Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Úgy tudom ez genetika,azt olvastam erről, hogy ha megeszi a kölykét egyszer utána mindig eszi, ha szerencsésen megmaradnak kölykök ezt a tulajdonságot tovább öröklik.
Válasz #6216. hozzászólásra
Szia dfsfsdw!
Van 3 db. 4 hónapos bakom, ők egy hónap múlva munkár afoghatóak. Monorra nem megyek, Herceghalmon leszek kiállításon.
Nézz körül nálunk: http://tapsifarm.8x.hu/
Válasz #6228. hozzászólásra
Szia!
Az én állományomban nagyon régen jelentkezett ez a betegség. Mindig étolajat tettünk a nyúl fülébe. Az étolaj zavarja a nyulat,ezért rázza a fejét, fülét, a lábával simogatja,dörzsöli.Így az étolaj által feláztatott pörkök kipotyognak. Néhány nap alatt rendbe jött.Én a Chemotoxot elég durvának tartom. Méreg!
De azt csinálsz, amit akarsz!
Válasz #6221. hozzászólásra Elméletileg jó.Egy idős állatorvos azt mondta hogy a Chemotox jó rá.Nem érdemes máshoz vinni pároztatni vagy idegen nyulat behozni az állományba.Mert könnyen elkapja a betegséget.
Hello!
Én fülrühre nem használok semmi durva rovarírtó szert, pl neostomosan, chemotox, mindegy hogy olajjal van keverve vagy sem. Bármilyen ivermektin tartalmú szert (pl biomectin) oltok bőr alá nyak mögé, két nap alatt kitisztitja a nyuszit, kivül-belül. Ráadásul jóval tartósabb hatása van.
Válasz #6219. hozzászólásra Üdv.Valószínű Fülrühösség
Kórokozó: Psoroptes cuniculi
Tünetek: A fülkagyló belső felületén és az egész hallójáratban száraz pörkösödés.
Megelőzés: Zárt állomány, látogatások korlátozása.
Kezelés: Pl. Neostomosan-os vagy Novacidol-os vagy parafinolajas bőséges bekenés, a hallójárat fél óra várakozás
utáni kitisztítása és ismételt kezelés.
Márciusban ott leszel Monoron??
Ha igen van e esetleg olyan bak nyulad ami ivarérett már és nekem nem is lenne muszáj ami díjnyertesen néz ki csak nagytestű de az sem fontos inkább az a lényeg hogy gyártsa a kisnyulakat nekem folyamatosan!!
Mert most abban a helyzetben vagyok hogy van egy félnémetórás bakom és azzal fedeztettem 4 anyát még 1 hónapja és most fialtak le a héten és az összes kisnyúl 2-3 napig élt és aztán kampec lett nekik pedig ügyesek az anyák úgy látom!
Az lehet hogy ez mind a bak hibája? vagy mást lehet a gond??
Volt már valaki ilyen helyzetben
segítséget kérek.....
Jó nektek hogy ti így össze tudtok futni és nagyjából egy helyen laktok
Én békés megyében lakom messze tőletek
Felétek mennyiért veszik át a nyulakat??
Még tegnap betettem este és a mai nap ahogy nézegettem biztos szoptatja őket mert a kicsik hasa nagy szóval esznek vagyis én ezt szűrtem le belőle.
Mind a 8 megvan egészségesnek tűnnek rendbe van minden remélem.
Hali.Mivel senki nem írt,Én maradok a Székesfehérvári találkozó helynél,ha ez megfelel nektek is (elnézést a tegeződésért). Ha esetleg van valakinek ötlete ezen belül hol,várom az ötleteket.(az email címemre akik írtak Ők se maradjanak ki!!!!!!)
Válasz #6205. hozzászólásra
Ha lehet még most azonnal rakd be a ládába őket mert széthordhatja illetve megfázhatnak.
Először alaposan simogasd meg jól az anyát hogy minél kevésbé érezze idegennek a szagot. Ha támad az anya vedd ki és úgy rakd be a fiókákat a fészekkel és a szőrrel együtt.
ég igy sem biztos, hogy tulélik. Írj majd, hogy mi történt...
az lenne a kérdésem hogy az egyik anyám ma reggelre lefialt és közvetlen a fiaztató láda mellé. És a fészket úgy ahogy van betehetem én a ládába vagy hagyjam úgy?
Eddig még sose volt baj vele ugyanaz a láda van bent neki mint eddig szokott, és már a 8. fialása volt ennek az anyának szal nem lehet mondani azt sem hogy fiatal.
Ha beteszem a fészket a ládába akkor nem fogja őket ott hagyni vagy megrágcsálni?
Válasz #6183. hozzászólásra
Lát valaki valami értelmes lehetőséget ennél a Bantesz prognál? Nekem teljesen új, még nem is halottam róla. Most kell regisztrálni, vagy sem, És mi ez az ötvenezres részjegy?
Aki tud biztos infót jelezze! Köszi
Válasz #6198. hozzászólásra
Szia!
Nálam nincs táp egy szem sem. Viszont állandó lucerna van előtte és ehhez adok árpa, forgó, tritikálit kukoricát. Arra viszont készülj fel hogy a lucerna sem olcsóbb, nálunk 900 egy bála. A takarmány is 7-8 ezer között megy.
Ráadásul nehezebben is nő táp nélkül
Válasz #6199. hozzászólásra
Pontosan nem tudom, mert sok minden lehet. Először is ha megzavarja valami pl patkány, zaj vagy hirtelen másik ketrecbe kerülnek. Én mindig rakok be fiaztató ládát egy héttel fialás előtt igy van idelye megszokni és fészket építeni. Amikor nem volt berakva szétszórta a kölyköket és fészket sem rakott.
Ma fial megint három anya ebből kettő új és csak egy pusztult el szóval van kb 80 nyulam.
sziasztok, SEGÍTSÉGET KÉREK kérlek adjatok tanácsokat, két anya nyuszim is szétszórva fialt le 20 kis nyuszim oda lett... :-( mit nem csinálok jól? mit lehet nekik terhesség alatt, vagy szülés előtt adni hogy kiküszöböljem ezt a problémát??? elsőre szépen megszült, szépen felnevelte őket... ugyan azzal a bakkal pároztattam... ??? minden tanácsért, segítségért hálás vagyok!!!
Tudnátok nekem segíteni hogy kicsit csökkentsem a takarmány árat....hogy mit mivel keverjek és mennyivel????és hogy az kb mennyire jön ki kg áron??? Eddig csak nyúltápot vettem de szeretném azt minimálisra csökkenteni vagy lecserélni más takarmány keverékekre...tudtok tanácsot adni????
Válasz #5302. hozzászólásra
Ne haragudj tudnál nekem segíteni hogy milyen lucernát veszel amit összekeversz a többivel????
Szerinted ez jobb mint a sima nyúltáp????
Hali.Eddig ketten jelezték hogy Őket érdekelné Pákozdról ketten vagyunk:)10-15 anyával fejenként.De az lenne a legjobb ha írnának egy levelet így jobban be tudom tájolni ki honnan való. Ha telószámot is írnátok vissza is hívom az illetőt.(talán az utazgatással van baj).Más megyékből többen is lennének.
Sziasztok,
teljes állományfelszámolás, illetve profilváltás miatt eladóvá váltak pannon fehér nyulaim (még 1 anya, 2 hét múlva ellik, a másik kettőnek most jönnek ki a héten a fészekből a kicsik), illetve házi nyulak, anyák (befedezve), és pannon, ill. házi süldők (kb.20-30 db.) ezen kívül pannon fehér bak, és kaliforniai bak 1 -1 db.
ár: 500 Ft/db!!!!!!
ugyanitt 2009-es (tenyészérett) szürkemarha üsző eladó, fülszámmal, marhalevéllel. irányára: 260.000 ft.
az állatok Nógrád megyében, Rétság közelében vehetők át) a marha kivételével esetleg Budapest X. kerületben is, előzetes egyeztetés alapján.
Tel: +36-20-359-95-33,
e-mail: vzoltan@mineralprocessing.t-online.hu
fényképeket holnap töltök fel.
Üdvözlet.Szerintem ha a nyúltenyésztők összefognak hogy leadják a nyulat.Lehet ki kéne hagyni az átvevőt és a vágóhíddal kellene tárgyalni.Nagyobb a haszon!
hali,trisulmix port meddig itassam a nyulakkal?
reggel este kapnak vizet s kaptak bele szombat reggel óta.
s ezt hogy szokták használni mert én már akkor itattam mikor fel voltak puffadva.
választás után elözmény nélkül itassam le pl 3-4 napig stb.
Én megpróbálok megszervezni egy találkozót,csak legyen jelentkező az e-mail címemre: patyek74@citromail.hu.De akár itt is jó. Írjátok meg ki hol lakik meg beszélünk egy találkozót és valahol középen találkozunk
Válasz #6184. hozzászólásra
Nekem vannak Kaposvári egyetemröl származó szülöktöl fajtatiszta pannon fehérek eladók.
Komárom-Esztergom megyében ha neked nincs messze!
8734 hozzászólás
magyar óriás 4 hónapos nőstény 3,8 kg
Válasz #6232. hozzászólásra
Úgy tudom ez genetika,azt olvastam erről, hogy ha megeszi a kölykét egyszer utána mindig eszi, ha szerencsésen megmaradnak kölykök ezt a tulajdonságot tovább öröklik.
Kezdem unni.Meg ellet 5 anyám.Ebből 4 bezabálta a kicsiket 1 be se ment hozzájuk. Kb.40 darab mínusz!!!!!Ez már a második alkalom!!!!Mi lehet a baj?
Válasz #6216. hozzászólásra
Szia dfsfsdw!
Van 3 db. 4 hónapos bakom, ők egy hónap múlva munkár afoghatóak. Monorra nem megyek, Herceghalmon leszek kiállításon.
Nézz körül nálunk: http://tapsifarm.8x.hu/
Válasz #6229. hozzászólásra
Én is az olajat javaslom. Nem tetszik neki de pikpakra helyrejön.
Válasz #6228. hozzászólásra
Szia!
Az én állományomban nagyon régen jelentkezett ez a betegség. Mindig étolajat tettünk a nyúl fülébe. Az étolaj zavarja a nyulat,ezért rázza a fejét, fülét, a lábával simogatja,dörzsöli.Így az étolaj által feláztatott pörkök kipotyognak. Néhány nap alatt rendbe jött.Én a Chemotoxot elég durvának tartom. Méreg!
De azt csinálsz, amit akarsz!
nekem mindegy a neve csak használjon.
nos?
Válasz #6226. hozzászólásra Ezt a nyúltartónak kell eldönteni mit használ!
akkor chemotoxot vegyek?
nem,
van saját bakom.
neki s az anyának a fülében van úgy mond némi sebesedés.
akkor vegyek chemotoxot s szórjak a fülébe?
Válasz #6221. hozzászólásra Elméletileg jó.Egy idős állatorvos azt mondta hogy a Chemotox jó rá.Nem érdemes máshoz vinni pároztatni vagy idegen nyulat behozni az állományba.Mert könnyen elkapja a betegséget.
Válasz #6220. hozzászólásra
Hello!
Én fülrühre nem használok semmi durva rovarírtó szert, pl neostomosan, chemotox, mindegy hogy olajjal van keverve vagy sem. Bármilyen ivermektin tartalmú szert (pl biomectin) oltok bőr alá nyak mögé, két nap alatt kitisztitja a nyuszit, kivül-belül. Ráadásul jóval tartósabb hatása van.
hogy vegyem azt hogy látogatás korlátozása?
étolaj nem jó?
ki is kell takaritani miután bekentem?
Válasz #6219. hozzászólásra Üdv.Valószínű Fülrühösség
Kórokozó: Psoroptes cuniculi
Tünetek: A fülkagyló belső felületén és az egész hallójáratban száraz pörkösödés.
Megelőzés: Zárt állomány, látogatások korlátozása.
Kezelés: Pl. Neostomosan-os vagy Novacidol-os vagy parafinolajas bőséges bekenés, a hallójárat fél óra várakozás
utáni kitisztítása és ismételt kezelés.
hali,
Magyar óriás nyulam van s láttam hogy a fülébe belsejében töben mintha seb lenne hogy kell azt kezelni?
mi okozhatja?
Válasz #6217. hozzászólásra
Igen, én Szalántán lakom, egyelőre egy Kaliforniai anyám van. Hétfőn megyek még nézni süldőket, mielőtt kedden leadják.
Mellesleg, ha már itt tartunk Baranyából van fórumozó, és ha igen, akkor milyen fajtái vannak???
Válasz #6215. hozzászólásra
Helló Szisszi!
Márciusban ott leszel Monoron??
Ha igen van e esetleg olyan bak nyulad ami ivarérett már és nekem nem is lenne muszáj ami díjnyertesen néz ki csak nagytestű de az sem fontos inkább az a lényeg hogy gyártsa a kisnyulakat nekem folyamatosan!!
Mert most abban a helyzetben vagyok hogy van egy félnémetórás bakom és azzal fedeztettem 4 anyát még 1 hónapja és most fialtak le a héten és az összes kisnyúl 2-3 napig élt és aztán kampec lett nekik pedig ügyesek az anyák úgy látom!
Az lehet hogy ez mind a bak hibája? vagy mást lehet a gond??
Volt már valaki ilyen helyzetben
segítséget kérek.....
Sziasztok!
Nőnek a csemeték, bécsi kék és óriás kosorrú apróságok:
Jó nektek hogy ti így össze tudtok futni és nagyjából egy helyen laktok
Én békés megyében lakom messze tőletek
Felétek mennyiért veszik át a nyulakat??
nna, itt az ígért képek.
Pannon és házi nyulak, eladók: 500 Ft/db
Szürkemarha: 260.000 Ft/db
Válasz #6211. hozzászólásra
Szia
Még tegnap betettem este és a mai nap ahogy nézegettem biztos szoptatja őket mert a kicsik hasa nagy szóval esznek vagyis én ezt szűrtem le belőle.
Mind a 8 megvan egészségesnek tűnnek rendbe van minden remélem.
És köszi a segítséget
Mi a helyzet az anyákkal és a kölykökkel? Bepakoltad őket?
Elvileg jövőhónap elején lesz nyúlfelvásárlás Ibrányban. Holnap felhívom ha többet tudok megírom, márha érdekel valakit.
Válasz #6208. hozzászólásra
Szia!
Engem is érdekelne egy ilyen székesfehérvári összejövetel.
Hali.Mivel senki nem írt,Én maradok a Székesfehérvári találkozó helynél,ha ez megfelel nektek is (elnézést a tegeződésért). Ha esetleg van valakinek ötlete ezen belül hol,várom az ötleteket.(az email címemre akik írtak Ők se maradjanak ki!!!!!!)
Ha lehet még most azonnal rakd be a ládába őket mert széthordhatja illetve megfázhatnak.
Először alaposan simogasd meg jól az anyát hogy minél kevésbé érezze idegennek a szagot. Ha támad az anya vedd ki és úgy rakd be a fiókákat a fészekkel és a szőrrel együtt.
ég igy sem biztos, hogy tulélik. Írj majd, hogy mi történt...
Válasz #6201. hozzászólásra
Köszönöm a jó tanácsot! Megfogadom, és újra próbálkozok velük... sajnálnám még berakni őket a tepsibe...
Sziaszttok!
az lenne a kérdésem hogy az egyik anyám ma reggelre lefialt és közvetlen a fiaztató láda mellé. És a fészket úgy ahogy van betehetem én a ládába vagy hagyjam úgy?
Eddig még sose volt baj vele ugyanaz a láda van bent neki mint eddig szokott, és már a 8. fialása volt ennek az anyának szal nem lehet mondani azt sem hogy fiatal.
Ha beteszem a fészket a ládába akkor nem fogja őket ott hagyni vagy megrágcsálni?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Válasz #6183. hozzászólásra
Lát valaki valami értelmes lehetőséget ennél a Bantesz prognál? Nekem teljesen új, még nem is halottam róla. Most kell regisztrálni, vagy sem, És mi ez az ötvenezres részjegy?
Aki tud biztos infót jelezze! Köszi
Válasz #6196. hozzászólásra
Minden érdekelne engem is, legyen börze, befektetés vagy bármi. Nyíregyházán lakom.
Válasz #6198. hozzászólásra
Szia!
Nálam nincs táp egy szem sem. Viszont állandó lucerna van előtte és ehhez adok árpa, forgó, tritikálit kukoricát. Arra viszont készülj fel hogy a lucerna sem olcsóbb, nálunk 900 egy bála. A takarmány is 7-8 ezer között megy.
Ráadásul nehezebben is nő táp nélkül
Válasz #6199. hozzászólásra
Pontosan nem tudom, mert sok minden lehet. Először is ha megzavarja valami pl patkány, zaj vagy hirtelen másik ketrecbe kerülnek. Én mindig rakok be fiaztató ládát egy héttel fialás előtt igy van idelye megszokni és fészket építeni. Amikor nem volt berakva szétszórta a kölyköket és fészket sem rakott.
Ma fial megint három anya ebből kettő új és csak egy pusztult el szóval van kb 80 nyulam.
Válaszotam az e-mailra
sziasztok, SEGÍTSÉGET KÉREK kérlek adjatok tanácsokat, két anya nyuszim is szétszórva fialt le 20 kis nyuszim oda lett... :-( mit nem csinálok jól? mit lehet nekik terhesség alatt, vagy szülés előtt adni hogy kiküszöböljem ezt a problémát??? elsőre szépen megszült, szépen felnevelte őket... ugyan azzal a bakkal pároztattam... ??? minden tanácsért, segítségért hálás vagyok!!!
Tudnátok nekem segíteni hogy kicsit csökkentsem a takarmány árat....hogy mit mivel keverjek és mennyivel????és hogy az kb mennyire jön ki kg áron??? Eddig csak nyúltápot vettem de szeretném azt minimálisra csökkenteni vagy lecserélni más takarmány keverékekre...tudtok tanácsot adni????
Válasz #5302. hozzászólásra
Ne haragudj tudnál nekem segíteni hogy milyen lucernát veszel amit összekeversz a többivel????
Szerinted ez jobb mint a sima nyúltáp????
Válasz #6194. hozzászólásra
Hali.Eddig ketten jelezték hogy Őket érdekelné Pákozdról ketten vagyunk:)10-15 anyával fejenként.De az lenne a legjobb ha írnának egy levelet így jobban be tudom tájolni ki honnan való. Ha telószámot is írnátok vissza is hívom az illetőt.(talán az utazgatással van baj).Más megyékből többen is lennének.
Sziasztok,
teljes állományfelszámolás, illetve profilváltás miatt eladóvá váltak pannon fehér nyulaim (még 1 anya, 2 hét múlva ellik, a másik kettőnek most jönnek ki a héten a fészekből a kicsik), illetve házi nyulak, anyák (befedezve), és pannon, ill. házi süldők (kb.20-30 db.) ezen kívül pannon fehér bak, és kaliforniai bak 1 -1 db.
ár: 500 Ft/db!!!!!!
ugyanitt 2009-es (tenyészérett) szürkemarha üsző eladó, fülszámmal, marhalevéllel. irányára: 260.000 ft.
az állatok Nógrád megyében, Rétság közelében vehetők át) a marha kivételével esetleg Budapest X. kerületben is, előzetes egyeztetés alapján.
Tel: +36-20-359-95-33,
e-mail: vzoltan@mineralprocessing.t-online.hu
fényképeket holnap töltök fel.
Válasz #6191. hozzászólásra
hányan vagyunk eddig, akik valamilyen módon jelezték nálad?
Sziasztok én is csatlakoznék veszprém megyéből nyárádról 30 anyával! :)
Válasz #6182. hozzászólásra
Én meg fehértó mellett laktam(butykán) egy tanyán
Válasz #6190. hozzászólásra
Ez jó ötlet.De próbáljuk csak picibe előbb aztán ha kiforrta magát jöhet a többi.
Üdvözlet.Szerintem ha a nyúltenyésztők összefognak hogy leadják a nyulat.Lehet ki kéne hagyni az átvevőt és a vágóhíddal kellene tárgyalni.Nagyobb a haszon!
hali,trisulmix port meddig itassam a nyulakkal?
reggel este kapnak vizet s kaptak bele szombat reggel óta.
s ezt hogy szokták használni mert én már akkor itattam mikor fel voltak puffadva.
választás után elözmény nélkül itassam le pl 3-4 napig stb.
Válasz #6187. hozzászólásra
akkor velem számolhattok. enying mellől.
Válasz #6186. hozzászólásra
Én megpróbálok megszervezni egy találkozót,csak legyen jelentkező az e-mail címemre: patyek74@citromail.hu.De akár itt is jó. Írjátok meg ki hol lakik meg beszélünk egy találkozót és valahol középen találkozunk
Válasz #6160. hozzászólásra
akkor lesz egy fórum, vagy valami, ahol össze tudunk beszélni leadás ügyben?
Nekem vannak Kaposvári egyetemröl származó szülöktöl fajtatiszta pannon fehérek eladók.
Komárom-Esztergom megyében ha neked nincs messze!