Gázolaj árak 647 Ft Benzin árak 628 Ft EUR 413.74 Ft USD 401.45 Ft CHF 440.33 Ft GBP 493.83 Ft

Fórum

Nyúltenyésztés

Létrehozta: ocsi , 2010-06-18 11:12:26

Kedvencekhez Segítség

8734 hozzászólás
#5934 ricsi1981
2013-01-25 19:36:00

A nevét nem tudom egy idösebb ember a feleségével

Nincs profilkép
#5933 csontii
2013-01-25 19:27:03

Válasz #5932. hozzászólásra

A Boros nevű felvásárló jár felétek?

#5932 ricsi1981
2013-01-25 19:03:33

Hozzánk 1 hónapban egyszer jön egy teherautó és az veszi meg a nyulakat nem akarok hülyeséget mondani de tán Miskolcra viszi őket a környező falukban ö a felvásárló az egyetlen

#5931 .Man
2013-01-25 18:56:25

Válasz #5925. hozzászólásra

Helló!
Nyulam ugyan egy szál sem, de minden téma általában érdekel, csak kacsintgatás képp is. Van a megyében nagyobb felvásárló? Vagy milyen időközönként vesznek át nyulakat erre felé? Van itt az utcában aki nyulazik, bár nem tudom hány anyával, de hozzá például szokott jönni teherautó felvásárolni.

Nincs profilkép
#5930 Magyar kendermagos
2013-01-25 18:50:38

Persze küldök képeket és itt vagy emailba is segítek! feke1@citromail.hu

A miénk vágópont lesz és nem vágóhíd! A kettő között nagy a különbség!

Az egész vágópont 800.000ft-ba kerülne! De mivel a családban vannak szakemberek (villanyszerelő, kőműves stb...) így csak ez az egész 450.000ft-ba került nekem! Mert itt is a bér munka a drága! Bérvágásról ne is álmodjatok, mert ott nektek felszámolnak mindent! Én vágattam bérbe csirkét egy vágás hivatalos helyen: 430ft/kg + darabolás ha kell és hűtés tárolási díj! Már a bevételem negyede de a fele is oda lett, mert akkoriba kértem 1000ft/kg a csirkéért! Meg most is annyit kérek. De nem sokat vágok.

Szóval én a vágópontban látom a jövőt, elhiszem ha nem hisztek nekem mert biztos hihetetlen, hogy 20 évesen osztom a tanácsokat. Én ebből próbálok megélni! Nekem szakemberek tanácsolták és segítettek!

Szólok! Nehéz lesz de idővel élvezhetitek a munkátok gyümölcsét!

Tisztelettel: M Kendermagos

Jangyik Ferenc

Jangyik-Farm

Facebookon fent vagyok szívesen beszélek ott is bárkivel ebben a témában!

#5929 ricsi1981
2013-01-25 18:41:36

Egyre többen vagyunk akit esetleg érdekelne a dolog nekem ez a bérvágásos dolog nem teljesen tiszta meg kéne keresni konyhákat ?? Vagy nagyobb húsboltokat ??
Kérek valakit magyarázza elsmile confusedsmile confusedsmile confusedsmile confused

Nincs profilkép
#5928 Strake
2013-01-25 18:22:27

Sziasztok!
Szinte lehetetlen dologra készültök! Átok nehéz lenne ilyen projektet véghezvinni, mert nagy a távolság és sok a balfék ember.
Őrült szervezést igényel és lehetőleg minden területet le kellene fedni.
Véleményem szerint nem fontos kezdetben már hídban gondolkozni, elég egyenlőre a bérvágás. Tud valaki piacot nagyobb tételre?
Amíg nincs piac fölösleges minden. Amint van piac szépen folyamatosan lehetne bekapcsolni először a közeli, majd a távoli megyéket, területeket.
Mindenkinek aki belekezd komoly munkát jelent, szóval aki belekezd kössön fel mindent,mert a legkisebb hiba esetén is kútba dőlhet minden.
Ez az egész lehetelen úgyhogy érdekelne. Próbáljuk meg, amiben lehet segítek, csak legyen már valami amiért megéri csinálni.
smile love

#5927 ricsi1981
2013-01-25 17:17:37

Egy vágóhíd összehozása több 10 000 000ft szerintem itt szerintem gyors megoldás kell
Az a gondolat hogy megyékre bontva összefogni és ugy kezdeni valamit az volna a legjobb ha jól láttam a neten akkor 2 vágóhíd van összesen Magyarországon aki foglalkozik a nyúllal az egyik csak szoba állna velünk nekik megvannak a kapcsolatai el tudja adni a terméket én hétfőn felhívom a bajait és meglátjuk hogy mit mondanak kíváncsi vagyok hogy menyi nyúl kellene nekik hogy egyáltalán foglalkozzanak a dologgal

Nincs profilkép
#5926 Poiwerr
2013-01-25 16:13:42

Én abban látom a nehézséget, hogy idehaza nincs piaca a nyúlhúsnak, külföldi kapcsolat meg nincs. Nem is a vágóhídban kell gondolkodni, mert az sok pénz, idő, meg bürokrácia. Bérvágás megoldja ezt a kérdést! Alapanyagot lehet előállítani de mindent összeszámolva ez már kicsit húzós anyagilag, és mint mondtam a piac a kulcs!
Meg a pénz!smile karateka

Nincs profilkép
#5925 vzéé
2013-01-25 14:10:46

helló Békés megye!
igen ez a baj, hogy marhára szétszórva vagyunk itt, akik szeretnének tenni valamit.
ha közel lennénk egymáshoz, akkor könnyebben össze tudnánk fogni. így nehéz! de próbáljunk meg a környékünkről összeszedni hasonló gondolkodású embereket, hátha lesz valami.
tényleg érdekes lehet amit Kendermagos írt. bár szerintem iszonyat nagy pénz lehet, még egy minivágóhíd is. a szomszéd faluban viszont van hűtőház ahol van bérhűtés.
járjunk utána! oké, Tomek? számoljunk, aztán legfeljebb ez is csak egy ötlet marad...
és igazad van, a nagyok izomból lenyomják az átvételi árakat.

Nincs profilkép
#5924 Ismeretlen
2013-01-25 14:04:03

en benne vagyok minden joban foleg az ertelmes gondolatokban iden mar sajat szenam lesz 1 ha rol es gabonam 2 ha rol a fedoldolgozasal mar teljes lenne a kor

#5923 ricsi1981
2013-01-25 13:40:01

az előző megyékhez csatlakozik még békés megye itt is nagyon rossz a helyzet a vágóhíddal az a baj hogy nagy tételben kell neki szállítani szerintem ez a szövetkezet nem rossz gondolat szerintem csak kézzel fogható szerződések kellenek hogy igen is átveszik a megtermelt nyulat úgy az emberek csatlakoznának csak az a baj hogy ott is felemelték az alaptökét
A nagyok próbálnak összefogni a kicsik meg egyedül maradnak pont fordítva kéne a kicsiknek kéne összefogni és a nagyokat kiütni a nyeregből
dolgoztam németben és ott láttam hogy egy nyúl bontva egyben 18 euro=5200ft volt
mi meg kapunk érte a legjobb esetben 1200ft/db

Nincs profilkép
#5922 vzéé
2013-01-25 13:03:22

Válasz #5921. hozzászólásra

nem rossz amit csinálsz, de nálunk más a helyzet. (Nógrád, de gondolom Borsodban sincs másként), itt már az embereknek (szó szerint értsd!) a kocsmára sincs pénzük, azok is sorra zárnak be, nemhogy nyulat vegyenek.
pláne nem annyit, hogy kiegészítsem amit keresek a cégnél. (szóval a havi 10 amit előbb írtam, az is maximum szám!)
tegyél már fel légy szíves képeket a vágóhidadról (legutóbb itt még félkész állapotú képeket láttam), mert érdekelne, hogy mi kell ehhez, hátha félkész termékkel jobban lehet vevőt találni. ha esetleg nem titok , megoszthatnád velünk , hogy milyen engedélyek kellenek hozzá, hűtőház egyebek)
előre is köszi! (privát: vzoltan@mineralprocessing.t-online.hu)
hátha többen a környékről, mint Tomek, összefogva jobban boldogulnánk!
külföldi vevőt meg mi is találhatunk aki vágva átveszi, elvégre nekem ez a szakmám (erre képeztek ki a suliban) és még van némi kapcsolatom is.
egy futást megérne, talán

Nincs profilkép
#5921 Magyar kendermagos
2013-01-25 12:25:54

Válasz #5919. hozzászólásra

Tetszik amit írtál!

De minden kéz kötve van!

Mi hiába építenénk vágóhidat ha nem tudjuk eladni a termékeinket!

Lehet vágópontokat építeni, mint ahogyan én is tettem, csak sajnos elfogyott a pénz a berendezésekre. Majd ha leadom az első csirke turnust akkor tudok fejleszteni! Nincs bonyolultsága, mert az itteni hatóságok nagyon segítő készek voltak és most is azok! Tavasz végén nyár elején csirkét galambot nyulat fogunk benne vágni, és feldolgozni! Pesten lesz standunk és a helyi vagy környékbeli piacokon is jelen leszünk! A helyi konyhák is jelezték hogy szívesen vesznek tőlünk húst!

Igaz, nehéz menet lesz, de járható út lesz! Én mindenkinek ezt tudom tanácsolni nyugodt szívvel és tiszta lelkiismerettel. Hogy környékükön keressenek piacot a nyúlhúsnak! Ne várjatok senkire, mert csak az időt és netán a pénzt veszítitek el a várakozással!

Igaz én könnyen beszélek, mert Pestöl 40km.re lakom, de Nekem sem megy mindig könnyen az értékesítés! De nem adom fel! Én sokáig kerestem baromfi felvásárlót, már kezdtem feladni mikor, ketten is vissza írtak hoyg szívesen elviszik a baromfikat amiket elő állítok! Nemrég kötöttük meg a szerződést!

Mély tisztelettel.: M Kendermagos

Nincs profilkép
#5920 Tomek Dávid
2013-01-25 12:05:07

probaltam mar mini vagohid utanis korul nezni de a szabalyok bonyolultsaga es a koltsege ketyetlenek es senki nem tidja elmagyarazni nekem a szabalyokat. Lehet en vagyok a hulye hisz fiatal vagyok alig vagyok 26 eves . Es egy gondom van munkabol szeretnek meg elni! Mezogazdasagbol a nyulak melet most keszitek 50000 to fuszerpaprikat meg fel hektar babost! na mindegy nem adom fel

Nincs profilkép
#5919 vzéé
2013-01-25 11:34:02

háát már lassan ott tartok, hogy ebben az országban semmibe nem érdemes belefogni, mert vagy a bürokrácia, vagy az érdektelenség miatt hiúsul meg!
vagy fogjunk össze és csináljunk egy vágóhidat?smile lol
mást úgysem tudunk tenni mint, hogy várunk, csak ebből nem lesz se pénzünk, se fejlesztés.
itt van egy csomó fiatal (nyulász) aki dolgozni akar, és nem tud egyről a kettőre lépni! mert ez akárhogy nézzük is jelenleg a legtöbbünknél csak hobbizás. mert az, hogy eladunk háztól havonta 10 nyulat, az még a költségeinknek is csak a töredéke.
a többi ország termelői meg - gondolom- élnek, mint hal a vízben, és szép lassan lefedik az európai piacot.
bennünket meg majd akkor akarnak (pl. vágóhídépítéssel) amikor már sehova nem tudjuk eladni a nyulainkat.
szép mondhatom...smile thumbdown

#5918 ricsi1981
2013-01-24 19:23:03

az én véleményem az hogy egy kis időt kellene adni ezeknek a dolgoknak hogy fórja ki magát mert egy vágóhidat sem egyszerű felépíteni és megszervezni az ezekhez szükséges dolgokat engedélyeket kérni stb...
Egyébként nem csak nyulakban gondolkodnak hanem minden olyan állatban amit háztájinál fel lehet nevelni

Nincs profilkép
#5917 Poiwerr
2013-01-24 18:08:31

Válasz #5905. hozzászólásra

Inkább az olajszőkítés! smile thumbupsmile lolsmile lol

#5915 dfsfsdw
2013-01-24 18:00:52

Az új nyúlketrecem hízó nyulak részére közel 90 férőhelyessmile thumbup
ilyen volt és ilyen lettsmile whistlingsmile rolleyes
Önitató rendszer is rajta van már meg minden csak még nincs benne nyúlsmile angry
ilyen volt

#5914 ricsi1981
2013-01-24 16:03:25

http://tetrabbit.eu/
őket is meg lehet kérdezni

Nincs profilkép
#5913 Tomek Dávid
2013-01-24 15:43:56

ÁÁÁÁÁÁÁÁ valaki mondhatna valami konkrétat is !!!!
Ahogy kiveszem az uj átvevő még egy fia nyulat nem vett át és nem dolgozott fel.

Most írtam az Olivia Kft nak h ők milyen fajtát menyiért és milyen feltételekkel vennének át ha jön levél közzé teszem.

Nincs profilkép
#5912 Magyar kendermagos
2013-01-24 14:50:00

Válasz #5908. hozzászólásra

Na meg ha ők tényleg ennyit adnak a nyúlért, akkor ő nekik jóval drágábban kell értékesíteniük, mint az Olívia Kft-nek! Mert az Olívia is a felvásárlóknak többet ad aki több ezer db bevisz, de ő nekik sem nagyon meg ez a nyúl piac!

Nincs profilkép
#5911 Magyar kendermagos
2013-01-24 14:48:03

Válasz #5908. hozzászólásra

Biztos forrásból tudom hogy nem ez az első hogy ők ilyet szeretnének csinálni!És nem lett semmi! Ebből sem lesz semmi! Mert nem fogják tudni ilyen magas áron felvásárolni a nyulakat, én is ezért voltam vidám. De aztán szóltak hogy ez nem úgy lesz ahogy ők gondolják! És én hiszek az illetőnek!

Nincs profilkép
#5910 vzéé
2013-01-24 14:41:19

köszi, Ricsi!

#5909 ricsi1981
2013-01-24 14:35:31

Meg kell venni a nyulat arról nem esett szó hogy a saját nyúllal mehet e a dolog de szerintem igen egyébként az öreg anyákat is átveszik miután már nem tudja használni az ember persze nem 4000ft-ért hanem arra is van kilónkénti ár 350 ft ha jól nézem a táblázatot

Nincs profilkép
#5908 vzéé
2013-01-24 14:16:29

mi a kamu? amit írtam, vagy amit Medve Úr mondott? tisztázzuk le lécci! (már csak, hogy okuljunk)
mi az, hogy meg kell venni a nyulat 4.000-ért? nem ők veszik meg?smile lol
nem lehet hozzájuk pl. saját anyától származó pannont vinni?
nna most már tényleg elolvasom részletesen a honlapjukat, hátha megtalálom a válaszokat, és akkor mea culpa a Bantesznek.
húú, Kenderem! tényleg felcsigáztál, hogy mi a kamu! írd már meg itt, mert kíváncsi vagyok!
nna, várom!smile scared

#5907 ricsi1981
2013-01-24 13:56:42

Sziasztok én délben beszéltem Medve úrral az én meglátásom a dologról és amiket elmondott a legkésőbbi időpontot augusztusra mondta hogy megnyílik a vágóhíd ez a befektetésekről függ a nyulakért eljönnek az ország bármely területére ha megvan a megfelelő létszám ez a létszám egy kamionnyi nyulat takar segíteni az első időkben senkinek sem tudnak meg kell venni a nyulakat 4000ft darabja a késöbiekben lehet szó hitelezésről (én most egy ilyen dologban vagyok benne Castor Rexeket tenyésztek meghitelezték az állományt és a takarmányt is ) ha megfelelő létszámú tag jön össze egy adott körzetbe akkor elmennek és tájékoztatnak mindenről
Részvényt kell venni erre kapja később a hitelt 50 000ft egy részvény a ketrecek kiépítésében is szeretnének segiteni a késöbiekben

Nincs profilkép
#5905 vzéé
2013-01-24 13:19:49

Köszi Tomek, ha bármit még meg tudsz írd meg!
Poiwerr! én udvariasságból kértem engedélyt Medve úrtól arra, hogy feltegyem ide a levelét, mert úgy ítéltem meg, hogy így illik.
egyébként egyetértek az általad leírtakkal, mert így nehéz rábólintani egy projectre bármelyikőnknek.
azt is írta, hogy bármikor felhívhatjuk ez ügyben, de én inkább javasoltam neki, hogy tegyék fel a honlapjukra részletesen (a publikus) dolgokat. (ami állítólag egyébként fenn van a bantesz.hu-n. átfutom még egyszer.
most nyomtattam ki az alapszabályt, elolvasom, hátha okosabb leszek...
abban mindenképp igaza van, hogy ma nehéz elindulni (nemcsak neki, nekünk is) de kockáztatni kell. kérdés, hogy mennyi kockázatot merünk/tudunk vállalni.
szóval tanácstalan vagyok, hogy fejlesszek-e, vagy sem.
meg hát számolni kell, hogy mennyi anyával kéne belevágni. de ehhez meg ismerni kéne az átvevőhelyeket...
áááááááááááááá!!!!!! nehéz ez, ne szőkítsünk inkább olajat?smile lol
egyébként a darabszám nem kötött, bármennyit átvennének (akár 5 nyulat is) ha jól értem a '80-as években működő átvételi rendszert akarnák visszahozni.
az amennyire emlékszem remekül működött.
belevág valaki?
lehet, hogy beadom a szándéknyilatkozatot, hogyha megfelelő garanciákat kapok egy esetleges későbbi kilépés esetére, hogy az nem érint hátrányosan, és ha elindul, elkezdem egy 25-30 anyával.
aztán ha oké a dolog akkor lehet fejleszteni...
vagy ez hülyeség?smile confused

Nincs profilkép
#5904 Tomek Dávid
2013-01-24 11:59:42

Valaki beszélt olyan emberel aki dolgozik a Bantesz nek ?
Köszi

Nincs profilkép
#5903 Poiwerr
2013-01-24 11:34:56

Válasz #5900. hozzászólásra

Eléggé nehezen érthető a fogalmazás módja miatt, de még mindíg nem tudunk semmit, csak hogy milyen nehéz elindítani (amit nem kétlek). De ha ilyen nehézségek vannak amikről nem tudjuk hogy mik és azok hogyan oldódnak majd meg és főleg mikor, akkor nagy tolongást ne várjanak!
Gondolom vinni kéne a tagoknak a pénzt, meg az eszközöket hogy tőlük vásárold meg az inputot és akkor majd jön a pénz valamikor! Csak az a baj hogy a vidék akar élni csak nincs neki se miből elindulni, jövőkép nélkül meg azt se tudja hogy el merjen e indulni.
E mellett a kevés infóval szolgáló levélhez nem tudom hogy miért kell engedély, vagy mi a nagy titok amit annyira félt a Medve Úr! Még mindíg a módszerével van a hiba!

Nincs profilkép
#5902 Andreja
2013-01-24 11:06:45

Válasz #5846. hozzászólásra
Köszönöm szépen:)

Nincs profilkép
#5901 Tomek Dávid
2013-01-24 10:50:04

Válasz #5900. hozzászólásra

Sikerült beszélnem egy dolgozóval aki a telepen dolgozik azt mondja h a tulaj kiadta bérbe a toldi telepet. Ja és őket se nagyon fizeti valamikor több hetet késik vagy hónapot sajnos.
De a Bantesz engem is kezd érdekelni.kezdek kíváncsi lenni.
Tisztelettel :
T. Dávid

Nincs profilkép
#5900 vzéé
2013-01-24 10:03:35

Bantesztől jött: (az előzmények ismertek:
A Bantesz ügyvezetője általi írásbeli hozzájárulás birtokában teszem közkincsé:)

kezd érdekelni a dolog, lehet, hogy mégiscsak elindul?!:smile rolleyes

"Tisztelt Zoltán!
Vannak dolgok és vannak az újra indulásnak rengeteg akadálya és ellenzői ne kérje, hogy ezt most itt kifejtsem nagyon hosszú lenne.
Nem sértet meg én ezt nem írtam csak sok dolgot nem ismernek és ennek híján dönteniük is nehezebb. Megértem önt és a hasonlókat de szembeszállni a rosszal nem oly egyszerű.Nagyon sok olyan dolog van amit meg kell oldanunk ami újra megadja a termelőknek a bizalmat hitet hogy munkájuk gyümölcsét tisztességgel élvezhessék. ha az alapszabályt átolvassa a kötvényekkel kapcsolatba is minden benne van. a szándék nyilatkozat még semmire nem kötelezi. de ha bele gondol félig telt kocsi is teljes költség az is a mi pénzünk az öné dobjuk ki fölöslegesen hisz ennyivel kevesebb lesz, vagy legyen telekocsi. gondolkozzanak el rajta. fölöslegesen kiadott pénz. vagy gondosan tervezve hogyan éri meg jobban mindannyiunknak. Hisz nem a miénk nem egy emberé.Nem önös érdekről hanem közös érdekről beszélünk.
Talán ennyit.
Tisztelettel Medve István"

és még egy:

Tisztelt Zoltán!
Semmitől sem zárkózunk el. Ha valamit nem értenek szívesen válaszolunk hisz egyért harcolunk. A VIDÉK ÉLNI AKAR Mi önökkel együtt tenni akarunk ezért. minden dolgozni tenni akaró emberre szükség van.Sose zárkóztunk el attól hogy a valóság megjelenjen.Nyugodtan felteheti.
Tisztelettel. Medve István

#5899 Henry
2013-01-23 18:28:26

Fajtatiszta Pannon fehér nyulak eladók!
8db 9-hetes nöstény.
Komárom-Esztergom megyében

Nincs profilkép
#5897 pannon95
2013-01-23 17:25:38

Válasz #5895. hozzászólásra

Én egyszer vagy kétszer szoktam, aztán 1hét múlva vizsgálok. Esetek 95%-ban nálam bejön de ha nem vagy biztos a dolgodban 3 már bőven elég.smile rolleyes

#5896 ricsi1981
2013-01-23 17:23:47

És most mi a helyzet ?? Holnap felhívom őket és megkérdezem a jelenlegi állásról.

#5895 Antesz
2013-01-23 17:17:48

pároztatásnál mennyiszer kell a baknak beűznie hogy biztos legyen a dolog?

Nincs profilkép
#5894 Poiwerr
2013-01-23 17:08:27

Válasz #5893. hozzászólásra

Igen ez volt még kb 6 éve!

Nincs profilkép
#5893 gekonet
2013-01-23 16:07:24

ezt olvastam az interneten.

Miért előnyös belépni a Debreceni Fehérnyúl Szövetkezetbe:
- biztos piaci értékesítés: szerződés garantált árakkal,
- beruházási lehetőségek és támogatások elnyerése, olcsóbb technológia eszköz beszerzése: épület beruházások, ketrecek stb.,
- EU és egyéb támogatások elnyerése,
- közös tenyésztési- és környezetvédelmi technológiák használata (szaktanácsadás).

Tud e errol valaki

Nincs profilkép
#5892 vzéé
2013-01-23 13:52:02

köszi Tomek! ha bármi infód van, kérlek írd meg itt a fórumon vagy a vzoltan@mineralprocessing.t-online.hu-ra, mert engem is érdekelne. én Rétság mellett lakom.
sajna én nem tudtam elérni őket Alsótoldon.

#5891 Szisszi
2013-01-23 13:04:30

Sziasztok!smile smile

A legkiesebbek:

Nincs profilkép
#5890 Tomek Dávid
2013-01-23 10:54:04

Köszönöm az infókat !
Az alsó toldiról nagyon keveset lehet találni pontosan ennyit :
Nyúl-Unió Felvásárlási, Beszerző, Feldolgozó Szövetkezet
Elérhetőségeink:
Cím:
3069 Alsótold
Nagymező út 049/16 hrs
Kulcsszavak:
nyúltenyésztés, állattenyésztés

Cég adatok:
Név:
NYÚL-UNIÓ Felvásárlási, Beszerző, Feldolgozó, Értékesítő és Szolgáltató Szövetkezet
Cégforma:
Mezőgazdasági szövetkezet
Székhely:
3069 Alsótold
Nagymező út 049/16 hrsz.
Főtevékenység:
Állattenyésztési szolgáltatás

Ismerős a cég egyébként itt is van N.orosziba egy csirke telepük. Majd utána járok h mitlehet tenniaz ügy érdekében

Nincs profilkép
#5889 Péter83
2013-01-23 08:17:56

Válasz #5882. hozzászólásra

Borsodban még én sem találtam felvásárlót. 2 éve láttam egyet Mezőkersztesen, éppen pakoltak, de nem sikerült a nyomára bukkannom. Én megeszem meg adok el belőle de falun nem nagyon megy, a maradékot meg elosztogatom családban! Nem a jövedelmezőség miatt tartom.

Nincs profilkép
#5888 vzéé
2013-01-23 07:56:15

szintén csatlakozom Péter83 által leírtakhoz. ez egy nagy túró, nem információ!
erre én sem nevezek be amíg nem mondanak konkrétumokat, mert arra sem kaptam továbbra sem választ, hogy mennyi a minimum mennyiség amit átvesznek. mert nem mindegy, hogy 50 vagy 500.
a honlapjukon meg lehet, hogy rajta van minden infó, de akkor én nagyon béna vagyok, hogy nem találom. a gazdaságossági számítás sántít, konkrét kérdésekre általánosságokat válaszolnak. nem értem... mintha ez csak a mi érdekünk lenne, hogy belevágjunk... (én egy darabig nem fogok a'sszem!) pedig nyilván ők is keresni akarnak ezen a bolton, ami rendben is van.
furcsa nekem ez az üzletpolitika...
más: értem a súlyveszteséget, csak nekem az a fura, hogy mindent úgy kell belőlük kihúzni.
megint más: Nógrád megyében - amennyire tudom- Alsótoldon van egy nyúltenyészet, átvevőhely ahol le lehet adni, bár én nem tudtam őket elérni, lehet, hogy már elvéreztek. próbáld meg a google-n megkeresni őket.
vágóhíd meg úgy tudom még Pásztón van a megyében, de nem tudom vesznek-e át nyulat.smile rolleyes

Nincs profilkép
#5887 Tomek Dávid
2013-01-22 21:17:52

Jó estét!

Lennének még eladó dísz nyuszijaim is oroszlánfejűek gyönyörűek.
Ha érdekelne valakit írjon bátran van szürke , acélkék, barna. Kérésre töltök fel képeket

Nincs profilkép
#5886 Tomek Dávid
2013-01-22 21:08:07

Jó Estét !
Nógrád megye körzetébe tud valaki nyúl felvásárlót vagy olyan helyet ahová be tudom szállítani a nyulakat ?

Válaszokat előre is köszönöm:
T. Dávid

Nincs profilkép
#5885 Magyar kendermagos
2013-01-22 20:34:22

FIGYELEM!

A nyúl leadással kapcsolatban kérem ne hívjon senki!

Tisztelettel: M Kendermagos

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Meglepő eredményt hozott az európai gazdák között végzett felmérés?
Meglepő eredményt hozott az európai gazdák között végzett felmérés?
Többek között arról kérdezték őket, mennyire elégedettek a pénzügyi támogatás...
Michael Horsch: A következő hat hónapban kilőnek a terményárak
Michael Horsch: A következő hat hónapban kilőnek a terményárak
A Horsch alapító tulajdonosának véleményét kérdeztük több témában.
Manitou
Manitou

19.500.000 Ft

Knoche nehéztárcsa
Knoche nehéztárcsa

3.400.000 Ft

Einböck Vibrostar kombinátor
Einböck Vibrostar kombinátor

3.000.000 Ft

Kakas
Kakas

3.000 Ft