Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #4028. hozzászólásra
Szia!
Hozzátenném, hogy egyes mamanyuszik simán felveszik vemhesen a bakot. De van amelyik sír akkor is, ha nem vemhes. Nem megbízható teszt, ha így akarja megállapítani a vemhességet.
Miután mind a két anyánál elhullot az alom, ráadásul az egyiknél néhány naposan, érdemes elgondolkodni a tartási hibán..valami ott nem jó..
Válasz #4027. hozzászólásra
Kedves nyúltenyésztő!
1
Első ellésnél néha előfordul,hogy a nyúlmama is bajban van, nem tudja mi a dolga, később magától elrendez mindent.
2
Fialás után Ne nyúlj be az alomba,az elhullott kicsiket
a jó anya kidobja.Ha muszáj benyúlni a fészekbe, előbb simogasd meg az anyát,hogy érezze a saját szagát, és ne az emberszagot.
3
Egyébként is mindig simogasd őket, fele annyi baj nem lesz velük.Ismerni fognak.
4
Mivel nem maradt meg az alom, egy hét pihenés után beteheted a bakhoz, ha nem veszi fel, várj egy hetet, de ne etesd túl.Kapjon szénát, hogy ne hízzon el.
Ha verekszik, vagy sír, Ne erőltesd, próbálkozz egy nap múlva.Meglátod milyen egyszerű.
Ha hasas az anya és pároztatni akarod sír, de ha kemény az anya még az is előfordulhat, hogy szétharapja a bakod
nemi szervét.Vigyázz, és figyelj oda.
Üdv Lacizenesz
Helló.
MOST akarok nyulat tartani.
Mint már írtam vettem 2anyának valót már hasason de még nem volt kölyke.
Az egyik megfialt de rosszul mert fialás után másnap szedte a szőrt s kihullottak a kisnyulak,beűzettem újra.
Másik hét elején megfialt normálisan de ma nézem az alatt is vége a kisnyulaknak.
Szerintem nem szoptatta vagy nem tudom.
Mennyi idő múlva lehet újra pároztatni?
ja s már egy hasas anyának mi a reakciója ha beteszik a kanihoz?
Talán környei nyulasbandát felhívhatod és hátha mondanak valakit. Vagy kimész pl Nyúlra, vagy Felpéc, stb Pannonhalmára és keresel egy tápost, aki biztosan tud segíteni. Én is laktam Győrben. Gyirmóton is van egy-két nyulas, meg Ménfőcsanakon.
Három süldő nyulam volt egy kecben, kettő bak és egy szuka. Az egyik bak elkezdte üzni a szukát igy repült másik ketrecbe. Pár nap mulva elkészült a többi ketrec és a másik bakot is elraktam. Ma takarítottam és kivettem a nőstényt. A hasa elég nagy és a csecsei is mintha ki lenne dülledve. Szerintem még nem ivarérett, ismétlem szerintem.
Hogy lehet eldönteni hogy mikor ivarérett? A korát nem tudom, mert új szerzemény.
Honnan tudom biztosra hogy hasas? Ez azért fontos mert rácson van és fiaztatót kell beraknom az anyáknak.
Válasz #4017. hozzászólásra
Szeretném kihagyni a dokit, legközelebb, de most még nem merem. Nekem is 500-at mondott darabjára, ha ebből lejön az oltóanyag akkor nem is rossz.
Hogy kell oltani és milyen tüvel ill fecskendővel csinálod?
Válasz #4016. hozzászólásra
Igen, én is ennyiért vettem. De a dokit kihagytam az oltásból, ő kombinálttal olt 2500.- Ft./db. áron. A legolcsóbb amit hallottam 500.- Ft./ db.
Tán március óta nem lehet venni, csak receptre. Beszélj egy állatorvossal és ő megcsinálja. Egy "adag" 20 nyúlra elég és azt hiszem 4000 Ft körüli az ára
Sziasztok! Elszeretnék kezdeni nyulat tenyészteni eladásra, de nem találtam a neten felvásárlót Győr megyében. Tudnátok ebbe nekem segíteni?
Köszönöm: Szabó
Válasz #4002. hozzászólásra
nem lapály féle,hanem fajtatiszta magyar lapály és nem 5 hanem 13 csak nem jött ki mind, azon csodálkoznék ha nem lennének szépek hisz az ország hetedik legjobb magyar lapály kanjától van berekva a magyar lapály koca!
No akkor a poén fonala!!
Azon a képen, amelyiken az 5 darab lapályféle rózsaszíbű malacnak kinéző nyúl van azon a kép aljába a szőrös hasad lóg be? Szépek. Mennyi most az áruk? Akartam kettőt-hármat venni, de inkább 50 darab jérce mellett döntöttünk.
És mennyibe kerül ez ellen a védő oltás és az hány nyúlra elég, beadni én is betudom tehát csak a vakcina ára érdekelne hogy mennyi szokott ez lenni? Valamint mennyi a várakozási idő az oltás után hogy fogyasztható legyen a húsuk?
Ez vérlázító!!Fogadnék, hogy a plüssnyulaid füle mögötti cimkére rá van írva, hogy hány fokon lehet őket mosni, meg hogy Made in China....megyek lopni....
Válasz #3986. hozzászólásra
Na ezért tartok én is a szuszuktól. Igaz hogy elég zárt az ól és elektromos rovarcsapdák is vannak, de azért leoltom őket. Hétfőn rendel a dokim megyek vakcinát iratni, az oltást meg majd megtanulom.
A myxomatosis (mixomatózis) a házinyulak egyik legveszélyesebb, gyógyíthatatlan betegsége. A betegséget okozó vírus a Leporipoxvirus genus tagja. A kórokozót különféle ízeltlábúak, főként szúnyogfélék és bolhák terjesztik, így a lakásban tartott nyulak is megfertőződhetnek. A lappangási idő általában 7-10 nap, a vezető tünetek a következők: a fülek, a szemhéjak és az orr duzzanata (ún. oroszlánfej), nyálkás-gennyes kötőhártya-gyulladás és orrhurut. Hasonló duzzanatok jelenhetnek végbélnyílás, valamint a nemi szervek környékén is. A betegek légzési nehézségek és tüdőgyulladás tünetei közepette általában 7-10 nap alatt elhullanak, sajnos még az időben elkezdett kezeléssel is csak nagyon kicsi esély van a felépülésre
Mivel a betegség szinte mindig végzetes, érdemes a nyulakat vakcinázni. A myxomatosis elleni védőoltást 6-8 hetes korban kell beadatni . Utána pedig évente egyszer, kora tavasszal kell vakcinázni, mielőtt a szúnyogok és más vérszívók tömegesen megjelennének. Fontos tudni, hogy a nyulak kombinált oltása kb. féléves védettséget nyújt, ezért akkor is javasoljuk a kora tavaszi vakcinázást, ha az előző oltás óta még nem telt egy év.
Megsérült az egyik ketrecem, amiben van egy 5 napja fialat anyám. A kicsik fiaztatóládában vannak. A kérdés az szerintetek elköltöztethetem -e a kis családot másik ketrecbe, vagy gond lesz belőle?
8734 hozzászólás
Plüssnyulaim gyöngye, Csámpás Rozi:![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120331174531_2012_marc._203.jpg)
Fehérmájú anyanyúl? Ez tetszik!![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz #4031. hozzászólásra
én csak lotyónak hívom..
Eszed tokja...
Válasz #4030. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Azért veszi fel hasason, ha felveszi, mert már fehérmájú a kokcitól...
Válasz #4028. hozzászólásra
Szia!
Hozzátenném, hogy egyes mamanyuszik simán felveszik vemhesen a bakot. De van amelyik sír akkor is, ha nem vemhes. Nem megbízható teszt, ha így akarja megállapítani a vemhességet.
Miután mind a két anyánál elhullot az alom, ráadásul az egyiknél néhány naposan, érdemes elgondolkodni a tartási hibán..valami ott nem jó..
Válasz #4027. hozzászólásra
Kedves nyúltenyésztő!
1
Első ellésnél néha előfordul,hogy a nyúlmama is bajban van, nem tudja mi a dolga, később magától elrendez mindent.
2
Fialás után Ne nyúlj be az alomba,az elhullott kicsiket
a jó anya kidobja.Ha muszáj benyúlni a fészekbe, előbb simogasd meg az anyát,hogy érezze a saját szagát, és ne az emberszagot.
3
Egyébként is mindig simogasd őket, fele annyi baj nem lesz velük.Ismerni fognak.
4
Mivel nem maradt meg az alom, egy hét pihenés után beteheted a bakhoz, ha nem veszi fel, várj egy hetet, de ne etesd túl.Kapjon szénát, hogy ne hízzon el.
Ha verekszik, vagy sír, Ne erőltesd, próbálkozz egy nap múlva.Meglátod milyen egyszerű.
Üdv.Lacizenesz
Ha hasas az anya és pároztatni akarod sír, de ha kemény az anya még az is előfordulhat, hogy szétharapja a bakod
nemi szervét.Vigyázz, és figyelj oda.
Üdv Lacizenesz
Helló.
MOST akarok nyulat tartani.
Mint már írtam vettem 2anyának valót már hasason de még nem volt kölyke.
Az egyik megfialt de rosszul mert fialás után másnap szedte a szőrt s kihullottak a kisnyulak,beűzettem újra.
Másik hét elején megfialt normálisan de ma nézem az alatt is vége a kisnyulaknak.
Szerintem nem szoptatta vagy nem tudom.
Mennyi idő múlva lehet újra pároztatni?
ja s már egy hasas anyának mi a reakciója ha beteszik a kanihoz?
Válasz #4023. hozzászólásra
nem tudom rajtuk kikapcsolni a pisilős-bogyózós programot..![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Interaktív plüssnyulak..
Válasz #4024. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120331120245_2012_marc._349.jpg)
Válasz #4019. hozzászólásra
Comb izomba kapják (nem bőr alá, hanem izomba).Én a dokinál 4000.-Ft.-ért ez kapom:
Válasz #4012. hozzászólásra
Azlrt vannak plüssnyulai, mert az élők nem bírták a gyimrozást...
Válasz #4014. hozzászólásra
, vagy Felpéc, stb Pannonhalmára és keresel egy tápost, aki biztosan tud segíteni. Én is laktam Győrben. Gyirmóton is van egy-két nyulas, meg Ménfőcsanakon.
Talán környei nyulasbandát felhívhatod és hátha mondanak valakit. Vagy kimész pl Nyúlra
Válasz #4011. hozzászólásra![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Gondoltam, behajoltál a karámon és a nagy szőrös hasad is belesikerült a fotóba, ahogy lefelé-előre fényképeztél.
Három süldő nyulam volt egy kecben, kettő bak és egy szuka. Az egyik bak elkezdte üzni a szukát igy repült másik ketrecbe. Pár nap mulva elkészült a többi ketrec és a másik bakot is elraktam. Ma takarítottam és kivettem a nőstényt. A hasa elég nagy és a csecsei is mintha ki lenne dülledve. Szerintem még nem ivarérett, ismétlem szerintem.
Hogy lehet eldönteni hogy mikor ivarérett? A korát nem tudom, mert új szerzemény.
Honnan tudom biztosra hogy hasas? Ez azért fontos mert rácson van és fiaztatót kell beraknom az anyáknak.
Válasz #4017. hozzászólásra
Szeretném kihagyni a dokit, legközelebb, de most még nem merem. Nekem is 500-at mondott darabjára, ha ebből lejön az oltóanyag akkor nem is rossz.
Hogy kell oltani és milyen tüvel ill fecskendővel csinálod?
Végre egy konkrét válasz köszi!
Igen, én is ennyiért vettem. De a dokit kihagytam az oltásból, ő kombinálttal olt 2500.- Ft./db. áron. A legolcsóbb amit hallottam 500.- Ft./ db.
Válasz #3992. hozzászólásra
Tán március óta nem lehet venni, csak receptre. Beszélj egy állatorvossal és ő megcsinálja. Egy "adag" 20 nyúlra elég és azt hiszem 4000 Ft körüli az ára
Válasz #4014. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Szia!:)
Nekem halvány lila elképzelésem sincs, hogy hol vannak felvásárló helyek..Bocsi.
Sziasztok! Elszeretnék kezdeni nyulat tenyészteni eladásra, de nem találtam a neten felvásárlót Győr megyében. Tudnátok ebbe nekem segíteni?
Köszönöm: Szabó
Válasz #4011. hozzászólásra
Válasz #4007. hozzászólásra
te kis állatkínzó..
Válasz #4008. hozzászólásra
grat...el nevezted a kocát iminek...
Válasz #4002. hozzászólásra
nem lapály féle,hanem fajtatiszta magyar lapály és nem 5 hanem 13 csak nem jött ki mind, azon csodálkoznék ha nem lennének szépek hisz az ország hetedik legjobb magyar lapály kanjától van berekva a magyar lapály koca!
Válasz #4008. hozzászólásra
Pfújj..már megint az a mocskos fantáziád..
Válasz #4007. hozzászólásra
...meg az Imi szőrös hasát is....
Válasz #3998. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Ha én egyszer odaszabadulnék, az összes jószágodat agyondögönyözném!
Válasz #3991. hozzászólásra
Na bakker...azt meg se néztem..
Válasz #4000. hozzászólásra
Fogadok, hogy rámuszítanád...
Válasz #3999. hozzászólásra
Mér ne adnék?Most bár a nevedet is elárultad,(bár szerintem nem az igazi)akár ingyen is
Válasz #3998. hozzászólásra
Szépek. Mennyi most az áruk? Akartam kettőt-hármat venni, de inkább 50 darab jérce mellett döntöttünk.
No akkor a poén fonala!!
Azon a képen, amelyiken az 5 darab lapályféle rózsaszíbű malacnak kinéző nyúl van azon a kép aljába a szőrös hasad lóg be?
Válasz #4000. hozzászólásra
Pár mai és ehavi kép.(az offokért bocs!)
Válasz #3997. hozzászólásra![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Baxhatod a nyulaidat, akármilyen szépek, ha nem akarsz nekem adni belőle...
Válasz #3985. hozzászólásra
igen,csak ládástól vigyed így nem lesz semmi bajuk nem kell az új helyet megszokni
Csak ne nyúlj a fészekbe és egyben ládástól vigyed.
És mennyibe kerül ez ellen a védő oltás és az hány nyúlra elég, beadni én is betudom tehát csak a vakcina ára érdekelne hogy mennyi szokott ez lenni? Valamint mennyi a várakozási idő az oltás után hogy fogyasztható legyen a húsuk?
Válasz #3990. hozzászólásra
Fogadnék, hogy a plüssnyulaid füle mögötti cimkére rá van írva, hogy hány fokon lehet őket mosni, meg hogy Made in China....![smile love](/oldforum/images/smiles/love.gif)
![smile love](/oldforum/images/smiles/love.gif)
megyek lopni....
Ez vérlázító!!
Válasz #3982. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Ha tenyészetről van szó, akkor elvileg haszonszerzés miatt tenyésztik a nyulat......
Hááát, ha olyan gáz a helyzet, hogy költözniük kell, akkor költöztesd.. Nem hiszem, hogy baj lenne..
Válasz #3986. hozzászólásra
Na ezért tartok én is a szuszuktól. Igaz hogy elég zárt az ól és elektromos rovarcsapdák is vannak, de azért leoltom őket. Hétfőn rendel a dokim megyek vakcinát iratni, az oltást meg majd megtanulom.
Myxomatosis
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120330135108_mixomatozis.jpg)
A myxomatosis (mixomatózis) a házinyulak egyik legveszélyesebb, gyógyíthatatlan betegsége. A betegséget okozó vírus a Leporipoxvirus genus tagja. A kórokozót különféle ízeltlábúak, főként szúnyogfélék és bolhák terjesztik, így a lakásban tartott nyulak is megfertőződhetnek. A lappangási idő általában 7-10 nap, a vezető tünetek a következők: a fülek, a szemhéjak és az orr duzzanata (ún. oroszlánfej), nyálkás-gennyes kötőhártya-gyulladás és orrhurut. Hasonló duzzanatok jelenhetnek végbélnyílás, valamint a nemi szervek környékén is. A betegek légzési nehézségek és tüdőgyulladás tünetei közepette általában 7-10 nap alatt elhullanak, sajnos még az időben elkezdett kezeléssel is csak nagyon kicsi esély van a felépülésre
Mivel a betegség szinte mindig végzetes, érdemes a nyulakat vakcinázni. A myxomatosis elleni védőoltást 6-8 hetes korban kell beadatni . Utána pedig évente egyszer, kora tavasszal kell vakcinázni, mielőtt a szúnyogok és más vérszívók tömegesen megjelennének. Fontos tudni, hogy a nyulak kombinált oltása kb. féléves védettséget nyújt, ezért akkor is javasoljuk a kora tavaszi vakcinázást, ha az előző oltás óta még nem telt egy év.
Megsérült az egyik ketrecem, amiben van egy 5 napja fialat anyám. A kicsik fiaztatóládában vannak. A kérdés az szerintetek elköltöztethetem -e a kis családot másik ketrecbe, vagy gond lesz belőle?