Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szegények nem tudnak beszélni...
Nálam elég nagy ketrecek vannak, félbe lehet választani, így marad az anya is és a babák is ott ahol addig voltak..
A felnőtt nyulat kevésbé viseli meg a helyváltoztatás mint a kicsiket, ráadásul az immunrendszere is erősebb.
Sziasztok!
Köszöntök minden fórumozót!
Új emberként szeretnék csatlakozni a nyúltartók-kedvelők-fogyasztók csoportjához!
Egy pár kérdésem lenne: Hajdú-Bihar megyéből tudtok aktuális nyúltáp árakat és élőnyúl felvásárlási árakat? Honnan lenne érdemes tenyészalapanyagot (Pannon fehér) beszereznem?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Zsolti
Szia
Ha kicsiben akarsz mármint hobbiként nekünk a fa jött be a legjobban, ott tudta koptatni a körmét is meg minden, de arra figyelni kell, hogy akác vagy velemi keményebb fe legyen, mert a puhafát hamar elrágják ahol hozzá férnek.
Trágya rácsnak olyan fél centi vagy valamivel több távolságot hagyni, hogy a bogyók át tudjanak hullani, alá , valamekkora dőlés szöggel plekszit, vagy maradék linoleumot, a hamar szét rohad!
Így több emeletes is lehet, szénarácsnak meg ketté is oszthatod középen, vagy az ajtón is lehet,az alsó szint meg legalább annyira lehet megemelt, hogy ki lehessen húzni alóla a trágyát.
De vannak fiókos fa ketrecek is
Meg a fém sem rossz, csak ki mit szeret, meg mire vannak a nyulak
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy a Kisalföldön hol lehet vágónyulat leadni kik azok akik kijönnek házhoz vagy merre van vágóhíd? Hobbi szinten nyúlászkódom de szeretnék többet ha megéri?! Szerintetek megéri foglalkozni velük? Nekem pannon fehér nyusziim vannak jelenleg még csak 5 anyám van meg a fiókáik. Köszi a segítséget.
A szaporaság nem minden!!!! A hústermelés a fontos az árutermelésbe! Mert van a közelembe olyan telep 700 anyás ahol 6 fiókát hagynak az anya alatt, de a kicsik nagyon szép húsformákkal rendelkeznek és gyorsan is nőnek!
Válasz #4310. hozzászólásra
Igen, ezt a súlyt nem is az újzélandira értettem hanem a pannon ra és debreceni fehérre.De újzélandiba is vannak tenyésztők akik szaporaságra tenyésztenek.
A mai újzélandik nem igen jók árutermelésre, mivel ezek már kiállítás minőségűek. És ott nem számít ami nekünk igen! És jóval többe is kerülnek mint a kaliforniai vagy a pannon.
Válasz #4305. hozzászólásra
Amerikában tenyésztették ki tehát amikor behozták akkor még jól bírta de ma már ugyanannyira bírja mint a többi mert már a hazai viszonyokhoz szokott az évek során.
Még a 30 fokot minden nyúl eltudja viselni de ez a termelés romlásával,lelasulásával következik be mert ilyenkor csak este esznek valamit mikor már hűvösebb van.Igen 2,5 kg az élő súly éttermek is 2,5-3 kg ig keresik mint ahogy írtam ezt már 10 hetesen is elérik.
Köszi a válaszokat
A 2,5 kg az élve van igaz?
Vagyis akkor annak kb a 60%-a lesz a hús a többi a szőr, bőr belsőségek stb.
Mekkora kortól érdemes leadni vágásra?
Mekkora az amit boltokban, szállodákban keresnek?
Illetve ezek hogy bírják a magas hőmérsékletet és páratartalmat?
Ez alatt kb 30 fokot és olyan 60-80 esetleg 90%-os páratartalomra gondolok.
Az új zélandinak csak a neve az vagy valóban ott tenyésztették ki
Mert akkor az mondjuk lehet jobban bírja.
illetve arról tudsz valamit, hogy ilyen magas páratartalomnál a táp nem nedvesedik össze?
Válasz #4302. hozzászólásra
Szia! Ha hústermelésre akarsz közép/nagyüzem re ezeket a fajtákat ajánlom:(csak nem tudom hogy már hanyadjára írom le ez..na mindegy) Pannon fehér,debreceni fehér,kaliforniai,újzélandi fehér,zika hibrid,hycole hibrid,hyplushibrid,hyplus medium hibrid nyulakat.Azért ezeket mert a legkivállób hústermelésűek,kiválló nevelőek(élve születtett alom:8-12,levállasztott alom:7,5-11),húskihozatal:59%-63%(erre a HÚSKIHOZATALRA egy óriásnyúl nem képes az maX. 57%-ra) középtestűek(nem kell akkora hely nekik)3,8-5,2kg ig,évente akár 6-8 alom,70-80%I vemhesülési arány,nagy növekedési erély.
Ki milyen fajtát vagy hibridet ajánlana nagyobb üzemi, nem nagyüzemi tartásra.
És miért azt a fajtát?
Illetve hogy azok mennyi időre érik el a vágósúlyt és addig kb mennyi takarmányt esznek meg.
Előre is köszi
sziasztok ImI nagyon szépek a nyulaid sajnos most az én nyulaim nagyon meg fogytak mert Kórházba voltam pár napja jöttem haza most már remélem nem lesz semmi baj pedig nekem elég jó áron mentek a választási nyulak ma is volt vevő de sajnos nincsen vágni való nyulam de remélem megint feltudom növeszteni az állományt
Bár a kopasz macskákért is egy vagyont kérnek , hirdesd meg hátha egy szőr allergiás ember megvenné aki amúgy rajong a nyulakért . (bár ahhoz meg túl szőrös )
Köszönöm Imi, de ennek csak a fején és a lábain van ruha.Nem értek nagyon a számítógéphez, ezért nem sikerül feltennem a képet róla amit csináltam. Most 5-6 hetes.
8734 hozzászólás
Válasz #4332. hozzászólásra
ja ja mikor hogy..van amikor az anyjuktól mennek végóba
Válasz #4330. hozzászólásra
Szegények nem tudnak beszélni...
Nálam elég nagy ketrecek vannak, félbe lehet választani, így marad az anya is és a babák is ott ahol addig voltak..
A felnőtt nyulat kevésbé viseli meg a helyváltoztatás mint a kicsiket, ráadásul az immunrendszere is erősebb.
Válasz #4328. hozzászólásra
Te is mindig az anyákat viszed másik helyre?
Válasz #4329. hozzászólásra
Ez meg Te!
érdekes témákat dobtok fel! csak nem vizsgáljátok meg hogy biztos hogy úgy van az!
Válasz #4326. hozzászólásra
Szia!
Nem mondták hogy nekik az rossz lenne!:-) És mire az anya is meg szokja az új helyét?:-)
Válasz #4325. hozzászólásra
az tevagy
Válasz #4327. hozzászólásra
Hajdúböszörményi vagyok a tápok 90-120 ft között vannak,felvásárló nincs már olyan sok, nekem is pannonok vannak:
Sziasztok!
Köszöntök minden fórumozót!
Új emberként szeretnék csatlakozni a nyúltartók-kedvelők-fogyasztók csoportjához!
Egy pár kérdésem lenne: Hajdú-Bihar megyéből tudtok aktuális nyúltáp árakat és élőnyúl felvásárlási árakat? Honnan lenne érdemes tenyészalapanyagot (Pannon fehér) beszereznem?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Zsolti
Válasz #4325. hozzászólásra
Szia!:)
Ha elveszed az anyjuktól + az új ketrecet is meg kell szokják, az bizony nekik elég nagy stressz!!!!
Én sosem az anyát rakom el, hanem a kicsiket! Nem éri őket semmiféle stressz!
Válasz #4319. hozzászólásra
Persze ráérsz 5-6 hétre de még ez is jobban megviseli őket inkább az anyát tedd másiok helyre ne a kicsiketha lehet!.
Válasz #4320. hozzászólásra
Kedves mino 73!:)
Nézd meg itt:
http://nyuszitartasiabc.uw.hu/oldal/ketrectipusok.htm
Válasz #4317. hozzászólásra
Szia
Ha kicsiben akarsz mármint hobbiként nekünk a fa jött be a legjobban, ott tudta koptatni a körmét is meg minden, de arra figyelni kell, hogy akác vagy velemi keményebb fe legyen, mert a puhafát hamar elrágják ahol hozzá férnek.
Trágya rácsnak olyan fél centi vagy valamivel több távolságot hagyni, hogy a bogyók át tudjanak hullani, alá , valamekkora dőlés szöggel plekszit, vagy maradék linoleumot, a hamar szét rohad!
Így több emeletes is lehet, szénarácsnak meg ketté is oszthatod középen, vagy az ajtón is lehet,az alsó szint meg legalább annyira lehet megemelt, hogy ki lehessen húzni alóla a trágyát.
De vannak fiókos fa ketrecek is
Meg a fém sem rossz, csak ki mit szeret, meg mire vannak a nyulak
Muci nyuszi 4 hónapos:
Ez nem volt nagy segítség!csupán 173 oldalt kell végignézni!!!
Válasz #4317. hozzászólásra
Ha visszaolvastok, találtok sok okosságot.
Mióta "tudományosan" tartom a nyulaim, nem sokat javult a helyzet a szaporodásban.
A múlt hétre vártam a fialást, (kellett volna), de nem lett.
Az az anya, amit fialás napján újra felűzettem, a 12-t fialt, nyolc életben maradt. A nyolcból négyet nevel.
A fialás után 4 hétre tegyem be a fiúhoz és ekkor le is kell választanom, vagy ráérek 5-6 hetesen leválasztani?
Ha lesz elem a fényképezőben és időm, teszek fel képet a galériába.
Ha kész jelezni fogom itt.
Sziasztok!!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy a Kisalföldön hol lehet vágónyulat leadni kik azok akik kijönnek házhoz vagy merre van vágóhíd? Hobbi szinten nyúlászkódom de szeretnék többet ha megéri?! Szerintetek megéri foglalkozni velük? Nekem pannon fehér nyusziim vannak jelenleg még csak 5 anyám van meg a fiókáik. Köszi a segítséget.
Sziasztok!!
egy kis segítséget szeretnék kérni,nyúl ketrecet-ólat akarnák házilag csinálni, kellene pár jó ötlet,vagy rajz!
előre is Köszönöm
Válasz #4315. hozzászólásra
Nagyon szívesen!
Válasz #4314. hozzászólásra
Köszi :)
Kedves Pana!
Itt sok kérdésre választ kaphatsz:
http://nyuszitartasiabc.uw.hu/oldal/hazinyul_fajtai.htm
Válasz #4312. hozzászólásra
A szaporaság nem minden!!!! A hústermelés a fontos az árutermelésbe! Mert van a közelembe olyan telep 700 anyás ahol 6 fiókát hagynak az anya alatt, de a kicsik nagyon szép húsformákkal rendelkeznek és gyorsan is nőnek!
Válasz #4310. hozzászólásra
Igen, ezt a súlyt nem is az újzélandira értettem hanem a pannon ra és debreceni fehérre.De újzélandiba is vannak tenyésztők akik szaporaságra tenyésztenek.
Sziasztok!
Íme a legifjabbak:
A mai újzélandik nem igen jók árutermelésre, mivel ezek már kiállítás minőségűek. És ott nem számít ami nekünk igen! És jóval többe is kerülnek mint a kaliforniai vagy a pannon.
Válasz #4308. hozzászólásra
nincs mit !
Köszi a válaszokat!
Amerikában tenyésztették ki tehát amikor behozták akkor még jól bírta de ma már ugyanannyira bírja mint a többi mert már a hazai viszonyokhoz szokott az évek során.
Még a 30 fokot minden nyúl eltudja viselni de ez a termelés romlásával,lelasulásával következik be mert ilyenkor csak este esznek valamit mikor már hűvösebb van.Igen 2,5 kg az élő súly éttermek is 2,5-3 kg ig keresik mint ahogy írtam ezt már 10 hetesen is elérik.
Válasz #4304. hozzászólásra
Köszi a válaszokat
A 2,5 kg az élve van igaz?
Vagyis akkor annak kb a 60%-a lesz a hús a többi a szőr, bőr belsőségek stb.
Mekkora kortól érdemes leadni vágásra?
Mekkora az amit boltokban, szállodákban keresnek?
Illetve ezek hogy bírják a magas hőmérsékletet és páratartalmat?
Ez alatt kb 30 fokot és olyan 60-80 esetleg 90%-os páratartalomra gondolok.
Az új zélandinak csak a neve az vagy valóban ott tenyésztették ki
Mert akkor az mondjuk lehet jobban bírja.
illetve arról tudsz valamit, hogy ilyen magas páratartalomnál a táp nem nedvesedik össze?
10 hétre 2,5 kg a vágósúly!
Szia! Ha hústermelésre akarsz közép/nagyüzem re ezeket a fajtákat ajánlom:(csak nem tudom hogy már hanyadjára írom le ez..na mindegy) Pannon fehér,debreceni fehér,kaliforniai,újzélandi fehér,zika hibrid,hycole hibrid,hyplushibrid,hyplus medium hibrid nyulakat.Azért ezeket mert a legkivállób hústermelésűek,kiválló nevelőek(élve születtett alom:8-12,levállasztott alom:7,5-11),húskihozatal:59%-63%(erre a HÚSKIHOZATALRA egy óriásnyúl nem képes az maX. 57%-ra) középtestűek(nem kell akkora hely nekik)3,8-5,2kg ig,évente akár 6-8 alom,70-80%I vemhesülési arány,nagy növekedési erély.
Üdv fórumtársak!
Ki milyen fajtát vagy hibridet ajánlana nagyobb üzemi, nem nagyüzemi tartásra.
És miért azt a fajtát?
Illetve hogy azok mennyi időre érik el a vágósúlyt és addig kb mennyi takarmányt esznek meg.
Előre is köszi
sziasztok ImI nagyon szépek a nyulaid sajnos most az én nyulaim nagyon meg fogytak mert Kórházba voltam pár napja jöttem haza most már remélem nem lesz semmi baj pedig nekem elég jó áron mentek a választási nyulak ma is volt vevő de sajnos nincsen vágni való nyulam de remélem megint feltudom növeszteni az állományt
Északi köszi, nagyon jók a tippek, de ahhoz még túl kicsi. Az unokám sem engedné megenni. Kedvencévé vált.
Sziszi amit küldtél oldalt megnéztem."Okosabb lettem!!"
Mindenkinek további szép napot.
Amit találtam:
http://haziallatblog.blogspot.com/2011/10/egy-csodalatos-anomalia-kopasz-nyul.html
Bár a kopasz macskákért is egy vagyont kérnek , hirdesd meg hátha egy szőr allergiás ember megvenné aki amúgy rajong a nyulakért . (bár ahhoz meg túl szőrös )
Válasz #4293. hozzászólásra
Hali , én nyársra gondoltam természetesen az ő érdekében nehogy megfázzon .
Válasz #4295. hozzászólásra
Elképzelhető.Vérfrissítés kellene az állományba.Sajnálom szegény állatot.
Válasz #4294. hozzászólásra
Szerencsétlen mutáció lehet... esetleg beltenyésztés eredménye..
Válasz #4293. hozzászólásra
Új hibrid van születőbe.
Nnna..itt a kopcsi nyuszi.. nekem nincs ötletem...valaki???
Válasz #4291. hozzászólásra
ok..
Válasz #4289. hozzászólásra Természetesen, nekem csak ez az oldal nem működik valamiért. kovarina52@citromail.hu-ra küld el a tiéd és küldöm
Válasz #4289. hozzászólásra Természetesen, nekem csak ez az oldal nem működik valamiért. kovarina52@citromail.hu-ra küld el a tiéd és küldöm
Hajni mama és a babák
Válasz #4286. hozzászólásra
Szia!
Ez érdekes.. emailt tudsz küldeni? Megnézném a kis szerzetet..
Válasz #4286. hozzászólásra
Köszönöm Imi, de ennek csak a fején és a lábain van ruha.Nem értek nagyon a számítógéphez, ezért nem sikerül feltennem a képet róla amit csináltam. Most 5-6 hetes.