Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP493.34 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #5729. hozzászólásra
Üdvözöllek!Jó látni hogy egyre többben nyúltenyésztéssel foglalkoznak és ebbe a topicba regisztrálnak! Nekem vannak újzélandi vörösek és pannon fehérek is ha gondolod a jövőben tudok férfrissítésnek adni mert én is Hajdú-Bihari vagyok.Hajdú-Biharban ismerek sok újzélandi és pannon tenyésztőt!
Üdvözlök mindenkit most regisztráltam az oldalra de régebb óta olvasom Áprilisban kezdtem újra nyulakkal foglalkozni jelenleg öt anyával és 1 bakkal üzemelek 2 ujzélandi vörös 3 pannon és pannon bak sok tippet tanácsot okosságot gyüjtöttem össze a ti hozzászólásaitokból. Köszönöm!
Én Cigándon vagyok, de elég gyakran járok Nyíregyházára is. Te hajdúsági vagy, ha jól emlékszem. Ha árban meg tudunk egyezni akkor január-február hónapban vennék néhány darab anyának valót, meg 2 bakkot.
Sziasztok!
Új vagyok még a nyulászkodásban. Jelenleg két párom van, de szívesen tartanék többet is, ha megérné. Tudtok esetleg beszállítót Kecskemét környékéről? Megéri 10-15 anyával belevágni? Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv! Anyanyulam két hete szépen fölvette a bakot, ma a próba bakoltatáson sírt, majd 1szer fölvette, aztán továbbra is sírt és többször nem állt meg a baknak. Lehet benne kicsi, vagy esélytelen így?smile confused
Üdv!
Simán van esélye hogy már van benne vehem. Kitapogatás? Két hetes korban már szépen lehet érezni.
Ha van benne és felvette akkor elég nagy az esélye a vetélésnek, koraszülésnek, fialási problémáknak. Lehet semmi baja nem lesz, én reménykednék.
Üdv! Anyanyulam két hete szépen fölvette a bakot, ma a próba bakoltatáson sírt, majd 1szer fölvette, aztán továbbra is sírt és többször nem állt meg a baknak. Lehet benne kicsi, vagy esélytelen így?
üdvözlet mindenkinek,új tag vagyok a fórumban,4 éve foglalkozunk nyulakkal,nagyban -tehát jelenleg 49 aktív anyával-leadásra szaporítunk,idáig is sok mindent olvastam és tanultam itt,ami szükséges volt a betegségmentes ,gyorsan gyarapodó állományhoz,köszönöm!BOLDOG ÚJÉVET MINDENKINEK!!!
Hello!
Nem nagyon néztem. A 100anyásba pillantottam bele:
1. 80ft/kg tápot tudnának biztosítani az maga a csoda lenne, de lehetséges
2. 5000 növendék nyúl leadásához 100 anyától szerintem újabb csoda kellene, de lehet ezt csak én gondolom így, elméletben megy.
Hirtelen ennyit láttam, igazán nem néztem, a vágóhíd beindulásától sokat várok (árverseny), a táp árával, ha valóban ennyiért tudják adni pedig azonnal becsalogatnak a társaságba..
EZT A HONLAPOT MINDEN TISZTELT JELENLEGI ÉS JÖVŐBELI NYÚLTENYÉSZTŐ KOLLÉGÁNAK LÁTNIA KELL!
(Komolyan hiszek benne hogy a nyáron kicsit javulhat a helyzetünk!!)
Válasz #5709. hozzászólásra
köszi!
Én is beirtam és az olx-et is néztem de nem dobta ki.
Ilyen ládát pár napja keresek.
A meningen ládát már találtam és vettem is amit a multkor kerestem.
Sokan vagyunk, akik a mások által feltett kérdésekből is tanulunk.
Ha nem titkosak a kérdéseid szerintem bátran felteheted privátban és publikusan is.
Íme egy privát email váltásom.
"A nyulak önköltségére visszatérve nem számolom Én sem.
Most akartam megint számolni. Kilencet nevelt. Megvettem a 20 kg nyúltápot, hogy majd írni fogom a költségeket.
Másnap reggelre hét kiszökött és elment.
Jelenleg kettőt nevel az anya. Így eleve nem lehet rajta haszon.
De én nem eladásra, hanem saját szükségletre tartom. Így a Metro 2 000 Ft/kg áron számolva már megéri. Igaz annyiért nem vennénk meg, de mivel "terem" és egészséges így nem számít az ár.
........... Az Agróinfó nyulas fórumát szoktam olvasgatni. És megfogadok egy-két jó tanácsot, . Még sehol sem olvastam, hogy mennyire jön ki, egy- egy nyulra le bontva az összeget, a tartási költségek. Én úgy számolom, hogy mire eléri a 10 hetes kort, az 1000Ft/db eladási árát rá is kell költeni.
mivel vannak köztünk profik , ők talán tudnak az önköltségre adni egy számot.
Szerintem ígértem, hogy ahonnan 2011 Karácsonyán vettem a bakot lefényképezem és felteszem a képeket.
Én sok jó dolgot láttam, amit érdemesnek látok továbbadni és kipróbálni.
A napokban jöttem rá, hogy (mivel nem volt mostanában takarítás) az itatójukba fentről belehullik a szennyeződés. Vagy takarítani, vagy fölé tenni egy deszkát.
Mert így a tiszta vizet nem tudom biztosítani számukra.
A napi képeket nem készítettem el, mert mikor megláttam, hogy hét kis nyuszi megszökött, elment tőle a kedvem.
Üdv Kislujo!
Korábbi hozzászólásodban találtam ezt az e-mail címet: kislujo@gmail.com. Ha még él ez a címed, lehetne pár kérdésem privátban?
Köszönöm válaszod. Üdv: b.sándor
Anyanyulakat nem adok el, anyának való növendéket igen. A saját meghagyásból szoktam eladni, ismerem az anya nevelőképességét,az egyedek növekedését.
Merre vagy helyileg?
Válasz #5692. hozzászólásra
Szia!
Nekem kívülről tölthető szénatároló van. Az ajtóra van felszerelve ék alakban fixre építve. A nyúl felőli rész ponthegesztet rácsból van, ezen húzza be a lucernát. Egy időben vastag volt a lucerna így vágni kellet nagyobb lyukakat a gyári 1 cm* 1 cm-es rácson. Ezen viszont már átment a patkány így felülről kapott egy zárható tetőt rácsból.
Sziasztok!
Ismét köztetek. Úgy látom a régiek vannak, üdv nektek. Lassan véget ér egy igen mozgalmas évünk. Az állományom szépen gyarapodik, fialnak mostanság ha kell ha nem. Most már nincs helyem így új ketrec építésébe kezdtem.
Ez már komoly lesz: A váz 20*20-as zártszelvény hegesztve minden ponton. Oldal és hátsó borítás lindab. Ejtőlemezes megoldással csinálom, teljes alsó rácsozással lesz.
Felül két óriási ketrec 1 m*60 cm ez elválasztható lesz szükség szerint négy ketrecre osztható.
Alul egy 2 m*60 cm rekesz, ez szintén 3 részre osztható. A fakkok egy perc alatt leválaszthatóak az előre legyártott elemekkel. Ezekben a süldőket akarom tartani.
Remélhetőleg a jövőhéten kész leszek vele.
Nyúlketrecet építek. Tudnátok segíteni, hogy miként célszerű a szénatartót elkészíteni? Van róla jó képetek? A neten láttam, hogy kívülről lehet tölteni, de akkor hogyan szedi ki bent a nyúl? Ha lyukat hagyok, akkor bejuthat patkány vagy bármi...
Ha tudtok mutassatok, pár jó ötletet! Köszi előre is!
8734 hozzászólás
Az jó lesz biztosan kell majd frissíteni az állományt meg helyem is van 12 anyára Meneghin ketrecem van.
Válasz #5729. hozzászólásra
Üdvözöllek!Jó látni hogy egyre többben nyúltenyésztéssel foglalkoznak és ebbe a topicba regisztrálnak! Nekem vannak újzélandi vörösek és pannon fehérek is ha gondolod a jövőben tudok férfrissítésnek adni mert én is Hajdú-Bihari vagyok.Hajdú-Biharban ismerek sok újzélandi és pannon tenyésztőt!
Válasz #5724. hozzászólásra
Rendben. Jan. 08-án leadás, a következő növendék turnus most kilenc hetes.
Válasz #5723. hozzászólásra
Mit mondhatnék, Köszönöm!!
A jelenlegi beosztása telepvezető helyettes, de már kezd a fejemre nőni..
Hajdú Bihar megye Magyarhomorog
Válasz #5727. hozzászólásra
Üdv! Merre laksz, ha szabad kérdezni?
Üdvözlök mindenkit most regisztráltam az oldalra de régebb óta olvasom Áprilisban kezdtem újra nyulakkal foglalkozni jelenleg öt anyával és 1 bakkal üzemelek 2 ujzélandi vörös 3 pannon és pannon bak sok tippet tanácsot okosságot gyüjtöttem össze a ti hozzászólásaitokból. Köszönöm!
zabosborsot lehet adni???
Ki mennyi takarmányt ad az anyanyúlnak és a növendéknek ????Hány dkg egy nap???
Válasz #5706. hozzászólásra
Szia Kislujo!
Én Cigándon vagyok, de elég gyakran járok Nyíregyházára is. Te hajdúsági vagy, ha jól emlékszem. Ha árban meg tudunk egyezni akkor január-február hónapban vennék néhány darab anyának valót, meg 2 bakkot.
Sziasztok.Tud valaki valamit cator rex nyulak felvásárlásáról?(kislujo szép a kutyád9
Válasz #5721. hozzászólásra
Olívia kft, Lajosmizse. Elég közel van hozzád.
Megéri, főleg ilyen közel egy vágóhídhoz.
Sziasztok!
Új vagyok még a nyulászkodásban. Jelenleg két párom van, de szívesen tartanék többet is, ha megérné. Tudtok esetleg beszállítót Kecskemét környékéről? Megéri 10-15 anyával belevágni? Előre is köszönöm a segítséget!
Válasz #5719. hozzászólásra
Üdv! Anyanyulam két hete szépen fölvette a bakot, ma a próba bakoltatáson sírt, majd 1szer fölvette, aztán továbbra is sírt és többször nem állt meg a baknak. Lehet benne kicsi, vagy esélytelen így?smile confused
Üdv!
Simán van esélye hogy már van benne vehem. Kitapogatás? Két hetes korban már szépen lehet érezni.
Ha van benne és felvette akkor elég nagy az esélye a vetélésnek, koraszülésnek, fialási problémáknak. Lehet semmi baja nem lesz, én reménykednék.
Üdv! Anyanyulam két hete szépen fölvette a bakot, ma a próba bakoltatáson sírt, majd 1szer fölvette, aztán továbbra is sírt és többször nem állt meg a baknak. Lehet benne kicsi, vagy esélytelen így?
üdvözlet mindenkinek,új tag vagyok a fórumban,4 éve foglalkozunk nyulakkal,nagyban -tehát jelenleg 49 aktív anyával-leadásra szaporítunk,idáig is sok mindent olvastam és tanultam itt,ami szükséges volt a betegségmentes ,gyorsan gyarapodó állományhoz,köszönöm!BOLDOG ÚJÉVET MINDENKINEK!!!
V-061 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület Székesfehérvár
a
Székesfehérvári és Erdélyi Bukógalambokat Tenyésztők Fajtaklubja
valamint, a
Törpe Cochin, Kelet-ázsiai Selyemtyúk, Törpe Lábtollas és Bóbitás Fajtaklub
tagsága, tisztelettel meghívja az érdeklődő közönséget:
2013. január 12.-én szombaton 8-18 óra között,
2013. január 13.-én vasárnap 8-15 óra között,
a Székesfehérvári VOLÁN SC Börgöndi út 14 szám alatt található
sportcsarnokában megrendezésre kerülő
GALAMB, DÍSZBAROMFI ÉS NYÚL KIÁLLÍTÁSÁRA
VALAMINT, UGYANEZEN IDŐBEN A HELYSZÍNEN TARTANDÓ
KISÁLLAT BÖRZÉRE.
Legyen látogatója a kisállattenyésztés megyei és az országos fajtaklubok tenyésztési értékeit bemutató kiállításnak!
Érdeklődni, tel: 06-30-289-9286; email: albagalamb@gmail.com
MINDEN ÉRDEKLŐDŐT TISZTELETTEL VÁR,
A KIÁLLÍTÁS RENDEZŐSÉGE.
Válasz #5715. hozzászólásra
Hello!
Nem nagyon néztem. A 100anyásba pillantottam bele:
1. 80ft/kg tápot tudnának biztosítani az maga a csoda lenne, de lehetséges
2. 5000 növendék nyúl leadásához 100 anyától szerintem újabb csoda kellene, de lehet ezt csak én gondolom így, elméletben megy.
Hirtelen ennyit láttam, igazán nem néztem, a vágóhíd beindulásától sokat várok (árverseny), a táp árával, ha valóban ennyiért tudják adni pedig azonnal becsalogatnak a társaságba..
Válasz #5714. hozzászólásra
Hello!
Tudnál nekem válaszolni két kérdésemre?A nyultenyésztési költségek és bevételek részrôl mi a véleményed?Mennyire fedi a valosságot?
HELLO MINDENKI!!
EZT A HONLAPOT MINDEN TISZTELT JELENLEGI ÉS JÖVŐBELI NYÚLTENYÉSZTŐ KOLLÉGÁNAK LÁTNIA KELL!
(Komolyan hiszek benne hogy a nyáron kicsit javulhat a helyzetünk!!)
www.bantesz.hu
Beszéltem vele de csak ketreccel együtt ed el elletöládát!
köszi!
Én is beirtam és az olx-et is néztem de nem dobta ki.
Ilyen ládát pár napja keresek.
A meningen ládát már találtam és vettem is amit a multkor kerestem.
Válasz #5708. hozzászólásra
Sokan vagyunk, akik a mások által feltett kérdésekből is tanulunk.
Ha nem titkosak a kérdéseid szerintem bátran felteheted privátban és publikusan is.
Íme egy privát email váltásom.
"A nyulak önköltségére visszatérve nem számolom Én sem.
Most akartam megint számolni. Kilencet nevelt. Megvettem a 20 kg nyúltápot, hogy majd írni fogom a költségeket.
Másnap reggelre hét kiszökött és elment.
Jelenleg kettőt nevel az anya. Így eleve nem lehet rajta haszon.
De én nem eladásra, hanem saját szükségletre tartom. Így a Metro 2 000 Ft/kg áron számolva már megéri. Igaz annyiért nem vennénk meg, de mivel "terem" és egészséges így nem számít az ár.
........... Az Agróinfó nyulas fórumát szoktam olvasgatni. És megfogadok egy-két jó tanácsot, . Még sehol sem olvastam, hogy mennyire jön ki, egy- egy nyulra le bontva az összeget, a tartási költségek. Én úgy számolom, hogy mire eléri a 10 hetes kort, az 1000Ft/db eladási árát rá is kell költeni.
mivel vannak köztünk profik , ők talán tudnak az önköltségre adni egy számot.
Szerintem ígértem, hogy ahonnan 2011 Karácsonyán vettem a bakot lefényképezem és felteszem a képeket.
Én sok jó dolgot láttam, amit érdemesnek látok továbbadni és kipróbálni.
A napokban jöttem rá, hogy (mivel nem volt mostanában takarítás) az itatójukba fentről belehullik a szennyeződés. Vagy takarítani, vagy fölé tenni egy deszkát.
Mert így a tiszta vizet nem tudom biztosítani számukra.
A napi képeket nem készítettem el, mert mikor megláttam, hogy hét kis nyuszi megszökött, elment tőle a kedvem.
Ami késik jön.
Válasz #5708. hozzászólásra
Üdv!
Lehet, ha tudok válaszolok.
Válasz #5707. hozzászólásra
Én beírom a google-be.
Mióta keresel ilyen ládát?
http://sarretudvari.olx.hu/bikali-nyulketrec-elado-iid-163907831
Üdv Kislujo!
Korábbi hozzászólásodban találtam ezt az e-mail címet: kislujo@gmail.com. Ha még él ez a címed, lehetne pár kérdésem privátban?
Köszönöm válaszod. Üdv: b.sándor
Válasz #5705. hozzászólásra
Köszi! Hol találom a hirdetését?
Hello broll79!
Anyanyulakat nem adok el, anyának való növendéket igen. A saját meghagyásból szoktam eladni, ismerem az anya nevelőképességét,az egyedek növekedését.
Merre vagy helyileg?
Hello Henry!
Nekem sajna eléggé ki van számolva, viszont tudok sárrétudvariban, Zagyva Imrének, még fent van a neten a hirdetése.
Búék mindenkinek!
Nyúlban gazdag újévet kívánók!Minden nyúltenyésztőnek és családjának!Búék!
Válasz #5681. hozzászólásra
BUÉK!
B.U.É.K. Mindenkinek
Egészségben és sikerekben gazdag Boldog Új Évet mindenkinek!!
Sikerekben gazdag és boldog új évet kívánok mindenkinek !
Boldog Újévet kivánok mindenkine és sok egészséges nyúszkot!
B.U.É.K mindenkinek!
Válasz #5694. hozzászólásra
Köszi nektek is
Válasz #5692. hozzászólásra
Szia!
Nekem kívülről tölthető szénatároló van. Az ajtóra van felszerelve ék alakban fixre építve. A nyúl felőli rész ponthegesztet rácsból van, ezen húzza be a lucernát. Egy időben vastag volt a lucerna így vágni kellet nagyobb lyukakat a gyári 1 cm* 1 cm-es rácson. Ezen viszont már átment a patkány így felülről kapott egy zárható tetőt rácsból.
Boldog Új évet Mindenkinek!
Sziasztok!
Ismét köztetek. Úgy látom a régiek vannak, üdv nektek. Lassan véget ér egy igen mozgalmas évünk. Az állományom szépen gyarapodik, fialnak mostanság ha kell ha nem. Most már nincs helyem így új ketrec építésébe kezdtem.
Ez már komoly lesz: A váz 20*20-as zártszelvény hegesztve minden ponton. Oldal és hátsó borítás lindab. Ejtőlemezes megoldással csinálom, teljes alsó rácsozással lesz.
Felül két óriási ketrec 1 m*60 cm ez elválasztható lesz szükség szerint négy ketrecre osztható.
Alul egy 2 m*60 cm rekesz, ez szintén 3 részre osztható. A fakkok egy perc alatt leválaszthatóak az előre legyártott elemekkel. Ezekben a süldőket akarom tartani.
Remélhetőleg a jövőhéten kész leszek vele.
Sziasztok,
Nyúlketrecet építek. Tudnátok segíteni, hogy miként célszerű a szénatartót elkészíteni? Van róla jó képetek? A neten láttam, hogy kívülről lehet tölteni, de akkor hogyan szedi ki bent a nyúl? Ha lyukat hagyok, akkor bejuthat patkány vagy bármi...
Ha tudtok mutassatok, pár jó ötletet! Köszi előre is!
Kaposváron a 10-12 hetes nöstények 3850ft
A nagytestü vonalu bak 6800ft
Válasz #5684. hozzászólásra
Szia.Az anya azt hiszem 3000ft ill. a bak 7000ft körül mozog.De jövőre nem tudom mennyit változik?
Érdekelne hogy nyúl spermát hol tudok beszerezni???
Válasz #5678. hozzászólásra
Hali Kislujo!
Eladó anyanyulaid, vagy anyának való süldő nyulaid nincsennek? Kb 10 db érdekelne.
Válasz #5683. hozzászólásra
A nagytestű apai vélrvonalúak már 10 hetesen átlag 2,7 kg és a húskihozatauk is 58%felett marad!
-nyulat
Üdv!
Heves megyében eladó pannon fehér tenyésznyulat nyulat tudna valaki? Köszi a választ.