Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
hali,
van nekem magyar óriás bakkom s most tudnék hozzá venni pannon s kaliforniai keverék anyának való nyulat.
szerintetek húscélra hogy minél hamarabb fejlődjön érdemes lenne vennem?
Válasz #6079. hozzászólásra
Üdv!Semmmi gond mert nekem a másik könyv már megvan,így nem kellettek volna,de a facebookon bejelölnélek ha nem gond. üdvözlettel:Nagy Imre
Válasz #6056. hozzászólásra
Helló!Az attól függ milyen célra kellene a nyúl,vagy mi lenne az elképzelésed velük.Ha kifejezetten húsnyulat akarsz akkor:pannon fehér,kaliforniai,de húsra nagyon jó pl.: a magyar óriás x pannon fehér vagy pannon fehér x béci kék,de nagyon jó keresztezés még a német világos nagyezüst x pannon fehér ha nem pontosan fajtatiszta nyulakban gondolkozol.Kettőshasznú(prém és hústermelés a cél) pl.:bécsi kék.Ha egy nagyobb testű impozánsabb nyulat akarsz akkor ajánlom a magyar és német óriást de keresztezve még többet is kilehet hozni belőlük(inkább a húskitermelésre gondolok) pl.:keresztezve a német világos nagyezüst x magyar óriás,német óriás x német tarka,német tarka x kaliforniai stb.Tehát ha kezdő nyulász vagy akkor inkább egy igénytelenebb fajtával kezdj vagy keverékekkel és ha már tapasztaltabb vagy kezdhetsz egy nagyobb kihívásokkkal járó fajtát ami tetszikPersze ez csak egy tanács nem muszály megfogadnod.
Csalán egy utca van a székom kereszteződéssel szemben,annak a középtáján van egy mezőgazdasági létesítmény,eltéveszthetetlen ott érdeklődj.Igaz hogy drágább de legalább van.
Szia.Fejér megyéből most szervezzük egybe a nyulasokat.Tartásba,tenyésztésbe tudok segíteni de talán még a takarmányozásban is(böngészd a hírlapot).Előlegbe csak annyi a zab jobb a nyulaknak(Csalánn Fehérvár mellett próbáld meg ott szokott lenni)
Szia!
A komolyabb, dolgokkal várjál picit, most kezdenek Feriék szervezkedni. Kezdetnek néhány vegyes nyúllal próbálkoznék, majd valami húsnyúlban is lehet gondolkozni pl bécsi kék, vagy fehér. Attól függ, hogy mire akarod tartani, akarod-e vágni és húsként eladni.
Sziasztok!
Tényleg jó ez a szerveződés, mert legalább reménnyel teli. Megint előjön viszont a "sötét" Szabolcs, ugyanis amíg ti szervezkedtek itt megint nem történik semmi. Nincs mifelénk nyúltenyésztő, aki tenne is valamit?
Egy tenyésztő nem csinál piacot, hiába is tennék meg bármit. Olyan elkeserítő minden....
Sziasztok
Véleletlenűl találtam meg ezt a fóumot, Nógrád megyében, Bátonyterenyén élek, tavaly ősszel kezdtem el ismét nyúlászkodni, hobbiból a lányom kedvéért, de mostanra "vérszemet kaptam" és komolyan el akarom kezdeni ismét a tenyésztést, beleolvastam a fórumba és sok hasznos, jó ötletet látok itt, és nagyon megörültem ennek a fórumnak!!!! Újra látok lehetőségeket, amikben én is szivesen részt vennék, vágópontok, kisebb szövetketetek létlehozása, úgy gondolom együtt könnyebb elkezdeni, van pár ismerősöm helyben is akik foglalkoznak nyuszikkal, ma már csak szintén hobbiból, de ha lenne lehetősegük ők is fel fejlesztenék az állományt.... szerintem ha 8-10 nyúlas összefogna egy környéken, látok fantáziát a dologban, én benne vagyok... :-))) persze sok utánajárással, szervezéssel jár a dolog de ha komolyan összefog, és nekiindul pár nyúlas a dolognak, biztosan sikerülnie kell!... :-)
Sziasztok!
Mi most kezdtünk el nyúlászni a nyáron.Van 2 bak nyuszink,és 4 anya nyuszink.Szeretnénk komolyabban csinálni,és ehhez szeretnék tanácsokat kérni. Hol lehet például fejér megyében árpát kapni.Milyen felvásárlási lehetőségek vannak?Milyen feltételekkel?pl.darabszám és egyebek. Milyen ólat célszerű építeni nekik?
Várom segítségüket tapasztalt nyúltartóknak.
Köszönettel!
tomika2003@gmail.com
Válasz #6039. hozzászólásra
Üdv!Tényleg nagyon szépek!Mivel takarmányozol?Most van egy bakom(pannon fehér nagytestű apai vonal 6,5kg) és a kölykei már átlag 2,5 kg-ok 9 hetesen (Ezt kapják:árpa,zab,táp,gyepszéna,lucernaszéna) és a húskitermelés sem romlott.
Egy kérdésem lenne!
Miért van az hogyha beteszem az egyik bak nyulamhoz a nőstényt akkor az egyből megtámadja és el kezdi tépni a bundáját
Annak kabátcsere????
Sziasztok!
Már jó ideje figyelemmel kísérem a hsz-kat. Most örömmel látom, hogy Dávid kisállat vásárt szeretne Nógrád megyében! Mivel mi is tartunk nyulakat, szeretnék én is csatlakozni hozzátok. Nógrád megye délnyugati csücskében lakunk,Váctól kb.25 km-re. Szeretnék én is részt venni azon a bizonyos vásáron, akár mint eladó is. Igaz nem fajtiszta nyulaink vannak, csak egyszerű házinyulak. Gondolom, ez nem kikötés, hogy csak fajtiszták lehetnek. Jó látni ezeket a spontán szerveződéseket , látni hogy az emberek tenni akarnak valamit. Remélem lesz hozzá segítség is. Ha tudtok valami pályázatot, amiből akár lehetne is valami,pl.vágópont stb. tudok pályázatírót, aki korrekt módon segítene!Bárkinek! Csak látnám, hogy az összefogással tudnánk egymásnak segíteni,lehetne munkahelyeket teremteni ily módon.
Még ismerkedem itt az oldallal,majd megpróbálok képeket is feltenni!
Nem is szigorúság inkább kisebb követelmény szint. Már áll a vágó hely hétfőn kezdjük csempézni haladunk.Holnap mennek be a szellőzők + asztal és mosogató.
Válasz #6037. hozzászólásra
Jelenleg idő húzás megy de írtam már hogy időt kértek.
"
A szlovákok válaszára még várni kell egy kicsit kértek még 5-10 napot
"
Köszi
Meghívó!
A V-061 Alba Regia Galamb és Kisállattenyésztő Egyesület és a Herceghalmi Általános
Iskola megrendezi a III. Húsvéti Kisállat Kiállítást és Vásárt, melyre minden érdeklődőt sok
szeretettel vár!
Helyszín: Általános Iskola tornaterme, Herceghalom 2053 Gesztenyés út 15.
A kiállítás ideje: 2013. március. 21-24
Nevezési díj: 500 Ft/ egyed
Bírálat nélküli bemutatásra kerülő kisállatok esetében 300 Ft/egyed.
Nevezési határidő: 2013. március 15.
Nevezési címek:
Gulyás Éva, 06-30-267-7717, geva28@citromail.hu
Szűcs Antal, 06-30-289-9286, albagalamb@gmail.com
A kiállításon bemutatásra kerülő állatok egészségügyi kezeléséről és egészségi állapotáról,
nyolc napnál nem régebbi keltezésű, kezelő állatorvosi igazolást kérünk!
Az állatok beszállítása: 2013. március 21. csütörtök 15:00-20:00-ig, március 22. péntek 7:00-
8:00-ig.
Bírálati nap: 2013. március 22. péntek 8:00-tól.
Kiállítás és vásár: 2013. március 23. szombat 08:00-17:00-ig
2013. március 24. vasárnap 08:00-tól 15:00-ig
Hivatalos megnyitó: 2013. március 23. szombat 10:00
Győztesek díjkiosztója: 2013. március 24. vasárnap 13:00
Belépődíj: gyerekeknek: ingyenes
felnőtteknek: 300 Ft
katalógus : 300 Ft
Az egyesületünk nyúl, illetve galambszakosztályán kívül még a Magyar Tengerimalac Klub, a
Magyar Vadászgörény Klub és a Magyar Csincsilla KLub is bemutatja állatait.
Mindenkit szeretettel vár a rendezőség!
Üdv! Annak egy ismerősétől vettem, mert ment inszeminálni és mondta jó nyulak vannak ott! Igaza volt, jót is beszélhettünk. :-)
3 növendék nőstény egy anya és 1 fiatal bak.
8734 hozzászólás
hali,
van nekem magyar óriás bakkom s most tudnék hozzá venni pannon s kaliforniai keverék anyának való nyulat.
szerintetek húscélra hogy minél hamarabb fejlődjön érdemes lenne vennem?
Válasz #6076. hozzászólásra
Reggel 8 és délután 4 között bármikor mehetsz.
Válasz #6081. hozzászólásra
Nyugodtan!
Válasz #6079. hozzászólásra
Üdv!Semmmi gond mert nekem a másik könyv már megvan,így nem kellettek volna,de a facebookon bejelölnélek ha nem gond. üdvözlettel:Nagy Imre
Válasz #6078. hozzászólásra
A könyvek elkeltek!
Üdv!
Tapsikáim :-)
Válasz #6074. hozzászólásra
Köszönöm szépen a segítséget!
Válasz #6073. hozzászólásra
Azért ha valaki tud valami közelebbit azt nagyon megköszönném.Pl telefonszám,cím. Köszi!
Válasz #6074. hozzászólásra
nem béci kék hanem bécsi kék
Helló!Az attól függ milyen célra kellene a nyúl,vagy mi lenne az elképzelésed velük.Ha kifejezetten húsnyulat akarsz akkor:pannon fehér,kaliforniai,de húsra nagyon jó pl.: a magyar óriás x pannon fehér vagy pannon fehér x béci kék,de nagyon jó keresztezés még a német világos nagyezüst x pannon fehér ha nem pontosan fajtatiszta nyulakban gondolkozol.Kettőshasznú(prém és hústermelés a cél) pl.:bécsi kék.Ha egy nagyobb testű impozánsabb nyulat akarsz akkor ajánlom a magyar és német óriást de keresztezve még többet is kilehet hozni belőlük(inkább a húskitermelésre gondolok) pl.:keresztezve a német világos nagyezüst x magyar óriás,német óriás x német tarka,német tarka x kaliforniai stb.Tehát ha kezdő nyulász vagy akkor inkább egy igénytelenebb fajtával kezdj vagy keverékekkel és ha már tapasztaltabb vagy kezdhetsz egy nagyobb kihívásokkkal járó fajtát ami tetszikPersze ez csak egy tanács nem muszály megfogadnod.
Válasz #6072. hozzászólásra
Csalán egy utca van a székom kereszteződéssel szemben,annak a középtáján van egy mezőgazdasági létesítmény,eltéveszthetetlen ott érdeklődj.Igaz hogy drágább de legalább van.
Válasz #6066. hozzászólásra
Engem érdekelne fejér megyei felvásárlás. Csalán hol van a zab vásárlási lehetőség?
Válasz #6069. hozzászólásra
Ja az más! Bocs Bár ebben a mai világban bármi lehet
Válasz #6069. hozzászólásra
Másik jánkát is tépi vagy csak azt?
Válasz #6065. hozzászólásra
A bak tépi az anya nyulat
Nem lehet hasas a bak nyulam
De lehet inkább kabátcserés lesz
Válasz #6067. hozzászólásra
Igen az az évjáratú, jó állapotú! Egyben szeretném eladni! Egyébként 3800ft.
Válasz #6060. hozzászólásra
A nyúltenyésztők kézikönyve engem érdekelne.Az 1985-ös kiadás?Milyen árban lenne és milyen állapotú?: rozalia@c2.hu
Válasz #6055. hozzászólásra
Szia.Fejér megyéből most szervezzük egybe a nyulasokat.Tartásba,tenyésztésbe tudok segíteni de talán még a takarmányozásban is(böngészd a hírlapot).Előlegbe csak annyi a zab jobb a nyulaknak(Csalánn Fehérvár mellett próbáld meg ott szokott lenni)
Válasz #6048. hozzászólásra
Vagy simán zombinyúl, vagy már hasas!
Szia!
A komolyabb, dolgokkal várjál picit, most kezdenek Feriék szervezkedni. Kezdetnek néhány vegyes nyúllal próbálkoznék, majd valami húsnyúlban is lehet gondolkozni pl bécsi kék, vagy fehér. Attól függ, hogy mire akarod tartani, akarod-e vágni és húsként eladni.
Sziasztok!
Tényleg jó ez a szerveződés, mert legalább reménnyel teli. Megint előjön viszont a "sötét" Szabolcs, ugyanis amíg ti szervezkedtek itt megint nem történik semmi. Nincs mifelénk nyúltenyésztő, aki tenne is valamit?
Egy tenyésztő nem csinál piacot, hiába is tennék meg bármit. Olyan elkeserítő minden....
Sziasztok
Véleletlenűl találtam meg ezt a fóumot, Nógrád megyében, Bátonyterenyén élek, tavaly ősszel kezdtem el ismét nyúlászkodni, hobbiból a lányom kedvéért, de mostanra "vérszemet kaptam" és komolyan el akarom kezdeni ismét a tenyésztést, beleolvastam a fórumba és sok hasznos, jó ötletet látok itt, és nagyon megörültem ennek a fórumnak!!!! Újra látok lehetőségeket, amikben én is szivesen részt vennék, vágópontok, kisebb szövetketetek létlehozása, úgy gondolom együtt könnyebb elkezdeni, van pár ismerősöm helyben is akik foglalkoznak nyuszikkal, ma már csak szintén hobbiból, de ha lenne lehetősegük ők is fel fejlesztenék az állományt.... szerintem ha 8-10 nyúlas összefogna egy környéken, látok fantáziát a dologban, én benne vagyok... :-))) persze sok utánajárással, szervezéssel jár a dolog de ha komolyan összefog, és nekiindul pár nyúlas a dolognak, biztosan sikerülnie kell!... :-)
Nyulat beszámítok vagy arra cserélem is.
Következő nyulas könyvek eladók:
Nyúltenyésztők kézikönyve
A házinyúl takarmányozása
Nyúlbetegségek (gyógyítás, megelőzés)
Érdeklődni: 0620-5616985 vagy jangyikfarm@citromail.hu
itt vannak a nyulaim
Válasz #6054. hozzászólásra
Nem. De nem is kerestem.
Más volt a célom!
helló,
tudna nekem vki véleményt írni a kaliforniai nyúlról?
milyen a tartása stb?
Sziasztok!
Szeretnék nyúltartással foglalkozni komolyabban, de nem tudom milyen fajtát válasszak.
segítséget köszönöm
Sziasztok!
Mi most kezdtünk el nyúlászni a nyáron.Van 2 bak nyuszink,és 4 anya nyuszink.Szeretnénk komolyabban csinálni,és ehhez szeretnék tanácsokat kérni. Hol lehet például fejér megyében árpát kapni.Milyen felvásárlási lehetőségek vannak?Milyen feltételekkel?pl.darabszám és egyebek. Milyen ólat célszerű építeni nekik?
Várom segítségüket tapasztalt nyúltartóknak.
Köszönettel!
tomika2003@gmail.com
Válasz #6047. hozzászólásra
Nem láttál véletlenül pellet gépeket?
Válasz #6050. hozzászólásra
Szia!
Köszi!
Árpa, tritikálé, zab, táp és néha szálas! Jó eredmény az!
18ft/kg ért veszek zöldségeket azt is kapják csak forma hibásak ennyi a baja a zöldségeknek!
Száraz kenyeret is kapnak almát is!
Válasz #6051. hozzászólásra
Helló! 56-62%
Válasz #6050. hozzászólásra
mennyi a kitermelése ennek nálad?
Válasz #6039. hozzászólásra
Üdv!Tényleg nagyon szépek!Mivel takarmányozol?Most van egy bakom(pannon fehér nagytestű apai vonal 6,5kg) és a kölykei már átlag 2,5 kg-ok 9 hetesen (Ezt kapják:árpa,zab,táp,gyepszéna,lucernaszéna) és a húskitermelés sem romlott.
Válasz #6048. hozzászólásra
Vetkőzik az aktushoz!!
Én is békés megyei vagyok Újkígyós.
Egy kérdésem lenne!
Miért van az hogyha beteszem az egyik bak nyulamhoz a nőstényt akkor az egyből megtámadja és el kezdi tépni a bundáját
Annak kabátcsere????
Válasz #6046. hozzászólásra
Igen!
Sziasztok.Volt valaki az Agro+MashExpón
Sziasztok.Volt valaki az Agro+MashExpón
Sziasztok!
Már jó ideje figyelemmel kísérem a hsz-kat. Most örömmel látom, hogy Dávid kisállat vásárt szeretne Nógrád megyében! Mivel mi is tartunk nyulakat, szeretnék én is csatlakozni hozzátok. Nógrád megye délnyugati csücskében lakunk,Váctól kb.25 km-re. Szeretnék én is részt venni azon a bizonyos vásáron, akár mint eladó is. Igaz nem fajtiszta nyulaink vannak, csak egyszerű házinyulak. Gondolom, ez nem kikötés, hogy csak fajtiszták lehetnek. Jó látni ezeket a spontán szerveződéseket , látni hogy az emberek tenni akarnak valamit. Remélem lesz hozzá segítség is. Ha tudtok valami pályázatot, amiből akár lehetne is valami,pl.vágópont stb. tudok pályázatírót, aki korrekt módon segítene!Bárkinek! Csak látnám, hogy az összefogással tudnánk egymásnak segíteni,lehetne munkahelyeket teremteni ily módon.
Még ismerkedem itt az oldallal,majd megpróbálok képeket is feltenni!
Válasz #6036. hozzászólásra
Nem is szigorúság inkább kisebb követelmény szint. Már áll a vágó hely hétfőn kezdjük csempézni haladunk.Holnap mennek be a szellőzők + asztal és mosogató.
Remélem húsvétra befejezem az engedélyeket is .
Köszi a nyúlvágásos tippet nekem sokat segítettél
Válasz #6037. hozzászólásra
Jelenleg idő húzás megy de írtam már hogy időt kértek.
"
A szlovákok válaszára még várni kell egy kicsit kértek még 5-10 napot
"
Köszi
Meghívó!
A V-061 Alba Regia Galamb és Kisállattenyésztő Egyesület és a Herceghalmi Általános
Iskola megrendezi a III. Húsvéti Kisállat Kiállítást és Vásárt, melyre minden érdeklődőt sok
szeretettel vár!
Helyszín: Általános Iskola tornaterme, Herceghalom 2053 Gesztenyés út 15.
A kiállítás ideje: 2013. március. 21-24
Nevezési díj: 500 Ft/ egyed
Bírálat nélküli bemutatásra kerülő kisállatok esetében 300 Ft/egyed.
Nevezési határidő: 2013. március 15.
Nevezési címek:
Gulyás Éva, 06-30-267-7717, geva28@citromail.hu
Szűcs Antal, 06-30-289-9286, albagalamb@gmail.com
A kiállításon bemutatásra kerülő állatok egészségügyi kezeléséről és egészségi állapotáról,
nyolc napnál nem régebbi keltezésű, kezelő állatorvosi igazolást kérünk!
Az állatok beszállítása: 2013. március 21. csütörtök 15:00-20:00-ig, március 22. péntek 7:00-
8:00-ig.
Bírálati nap: 2013. március 22. péntek 8:00-tól.
Kiállítás és vásár: 2013. március 23. szombat 08:00-17:00-ig
2013. március 24. vasárnap 08:00-tól 15:00-ig
Hivatalos megnyitó: 2013. március 23. szombat 10:00
Győztesek díjkiosztója: 2013. március 24. vasárnap 13:00
Belépődíj: gyerekeknek: ingyenes
felnőtteknek: 300 Ft
katalógus : 300 Ft
Az egyesületünk nyúl, illetve galambszakosztályán kívül még a Magyar Tengerimalac Klub, a
Magyar Vadászgörény Klub és a Magyar Csincsilla KLub is bemutatja állatait.
Mindenkit szeretettel vár a rendezőség!
Bak
Válasz #6038. hozzászólásra
Üdv! Annak egy ismerősétől vettem, mert ment inszeminálni és mondta jó nyulak vannak ott! Igaza volt, jót is beszélhettünk. :-)
3 növendék nőstény egy anya és 1 fiatal bak.
Válasz #6029. hozzászólásra
Üdv!Molnár Bélától?Hány anyával kezdessz?
Hali Dávid!
Jövőhéten felvásárlás+szállítás, előreláthatóan most csak 500 egyed. jó lenne a szlovákoknak..
:-)
Válasz #6035. hozzászólásra
Kibeszélt itt szigorúságról?
Nekem azért lesz vágópontom mert én többet vágók mint 50db hetente!
Válasz #6034. hozzászólásra
Jól értettelek neked vágópontod van én kistermelőkén fogok vágni teljesen más a kettő.KEVÉSBÉ SZIGORÚ
WWW.M70.HU KISTERMELŐI FÜL ALATT UTÁNA TUDTOK NÉZNI PONTOSAN
Vagy a helyi állategészség ügyi hivatalnál ott nagyon sokat segítenek.