Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Jaj már Lenz papa olyan vagy , mert te mit mondasz amikor a tyúkjaid alól ki szeded a tojást , vagy amikor eladod a kisnyulakat a mama mellől , én eszek nyulat , csirkét, halat ,disznót , malacot , borjút , marhát , bárányt, birkát ha nagyon "sír" a nyuszi mama akkor bogrács és kész. Ne érzelegj nem áll jól.
Sziasztok!
Castor rex nyulak tartásában gondolkodom. Lenne rá üzletem. Érdekelne, hogy ki mijen véleménnyel van ennek a fajtának a tartásával. Minden jó tipp érdekelne. Előre is köszi.
Köszönöm a válaszod! Falugazdásszal felvettem a kapcsolatot. Szúnyogokkal vigyázni fogok, hallottam különböző növényekkel távol lehet tartani őket. Mik ezek, illetve zárt helyen tartsam őket szúnyoghálóval elválasztva?
Helló.
Helyzet az hogy van 2 anyanyulam,most fialnak majd másodszorra mert először az egyik szét szórta a másik pedig nem szoptatta.
Most március 23-án s 31-én lettek beűzetve s ma megcsináltam a fiaztatót s már mindegyiknél van szőr a fészekben normális ez?
Vagy talán újra össze vissza fialnak?
Segítségeteket szeretném kérni ahhoz, hogy nyúltenyésztésbe szeretnék kezdeni. Kerestem állami vagy eu-s támogatásokat, de nem találtam semmi érdemleges dolgot. Hallottam a Nyúl-unk a munkáért programról, ezt hogyan vagy miként tudnám megpályázni? Vagy valamilyen más pályázatról, elérhetőségről ha tudtok, sokat segítenétek. Óriás magyar nyúlat szeretnék tartani, tenyészteni...
Három tégla, vagy betonkefni és kész. Otthonosan érzi a nyúl magát benne és könnyű kiszedni. Egy sarkot elrekesztek vele oxt jónapot. Nem kell ezt agyonbonyolítani.
Reggelre megfialt az a nyúl, amelyiknek március elején megfagytak a fiókái. Normálisan a betonkefniből állított fiaztatóba,amit szőrrel jól kibélelt. Előtte volt berakva neki szalma és arra tépte a szőrt.
Sok hasznos információ van a nyulazásról a topikban.
Ha valaki összegyűjtené egy csokorba és könnyen elérhető helyre tennénk az sokat segítene a kezdőknek és nekünk "öregeknek" (kavinton szedőknek).
Eddig a feleségem technológiája szerint tartottam a nyulakat. Mától a "saját" technológiám szerint fogom.
Ez én nyúltartási technológiám:
- keményfából készült rácsos padozatú ketrec, rágófával.
- külön zárható meleg fiaztató láda. (mérete: a X b)
- szopókás önitató, szénarács olyan aljával, hogy ne hulljon a szemétbe a lucerna murva.
- stb.
A nagy rosttartalmú kaja elengedhetetlen a nyúlnak a megfelelő bélműködéshez. Ha más nincs, akkor kukoricaszárat adok nekik. Én almozok bőséggel és telepadlósak. Jobb a komfortérzete a nyúlnak, nem fekélyesedik a talpuk, még óriásnak sem. Persze árunyúlnál már rácspadló, de én olyasmit nem tenyésztek. Kis Jolovit, stb se árt a nyúlnak.....
Válasz #4087. hozzászólásra
Az enyémeknél még nem volt baj, de furcsa hogy sorban hullanak a kisnyulai, ráadásul szerintem kaját se azt kap amit kellene. Pl se széna se lucerna.
Rács a ketreceimben csak a takaritás miatt kell. Sokkal tisztábbak így. Ráadásul alom sem kell.
Válasz #4086. hozzászólásra
Na erről beszélgetek állandóan kezdőknek. Választás előtt érdemes már Coccifortot adni és az anyát kivenni, hogy minél kevesebb stressz érje a fiókákat. Előzőleg is már vitaminozni, ha nagyon komolyan akarja csinálni. Aztán lehet nekik olyat is adni, hogy probiotikumok és szerintem meg is van oldva a hasmenés.De nem megvárni a tüneteket, hanem már választás előtt elkezdeni ezeket. A Coccifortnak nem ismerem a hatóanyagját, de -nézz utána-ha antibiotikum, akkor a probiotikum necces és inkább első körben a probiotikum.
A rácspadlóba a sarka fog beleakadni. Tedd kokcimentessé az állományt és nem kell a rács.
Sziasztok!
Több kérdésem is van hozzátok!
Először is: a ketreceim alja rács 1/3-a zárt padló. A rács 2*2 cm ponthegesztet rács. A fialóból kimászó kisnyulak nem fognak-e beakadni a rácsba? Mert ha igen akkor inkább lezárom egy funérlappal egy ideig.
A másik: szomszédom nyulai most lettek leválasztva. Ezután szépen elkezdődik a bágyadtság, hasmenés, rángatózás, majd lehet elásni. Mi ennek az oka és mit lehet vele csinálni?
8734 hozzászólás
Válasz #4128. hozzászólásra
Szúnyog riasztók
citromfű
borsmenta
kamilla
levendula
rozmaring
bazsalikom
szurokfű
babér
Válasz #4131. hozzászólásra
Jaj már Lenz papa olyan vagy , mert te mit mondasz amikor a tyúkjaid alól ki szeded a tojást , vagy amikor eladod a kisnyulakat a mama mellől , én eszek nyulat , csirkét, halat ,disznót , malacot , borjút , marhát , bárányt, birkát ha nagyon "sír" a nyuszi mama akkor bogrács és kész. Ne érzelegj nem áll jól.
Eukaliptusz, dió riasztja. Én nem használok semmit.
Válasz #4127. hozzászólásra
Nagyon guszta, de mit mondasz az anyukájának, aki várja otthon a ketrecben?
Én határozottam az oltás híve vagyok, mi oltjuk őket mixomatózis ellen és nincs gondunk.
Sziasztok!
Castor rex nyulak tartásában gondolkodom. Lenne rá üzletem. Érdekelne, hogy ki mijen véleménnyel van ennek a fajtának a tartásával. Minden jó tipp érdekelne. Előre is köszi.
Válasz #4121. hozzászólásra
Köszönöm a válaszod! Falugazdásszal felvettem a kapcsolatot. Szúnyogokkal vigyázni fogok, hallottam különböző növényekkel távol lehet tartani őket. Mik ezek, illetve zárt helyen tartsam őket szúnyoghálóval elválasztva?
Válasz #4120. hozzászólásra
Uff , az jó nyam nyam.
Helló.
Helyzet az hogy van 2 anyanyulam,most fialnak majd másodszorra mert először az egyik szét szórta a másik pedig nem szoptatta.
Most március 23-án s 31-én lettek beűzetve s ma megcsináltam a fiaztatót s már mindegyiknél van szőr a fészekben normális ez?
Vagy talán újra össze vissza fialnak?
Tessék..rajzoltam egy nyuszit..
Válasz #4118. hozzászólásra
Gratula a kukacaidhoz!
Válasz #4115. hozzászólásra
Nagyon szépek!
Válasz #4114. hozzászólásra
Támogatás ügyben beszélj a falugazdászoddal.
A nyúlunk a munkáért program ott működik, ahol a település pályázott és nyert. (Körösszakál).
Először beszélj olyannal, aki már abbahagyta a nyulazást, és olcsón tudsz tőle kérni tanácsot és eszközöket.
A telepre a szúnyogot ne engedd be, mert az ellen nincs védekezés.
Válasz #4116. hozzászólásra
Ááá..itt nem lesz keresztelő...ezek olyan kis "ennivalók" lesznek..
a legalsó képen annak lett 11 db kis nyúl
Van vagy 30 centi magas a fészek. Beledugom az ujjamat és a sok kis kukacnyúl ott mocorog.
Azok a tejeskávé színűek nagyon tetszenek, meg ami vadas színű.Válasz #4115. hozzászólásra
Válasz #4111. hozzászólásra
Na akkor kereszteljünk!!
Felső képen levő nyuszimuszira javaslat Muhammad Ali, alsó képen a legalsóra meg Kokó.
Kicsi és leválasztott nyulaim!
Válasz #4113. hozzászólásra
Köszönöm, felveszem vele a kapcsolatot. Ha más tud segíteni azt is szívesen veszem.
Válasz #4112. hozzászólásra
Szia!:)
Keresd Nagy Janit. Hátha tud segíteni.
http://magyaroriasnyul.hupont.hu/
Jó napot, Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni ahhoz, hogy nyúltenyésztésbe szeretnék kezdeni. Kerestem állami vagy eu-s támogatásokat, de nem találtam semmi érdemleges dolgot. Hallottam a Nyúl-unk a munkáért programról, ezt hogyan vagy miként tudnám megpályázni? Vagy valamilyen más pályázatról, elérhetőségről ha tudtok, sokat segítenétek. Óriás magyar nyúlat szeretnék tartani, tenyészteni...
Feree14
Na..vagyok én is..képek a legifjabbakról..Lali papa és Csámpás Rozi utódok :
Válasz #4109. hozzászólásra
Gratula! Most már akkor jöhet a 260 kilós kocába az oxitocin...
Ma megvolt életem első nyúloltása, doki nélkül. Egyszerűbb, mint gondoltam és a nyuszik is jól viselték.
Válasz #4107. hozzászólásra
Három tégla, vagy betonkefni és kész. Otthonosan érzi a nyúl magát benne és könnyű kiszedni. Egy sarkot elrekesztek vele oxt jónapot. Nem kell ezt agyonbonyolítani.
Válasz #4106. hozzászólásra
Grat! Tetszik ez a beton fiaztatód!
Válasz #4105. hozzászólásra
Reggelre megfialt az a nyúl, amelyiknek március elején megfagytak a fiókái. Normálisan a betonkefniből állított fiaztatóba,amit szőrrel jól kibélelt. Előtte volt berakva neki szalma és arra tépte a szőrt.
Válasz #4104. hozzászólásra
Köszi!
Sok hasznos információ van a nyulazásról a topikban.
Ha valaki összegyűjtené egy csokorba és könnyen elérhető helyre tennénk az sokat segítene a kezdőknek és nekünk "öregeknek" (kavinton szedőknek).
Eddig a feleségem technológiája szerint tartottam a nyulakat. Mától a "saját" technológiám szerint fogom.
Ez én nyúltartási technológiám:
- keményfából készült rácsos padozatú ketrec, rágófával.
- külön zárható meleg fiaztató láda. (mérete: a X b)
- szopókás önitató, szénarács olyan aljával, hogy ne hulljon a szemétbe a lucerna murva.
- stb.
Válasz #4103. hozzászólásra
Azonnal.
Tegnap reggel megfialt a nyulam.
Sajnos nem a tálcába, hanem mellé, és mire észrevettem, kihűltek.
Az anyát mikor tegyem be a bakhoz?
Az előzőt időben össze tudtam szedni papír zsebkendővel, de ezekre a plusz öt fok hideg volt.
Ma Nyíregyházán 5000Ft-ért, minden vény nélkül megkaptam a 20 oltást, trisulmixet és a jolovitot.
Válasz #4100. hozzászólásra
Oké megyek kiszedem
Válasz #4099. hozzászólásra
Egy kis rühatka, bolhácska, stb. Szedd ki az egész fiaztatót már, ha mozognak a kisnyulak. Ekkor már nincs szükség a fiaztatóra. Óltakarítás, almozás.
Szasztok!
A kisnyulaim jönnek ki a fiaztatóból. Elég gyakran vakaróznak, akkor is ha bent vannak. Ezt természetes, vagy van velük valami?
Köszi, Nektek is!
Boldog nyulaz mindenkinek!
kellemes húsvéti ünnepeket kívánok minden kedves nyúl tenyésztőnek
Bocsi a kép elmaradt :)
ez már munkamegosztás :D
Válasz #4088. hozzászólásra
A nagy rosttartalmú kaja elengedhetetlen a nyúlnak a megfelelő bélműködéshez. Ha más nincs, akkor kukoricaszárat adok nekik. Én almozok bőséggel és telepadlósak. Jobb a komfortérzete a nyúlnak, nem fekélyesedik a talpuk, még óriásnak sem. Persze árunyúlnál már rácspadló, de én olyasmit nem tenyésztek. Kis Jolovit, stb se árt a nyúlnak.....
Válasz #4091. hozzászólásra
Akkor biztos csak aludt, felébresztetted igy már pityloghat a vakutól .
Válasz #4090. hozzászólásra
Válasz #4089. hozzászólásra
Kici kinai nyuszkó, benőtte a pici szemét a szőr ?
Válasz #4087. hozzászólásra
Az enyémeknél még nem volt baj, de furcsa hogy sorban hullanak a kisnyulai, ráadásul szerintem kaját se azt kap amit kellene. Pl se széna se lucerna.
Rács a ketreceimben csak a takaritás miatt kell. Sokkal tisztábbak így. Ráadásul alom sem kell.
Válasz #4086. hozzászólásra
Na erről beszélgetek állandóan kezdőknek. Választás előtt érdemes már Coccifortot adni és az anyát kivenni, hogy minél kevesebb stressz érje a fiókákat. Előzőleg is már vitaminozni, ha nagyon komolyan akarja csinálni. Aztán lehet nekik olyat is adni, hogy probiotikumok és szerintem meg is van oldva a hasmenés.De nem megvárni a tüneteket, hanem már választás előtt elkezdeni ezeket. A Coccifortnak nem ismerem a hatóanyagját, de -nézz utána-ha antibiotikum, akkor a probiotikum necces és inkább első körben a probiotikum.
A rácspadlóba a sarka fog beleakadni. Tedd kokcimentessé az állományt és nem kell a rács.
Sziasztok!
Több kérdésem is van hozzátok!
Először is: a ketreceim alja rács 1/3-a zárt padló. A rács 2*2 cm ponthegesztet rács. A fialóból kimászó kisnyulak nem fognak-e beakadni a rácsba? Mert ha igen akkor inkább lezárom egy funérlappal egy ideig.
A másik: szomszédom nyulai most lettek leválasztva. Ezután szépen elkezdődik a bágyadtság, hasmenés, rángatózás, majd lehet elásni. Mi ennek az oka és mit lehet vele csinálni?
Üdv! Elég régen írtam már. Építem az új ólat, vagyis átépítem a régit. Csináltam képeket,holnap felrakom.