Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kérdeznék tisztelettel:
A nyúl tartásához nem kell őstermelői, csak ha le (vagy el) is akarom adni őket?
Ha kiváltom az őstermelőit, akkor kijönnek előtte megnézni, hogy milyenek a tartási körülmények? Lenne egy néhai disznóól, ami alkalmas lenne szerintem, de nem tudom, hogy a hatóságok szerint is. (elég kicsi az ablaka, télen hideg van, mert ha nem is közvetlenül, de össze van nyitva a külső légtérrel) és felegyenesedni csak az ól felében lehet (egy embernek, a nyúlnak mindenhol :-))
Illetve Győr környékén van-e valahol kis tételű nyúl átvétel (mondjuk 5-10 anyás kezdő állomány esetén)? Gyermekkoromban minden faluban volt átvétel, de nem láttam nyulas kocsit erre már vagy 10 éve.
Takarmányt valamennyit tudnék termelni (van pár éve 14-15 sor 40 m hosszú kukoricám, ha nem is jó takarmánynak, de elcserélni esetleg el lehetne zabra, árpára, ilyesmi) Gondozásban családtagként részt vettem már, nem először nyúlnék nyúlhoz, de kezdő vagyok.
Előre is köszönöm a válaszokat, bújom tovább a topicot, ha feleslegesen kérdeztem, mert már leírtátok ezeket, akkor elnézést érte. {harakirisszmájli}
kb. másfél éve olvasgatom ezt a topikot. Javaslom, neked, hogy a szakirodalom tanulmányzása után nézd át, mert nagyon sok hasznos info van. Pl. itatás almaecettel.
Ez lehet, hogy másik topikban van, de .....
"Mikor lehet azt tudni, hogy űződhetnék-e a szuka v sem?"
Ha a nemi szerve sötét lila.
Ez elvileg kéthetente van.
A múlt héten kellett volna fialni a fehér anya nyujlamnak, de elfelejtette.
Azóta minden nap beteszem a fiűhoz.
Amikor vemhes elvileg össze vesznek. A múltkor ezek szerint más miatt vesztek össze, mert üresen maradt.
A szürke anyának, négy csecse van, ezért selejtezésre kerül.
Jövő tavaszra venni fogok gy fiatal bevált mejdnem törzskönyves anyát. (a szúnyog csípés nem kíméli a papírral rendelkező állományt sem).
Romsics Károly bármennyit átvesz csak őstermelői igazolvány és az ahhoz szükséges adószám kötelező!
Én is írtam neki,de neki túl messze lakom és nem jár felénk.
e-mail:romsics1@citromail.hu
Címe:CSERSZEGTOMAJ
8372, PAJTIKA U 4
sziasztok,
olyan gondom lenne nekem, hogy:
van 4 db szuka ill. 1 db nagyon szép, vörös színű tanuló (kb. 6 hónapos lehet) bak nyulam.Olyan gondom van a szukákkal, hogy az istenért sem:D:D akarják feladni a hátsójukat.Mikor lehet azt tudni, hogy űződhetnék-e a szuka v sem?Ajánlották az erőszakoltatást, de azt nem nagyon akarom.Egyszer már csináltam, meg is fialt, 10-et, mind felnevelte!Sajnálom őket.
Mihelyst beteszem őket a kanhoz, már mennek a sarokba és összekuporodnak.Látszik, hogy félnek, sírnak is.
Ajánlottak nekem olyat, hogy kukorica darába tegyek nekik sót, attól megjön a vágyuk, de ez sem vált be.
Segítségeteket köszönöm!
Tudnál nekem segíteni?
Töled nem messze Bodajkon vol egy Pannon fehér nyultelep Krausz Lászloé és megszünt a régi telefonszámán már nem elérhető és tudom hogy vannak neki eladó ketrecei vennék töle de nem érem utol sehol.
Ha tudnád a címét vagy a tel számát azt megköszönném.
Sziasztok!Mostanában fogtam bele nyúl tenyésztésbe.Tudna valaki segíteni melyik vágó hídon vesznek át nyulat? Nekem pannon fehér van,egyelőre 20db körüli anyával,4 havonta 120-140db körüli leadni való nyúllal(ennyi idő alatt híznak meg)!!!
Ma meghoztam Kaposvárrol Pannon fehér nyulaket 2db nöstényt és 1db nagytestü apai vonalu bakot.
Teszek fel majd képeket.
Ugyanitt 9-hetes Pannon fehér nyulak eladók 2 vérvonalból.
Komárom-Esztergom megyében.
halihó,
tudnátok segíteni?! a Förike/Magyar kendermagos(??!) elérhetőségére lenne szükségem, mert a szám amit régebben megadott, úgy néz ki már nem él. vagy ha valaki eladó pannon fehér eladó nyulat tudna ajánlani pest környékén azt megköszönném.
Segítséget szeretnék kérni tőletek!Egy két nyulam elkezdett tüsszögni és taknyas lett az orra mit tudok vele csinálni, mit kell neki adni, ragályos a többi nyulra nézve?
Köszönöm!!!
Segítséget szeretnék kérni tőletek!Egy két nyulam elkezdett tüsszögni és taknyas lett az orra mit tudok vele csinálni, mit kell neki adni, ragályos a többi nyulra nézve?
Köszönöm!!!
Válasz #4848. hozzászólásra
A magyar óriás abban külömbözik a némmettől hogy kissebb testű(5,5-7 kg)jó növekedésű, és jobb húskihozatalú,mivel a magyar tenyésztők arra törekedtek hogy egy olyan magyar nyúlfajtát hozzanak létre ami gazdaságilag is megálja a helyét,hát akkoriban megálta a helyét de ma már kiszoríttoták a hústermelésből a jobb termelésű húsnyulak!
Értem.
már most ez is 3kg fölött van de akkor még várok vele,amúgy mi a külömbség a magyar s a német óriás közt?
Az egyik srácnak vannak szép sima házinyúl magyar óriással pároztatva süldők s tőle is akarnék venni 1-et.
Válasz #4846. hozzászólásra
Szerintem adhatsz neki napraforgót de kis mértékben!Én 6-8 hónaposan ajánlom a pároztatást!!A 4. hónap az hülyeség óriás/háztáji keverék nyulaknál!Az csak hibrideknél jó(de ott se nagyon) én nekem középtestű húsnyulak és keverékek vannak és azoknál is megvárom az 5 hónapot!Nameg hogy legyenek 3,5-4 kg sok pároztatáskor!
Helló.
Mint már írtam van egy nyulam aminek az apja német óriás az anyja pedig sima házi.
24.-én lesz 4 hónapos s most rajta van a párzás hogy mikor pároztathatom?
mennyi idős korában?
vki azt írta 4 valaki meg azt hogy 6,melyik a jó?
csíkos napraforgót adhatok nekik?
Válasz #4838. hozzászólásra
Ha arra járok, mindenképp elfogadom a meghívást, de erre nem sok esélyt látok. Sajnos. Szívesen megnézném, hogy te mitől látod másképp ezt a dolgot.
Üdv.
Én nem tudom, hogy neked hány nyulad van amivel a tápot megeteted (meg nem is érdekel), én a linken szereplő 100 anyás számításra írtam amit írtam. Mivel ez lett példának felhozva!
A ketreceidet is örülök, hogy már rég megvetted, de akkor is meg kellett venni és az kiadás. Ha vki most egy ilyen állományban gondolkodik és tényleg csak napi 4,5órát akar/tud vele foglalkozni, akkor kénytelen rendes nagyüzemi ketreceket beszerezni ami alaphangon 1 misi körül van. Ehez hozzájön egy rendes épület(mert ezt már nem tarthatod a diófa alatt a kertvégében), gépészettel stb.
Szóval kell beruházási költség és a táp kisembernek még mindig ..rva drága.
Hidd el nem bántásból írom, én is csinálnám ha tényleg megérné! De a papíron minden szebb!
Üdv.
8734 hozzászólás
Sziasztok!
Nyúltartáson töröm a fejem (néhány éve )
Kérdeznék tisztelettel:
A nyúl tartásához nem kell őstermelői, csak ha le (vagy el) is akarom adni őket?
Ha kiváltom az őstermelőit, akkor kijönnek előtte megnézni, hogy milyenek a tartási körülmények? Lenne egy néhai disznóól, ami alkalmas lenne szerintem, de nem tudom, hogy a hatóságok szerint is. (elég kicsi az ablaka, télen hideg van, mert ha nem is közvetlenül, de össze van nyitva a külső légtérrel) és felegyenesedni csak az ól felében lehet (egy embernek, a nyúlnak mindenhol :-))
Illetve Győr környékén van-e valahol kis tételű nyúl átvétel (mondjuk 5-10 anyás kezdő állomány esetén)? Gyermekkoromban minden faluban volt átvétel, de nem láttam nyulas kocsit erre már vagy 10 éve.
Takarmányt valamennyit tudnék termelni (van pár éve 14-15 sor 40 m hosszú kukoricám, ha nem is jó takarmánynak, de elcserélni esetleg el lehetne zabra, árpára, ilyesmi) Gondozásban családtagként részt vettem már, nem először nyúlnék nyúlhoz, de kezdő vagyok.
Előre is köszönöm a válaszokat, bújom tovább a topicot, ha feleslegesen kérdeztem, mert már leírtátok ezeket, akkor elnézést érte. {harakirisszmájli}
Válasz #4874. hozzászólásra
Szerintem nagyon szép. Jó nagy fülei vannak kár, hogy össze van firkálva. Csak vicc volt...
Válasz #4869. hozzászólásra
kb. másfél éve olvasgatom ezt a topikot. Javaslom, neked, hogy a szakirodalom tanulmányzása után nézd át, mert nagyon sok hasznos info van. Pl. itatás almaecettel.
Ez lehet, hogy másik topikban van, de .....
"Mikor lehet azt tudni, hogy űződhetnék-e a szuka v sem?"
Ha a nemi szerve sötét lila.
Ez elvileg kéthetente van.
A múlt héten kellett volna fialni a fehér anya nyujlamnak, de elfelejtette.
Azóta minden nap beteszem a fiűhoz.
Amikor vemhes elvileg össze vesznek. A múltkor ezek szerint más miatt vesztek össze, mert üresen maradt.
A szürke anyának, négy csecse van, ezért selejtezésre kerül.
Jövő tavaszra venni fogok gy fiatal bevált mejdnem törzskönyves anyát. (a szúnyog csípés nem kíméli a papírral rendelkező állományt sem).
hasas anyák!
Válasz #4875. hozzászólásra
tudom,sajnos ez igaz:(
Válasz #4877. hozzászólásra
ok ok!engem nagyon érdekel hogy néz ki!
Válasz #4873. hozzászólásra
Igen!
Válasz #4874. hozzászólásra
Szép!
Nekem is voltak, csak nehezen vemhesül a fehér!
Német óriás 4 hónapos 4,2 kg nőstényem.A képminőség rossz,de élőbe szebb!Aki akar az véleményt is mondhat róla!:
Válasz #4872. hozzászólásra
Képet raknál fel róla?
Gyönyörű Bécsi F1 bakot nevelek!
Őket hoztam Kaposvárrol!
Válasz #4863. hozzászólásra
Romsics Károly bármennyit átvesz csak őstermelői igazolvány és az ahhoz szükséges adószám kötelező!
Én is írtam neki,de neki túl messze lakom és nem jár felénk.
e-mail:romsics1@citromail.hu
Címe:CSERSZEGTOMAJ
8372, PAJTIKA U 4
sziasztok,
olyan gondom lenne nekem, hogy:
van 4 db szuka ill. 1 db nagyon szép, vörös színű tanuló (kb. 6 hónapos lehet) bak nyulam.Olyan gondom van a szukákkal, hogy az istenért sem:D:D akarják feladni a hátsójukat.Mikor lehet azt tudni, hogy űződhetnék-e a szuka v sem?Ajánlották az erőszakoltatást, de azt nem nagyon akarom.Egyszer már csináltam, meg is fialt, 10-et, mind felnevelte!Sajnálom őket.
Mihelyst beteszem őket a kanhoz, már mennek a sarokba és összekuporodnak.Látszik, hogy félnek, sírnak is.
Ajánlottak nekem olyat, hogy kukorica darába tegyek nekik sót, attól megjön a vágyuk, de ez sem vált be.
Segítségeteket köszönöm!
Parabit.
Tudnál nekem segíteni?
Töled nem messze Bodajkon vol egy Pannon fehér nyultelep Krausz Lászloé és megszünt a régi telefonszámán már nem elérhető és tudom hogy vannak neki eladó ketrecei vennék töle de nem érem utol sehol.
Ha tudnád a címét vagy a tel számát azt megköszönném.
Válasz #4863. hozzászólásra
Romsics Károly Nyulfelvásárló 420ft/kg áron vesz át nyulat.
TELEFONSZÁM:+3630/9698209
Helló!
Hivd fel ezt a számot ő vesz át nyulat és ennyit szerintem átvesz.
Magyar Kendermagos,
köszi, jelentkezem...
Tegnap vettem egy német óriás fehér nőstényt itt bösziben törzskönyvezve,tetoválva,gyönyörű ha ráérek hozok képeket róla!!Most mentem...
Válasz #4862. hozzászólásra
Üdv!g.n.imi@fibermail.hu
Fejér megyében lakom.Fehérvártól 10km-re.Menyivel állnak szóba az emberrel?Ja és tud valaki valamit a csillagfürt termesztésről?
Hello imi99!
Adsz nekem egy elérhetőséget(e-mail)?Privátba lenne egy kérdésen.
Válasz #4860. hozzászólásra
Szia!
Merre laksz?
Vágóhidak ezt a kis mennyiséget nem veszik át tőled!
Sziasztok!Mostanában fogtam bele nyúl tenyésztésbe.Tudna valaki segíteni melyik vágó hídon vesznek át nyulat? Nekem pannon fehér van,egyelőre 20db körüli anyával,4 havonta 120-140db körüli leadni való nyúllal(ennyi idő alatt híznak meg)!!!
Ma meghoztam Kaposvárrol Pannon fehér nyulaket 2db nöstényt és 1db nagytestü apai vonalu bakot.
Teszek fel majd képeket.
Ugyanitt 9-hetes Pannon fehér nyulak eladók 2 vérvonalból.
Komárom-Esztergom megyében.
Válasz #4856. hozzászólásra
0620-5616985
csak 1x akartam írni, hogy eladó, sorry
halihó,
tudnátok segíteni?! a Förike/Magyar kendermagos(??!) elérhetőségére lenne szükségem, mert a szám amit régebben megadott, úgy néz ki már nem él. vagy ha valaki eladó pannon fehér eladó nyulat tudna ajánlani pest környékén azt megköszönném.
köszönet
Sziasztok!!
Köszönöm!!!
Válasz #4853. hozzászólásra
Az enyém meg nőstény!:)Szép párosítás lenne!
Szia imi99!
Nekem is pont ilyen a baknyulam. :)
Sziasztok!!
Köszönöm!!!
Válasz #4848. hozzászólásra
A magyar óriás abban külömbözik a némmettől hogy kissebb testű(5,5-7 kg)jó növekedésű, és jobb húskihozatalú,mivel a magyar tenyésztők arra törekedtek hogy egy olyan magyar nyúlfajtát hozzanak létre ami gazdaságilag is megálja a helyét,hát akkoriban megálta a helyét de ma már kiszoríttoták a hústermelésből a jobb termelésű húsnyulak!
Értem.
már most ez is 3kg fölött van de akkor még várok vele,amúgy mi a külömbség a magyar s a német óriás közt?
Az egyik srácnak vannak szép sima házinyúl magyar óriással pároztatva süldők s tőle is akarnék venni 1-et.
Válasz #4846. hozzászólásra
Szerintem adhatsz neki napraforgót de kis mértékben!Én 6-8 hónaposan ajánlom a pároztatást!!A 4. hónap az hülyeség óriás/háztáji keverék nyulaknál!Az csak hibrideknél jó(de ott se nagyon) én nekem középtestű húsnyulak és keverékek vannak és azoknál is megvárom az 5 hónapot!Nameg hogy legyenek 3,5-4 kg sok pároztatáskor!
Helló.
Mint már írtam van egy nyulam aminek az apja német óriás az anyja pedig sima házi.
24.-én lesz 4 hónapos s most rajta van a párzás hogy mikor pároztathatom?
mennyi idős korában?
vki azt írta 4 valaki meg azt hogy 6,melyik a jó?
csíkos napraforgót adhatok nekik?
Válasz #4844. hozzászólásra
Köszi de ez nagyon messze van tőlem.
Válasz #4843. hozzászólásra
Ezt nézd meg:
http://www.expressz.hu/allat_noveny/haszonallat/hirdetes-32297955/
Vennék Gyári anyanyul ketrecet 5-6 fakkosat.
Ha tud valaki küldjön képet és címet a
juve66@freemail.hu cimre.
Nyereség csak akkor van hogy ha már az elsőnek rászánt pénzt amit beleöltél visszahozza és már pluszt termelsz, mert addig csak mínuszban vagy.
Válasz #4838. hozzászólásra
Ha arra járok, mindenképp elfogadom a meghívást, de erre nem sok esélyt látok. Sajnos. Szívesen megnézném, hogy te mitől látod másképp ezt a dolgot.
Üdv.
Válasz #4839. hozzászólásra
Nem havonta évente.
A 100 anyás számításban ha jól emlékszem havi csere volt az anyákra írva? 1 anya 1 hónap?
Válasz #4837. hozzászólásra
Egyszer gyere el hozzánk! Mindent meg mutatok! Másképp fogod látni ezt a dolgot!
Tudom, hogy nem bántásból írod!
Válasz #4835. hozzászólásra
Helló!
Én nem tudom, hogy neked hány nyulad van amivel a tápot megeteted (meg nem is érdekel), én a linken szereplő 100 anyás számításra írtam amit írtam. Mivel ez lett példának felhozva!
A ketreceidet is örülök, hogy már rég megvetted, de akkor is meg kellett venni és az kiadás. Ha vki most egy ilyen állományban gondolkodik és tényleg csak napi 4,5órát akar/tud vele foglalkozni, akkor kénytelen rendes nagyüzemi ketreceket beszerezni ami alaphangon 1 misi körül van. Ehez hozzájön egy rendes épület(mert ezt már nem tarthatod a diófa alatt a kertvégében), gépészettel stb.
Szóval kell beruházási költség és a táp kisembernek még mindig ..rva drága.
Hidd el nem bántásból írom, én is csinálnám ha tényleg megérné! De a papíron minden szebb!
Üdv.
"Ezek után pedig neked szerintem felesleges is írni a beruházás összegéről(ketrecek, épület stb) ami mondjuk 5 év alatt tuti nem térül meg.
Üdv!"
Még jó, hogy 3 éve beszereztem a ketreceket!
Válasz #4834. hozzászólásra
Te azt honnan tudod hogy rám romlik és mennyi nyulam van ami meg eszi?????
Én itt 110ft/kg-ért tovább adom a felesleges tápot, csak annyit teszek rá hogy a benzin pénz meg legyen!
Csak most épült itt egy új nyúltelep, 500 anyás és onnét szóltak hogy ők átvennék a felesleges tápot tőlem! A 20q tápból nekem 7q ami felesleg!