Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szénával nem csak zölddel etettem öket meg tap buzaval arpaval keverve ab limitum. Akkor Ezek szerint Ez Lehet a bajuk ma atallok szaraz szénára és visszaveszek a tápból aztán meglátjuk. Ja és köszi a tippet !
Üdv! Pannon telepről hoztam, Dabas-Szőlő-ről! A telep tagja a Pannon Szövetkezetnek! 3 Pannon növendék nőstényt hoztam, a többit egy háztól vettem, keverékek! 10db összesen!
Válasz #4730. hozzászólásra
Tengerit adhatsz de keveset!attól csak a zsír termelődik a nyúlban így az anyáknál kissebb lesz a vemhesűlési arány(persze aqkkor ha elhízik tőle) de viszont az sem jó ha nagyon sovány a nyúl (rossz kondícióba van)!
5 hetesen szoktam leválasztani.
zöldet egyáltalán nem kap csak csont száraz szénát s lucernát első osztályút ami egyszer sem ázott meg.
Nem puffadt még mióta tartom egy sem s a hasuk sem ment soha.
Tengerit akkor adhatok neki?
tápot sem kapnak minden mennyiségben.
még 1 testvérük van amit megakarok hagyni anyának de ezek után félek megtartani hogy beteg lesz e a kicsi ha fialni fog?
Válasz #4726. hozzászólásra
Milyen takarmány/mennyit adsz nekik?Hány hetesen vállasztol?Valószínüleg vállasztáskor/után sok zöldet/lucernát adtál nekik +táp (nem rudom mit adsz nekik ,csak feltételezem én ezt) ez az sok energia hazavágja a fatal nyúlak bélrendeszerét+a vállasztáskot ért akár minimális ,vagy nagyon nagy stesszstb kiválthatja ezt a nyulaknak men a hasuk,felfúvódtak?szerintem egyenlőre réti gyepszénát árpát zapot meg gyógyszerkészítményt kakasport(nem tudom hogy mi a z igazi neve de ha megemlíted állatpatikába esetleg állatorvosnál biztos tudni fogja!Vagy adj nekik Colisultrix-et 3 napon át!
Egy hete a fiatal hat ~tiz hetes nyulaim elkezdtek dogleni.
Eloszor csak nem eszik és szomoruak, majd hasmenés és 4-5 nap mulva megdoglik. Arra gondoltam,hogy kokcidiózis de mégsem.
Van e valakinek hasonló tapasztalata ?
bár többen felemlítik a kukoricát a májbetegségeknél én ebben nem hiszek: világ életemben kukoricával etetek, egy májbeteg nyulam nem volt.. az mástól lehet!
Helló,
Kérdésem lenne hogy a nyúlnak mért köves a mája?
már kettőt vágtam s min a kettőnek köves volt.
szénát lucernát krumplit tritikálét nyúltápot kapnak.
Azt halottam hogy a tengeritől van.
Aki tengerivel is eteti s vettem tőle annnak meg semmi baja nem volt a májának.
Nagykés hátuljával tarkóncsapod,hogy elájuljon.Utánna elnyisszantod a torkát.Felakasztod a két hátsó lábánál fogva,és elkezded nyúzni lefelé felülről kezdve.
Sziasztok valakit érdekel csere,vadas színű német óriás bak nyúl pannon fehérre,lehet bak és anya is,ha űgy jó valakinek megyek Monorra 12-én,Nyíracsádon lakom.
Nem Tudja valaki h milyen módja van a nyulak kulfoldre szálitásának az unión belul? Már régóta szeretnék pannon fehéret venni sok jót olvastam már rólla.
Vasárnap a piacon szoktak árulni nyulat.
Nekem most van 6 db 6 hetes.Négy szürke és két tarka.
Az anyjuk fehér.
Az itt olvasottak alapján mielőbb próbálj törzs anyagot beszerezni.
Ha véletlen nem jön be, akkor érdemes olcsóbb fajtán gyakorolni.
A fiút 1500 Ft-ért vettem, a télen.
A Wesselényi utcán van egy ismerős, aki fogad anyanyulat. (egy 4 hetes kisnyúl a fizetség).
Válasz #4696. hozzászólásra
Tudtam volna csak a mixo oltás ellenére is voltak a nyúlak orrán göbök!Lehet hogy az oltástól is lehet de nemtudom így az ilyen nyúlakat a biztonság kedvéért nem adom el sajnos inkább megölöm a kutyának!:( VanAK 8 HETES NYÚSZIK IS!hOL LAKSZ?Ha nem érdekel a dolog akkor mindenesetre kirakok egy elérhetőséget:Júráskó kft. Debrecen-Józsa vállalkozói telephelyek,Deák Ferenc u 101 tel.0652409071!
Sziasztok! Én ma regisztráltam és remélem hogy sok hasznos információval fogok gazdagodni ,s talán én is segithetek valakinek valamilyen infóval.Én Lengyelországba nösult erdélyi magyar vagyok. Ma szuletett a századik nyulam. Tervem Egy kb. 150 anyás telep+ otthoni vágóhid.
8734 hozzászólás
Válasz #4728. hozzászólásra
Szénával nem csak zölddel etettem öket meg tap buzaval arpaval keverve ab limitum. Akkor Ezek szerint Ez Lehet a bajuk ma atallok szaraz szénára és visszaveszek a tápból aztán meglátjuk. Ja és köszi a tippet !
Válasz #4729. hozzászólásra
Üdv! Pannon telepről hoztam, Dabas-Szőlő-ről! A telep tagja a Pannon Szövetkezetnek! 3 Pannon növendék nőstényt hoztam, a többit egy háztól vettem, keverékek! 10db összesen!
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Tengerit adhatsz de keveset!attól csak a zsír termelődik a nyúlban így az anyáknál kissebb lesz a vemhesűlési arány(persze aqkkor ha elhízik tőle) de viszont az sem jó ha nagyon sovány a nyúl (rossz kondícióba van)!
Ezt a hozzászólást nem neked írtam..de mind egy
5 hetesen szoktam leválasztani.
zöldet egyáltalán nem kap csak csont száraz szénát s lucernát első osztályút ami egyszer sem ázott meg.
Nem puffadt még mióta tartom egy sem s a hasuk sem ment soha.
Tengerit akkor adhatok neki?
tápot sem kapnak minden mennyiségben.
még 1 testvérük van amit megakarok hagyni anyának de ezek után félek megtartani hogy beteg lesz e a kicsi ha fialni fog?
Válasz #4722. hozzászólásra
Üdv Ferenc!Pannonokat? honnan?
Válasz #4726. hozzászólásra
Milyen takarmány/mennyit adsz nekik?Hány hetesen vállasztol?Valószínüleg vállasztáskor/után sok zöldet/lucernát adtál nekik +táp (nem rudom mit adsz nekik ,csak feltételezem én ezt) ez az sok energia hazavágja a fatal nyúlak bélrendeszerét+a vállasztáskot ért akár minimális ,vagy nagyon nagy stesszstb kiválthatja ezt a nyulaknak men a hasuk,felfúvódtak?szerintem egyenlőre réti gyepszénát árpát zapot meg gyógyszerkészítményt kakasport(nem tudom hogy mi a z igazi neve de ha megemlíted állatpatikába esetleg állatorvosnál biztos tudni fogja!Vagy adj nekik Colisultrix-et 3 napon át!
Válasz #4723. hozzászólásra
Májkokcidózis!
Egy hete a fiatal hat ~tiz hetes nyulaim elkezdtek dogleni.
Eloszor csak nem eszik és szomoruak, majd hasmenés és 4-5 nap mulva megdoglik. Arra gondoltam,hogy kokcidiózis de mégsem.
Van e valakinek hasonló tapasztalata ?
bár többen felemlítik a kukoricát a májbetegségeknél én ebben nem hiszek: világ életemben kukoricával etetek, egy májbeteg nyulam nem volt.. az mástól lehet!
Azok a fehér csomók ŕltalába a mŕj kokcidiózis nyomai. Az enyémhez is volt és megmutattam az
Állatorvos barátomnak és o is a kokcidiózisra gyanaoszik
Helló,
Kérdésem lenne hogy a nyúlnak mért köves a mája?
már kettőt vágtam s min a kettőnek köves volt.
szénát lucernát krumplit tritikálét nyúltápot kapnak.
Azt halottam hogy a tengeritől van.
Aki tengerivel is eteti s vettem tőle annnak meg semmi baja nem volt a májának.
Nemsokára indulok új nyulak ért! Csak nőstényeket hozok, fiatalítani kell!![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
A fiatalok:
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120726223830_2012.07_596.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120726223933_2012.07_594.jpg)
Válasz #4715. hozzászólásra
Merre laksz gabesz? Vagy hívjál:30/597-8542
Válasz #4717. hozzászólásra
Értem. Köszi szépen!
Válasz #4716. hozzászólásra
Válasz #4716. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Nagykés hátuljával tarkóncsapod,hogy elájuljon.Utánna elnyisszantod a torkát.Felakasztod a két hátsó lábánál fogva,és elkezded nyúzni lefelé felülről kezdve.
Üdv! Valaki tudna segíteni nyúl vágásban? Hogyan csináljam?
Valaki ismer borsodban felvásárlót?
Sziasztok!
szeretnék elcserélni vagy eladni német óriás nyulakat. 2 darab vadas, az egyik már ellett fül tetovált a másik 6 hónapos anyának való.
Sziasztok valakit érdekel csere,vadas színű német óriás bak nyúl pannon fehérre,lehet bak és anya is,ha űgy jó valakinek megyek Monorra 12-én,Nyíracsádon lakom.![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Nem Tudja valaki h milyen módja van a nyulak kulfoldre szálitásának az unión belul? Már régóta szeretnék pannon fehéret venni sok jót olvastam már rólla.
Válasz #4691. hozzászólásra
Jól örökíti a bak a színét!
Válasz #4709. hozzászólásra
pannon fehérek!
Válasz #4693. hozzászólásra
Ezek a fehér nyulak milyen fajtájuak? Nagyon hasonlit az enyémhez de azt nem tudom hogyan nevezik. Lengyelul Termoncki.
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-07-24 12:32:55
Válasz #4706. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Köszi!
Válasz #4705. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Gyönyörűek!
Sziasztok!![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120723151349_2012.07_535.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120723151512_2012.07_541.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120723152302_2012.07_545.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120723152351_2012.07_554.jpg)
Válasz #4703. hozzászólásra
Vasárnap a piacon szoktak árulni nyulat.
Nekem most van 6 db 6 hetes.Négy szürke és két tarka.
Az anyjuk fehér.
Az itt olvasottak alapján mielőbb próbálj törzs anyagot beszerezni.
Ha véletlen nem jön be, akkor érdemes olcsóbb fajtán gyakorolni.
A fiút 1500 Ft-ért vettem, a télen.
A Wesselényi utcán van egy ismerős, aki fogad anyanyulat. (egy 4 hetes kisnyúl a fizetség).
Válasz #4701. hozzászólásra
De neked több tenyészvonalad van nem?
Úgy nem tudjuk összeválogatni, hogy a bak másikból legyen?
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-07-24 12:34:20
Válasz #4700. hozzászólásra
Igen!mert nekem egy alom ban vannak de testvérrel-testvért nem ajánlatos párosítani!
Válasz #4698. hozzászólásra
Balmazújvároson, tőled nem messze :D
Érdekelnek :)
A juhráskót azt miért írtad ki?
Onnan kéne bakot venni?
Válasz #4695. hozzászólásra
seghers optimus vonal!!A koca f 1-es(magyar lapály x Nagyfehér)törzskoca!
Válasz #4696. hozzászólásra
Tudtam volna csak a mixo oltás ellenére is voltak a nyúlak orrán göbök!Lehet hogy az oltástól is lehet de nemtudom így az ilyen nyúlakat a biztonság kedvéért nem adom el sajnos inkább megölöm a kutyának!:( VanAK 8 HETES NYÚSZIK IS!hOL LAKSZ?Ha nem érdekel a dolog akkor mindenesetre kirakok egy elérhetőséget:Júráskó kft. Debrecen-Józsa vállalkozói telephelyek,Deák Ferenc u 101 tel.0652409071!
Sziasztok! Ma vett a gyerek egy süldő nyulat anyának valót.Mikor haza hozta láttam,hogy taknyos.Mit lehetne adni neki nátha ellen?
Válasz #4673. hozzászólásra
Szépek! :)
És nekem tudnál most eladni tenyész alapanyagot?
tudod 2 nőstény és egy bak :D
Válasz #4674. hozzászólásra
A seghers-ből melyik kanvonaltól vannak a malackák?Jól látom,hogy a koca nagy fehér?
Hello!Szép népes család.
Válasz #4692. hozzászólásra
0620-2798499
vagy feke1@citromail.hu
Bármibe segítek! Pest megye Pilisen!
Válasz #4680. hozzászólásra
Szia.
Hol laksz te pontosan? Van valami közvetlenebb elérhetőséged? Lenne pár kérdésem :)
Van aki már az óriásokat 5-6 hónaposan pároztatja, mert később nehezebben lesz vemhes!
Válasz #4682. hozzászólásra
8 hónapos kortól!Legalább elkell érnie a 7-8 kilót mikor pároztatod!de azért egy évnél hamarabb!
Válasz #4687. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Sok sikert hozzá.
Sziasztok! Én ma regisztráltam és remélem hogy sok hasznos információval fogok gazdagodni ,s talán én is segithetek valakinek valamilyen infóval.Én Lengyelországba nösult erdélyi magyar vagyok. Ma szuletett a századik nyulam. Tervem Egy kb. 150 anyás telep+ otthoni vágóhid.
Sziasztok!
Ma vágtam 2,1kg-os nyulat(pannon fehér és házinyúl keverék), és 1,15 jött le belőle májjal és szívvel együtt. Az jó nem?
Válasz #4670. hozzászólásra
Üdv! Csak bevagyok jelentkezve. Megvannak, tegnap lett 6 kicsi a kaliforniainak. Ott mi a helyzet?