Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.08 FtUSD401.61 FtCHF440.53 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hali.Ez érdekelne más megyeieket is(ill.engem fejér megye)Nálunk is indul valami már ami a piciket illeti.Ennyiért érdemes oda fuvarozni.Nógrád megye nincs olyan messze tőlünk
Sziasztok!
Soha nem tartottam még nyulat tápon. meg akarom nézni, hogy mennyire jövök ki táppal. Érdekewlni mit adtok a táp mellé, ha kell egyáltalán valami, gondolok itt széna, lucerna, árpa stb-re.
Köszönöm
Válasz #5975. hozzászólásra
Erre a visszahajtásra még nem gondoltam, de jól hangzik. Megpróbálom a vájunál is ezt, mert azon meg kéthavonta drótot kell cserélni, ugyanis elrágják azt is.
Dávid én is csináltam hasonlót csak nekem magasabb az eljeés egyáltalán nem tudja ki kaparni mert nekem 6cm magas és vissza van hajtva befelé egy 1cm körüli perem hogy még véletlenül sem tudja kikaparni belőle a cuccott
Válasz #5968. hozzászólásra
Sajna a kikaparást még meg kell oldanom . A növendékek nem kaparják ki de az anyák mindent . csak pár darabot csináltunk tesztre apósom bádogos így továb fejleszük valmi rácsos megoldással ahogy te is írtad
Nógrád megye- Tolmács.
megnézhetjük, de én is csak akkor fejlesztek ha az első szállítások rendben lezajlanak. jelenleg csak hobbi szinten nyulazok, de nyitott vagyok a bővítésre, bár 100 anyát nem tudok egyenlőre vállalni. Pesten dolgozom, délután és hétvégén van csak időm "kikapcsolódni" az állatoknál. de megér egy misét...
Milyen időközönként kellene szállítani?
Havonta meg lehetne oldani, igaz nem vagyok túl közel hozzád (hajdú-bihar), de így is messzire kell megoldanom a szállítást. Én havi 500db-ot csont nélkül teljesítek, de ha kell tudok segítséget többhöz is (van egy nagyobb telep a közelemben akitől lehetne pótolni akár a többszörösét is).
kislujo@gmail.com
Teljesen korrekt az etető. Viszont ki tudják kaparni a kaját belőle mert nagy az elején a tálca. Vagy kisebbet javaslok, vagy rácsozd be. Nekem akkor szűnt meg a kikaparás amikor az etetőket berácsoztam. Én vályúkat használok ami 30 cm hosszú 5 cm széles és 5 cm magas. A 30 cm hosszba raktam kb. 6-7 szál sodrott drótot keresztbe így nem tudja kikaparni. Ezután jött hogy felültek rá és beletojtak ezt úgy oldottam meg hogy a vályú hátulját megemeltem 3 cm-el így ferde a drót és nem tud ráülni. Írd majd meg hogy hogy vált be az etetőd. Ha működik lekoppintom.
Sziasztok menyien lennén itt Nógrád megyében és mely településeken ?
Kérdésemnek a lényege lehet tudnék szerezni szlovák fel vásárlót csak egyedül nem bírnám ki szolgálni átlagba 5-700 nyúl kéne 8 EURO/DB.
EZ NEM KÉSZPÉNZ HOGY LESZ IS BELŐLE VALAMI MÉG TÁRSALGÁSI SZINTEN VAN
Egyébként ha valaki pályázni akar egy kis fejlesztésre akkor itt vannak a feltételek
A támogatás igénybevételének alap feltételei:
a 2012. teljes naptári évben a mezőgazdasági üzem mérete meghaladta a 4 EUME-t (EUME táblázta: EUME KALKULÁTOR 2012 jan 1 )
a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által nyilvántartásba vett állattartó telepet működtet
a beruházás állattartó telepen valósul meg
a pályázó tagja valamely szervezetnek a következő listáról: szervetezi_lista_ATK
Én itt az első dolognál meg is buktam
Ángyán prof. sajnos büntiben van, őrá nem hallgatnak! Más meg lexarja a vidéket, csak a mutyizás megy egymás között a parlamentben, hogy ki, kinek mit juttat át a tulajdonába és mitkap ezért cserébe! A többi csak porhintés!
nna ez a szomorú!!!!! látják 'kedves' politikusok (pártállástól függetlenül)?!
nem aludni kéne járni a Parlamentbe, meg utcákat átkeresztelni, mert attól nekünk fiataloknak nem lesz jobb. (az idősebbeknek sem!)
Tán kéne néha emberekkel beszélgetni, meg ilyen fórumokat olvasgatni és akkor rájönnének, hogy mivel tudnák támogatni a fiatalokat (meg a vidéket), meg itthontartani őket!!!!!!!!! mert a kommunikációjukban ez a cél, nemde?!
nézzék már meg itt van egy témában egy rakás fiatal aki dolgozni szeretne, és megélni a munkájából, de nem tud előbbre jutni, mert semmi segítséget nem kap azoktól akiknek ez lenne a dolguk!
nem azt kérjük, hogy ganajozzák ki a nyúlketreceinket, hanem, hogy vegyék észre, hogy a fiatalok (is) mindenhol falakba ütköznek! nem kell helyettünk kockázatot vállalni (vagy csak részben) de elkelne a segítségük!
nem lehetne például odahatni a vágóhidakra, hogy esetleg álljanak már szóba a 20 anyás játékosokkal is? vagy urambocsá létrehozni néhány állami vágóhidat, ahol le lehet adni a háztájiban nevelt állatainkat?
ez valamikor működött!!!!!!
mert Önök még külföldi vevőt is könnyebben találnak, mint mi.
nna, remélem elolvassa legalább egy illetékes, hátha lesz valami. vagy legalább az Ángyán.
nna szép napot mindenkinek,
és drága nyulászok! NE ADJUK FEL!!!!!! (ez a csirkésekre meg egyéb állattartókra is vonatkozik!)
pá
Helló!
Énis Nógrád megyei vagyok!Engem is érdekelne ez a nyulas dolog, ha van valami ötletetek, vagy bármilyen lehetőség, én benne vagyok minden jóban!Ha pl nem nyúl...más tartását, nevelését, tenyésztését is bevállalom!Csak legyen valami...
Így hiába kérdezed. Nincs konkrétum amivel előállj!
Így nincs alkualapod sem!
Valószinűleg nem is célja a vágóhídnak hogy megmondja a valós költségét. Meg mondjuk nem is egyszerű, mert sokminden befolyásolja. pl: az átlagos élősúly!
Nagyobb állat költsége fajlagosan kisebb!
Már bocs, de így rázzák le az utcáról betévedt megrendelőket! Ha valaki bemegy és megkérdi csak mondani kell valamit!
Ha megvan az a mennyiség ami lefed legalább 1 műszakot akkor már neki is érdeke hogy másképpen álljon a dolog mellé. Ha pedig ez rendszeres megrendelés amire tudna munkaerőt tervezni akkor már van alkupozíció. Mondom hogy nem ez a baj.Simán 350 körüli árra lehetne menni de akkor nem 500 nyulat kell bevinni hanem ennél jóval többet.
Halkan súgom meg hogy pl. csirkének a vágása, darabolása hűtéssel, önköltségen nettó 230 körül van kilónként.
Az e fölötti rész alku tárgya!
Az hogy ilyen helyeken nincs alkudozás,mert ez nem vásár vagy piac! Nekem azt mondták ennyiért csinálják, ha jó akkor vihetem ha nem akkor keressek mást!
8734 hozzászólás
Én meg veszprém megyei vagyok!
Válasz #5960. hozzászólásra
Hali.Ez érdekelne más megyeieket is(ill.engem fejér megye)Nálunk is indul valami már ami a piciket illeti.Ennyiért érdemes oda fuvarozni.Nógrád megye nincs olyan messze tőlünk
Válasz #5971. hozzászólásra
Encs környékén igen.
Válasz #5979. hozzászólásra
Szia Strake!
Én mióta nyulat tartok csak tápot és szénát kap egy kevés lucernával vegyesen.
De például szomszédom a tápot összekeveri árpával zabbal és naprával ( ha van neki)
Válasz #5969. hozzászólásra
Dicséretes lenne ha segítenél nekik!
Sziasztok!
Soha nem tartottam még nyulat tápon. meg akarom nézni, hogy mennyire jövök ki táppal. Érdekewlni mit adtok a táp mellé, ha kell egyáltalán valami, gondolok itt széna, lucerna, árpa stb-re.
Köszönöm
Erre a visszahajtásra még nem gondoltam, de jól hangzik. Megpróbálom a vájunál is ezt, mert azon meg kéthavonta drótot kell cserélni, ugyanis elrágják azt is.
üdv.
van nekem október eleji fialásu nyulaim s érdeklődnék hogy mikor lehet már őket bepároztatni?
3kg körüliek.
Köszi a segítséget módositom !
Esetleg felvásárlót nem tudsz akár beszállítással is?
Köszi
Válasz #5974. hozzászólásra
Dávid én is csináltam hasonlót csak nekem magasabb az eljeés egyáltalán nem tudja ki kaparni mert nekem 6cm magas és vissza van hajtva befelé egy 1cm körüli perem hogy még véletlenül sem tudja kikaparni belőle a cuccott
Válasz #5969. hozzászólásra
semmi konkrétat nem tudok még csak társalgási szinten van és nagyon lassan történik bármi is
Válasz #5968. hozzászólásra
Sajna a kikaparást még meg kell oldanom . A növendékek nem kaparják ki de az anyák mindent . csak pár darabot csináltunk tesztre apósom bádogos így továb fejleszük valmi rácsos megoldással ahogy te is írtad
Nógrád megye- Tolmács.
megnézhetjük, de én is csak akkor fejlesztek ha az első szállítások rendben lezajlanak. jelenleg csak hobbi szinten nyulazok, de nyitott vagyok a bővítésre, bár 100 anyát nem tudok egyenlőre vállalni. Pesten dolgozom, délután és hétvégén van csak időm "kikapcsolódni" az állatoknál. de megér egy misét...
Válasz #5933. hozzászólásra
Te hova való vagy? Tudsz felvásárlót Borsodban?
Válasz #5883. hozzászólásra
Miskolctól 60km-re lakom
Hello Dávid!
Milyen időközönként kellene szállítani?
Havonta meg lehetne oldani, igaz nem vagyok túl közel hozzád (hajdú-bihar), de így is messzire kell megoldanom a szállítást. Én havi 500db-ot csont nélkül teljesítek, de ha kell tudok segítséget többhöz is (van egy nagyobb telep a közelemben akitől lehetne pótolni akár a többszörösét is).
kislujo@gmail.com
Teljesen korrekt az etető. Viszont ki tudják kaparni a kaját belőle mert nagy az elején a tálca. Vagy kisebbet javaslok, vagy rácsozd be. Nekem akkor szűnt meg a kikaparás amikor az etetőket berácsoztam. Én vályúkat használok ami 30 cm hosszú 5 cm széles és 5 cm magas. A 30 cm hosszba raktam kb. 6-7 szál sodrott drótot keresztbe így nem tudja kikaparni. Ezután jött hogy felültek rá és beletojtak ezt úgy oldottam meg hogy a vályú hátulját megemeltem 3 cm-el így ferde a drót és nem tud ráülni. Írd majd meg hogy hogy vált be az etetőd. Ha működik lekoppintom.
hopp lemaradt
Ma kezdtük csinálni az ön etetőket unalomból
Sziasztok!Eladóak minőségi bécsi vadas tenyésznövendék nyulak szinte egész évben 2,5-5 hónapos korig.
Hm... énis úgy vagyok vele mar csak aba hiszek amit látok
Helló!
Engem érdekel, Pásztó külterületén van a tanyám...olyan 100anyával beneveznék, de csak ha tuti a felvásárló!
Sziasztok menyien lennén itt Nógrád megyében és mely településeken ?
Kérdésemnek a lényege lehet tudnék szerezni szlovák fel vásárlót csak egyedül nem bírnám ki szolgálni átlagba 5-700 nyúl kéne 8 EURO/DB.
EZ NEM KÉSZPÉNZ HOGY LESZ IS BELŐLE VALAMI MÉG TÁRSALGÁSI SZINTEN VAN
DE PRÓBÁLKOZNI KELL ÉN NAGYOROSZI VAGYOK
Egyébként ha valaki pályázni akar egy kis fejlesztésre akkor itt vannak a feltételek
A támogatás igénybevételének alap feltételei:
a 2012. teljes naptári évben a mezőgazdasági üzem mérete meghaladta a 4 EUME-t (EUME táblázta: EUME KALKULÁTOR 2012 jan 1 )
a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által nyilvántartásba vett állattartó telepet működtet
a beruházás állattartó telepen valósul meg
a pályázó tagja valamely szervezetnek a következő listáról: szervetezi_lista_ATK
Én itt az első dolognál meg is buktam
Válasz #5955. hozzászólásra
Helló vzéé!
Melyik településen "próbálsz" nyúlászkodni Nógrád megyében?Én is N. megyei vagyok, jó lenne itt a környékben összefogni és alkotni valamit!
Válasz #5955. hozzászólásra
Ángyán prof. sajnos büntiben van, őrá nem hallgatnak! Más meg lexarja a vidéket, csak a mutyizás megy egymás között a parlamentben, hogy ki, kinek mit juttat át a tulajdonába és mitkap ezért cserébe! A többi csak porhintés!
Válasz #5952. hozzászólásra
Bocs az Off-ért, ezt a linket légy szíves a kocsmásba, hogy megtudjam nézni.Köszönöm.http://Django elszabadul (2012)
nna ez a szomorú!!!!! látják 'kedves' politikusok (pártállástól függetlenül)?!
nem aludni kéne járni a Parlamentbe, meg utcákat átkeresztelni, mert attól nekünk fiataloknak nem lesz jobb. (az idősebbeknek sem!)
Tán kéne néha emberekkel beszélgetni, meg ilyen fórumokat olvasgatni és akkor rájönnének, hogy mivel tudnák támogatni a fiatalokat (meg a vidéket), meg itthontartani őket!!!!!!!!! mert a kommunikációjukban ez a cél, nemde?!
nézzék már meg itt van egy témában egy rakás fiatal aki dolgozni szeretne, és megélni a munkájából, de nem tud előbbre jutni, mert semmi segítséget nem kap azoktól akiknek ez lenne a dolguk!
nem azt kérjük, hogy ganajozzák ki a nyúlketreceinket, hanem, hogy vegyék észre, hogy a fiatalok (is) mindenhol falakba ütköznek! nem kell helyettünk kockázatot vállalni (vagy csak részben) de elkelne a segítségük!
nem lehetne például odahatni a vágóhidakra, hogy esetleg álljanak már szóba a 20 anyás játékosokkal is? vagy urambocsá létrehozni néhány állami vágóhidat, ahol le lehet adni a háztájiban nevelt állatainkat?
ez valamikor működött!!!!!!
mert Önök még külföldi vevőt is könnyebben találnak, mint mi.
nna, remélem elolvassa legalább egy illetékes, hátha lesz valami. vagy legalább az Ángyán.
nna szép napot mindenkinek,
és drága nyulászok! NE ADJUK FEL!!!!!! (ez a csirkésekre meg egyéb állattartókra is vonatkozik!)
pá
Válasz #5925. hozzászólásra
Helló!
Énis Nógrád megyei vagyok!Engem is érdekelne ez a nyulas dolog, ha van valami ötletetek, vagy bármilyen lehetőség, én benne vagyok minden jóban!Ha pl nem nyúl...más tartását, nevelését, tenyésztését is bevállalom!Csak legyen valami...
Válasz #5934. hozzászólásra
Akkor ő lesz az.Felénk is jár.
Válasz #5951. hozzászólásra
Legyen úgy , bár én úgy tudom hogy a Csillóval közös , végül is mindegy én nem járok oda én jobban főzők.
Válasz #5949. hozzászólásra
A Hercegé a Tanya Csárda.
Válasz #5949. hozzászólásra
Kocka buksija ez jó
Válasz #5946. hozzászólásra
As jó ha úgy is elviszik.
Válasz #5947. hozzászólásra
Nádasdi Baromfi-feldolgozó KFT Csévharaszt az öreg a baromfi termék tanácsban is benne van.
Válasz #5946. hozzászólásra
Nekem az András évfolyam társam volt Szterényi "egyetemen" a kocka buksijával , a Nádasdit az csirke vágóhidas.
Válasz #5945. hozzászólásra
Csévharaszton a Herceget? Mert az jó ismerősöm de ő inkább sertést meg marhát vág!
De én nem viszek már többet, mert nem igazán kell pucolt termék. Meg inkább lábon értékesítek.
Válasz #5941. hozzászólásra
Ahój te Pilisi , Csévharasztot próbáltad ?
Akit érdekel!
http://jogszabalykereso.mhk.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=139398.519359
Válasz #5942. hozzászólásra
Így hiába kérdezed. Nincs konkrétum amivel előállj!
Így nincs alkualapod sem!
Valószinűleg nem is célja a vágóhídnak hogy megmondja a valós költségét. Meg mondjuk nem is egyszerű, mert sokminden befolyásolja. pl: az átlagos élősúly!
Nagyobb állat költsége fajlagosan kisebb!
Válasz #5940. hozzászólásra
Nem mellesleg apám katonatársa volt a tulajdonos! Az ő segítségével lesz berendezve a vágópontom. De majd megkérdezem ezt az alkudozást!
Válasz #5940. hozzászólásra
800db csirke vágása sem kis fillér kisebb vágóhídnak!
Válasz #5939. hozzászólásra
Már bocs, de így rázzák le az utcáról betévedt megrendelőket! Ha valaki bemegy és megkérdi csak mondani kell valamit!
Ha megvan az a mennyiség ami lefed legalább 1 műszakot akkor már neki is érdeke hogy másképpen álljon a dolog mellé. Ha pedig ez rendszeres megrendelés amire tudna munkaerőt tervezni akkor már van alkupozíció. Mondom hogy nem ez a baj.Simán 350 körüli árra lehetne menni de akkor nem 500 nyulat kell bevinni hanem ennél jóval többet.
Halkan súgom meg hogy pl. csirkének a vágása, darabolása hűtéssel, önköltségen nettó 230 körül van kilónként.
Az e fölötti rész alku tárgya!
Válasz #5938. hozzászólásra
Az hogy ilyen helyeken nincs alkudozás,mert ez nem vásár vagy piac! Nekem azt mondták ennyiért csinálják, ha jó akkor vihetem ha nem akkor keressek mást!
Válasz #5937. hozzászólásra
Mi a vicces?
Válasz #5936. hozzászólásra
Válasz #5930. hozzászólásra
A bérvágás ára csak alku kérdése, de nem ez a baj hanem a piac!
Válasz #5928. hozzászólásra