Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #6376. hozzászólásra
Helló!A magyar óriás nyulat tujadonnképpen erre tenyésztették.Volt egy nagyobb meg hosszabb fülü(8-9kg,18-19 cm fülhossz)tipus amit a német óriással meg a belgával "nemesetíttettek",de a kissebb (5-7 kg,16-18 cm fülhossz) váéltozatot fogadták el véglegesen(szaporább,több húst termelt mint a nagyob változat)a tenyésztők igényeinek megfelelően,meg a két tipust egybe birálták és ez sok zürzavart okozott stb..A 80 -as években azt terjesztették a magyar óriásról hogy szaporátlan rossz húskihozatalú(50%alatt)és lehetséges hogy e végett(is,nem csak ez az egy ok volt,de ezt nem sorolnám fel röviden a nagyüzemi fajták kiszorították)És a legtöbb ember ebben a hitben élt/él.Azonban ez a 21. században kiderült hogy nem így van vagy a nemesítő munkának köszönhetően javúlt(hivatalos mérések ill. személyes tapasztalatom bizonyíthatja,mert addig én sem hittem el míg az első mérést meg nem csináltam).Nállam zab,nyúltáp(16,5 % nyersfehérjetartalom),árpa lucernaszéna,gyepszéna van a nyulak előtt és 12 hónaposan a magyar óriások(nem csak azok vannak)2,7kg-3,2 kg-sok tenyésztő barátomank is vannak(tisztán tápot és lucernát etet )-ez a vérvonal-és nálla 10 hetesen enyik.Kifejlett korukban 6,5-7,5kg-sok a nyulak.A méréseim alapján a vágási kihozatal:56-60% szokott lenni.Egy anyanyúl átlag 7-8 fiókát nevel.De persze egy évben 4 -szer fialtatok mert csak nem intenzív fajták.
Meghívó!
A V-061 Alba Regia Galamb és Kisállattenyésztő Egyesület, a Sport és Hobbinyúl Tenyésztők Fajtaklubja és a Herceghalmi Általános Iskola megrendezi a III. Húsvéti Kisállat Kiállítást és Vásárt, melyre minden érdeklődőt sok szeretettel vár!
Helyszín: Általános Iskola tornaterme, Herceghalom 2053 Gesztenyés út 15.
A kiállítás ideje: 2013. március. 21-24
Nevezési díj: 500 Ft/ egyed
Bírálat nélküli bemutatásra kerülő kisállatok esetében 300 Ft/egyed.
Nevezési határidő: 2013. március 15.
Nevezési címek:
Gulyás Éva, 06-30-267-7717, geva28@citromail.hu
Szűcs Antal, 06-30-289-9286, albagalamb@gmail.com
A kiállításon bemutatásra kerülő állatok egészségügyi kezeléséről és egészségi állapotáról,
nyolc napnál nem régebbi keltezésű, kezelő állatorvosi igazolást kérünk!
Az állatok beszállítása: 2013. március 21. csütörtök 15:00-20:00-ig, március 22. péntek 7:00-8:00-ig.
Bírálati nap: 2013. március 22. péntek 8:00-tól.
Kiállítás és vásár: 2013. március 23. szombat 08:00-17:00-ig
2013. március 24. vasárnap 08:00-tól 15:00-ig
Hivatalos megnyitó: 2013. március 23. szombat 10:00
Győztesek díjkiosztója: 2013. március 24. vasárnap 13:00
Belépődíj: gyerekeknek: ingyenes
felnőtteknek: 300 Ft
katalógus : 300 Ft
Az egyesületünk nyúl, illetve galambszakosztályán kívül még a Magyar Tengerimalac Klub, a Magyar Vadászgörény Klub is bemutatja állatait.
Válasz #6328 hozzászólásr
Szia! Én Jászberényben a Darázs Keverőben. Sok boltjuk van az országban ,de a keverőn kivül már 120 Ft körül adják kiloját. Egyébként a gyógyszeresnek azt hiszem 1000 Ft-tal több kiloja.
A héten jártam egy táp boltban Tószegen ,a hol 160 Ft-ért adnak egy kilo tápot. Röhej , hogy egyes helyeken , hogy ki vannak szolgáltatva az emberek. Aztán csodálozunk ,hogy nem éri meg nyuszikat tenyészteni.
Hali van felvásárlás ha gondolod adok egy telefonszámot Kevermesi vagyok ide minden hónapban járna felvásárolni a nyulakat a legutolsó ár 420 volt ha jól tudom
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van még valahol nyúlfelvásárlás? Békés megyében lakom, de jásznagykun megye is jó lenne, pl Karcag. Tud valaki segíteni ebben?
8734 hozzászólás
Válasz #6380. hozzászólásra
Az messze van.Encsre jár a nyúlátvevő egy hónapban egyszer.
Válasz #6373. hozzászólásra
Szia. Ki az átvevő nálatok?
Válasz #1. hozzászólásra
Szia vzéé!!
Van már valami fejlemény? Már nagyon várom!
Üdv!
Válasz #6376. hozzászólásra
Helló!A magyar óriás nyulat tujadonnképpen erre tenyésztették.Volt egy nagyobb meg hosszabb fülü(8-9kg,18-19 cm fülhossz)tipus amit a német óriással meg a belgával "nemesetíttettek",de a kissebb (5-7 kg,16-18 cm fülhossz) váéltozatot fogadták el véglegesen(szaporább,több húst termelt mint a nagyob változat)a tenyésztők igényeinek megfelelően,meg a két tipust egybe birálták és ez sok zürzavart okozott stb..A 80 -as években azt terjesztették a magyar óriásról hogy szaporátlan rossz húskihozatalú(50%alatt)és lehetséges hogy e végett(is,nem csak ez az egy ok volt,de ezt nem sorolnám fel röviden a nagyüzemi fajták kiszorították)És a legtöbb ember ebben a hitben élt/él.Azonban ez a 21. században kiderült hogy nem így van vagy a nemesítő munkának köszönhetően javúlt(hivatalos mérések ill. személyes tapasztalatom bizonyíthatja,mert addig én sem hittem el míg az első mérést meg nem csináltam).Nállam zab,nyúltáp(16,5 % nyersfehérjetartalom),árpa lucernaszéna,gyepszéna van a nyulak előtt és 12 hónaposan a magyar óriások(nem csak azok vannak)2,7kg-3,2 kg-sok tenyésztő barátomank is vannak(tisztán tápot és lucernát etet )-ez a vérvonal-és nálla 10 hetesen enyik.Kifejlett korukban 6,5-7,5kg-sok a nyulak.A méréseim alapján a vágási kihozatal:56-60% szokott lenni.Egy anyanyúl átlag 7-8 fiókát nevel.De persze egy évben 4 -szer fialtatok mert csak nem intenzív fajták.
Kazincbarcika. És te?
Válasz #6378. hozzászólásra
Merre felé laksz?
Valaki Borsodbol?
Meghívó!
A V-061 Alba Regia Galamb és Kisállattenyésztő Egyesület, a Sport és Hobbinyúl Tenyésztők Fajtaklubja és a Herceghalmi Általános Iskola megrendezi a III. Húsvéti Kisállat Kiállítást és Vásárt, melyre minden érdeklődőt sok szeretettel vár!
Helyszín: Általános Iskola tornaterme, Herceghalom 2053 Gesztenyés út 15.
A kiállítás ideje: 2013. március. 21-24
Nevezési díj: 500 Ft/ egyed
Bírálat nélküli bemutatásra kerülő kisállatok esetében 300 Ft/egyed.
Nevezési határidő: 2013. március 15.
Nevezési címek:
Gulyás Éva, 06-30-267-7717, geva28@citromail.hu
Szűcs Antal, 06-30-289-9286, albagalamb@gmail.com
A kiállításon bemutatásra kerülő állatok egészségügyi kezeléséről és egészségi állapotáról,
nyolc napnál nem régebbi keltezésű, kezelő állatorvosi igazolást kérünk!
Az állatok beszállítása: 2013. március 21. csütörtök 15:00-20:00-ig, március 22. péntek 7:00-8:00-ig.
Bírálati nap: 2013. március 22. péntek 8:00-tól.
Kiállítás és vásár: 2013. március 23. szombat 08:00-17:00-ig
2013. március 24. vasárnap 08:00-tól 15:00-ig
Hivatalos megnyitó: 2013. március 23. szombat 10:00
Győztesek díjkiosztója: 2013. március 24. vasárnap 13:00
Belépődíj: gyerekeknek: ingyenes
felnőtteknek: 300 Ft
katalógus : 300 Ft
Az egyesületünk nyúl, illetve galambszakosztályán kívül még a Magyar Tengerimalac Klub, a Magyar Vadászgörény Klub is bemutatja állatait.
Mindenkit szeretettel vár a rendezőség!
helló,
A magyar óriás fajtájú nyulak levágásra és értékesitésre jó tartani?
Válasz #6373. hozzászólásra
Szia!
Hol adod le a nyuszikat?Hol van felvásárló?
Én fejér megyei vagyok.
Köszi!
K.Tamás
Sziasztok van 11db pannon fehérem eladó,és 4db pannon magyar óriás keverék,
csere érdekel magyar óriás bakkra és anyára,
Tel:06704296275.
Nyíracsádon.
Helló Frenk!
Én csak leadásra tenyésztek,és veszprém megyei vagyok!
Üdv nyulasok! Valaki tud borsod megyé
ben nyúlfelvásárlŕsról?
Üdvözletem!
Valaki tud újat a Bantesz-ről?
Válasz #6369. hozzászólásra
remélem téged jelöltelek meg
Válasz #6367. hozzászólásra
szia! próbáltalak de nem találtlak meg faxen az enyém: Imre Nagy
Tudna valaki infót adni hogy a IVERVETÓ-1 50ML Injekció mibe kerül mostanába? Külső élösködök ellen van.
Válasz #6366. hozzászólásra
Nem jött meg szerintem jelöj meg facén és ott válaszolj
Válasz #6365. hozzászólásra
elküldtem
Válasz #6362. hozzászólásra
Megkaptad? Mert még válasz nem jött!
a füle hiányzik...
láttatok már ilyet??
Válasz #6361. hozzászólásra
OK
Andor Ferenc
Válasz #6360. hozzászólásra
oké láttam hogy átjött
Válasz #6358. hozzászólásra
van facebookom is ha gondolod bejelöllek és azon keresztül biztos tudsz üzenni vmi hiba van az e-maillal
Válasz #6359. hozzászólásra
rozalia@c2.hu ezt próbáld?
Válasz #6358. hozzászólásra
nem jött át
Válasz #6356. hozzászólásra
Ment
Moderálási elveink miatt törölve.
Bakayd (3932)
2014-02-03 10:55:48
Válasz #6355. hozzászólásra
erre: g.n.imi@fibermail.hu??
ha lehet erre küld: nagyimi@c2.hu
Válasz #6354. hozzászólásra
Irtam e-mailt remélem elment!
Válasz #6353. hozzászólásra
Szia!Hajdú-Bihar,Hajdúböszörmény
Válasz #6352. hozzászólásra
Imi99, Te hová valósi vagy?
német óriás keverék bak 4,5 hónapos és 5.1kg(!):
Válasz #6328 hozzászólásr
Szia! Én Jászberényben a Darázs Keverőben. Sok boltjuk van az országban ,de a keverőn kivül már 120 Ft körül adják kiloját. Egyébként a gyógyszeresnek azt hiszem 1000 Ft-tal több kiloja.
A héten jártam egy táp boltban Tószegen ,a hol 160 Ft-ért adnak egy kilo tápot. Röhej , hogy egyes helyeken , hogy ki vannak szolgáltatva az emberek. Aztán csodálozunk ,hogy nem éri meg nyuszikat tenyészteni.
Válasz #6347. hozzászólásra
Sziasztok,
Nekem nagyon tetszik ez a Magyar óriás fajta. Tud vki. KEM vagy Fejér,Győr megyében eladót?
pannon fehérek:
Válasz #6346. hozzászólásra
mind magyar óriás a képeken
Válasz #6346. hozzászólásra
a két utolsó képen van a négyhónapos nőstény.
sziasztok!Elég rég jártam itt.Nyulaim:4 hónapos magyar óriás nőstény 4 kg:
Üdv.Veszprém megyében ki tart csak leadásra nyulat?
Válasz #6305. hozzászólásra
Hali.Nekem ehhez a fajtához ez a típus vált be a legjobban.
Sziasztok!!!!!!!!
Valaki tudna SEGÍTENI???????????????
Pest megyében felvásárlás Aszód-Gödöllő környékén!
Előre is köszönöm!!!!!!!!!
Válasz #6340. hozzászólásra
Igen csak Pannot tenyésztek ,szólj,van mindig..
Válasz #6336. hozzászólásra
Szia Nekem szerződésem van a keverővel.10mázsát szoktam hozni.Cunigra nem gyógyszeres.
Leslee pannon nyulaid vannak? Mert ha igen akkor a nyáron kellene 1-2bak.
Válasz #6335. hozzászólásra
Hali van felvásárlás ha gondolod adok egy telefonszámot Kevermesi vagyok ide minden hónapban járna felvásárolni a nyulakat a legutolsó ár 420 volt ha jól tudom
Balatonfőkajár
Helló Leslee!
Hol laksz? :)
Válasz #6334. hozzászólásra
Szia,
Nigmándon hol? És a cunigra a gyógyszeres, ugye? Mert akkor én is onnét viszem majd!
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van még valahol nyúlfelvásárlás? Békés megyében lakom, de jásznagykun megye is jó lenne, pl Karcag. Tud valaki segíteni ebben?