de tenyészállatnak meg inkább zab hígítás. Amúgy meg kaphatók normális takarmánygyártónál speciális korosztályi, vagy tenyészcélt szolgáló tápok.
http://www.onitato.hu/index.php?mode=aluwebshop&id=16
http://www.allattartas.hu/?mod=termeklap&id=38945
Hali
Lenne egy kérdésem, pontosabban kettő, hogy hogyan tudnák csinálni (miből) szelepet egy házi önitatóra? Tehát egy műanyag üveg szájára akarok kitalálni valamit, csak nem tudom hogy mi lenne erre a célra megfelelő. A másik pedig, hogy 1:1 arányú árpa-táp keverékhez jó-e kb 1/3 kukorica (tehát kb 8 táp 8 árpa 3-5 kukorica) vagy sok nekik a kukorica aránya?
Válasz #1013. hozzászólásra
Én még kaptam a rokonságtól ilyen betonvályúcskát.Semmire való.A ,,kolera" azonnal megtelepszik a hézagokban.
Egy kis érdekesség a régmúltból:
Válasz #1009. hozzászólásra
Ha jól nevel, meg nem stresszel zajoknál, stb. akkor nem gond. Használj lakatos bőrkesztyűt!
Válasz #1008. hozzászólásra
Megerkezett a nyulallomany
Sziasztok
Van egy kérdésem.Az anyának mennyire kell szelídnek lenni?Mert van egy anyám amihez nem lehet benyúlni.
Válasz #1006. hozzászólásra
Válasz #1005. hozzászólásra
Kinek nem inge nem veszi magára!Óriás tenyésztő vagyok ráadásul klubtag!
Válasz #1004. hozzászólásra
NINCSENEK ELSZÁLLVA!! Csak a MINŐSÉGET meg kell fizetni!Nekem 150 euróért hoztak be egy nőstényt !! De tudom hogy jó kicsik lesznek tőle! Aki nem tenyésztő az soha nem fogja megérteni!
Sziasztok.Nyulasok!Hát elég drága a német óriás nyúl.Külföldön 100euro alatt nem lehet kapni.De a magyar német óriás tenyésztők kicsit el vannak szállva az árakkal!Pedig jó magam is óriás tenyésztő vagyok!
Szia
Háth őőő :D
Tegnap irtam tenyésztőnek egy levelet érdeklődésképpen, azt hiszem német óriás nyulakat hirdetett, igaz, hogy oltva, törzskönyvel, meg elég jó vérvonalból, de szerintem a 25.000 még mindig sok érte... Ezért irtam 8.000 alatt. Amik meg jók lennének az az ország másik oldalán van.
Válasz #1001. hozzászólásra
Nézz szét az expressz.hu-n és mi az, hogy 8000. Én nem adnék egy nyúlért annyit, pedig vannak elvetemültek errefelé is, akik még többet is kérnek.
Sziasztok
Aki tud Heves megyében eladó fajtatiszta nyulakat, vagy bármilyen házi nyulat 8.000 Ft. alatt(nem törpenyúlra gondolok) az adhatna egy elérhetőséget :)
Előre is köszönöm.
Válasz #999. hozzászólásra
A nem gyógyszerezett nyúl ehető. Én a máját nem enném meg, bár ehető, de nekem nincs gusztusom az ilyen májhoz. Kigyógyíthatók, de gyógyszeres kezelés alatt állónak ugyanúgy van élelmezésegészségügyi várakozási ideje, mint pl zöldségeknek vegyszerezés után, csak persze tudni kell, hogy mennyi az az idő.
Válasz #997. hozzászólásra
Köszönöm!
De ha már olyan akkor kigyógyulnak belőle, vagy nem ehető a nyúl, vagy csak a máját kell eldobni?
Írtam emailt.
Az májkokcidiózis. Sokan tévesen a kukorica etetésének mellékhatásaként gondolják, de nem úgy van, hanem apró véglények okozzák a máj - és bélkokcidiózist. Van több tápgyártónak is erre való kiegészítője. Pl Bábolna Coccifort nevű készítménye. Olyan, mint a nyúltáp és közé kell keverni vagy a tápnak, aki azt eteti, vagy akármilyen abraktakarmánynak meghatározott arányban.
Sziasztok!
Ha már fehér pöttyök vannak a nyúl máján azt gyógyszeresen még "ki lehet tisztítani" ?
(Tudom amit már levágtam annak nem, de a többire gondoltam ami még él)
Válasz #994. hozzászólásra
Én állatokat csak hobbi szinten tartok, de itt van néhány link, amik erről szólnak és hivatalosnak tekinthetők. Úgy vannak nálam a baromfik és a nyulak, ahogy ezelőtt 100 évvel is voltak egy tanyasi udvarban és a tanya körül. A nyulak nálam ketrecben, de 100 éve még voltak nyúldombok is. Régebben tartottam nyulakat az ól aljzatán is, de rágcsálók, ragadozók miatt nem lehet most már.
http://ec.europa.eu/agriculture/organic/animal-welfare/husbandry_hu
http://www.biokontroll.hu/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=181%3Aaz-oekologiai-allattartas-elirasai&catid=191%3Agyik&Itemid=96&lang=hu
Moderátor által módosítva: 2015-11-30 10:08:00
Válasz #982. hozzászólásra
Kedves Lenz!
Tudnál írni az öko állattenyészésről? feke1@citromail.hu
Köszi!
Válasz #992. hozzászólásra
Pest megye Pilis!
10 csecsre szelektálva tudok adni nőstényeket!
Merre laksz? Tudjak kalkulálni csak azért!
Válasz #990. hozzászólásra
Nálam még olcsóbban is meg kapod!
Ez jól hangzik! Azt hiszem veszek én is 8-10 darabot!
Válasz #988. hozzászólásra
Az jó ár.
Válasz #987. hozzászólásra
Nekem 12 hetesen hozzák az 1800+áfa/db
Az ilyen 3 hónapos anyának valókat mennyiért szoktad kb venni?
Válasz #985. hozzászólásra
Nekem nagyobb telepekről és Kaposvárról vannak!
Ezek szerint akkor Szászvár!
Förike te hol szerezted be helyileg a nyulakat?