Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.69 FtUSD395.26 FtCHF435.92 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Egy közepes méretű nyúl elletőládájának a mérete 35x35x50 bebúvónyílás 18x18cm az aljától 10-15cm magasságban.Ezt olvastam. Úgy írd be a Google -be, hogy elletőláda nyulaknak.
sziasztok
nagy bajban vagyok,mert döglenek az anyanyulaim.nem tudom miért.ugyanazt a kaját kapják.eddig 5 anya halt meg ebből 4 vemhes volt.tünetek:nem eszik nem iszik és csak ül kedvetlen a jószág.tegnap már egy bakkon is tapasztaltam a tüneteket.szerintetek mi baj lehet,mert nem szeretném ha kipusztulna az egész.jó lenne ha valaki tudna segíteni.
Ott feljött egy kép galéria
http://www.google.hu/search?q=ny%C3%BAl+fiaztat%C3%B3+l%C3%A1da&hl=hu&client=firefox-a&hs=fMS&rls=org.mozilla:hu:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=PnygUNWsKoiw0AWN9YHQAQ&ved=0CE0QsAQ&biw=1024&bih=659
Csak gondolkodjál: 4 emelet, emeletenként 2 külön rész. Akkor egy hely 50cm széles, 35-40cm mély és 45 cm magas.
Ez viszont szerintem még csincsillának is kicsi! Ha csak 4 sima emeletet csinálsz még az is csak visítva elég.
Üdv
kicsit már idegesit hogy egy nap 2szer is beteszem de semmi,
másnál is elviszem semmi.még nem volt kölyke de ha ebben a hónapban sem veszi fel akkor nem is lesz,
ár raktam ki másik növendéket.
Válasz #5470. hozzászólásra
A pároztatással kapcsolatban.... nem tudom. Sokan írták, hogy ősszel nehezebben veszi fel a bakot. Én betettem 2perc s már kész is volt egy hét múlva egy másikat semmi gond nem volt jövőhét elejére várom a kicsiket, már rakja a fészket ma már szőrt is tépett.Almaecetet folyamatosan adom 1l vízbe 1teáskanálnyit, más 5nap 2 szünet.
A pároztatással kapcsolatban.... nem tudom. Sokan írták, hogy ősszel nehezebben veszi fel a bakot. Én betettem 2perc s már kész is volt egy hét múlva egy másikat semmi gond nem volt jövőhét elejére várom a kicsiket, már rakja a fészket ma már szőrt is tépett.Almaecetet folyamatosan adom 1l vízbe 1teáskanálnyit, más 5nap 2 szünet.
már majd 2 hónapja szenvedem a pároztatással de semmi.
már kezdem unni,pedig a bakk ráharap a fülére de semmi,
várjak még vagy már felesleges rakosgatnom hozzá?
ja az almaecetet itassam 5-6 napig s utána legközelebb mikor adjak nekik?
Válasz #5463. hozzászólásra
Antesz!
Almaecetet 5-6napig add nekik ,pár csepp elég.Bármilyen korúnak adhatod.
Én 35 napos korban választom el a piciket,rá 2-3napra megy az anya a bakhoz.
Sziasztok új vagyok a szakmábann
Látom néhányan komlyan foglalkoztok nyulakal nekm csak 30 vann de akarok hoznii 30 pannont még melléjük ahol lkom 20 km-re van egy kiseb nyúltelepp onan hozomm őett
helló.
almaecetet hogy kell adni a nyulaknak?
folyamatosan vagy hogy történik a leitatásuk?
milyen kortól lehet adni?
fialás után mennyi időre pároztassam vissza az anyát s mikor válasszam le a kicsiket?
Válasz #5457. hozzászólásra
Szia!
Esetleg benne maradt kisnyúl okozhatja.... Egy oxitocin szuri javíthat a helyzeten, bár ennyi idő után nem kizárható a méhgyulladás, abból viszont nagyon csekély az esély, hogy felépül.. :(
sziasztok
6napja fialt egy anyám.kb 3 napja nem eszik és csak alig iszik.szemmel láthatóan fogy,megy össze.szerintem így a kicsiket sem fogja tudni nevelni pedig van neki 9db.segítséget kérek,hogy mi baja lehet mit tudok neki csinálni,hogy rendbejöjjön.előreis köszönöm.
2012. November 17-18-án rendezi meg az Óriásnyúl-Tenyésztők Fajtaklubja a III. NYÚLKIÁLLÍTÁSÁT.
Óriás nyulak, Közép testűek, Törpék..
Szinte az összes Magyarországon megtalálható nyúlfajta megtekinthető lesz egyhelyen!
Érdemes eljönni és szétnézni, mert nem mindennapi látvány lesz! Több mint 500 gyönyörű standardnak megfelelő nyulat neveztek!!
Válasz #5447. hozzászólásra
Szia!
Az óriás kosorrúnál kétféle mintázat elfogadott, a kabátrajzos vagy egyszínű. A szülőknél vagy két egyszínűt, vagy kabátost és egy egyszínűt teszünk párba. Két egyszínűből sosem lesz kabátos, bármilyenek is voltak a felmenők. Kabátos és egyszínű pár utódai között lesz kabátos és egyszínű is. Ha két kabátost párosítunk, sok hibás , pöttyös nyuszit kapunk leginkább. Ezek is tündériek, de színhibásnak minősül. Hirdetésekben lehet találkozni velük, mint óriás kosorrú lepketarka..nah.. ezek hibásak, ilyen színmeghatározás nincs ennél a fajtánál.
A fehér a vadas albínó változata, kifejezetten jó típust szoktak hozni. Viszont más színeket fakíthat. És nagyon szépek.
Nálam sárga bak és thüringiai kabátrajzos anya sunyi génjei találkozásából születtek.
Válasz #5446. hozzászólásra
szia.
szeretném kérdezni,hogy folyamatosan kell adni az almaecetes vizet vagy pl.1hétig után 2hét szünet vagy hogy?köszönöm
Válasz #5430. hozzászólásra
Szépek nagyon!!
Látom van közöttük fehér is?Nem keveredik a kabátrajzossal a fehér?Nekem német óriás(is) van és bevett szokás hogy a tenyésztők fehéreket szürke(vadas) színnel keresztezik a nagyobb súly/gyarapodás érdekében.Félek hogy sok lesz benne a sárgás árnyalatú fehér..
Válasz #5441. hozzászólásra
A forgács jó de az nem annyira ha sokat megesznek belőlle...Az almaecet haszna hogy:a vitaminköltség kevés,túladagolása annyira nem veszélyes a nyúl szervezetére mint más erős vitamin,számos baktériumot elpusztít az itatórendszerben és a bélrendszerben is,az állatok immunrendszere,bélfrólája erősebb lesz.
Szisszi te nagyon korrekt ,szimpatikus leányzó vagy ,emelem kalapom.
Az almaecet a nyúl gyomrát ,bélrendszerét tartja karban ill segíti az emésztést.
A mélyalmos tartásnak egyetlen előnye van a gyors etetés.Több szerintem nincs.
Baromfinak a baromfiudvarba,nyúlnak a nyúlketrecben a helye.
Sok vitának az oka,hogy nem vállasztjuk külön a tenyésztést/fajtiszta,törzskönyv stb../és a
húsáért való szaporítás között.Két ellentétes érdek és felfogás.
Válasz #5440. hozzászólásra
Én szalma helyett fa gyalulékkal almolom őket, az gond? Jó illata van és ezt ingyen be tudom szerezni. Úgy látom szeretik is!
Ja, csak 4db nyulam van még csak,de majd beindulnak...
ÉS akkor is az almaecet mire is jó? És hogyan kell alkalmazni?
Nem rossz, munkaigényesebb a tisztántartása, tapasztalatból tudom. Ma már úgy csinálnám, hogy a betont felszórnám 2-3cm vastagon.... Zoolittal? azt hiszem ez a neve, olyan mint a macskaalom. Felszívja pisit, szagtalanít erre teríteném a szalmát.
A tyúkoktól miért kell elzárni őket? Akkor is el kell, ha már teljesen megnőttek? TEhát lehetnek nyúlak tyúkok vegyest? A fizikai konfriktuson kívül káros lehet ez nekik?
Nekem most a nyúlólaim a tyúkoknál kaptak helyet, ez helyes így? Vagy jobb lenne nekik külön helység?
Válasz #5434. hozzászólásra
Ja és azt még kifelejtettem hogy az ól rágcsálótól,kutyától,macskáktól és baromfitól is elzárva legyen valamint erős huzat illetve a hideg ellen védve legyen!
8734 hozzászólás
Válasz #5483. hozzászólásra
20 év alatt kétszer.
Egyszer gyógyítani, egyszer szúnyog ellen leoltani.
Azóta nem láttam, rajtuk olyan betegséget, amit tudott volna gyógyítani.
Válasz #5481. hozzászólásra
szia
és érdemes kihívni az állatorvos?tud valamit csinálni?irtad,hogy nálad 1szer volt,
Válasz #5478. hozzászólásra
Egy közepes méretű nyúl elletőládájának a mérete 35x35x50 bebúvónyílás 18x18cm az aljától 10-15cm magasságban.Ezt olvastam. Úgy írd be a Google -be, hogy elletőláda nyulaknak.
Válasz #5479. hozzászólásra
Sajnos a nyúltartás ilyen.
Ha szerencséd van, akkor marad belőlük.
Ha nincs, akkor kezded Te is a nulláról, mint már oly sokan tettük ugyanezt.
Nálam egyszer volt állatorvos.
Ha felboncolod talán okosabb leszel magadtól is, de a megelőzésen van a hangsúly.
Hogyan lehet megelőzni?
Na erre még nem jöttem rá.
Szerintem szólj egy Állatorvosnak,ne kísérletezz!.
Nehogy a többi is oda vesszen..,...
Ez az én véleményem, Zsolt!
sziasztok
nagy bajban vagyok,mert döglenek az anyanyulaim.nem tudom miért.ugyanazt a kaját kapják.eddig 5 anya halt meg ebből 4 vemhes volt.tünetek:nem eszik nem iszik és csak ül kedvetlen a jószág.tegnap már egy bakkon is tapasztaltam a tüneteket.szerintetek mi baj lehet,mert nem szeretném ha kipusztulna az egész.jó lenne ha valaki tudna segíteni.
Válasz #5476. hozzászólásra
Láttál már nyulat két lábra állni??
Szerintem a 3 emelet nagyon elég.
A ketrecek mérete nagyon változó.
A Google segít.
Tegnap beírtam "nyúl fiaztató láda"
Ott feljött egy kép galéria
http://www.google.hu/search?q=ny%C3%BAl+fiaztat%C3%B3+l%C3%A1da&hl=hu&client=firefox-a&hs=fMS&rls=org.mozilla:hu:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=PnygUNWsKoiw0AWN9YHQAQ&ved=0CE0QsAQ&biw=1024&bih=659
Íme
A fiaztatóra a "bebúvó" négyzet 13 cm vagy átmérő 14 cm legyen?
Az aljától a magasság kb. 6 cm lett.
Válasz #5476. hozzászólásra
Helló!
Csak gondolkodjál: 4 emelet, emeletenként 2 külön rész. Akkor egy hely 50cm széles, 35-40cm mély és 45 cm magas.
Ez viszont szerintem még csincsillának is kicsi! Ha csak 4 sima emeletet csinálsz még az is csak visítva elég.
Üdv
Sziasztok!
Van valakinek egy jó kis rajza vagy ötlete, hogy hogy lehetne megcsinálni egy 180 cm magas 1 m széles és 35-40 cm mélységű, 8 férőhelyes ketrecet?
Válasz #5344. hozzászólásra
Adsz nekik vizet? Mivel etetsz?
Válasz #5473. hozzászólásra
Először akartam "télire" kisnyiulat, de az anya nem akarja.
A türelem kisnyulat terem. Nekem régiek az anyák és még sem űződik.
Talán most sikerült Készítem is az ellető ládát.
Belső mérete
250X250X 380 lesz.
Itt ezt találtam:
http://www.nyulketrec.hu/term%C3%A9k.htm#ellet%C5%91l%C3%A1d%C3%A1k
Inkább így
Akácból lesz, mert egyet már leamortizáltak.
A teteje felnyitható, mert ráesik a kicsikre és ...
kicsit már idegesit hogy egy nap 2szer is beteszem de semmi,
másnál is elviszem semmi.még nem volt kölyke de ha ebben a hónapban sem veszi fel akkor nem is lesz,
ár raktam ki másik növendéket.
már majd 2 hónapja szenvedem a pároztatással de semmi.
már kezdem unni,pedig a bakk ráharap a fülére de semmi,
várjak még vagy már felesleges rakosgatnom hozzá?
ja az almaecetet itassam 5-6 napig s utána legközelebb mikor adjak nekik?
Köszi a ketrecet fertőtlenítettem már!Étolajat már öntöttem a fülébe tegnap már tisztul neki de holnap megyek azt veszekk köszönöm a segítségedd
Válasz #5467. hozzászólásra
Valószinűleg fülrühes .Vegyél Neostromosánt és fújd be,vagy egy kávéskanálnyi étolajat öntsél a fülébe.A ketrecet sem árt fertőtleníteni.
Sziasztok!A papám halála után hozzám került 30 nyula :)mit csináljak a baknyúlal mert sebes a füle
és nem akarom hogy elpusztoljon??
Válasz #5463. hozzászólásra
Antesz!
Almaecetet 5-6napig add nekik ,pár csepp elég.Bármilyen korúnak adhatod.
Én 35 napos korban választom el a piciket,rá 2-3napra megy az anya a bakhoz.
Sziasztok új vagyok a szakmábann
Látom néhányan komlyan foglalkoztok nyulakal nekm csak 30 vann de akarok hoznii 30 pannont még melléjük ahol lkom 20 km-re van egy kiseb nyúltelepp onan hozomm őett
Válasz #5461. hozzászólásra
Szia! Ezek a képek nálad készültek?
helló.
almaecetet hogy kell adni a nyulaknak?
folyamatosan vagy hogy történik a leitatásuk?
milyen kortól lehet adni?
fialás után mennyi időre pároztassam vissza az anyát s mikor válasszam le a kicsiket?
Ha van hasonló koru almaid tedd át a piciket.
Válasz #5453. hozzászólásra
szia.
akkor a 7napból 5 napot adom 2napon nem.de ez minden héten így legyen ugye?köszi
Friss, ropogós képek a kicsikről.
Szia!
Esetleg benne maradt kisnyúl okozhatja.... Egy oxitocin szuri javíthat a helyzeten, bár ennyi idő után nem kizárható a méhgyulladás, abból viszont nagyon csekély az esély, hogy felépül.. :(
sziasztok
6napja fialt egy anyám.kb 3 napja nem eszik és csak alig iszik.szemmel láthatóan fogy,megy össze.szerintem így a kicsiket sem fogja tudni nevelni pedig van neki 9db.segítséget kérek,hogy mi baja lehet mit tudok neki csinálni,hogy rendbejöjjön.előreis köszönöm.
Válasz #5455. hozzászólásra
Nagyon szépek! Kis mazsolák.
Válasz #5450. hozzászólásra
Sia!Köszi!
Azt todum hogy színhibás egyedet nem szabad tenyésztésre hagyni(kiállításra).
Válasz #5449. hozzászólásra
5 nap kell adni és 1-2 nap szünet
Sziasztok!
2012. November 17-18-án rendezi meg az Óriásnyúl-Tenyésztők Fajtaklubja a III. NYÚLKIÁLLÍTÁSÁT.
Óriás nyulak, Közép testűek, Törpék..
Szinte az összes Magyarországon megtalálható nyúlfajta megtekinthető lesz egyhelyen!
Érdemes eljönni és szétnézni, mert nem mindennapi látvány lesz! Több mint 500 gyönyörű standardnak megfelelő nyulat neveztek!!
http://www.facebook.com/events/508375542515555/
Ő pedig a kisebbik lányom kedvence Jancsi, jóképű bécsi kék pasi:
Válasz #5447. hozzászólásra
Szia!
Az óriás kosorrúnál kétféle mintázat elfogadott, a kabátrajzos vagy egyszínű. A szülőknél vagy két egyszínűt, vagy kabátost és egy egyszínűt teszünk párba. Két egyszínűből sosem lesz kabátos, bármilyenek is voltak a felmenők. Kabátos és egyszínű pár utódai között lesz kabátos és egyszínű is. Ha két kabátost párosítunk, sok hibás , pöttyös nyuszit kapunk leginkább. Ezek is tündériek, de színhibásnak minősül. Hirdetésekben lehet találkozni velük, mint óriás kosorrú lepketarka..nah.. ezek hibásak, ilyen színmeghatározás nincs ennél a fajtánál.
A fehér a vadas albínó változata, kifejezetten jó típust szoktak hozni. Viszont más színeket fakíthat. És nagyon szépek.
Nálam sárga bak és thüringiai kabátrajzos anya sunyi génjei találkozásából születtek.
Válasz #5446. hozzászólásra
szia.
szeretném kérdezni,hogy folyamatosan kell adni az almaecetes vizet vagy pl.1hétig után 2hét szünet vagy hogy?köszönöm
Válasz #5430. hozzászólásra
Szépek nagyon!!
Látom van közöttük fehér is?Nem keveredik a kabátrajzossal a fehér?Nekem német óriás(is) van és bevett szokás hogy a tenyésztők fehéreket szürke(vadas) színnel keresztezik a nagyobb súly/gyarapodás érdekében.Félek hogy sok lesz benne a sárgás árnyalatú fehér..
10 liter vízhez 1 deci almaecet.
Válasz #5443. hozzászólásra
ammónia
A forgács jó de az nem annyira ha sokat megesznek belőlle...Az almaecet haszna hogy:a vitaminköltség kevés,túladagolása annyira nem veszélyes a nyúl szervezetére mint más erős vitamin,számos baktériumot elpusztít az itatórendszerben és a bélrendszerben is,az állatok immunrendszere,bélfrólája erősebb lesz.
Válasz #5438. hozzászólásra
az ammónis megelőzésére a zoolit universalt ajánlom.
Szisszi te nagyon korrekt ,szimpatikus leányzó vagy ,emelem kalapom.
Az almaecet a nyúl gyomrát ,bélrendszerét tartja karban ill segíti az emésztést.
A mélyalmos tartásnak egyetlen előnye van a gyors etetés.Több szerintem nincs.
Baromfinak a baromfiudvarba,nyúlnak a nyúlketrecben a helye.
Sok vitának az oka,hogy nem vállasztjuk külön a tenyésztést/fajtiszta,törzskönyv stb../és a
húsáért való szaporítás között.Két ellentétes érdek és felfogás.
Válasz #5440. hozzászólásra
Én szalma helyett fa gyalulékkal almolom őket, az gond? Jó illata van és ezt ingyen be tudom szerezni. Úgy látom szeretik is!
Ja, csak 4db nyulam van még csak,de majd beindulnak...
ÉS akkor is az almaecet mire is jó? És hogyan kell alkalmazni?
Nem rossz, munkaigényesebb a tisztántartása, tapasztalatból tudom. Ma már úgy csinálnám, hogy a betont felszórnám 2-3cm vastagon.... Zoolittal? azt hiszem ez a neve, olyan mint a macskaalom. Felszívja pisit, szagtalanít erre teríteném a szalmát.
Válasz #5437. hozzászólásra
A tyúkoktól miért kell elzárni őket? Akkor is el kell, ha már teljesen megnőttek? TEhát lehetnek nyúlak tyúkok vegyest? A fizikai konfriktuson kívül káros lehet ez nekik?
Nekem most a nyúlólaim a tyúkoknál kaptak helyet, ez helyes így? Vagy jobb lenne nekik külön helység?
és mi a helyzet az ammóniával? azaz mennyire bántja őket, ha nem tud totálisan szellőzni az ól?
Ja és azt még kifelejtettem hogy az ól rágcsálótól,kutyától,macskáktól és baromfitól is elzárva legyen valamint erős huzat illetve a hideg ellen védve legyen!
Ha 3 hónaposnál fiatalabbak akkor nem díbolnák össze egymást.Viszont az almukat minimun 1 héten egyszer cserélni kéne.
Na, ez engem is érdekelne!!! Körbe raknék egy nagyobb területet szalmabálával és már kész is! Persze patkányoktól mentes helyen....