Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408 FtUSD392.16 FtCHF431.22 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #819. hozzászólásra
Ők a kész átverők és behülyítők. 80-as években többször hallottuk, az egyik faluban megvette a nyulat, külön rakta a szépet , a másik faluban meg ,,emberek itt a jó tenyésznyúl!" felkiáltással eladta tenyésznyúlárban. A fiai alattam jártak iskolába...a szemük se áll jól. Tartoztak nekem 90 ezerrel (mint Józsai TÉSZ) közben meg 500 millió feletti támogatást kaptak. Bátorligeten is behülyítettek egy fiatalt. A sokmilliós beruházás megtörtént, a nyúl ára meg a-talán a Négy mancsnak is köszönhetően- leesett. Az illető meg a következmények hatására öngyilkos lett. Ha mindenütt Juráskóék a menők, akkor a nyulazást végképp el kell felejteni. A TÉSZ zöldségtermelőknek termelőknek is elegük van belőlük. Viszont azon jót kacagtam, hogy a vecsési kirendeltségvezetőjük hasonló kaliber volt és meglopta őket. Esetleg, mint amit írtak páran, hogy pucolva eladni.
A felvásárlási árról és a nyulak fajtájáról szeretnék érdeklődni,csak fajtiszta nyulakat vesznek át vagy keverék nyulakat is, csak a súlykorlátba férjen bele?
Válasz #817. hozzászólásra
Szia Zoli!
Mi Nagykötűben lakunk, 5-10 évvel ezelőtt nagyon sokan tartottak nyulat a környékben most már szinte senki.
De valamivel jó lenn foglalkozni merinye éri meg vagy csak - ba jön ki a dolog. Még egy kérdés milyen nyulat érdemes tartani mit vásárolnak a felvásárlók?
Köszönöm bárkinek ha tud segíteni.
Jutkusz
Én meg pont az ellenkezőjét hallottam ennek nem rég, hogy felakarják újra virágoztatni a kistermelői nyúltenyésztést, mondjuk , hogy miként azt nem tudom, de szerint is a felvásárlási árakat kéne kicsit feltornászni meg valami kis extra támogatás!
Nem sokára a nyúltenyésztőknek de még az őshonos állatokat tartó gazdáknak a támogatásuk is meg fog szűnni! Miért? Azért mert a kormány kivonja magát ezek alól, és így pénzt takarít meg!
Bocs,hogy csak most válaszolok,de két hétig nem volt net-em.Az anyáknak 60/80 cm alapterület már kényelmesen elég.Ha nagyobb az sem baj.A választás után 2-3hétig 80/100cm-es ketrecbe rakom a nyuszkókat.Utána nem szerint szétválasztom őket és 2-4-esével rakom a hízóketrecbe 60/60cm.Először beleestem abba a hibába,hogy nagy ketrecbe raktam a hízókat.Két hetet rá kellett etetnem,hogy elérjék a vágósúlyt.
A felvásárlókat ne csak helyi szinten keressétek ,hanem országossan.Az én felvásárlóm zalai de öt-hat megyét bejár.
Sziasztok tudna nekem valaki segítenj abban hogy Hajdú-Biharban hol lehet nyulat leadni vagy esetleg megállapodni egy céggel a szállításról?Köszönöm a választ.
HAT,A MAI VILAGBAN NAGYON NEHEZ ELORE MEGMONDANI,H MEGERI-E VAGY NEM.PROBALKOZNI KELL,DE NAGY LETSZAMMAL KELL RENDELKEZZ AHOZ,H EGY CEG FELVASAROLJA TOLED,50-60DARABBAL SZOBA SEM ALLNAK.
Üdv Mindenkinek!
Rokonom régen nyúltenyésztéssel foglalkozott és manapság felvetődött a téma hogy megint hozzá kezdene.
Ketrecek és a hely az megvan.
Csak megéri-e vele foglalkozni?
Menyi a kilónkénti átvételi ára ?
Hol lehetne a nyulat leadni Borsod megyében Miskolc közelében ?
üdv!sütizozo és Förike kérlek segitsetek most keztem el nyúlakat tenyészteni!azt akarom kérdezni hogy egy anyanyúlnak mekora ketrecre van szüksége?és a südö nyúlaknak is?elöre is köszönöm a válaszaitokat!!!
Ne csüggedj!
Ebben a melegben valóban nehezen veszik fel a bakot.Próbáld vagy kora reggel vagy kora este amikor már nincs nagy meleg.Ne erőltesd.Ha berakod és nem veszi fel pár percen belül vedd ki.Két nap múlva próbád újra.Mindig a két napot betartod előbb utóbb felveszi.Az én anyáim is nehezen veszik fel a bakot eben a melegbe.Türelem.
csősztök nálunk 380Ft/kg a nyúl ára
amúgy olyan kérdésem lenne hogy ebbe a nagy melegbe nem akarnak űződni a kocák hogy tudnám őket ingerelni az űződésre már próbáltam hogy több kocát összezártam nem jött be cserélgettem a helyüket nem jött be a kannal is törtem de az se vált be esetleg valami tipp még?
Helye:
Kaposvári Egyetem
170-es előadóterem
7400-Kaposvár, Guba Sándor u. 40.
Témája:
A Nyúltenyésztési Tudományos Nap konferencia 1989-től minden évben megrendezésre kerül, idén 23. alkalommal. Külföldi neves szakemberek mellett (idén Olaszországból) 20-25 hazai kutató eredményeit kerülnek bemutatásra. A konferencián 15 előadás hangzik el. A magyar előadásokat vezető kutatók mellett fiatalok, egyetemi és PhD hallgatók készítik és tartják meg. A résztvevők a nyúltenyésztés teljes vertikumát felölelik: egyetemen és kutatóintézetben dolgozó oktatók és hallgatók, a nyúlágazat vezető szakemberei (takarmánygyártók, vágóhidak képviselői) és nagyszámú termelő.
Szervező:
Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar,
Agribrands Europe Hungary Zrt., Nyúl Terméktanács,
MTA Állatnemesítési, Állattenyésztési és Takarmányozási Bizottsága,
WRSA Magyar Tagozata
Ne foglalkozzatok az Olivával mert azok szóba sem állnak veletek.Hacsak nincs alkalmanként pár száz nyulatok.Ha van legyen őstermelői igazolványotok/600ezer ft.felett adókötelesség/,szállításhoz élőállat-szállításra engedély,állatorvosi papírok.Ezek mind pénzbe kerülnek.Tehát 10-20 anyás állománnyal szóba sem állnak veletek.Bocs,ha lelomboztalak benneteket.
8734 hozzászólás
Válasz #833. hozzászólásra
Sajnos amit írtál igaz!
Ezek a Juráskóék egy csalók, hazug emberek!
Ők a kész átverők és behülyítők. 80-as években többször hallottuk, az egyik faluban megvette a nyulat, külön rakta a szépet , a másik faluban meg ,,emberek itt a jó tenyésznyúl!" felkiáltással eladta tenyésznyúlárban. A fiai alattam jártak iskolába...a szemük se áll jól. Tartoztak nekem 90 ezerrel (mint Józsai TÉSZ) közben meg 500 millió feletti támogatást kaptak. Bátorligeten is behülyítettek egy fiatalt. A sokmilliós beruházás megtörtént, a nyúl ára meg a-talán a Négy mancsnak is köszönhetően- leesett. Az illető meg a következmények hatására öngyilkos lett. Ha mindenütt Juráskóék a menők, akkor a nyulazást végképp el kell felejteni. A TÉSZ zöldségtermelőknek termelőknek is elegük van belőlük. Viszont azon jót kacagtam, hogy a vecsési kirendeltségvezetőjük hasonló kaliber volt és meglopta őket. Esetleg, mint amit írtak páran, hogy pucolva eladni.
Én 2000/kg ért adom!
hello,ennyi volt több ével ezelött is(kevés)le kell vágni és úgy eladni.
Ma vettem Pannon fehér nyulakat, én nem adom le hanem levágom és Pestre meg helybe értékesítem a húst
Kedves Thomika!
Tök mind1 hogy milyen fajta nyúl, csak ne óriás és törpe legyen! 2,5-3kg legyen a leadási súly!
Szia sütizozo!
A felvásárlási árról és a nyulak fajtájáról szeretnék érdeklődni,csak fajtiszta nyulakat vesznek át vagy keverék nyulakat is, csak a súlykorlátba férjen bele?
Köszönettel:
Thomika
Sziasztok!
Tudnátok segíteni hogy Pest megyében vagy környékén lehet-e valahol nyúllat le adni? És ha igen mennyiért?
Szia Zoli!
Mi Nagykötűben lakunk, 5-10 évvel ezelőtt nagyon sokan tartottak nyulat a környékben most már szinte senki.
De valamivel jó lenn foglalkozni merinye éri meg vagy csak - ba jön ki a dolog. Még egy kérdés milyen nyulat érdemes tartani mit vásárolnak a felvásárlók?
Köszönöm bárkinek ha tud segíteni.
Jutkusz
Helo Radocz.
Engem érdekelne a borsodi elérhetőség.
Megköszönném ha elküldenéd a urszinwiener@hotmail.com-ra.
Én meg pont az ellenkezőjét hallottam ennek nem rég, hogy felakarják újra virágoztatni a kistermelői nyúltenyésztést, mondjuk , hogy miként azt nem tudom, de szerint is a felvásárlási árakat kéne kicsit feltornászni meg valami kis extra támogatás!
Szrintem a nyúl felvásárlási árát kellene megemelni.
Csak azokét akik még nem vettek fel támogatást. Ja és az Ő nevükben adná le a nagyüzem a saját "termését".
Ez az ötlet meg is bukott.
Sziasztok!
Nem sokára a nyúltenyésztőknek de még az őshonos állatokat tartó gazdáknak a támogatásuk is meg fog szűnni! Miért? Azért mert a kormány kivonja magát ezek alól, és így pénzt takarít meg!
Minden jót kívánok!
www.jangyiknyul.eoldal.hu
Válasz #813. hozzászólásra
Szia Junior!
Bocs,hogy csak most válaszolok,de két hétig nem volt net-em.Az anyáknak 60/80 cm alapterület már kényelmesen elég.Ha nagyobb az sem baj.A választás után 2-3hétig 80/100cm-es ketrecbe rakom a nyuszkókat.Utána nem szerint szétválasztom őket és 2-4-esével rakom a hízóketrecbe 60/60cm.Először beleestem abba a hibába,hogy nagy ketrecbe raktam a hízókat.Két hetet rá kellett etetnem,hogy elérjék a vágósúlyt.
A felvásárlókat ne csak helyi szinten keressétek ,hanem országossan.Az én felvásárlóm zalai de öt-hat megyét bejár.
http://www.kormany.hu/hu/dok?source=5#!DocumentBrowse
oldalon középtájon van egy aktuális termelői csoportok címszó.
Talán ők tudnak segíteni mindenféle nyulas témában.
Válasz #818. hozzászólásra
Kaposváron voltam a Nyúl terméktanács gyűlésén.
Azt mondták, hogy nem lesz többé felvásárlás
Debrecen-Józsa Juráskó István a fő fő.
Borsodban próbálkoznak visszaállítani a régi módit, de nem tudom hol tartanok. Van névjegykártyám.
Ha gondolod, megadom az elérhetőségüket.
enyém: 70/453-6883
Sziasztok tudna nekem valaki segítenj abban hogy Hajdú-Biharban hol lehet nyulat leadni vagy esetleg megállapodni egy céggel a szállításról?Köszönöm a választ.
én fegyverneken lakom hozzánk házhoz jönnek és 380Ft/kg az ár ebbe benne van a kompenzáció is
HAT,A MAI VILAGBAN NAGYON NEHEZ ELORE MEGMONDANI,H MEGERI-E VAGY NEM.PROBALKOZNI KELL,DE NAGY LETSZAMMAL KELL RENDELKEZZ AHOZ,H EGY CEG FELVASAROLJA TOLED,50-60DARABBAL SZOBA SEM ALLNAK.
Üdv Mindenkinek!
Rokonom régen nyúltenyésztéssel foglalkozott és manapság felvetődött a téma hogy megint hozzá kezdene.
Ketrecek és a hely az megvan.
Csak megéri-e vele foglalkozni?
Menyi a kilónkénti átvételi ára ?
Hol lehetne a nyulat leadni Borsod megyében Miskolc közelében ?
Köszönöm a választ.
Válasz #813. hozzászólásra
Minél nagyobb,annál jobb!
üdv!sütizozo és Förike kérlek segitsetek most keztem el nyúlakat tenyészteni!azt akarom kérdezni hogy egy anyanyúlnak mekora ketrecre van szüksége?és a südö nyúlaknak is?elöre is köszönöm a válaszaitokat!!!
Ez engem is érdekelne csak tolna megye környékén esetleg ha tudtok valakit/valamit aki megvenne nagyobb tételben i?
Ha valaki tudja holvan Komárom-Esztergom megyében Oroszlány környékén nyúlleadás,légyszives irjon
Ne csüggedj!
Ebben a melegben valóban nehezen veszik fel a bakot.Próbáld vagy kora reggel vagy kora este amikor már nincs nagy meleg.Ne erőltesd.Ha berakod és nem veszi fel pár percen belül vedd ki.Két nap múlva próbád újra.Mindig a két napot betartod előbb utóbb felveszi.Az én anyáim is nehezen veszik fel a bakot eben a melegbe.Türelem.
csősztök nálunk 380Ft/kg a nyúl ára
amúgy olyan kérdésem lenne hogy ebbe a nagy melegbe nem akarnak űződni a kocák hogy tudnám őket ingerelni az űződésre már próbáltam hogy több kocát összezártam nem jött be cserélgettem a helyüket nem jött be a kannal is törtem de az se vált be esetleg valami tipp még?
Sziasztok!
Van eladó a képen látható szelepes itató(új), nagy mennyiségben is.
1 literes 1200Ft.
Érdeklődni: vanna7@freemail.hu
További Szép Napot!
Igazatok volt az Olívia az le se szarja a fejünket...
Tudtok esetleg felvásárlókat meg árakat?
Érdeklődőknek.
Holnap szerdán Kaposváron.
Helye:
Kaposvári Egyetem
170-es előadóterem
7400-Kaposvár, Guba Sándor u. 40.
Témája:
A Nyúltenyésztési Tudományos Nap konferencia 1989-től minden évben megrendezésre kerül, idén 23. alkalommal. Külföldi neves szakemberek mellett (idén Olaszországból) 20-25 hazai kutató eredményeit kerülnek bemutatásra. A konferencián 15 előadás hangzik el. A magyar előadásokat vezető kutatók mellett fiatalok, egyetemi és PhD hallgatók készítik és tartják meg. A résztvevők a nyúltenyésztés teljes vertikumát felölelik: egyetemen és kutatóintézetben dolgozó oktatók és hallgatók, a nyúlágazat vezető szakemberei (takarmánygyártók, vágóhidak képviselői) és nagyszámú termelő.
Szervező:
Kaposvári Egyetem Állattudományi Kar,
Agribrands Europe Hungary Zrt., Nyúl Terméktanács,
MTA Állatnemesítési, Állattenyésztési és Takarmányozási Bizottsága,
WRSA Magyar Tagozata
Balépés díjtalan.
Keresteem önetetöt és ezt találtam.
http://www.freeweb.hu/nyuszitartasiabc/oldal/a_nyul_szaporitasa.htm
Ezért tart itt Magyarország ahol tart na mind1 nem idegesítem jobban fel magam!
Ők a nagy nyultelepekből élnek,nem a kistermelőkből,
Azt mi az anyjuk pi...nak ennyi "felesleges" marhaság az életbe nem lesz így nyuluk ha ilyen feltételekkel vesznek csak!
Gyerekek!
Ne foglalkozzatok az Olivával mert azok szóba sem állnak veletek.Hacsak nincs alkalmanként pár száz nyulatok.Ha van legyen őstermelői igazolványotok/600ezer ft.felett adókötelesség/,szállításhoz élőállat-szállításra engedély,állatorvosi papírok.Ezek mind pénzbe kerülnek.Tehát 10-20 anyás állománnyal szóba sem állnak veletek.Bocs,ha lelomboztalak benneteket.
Na tegnap ment nekik az email majd megírom, hogy mit mondtak, ha kapok egyáltalán választ!
jól van leeset kicsit késő van már Lajosmizsén.
köszi.az Olíva helyileg hol van?
Jó ötlet, asszem írok nekik egy emailt vagy felhívom őket!
Kedves fórumozók!
Itt kérdezősködtök! Ami nem baj! Ahelyett hogy felhívnátok az Olíviát! Ők pontosan meg tudják mondani hogy mi kell a leadáshoz!
Tegnap beszéltem egy barátommal és mostani ár 350/kg! Nagyon le esett az ár!
Válasz #792. hozzászólásra
OLIVIA Kft.
6050 Lajosmizse
Mizse 94.
Árat azt nem tudok!
Felvásárlói dolgok engem is érdeklenének!
Árak meg helyek és hogy hogyan működik pontosan az egész dolog!
helyileg holvan az az Oliva KFT és mennyit add érte
Sziasztok még teljesen új vagyok üdv mindenkinek.nem tudtok nyúl leadóhelyet Borsod Megyében meg hogy mennyiért veszik le?
Magyar óriásnyulak eladók!
A törzsállomány törzskönyves 95 pontos baktól és szép jó nevelő anyától bakok eladók!
www.jangyiknyul.eoldal.hu
Érdeklődni jangyikf@freemail.hu
Értem!
Köszi a tippeket!
Egyenlőre anyákat keresek elérhető áron, mert itt a környéken elkértek volna 7 ezret egy anyáért ami szerintem sok!
Válasz #786. hozzászólásra
Szia Junky!
Próbálj a környezetedben vevőt találni,amit nem tudsz jó áron eladni azt add le felvásárlónak.
Sziasztok!
Én épp a mai napon készülök elindítani a kis tenyészetemet!
Szerintetek havi 30-40 közti szaporulatnál hol éri meg leadni őket vagy mit javasoltok?
Köszi a segítséget. A honlapon szinte csak a tel.szám van, az lesz a kiindulópont azt hiszem.