Gázolaj árak 651 Ft Benzin árak 635 Ft EUR 411.35 Ft USD 399.52 Ft CHF 437.83 Ft GBP 488.76 Ft

Fórum

Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része)

Létrehozta: Bárány , 2008-11-03 18:52:10

Kedvencekhez Segítség

122027 hozzászólás
Nincs profilkép
#111427 Praetor
2024-06-17 15:06:38

Válasz Jana11 #111425. hozzászólásáraA níceai zsinattal kapcsolatban inkább olvasd el ezt, hogy kicsit képben legyél, mert valótlanságot állítasz.

Az utolsó bekezdéseddel a kálvinizmusra utalsz, de rosszul értelmezed azt is. Cáfolja ez az igerész:

"Annak kell meghalnia, aki vétkezett. A fiúnak nem kell hordoznia a büntetést apja bűnei miatt, de az apa sem bűnhődik a fia bűnei miatt! Aki igazságos és Isten számára elfogadható, az maga élvezi ennek áldásait, aki pedig bűnös, az is maga szenvedi el bűneiért a büntetést.
De ha a bűnös szakít bűnös életmódjával, megváltozik, és nem követi el többé korábbi bűneit, ha igazságosság és törvény szerint él és cselekszik, engedelmeskedik rendelkezéseimnek, és teljesíti azokat — akkor nem kell meghalnia bűnei miatt, hanem bizony élni fog!" Ezékiel 18:20-21 (EFO)

A kálvinizmus egyébként csak az egyik legitim értelmezési kerete a Bibliának, de személy szerint más irányzat szerint értelmezem az eredendő bűn, az eleve elrendelés, és hasonló fogalmakat.

Nincs profilkép
#111425 Jana11
2024-06-17 14:54:30

Válasz medikus #111422. hozzászólásáraNem írtam róla, ki hányadik volt...Csak arról, hogy a níceai zsinat meg az egyház telerakta önnmagában is ellentmondásos dolgokkal a bibliát, ha gondolkodva olvasol. A hit gondolkodás nélküli elfogadást jelent, de érzelmekkel meg tudom hogy nem lehet vitatkozni ugye...
De ha dédnagyapám lopott a másik embertől egy történet szerint, akkor én is életem végéig bűnös vagyok eredendően, és lehajtott fejjel kell járnom életem végéig...smile sweatdrop

Nincs profilkép
#111424 Praetor
2024-06-17 14:54:27

Válasz Jana11 #111417. hozzászólásáraSzerintem kb mindenben tévedsz. Mondom ezt annak ellenére, hogy ezek a gondolatok egy része bennem is felmerült sok éve.

Ha jobban önmagunkba nézünk, akkor el kell ismerni, hogy mi is szakítottunk volna Ádám helyében a tiltott fa gyümölcséből. Persze lehet, hogy nem az első héten, hónapban, évben, de idővel mindenképpen.
Az is tényszerű, hogy a szenvedések jelentős részét más emberek okozzák nekünk. De minket is el kell szenvednie a környezetünknek, ha másnem alkalmanként. A feleségemnek is minden nap tűrnie kell engem, még ha nem is minden nap esik neki nehezére. smile smile Akivel pedig kevésbé vagyok kedves, annak még többet.

Istenek vagyunk (János 10:35), és túl sok a hatalmunk más emberek és a környezetünk fölött, és nagy az ember szabadsága. Ezzel tesz minket próbára az Örökkévaló. A végén pedig majd megítéli a tetteinket.

Lázárt feltámasztotta Jézus, de a farizeusok az ő megölésére is törekedtek szinte rögtön (János 12:9-11). Később Lázár megint meghalt. Személy szerint nem szeretnék 2x meghalni, úgyhogy nem irígylem tőle. smile rolleyes

Nincs profilkép
#111423 .Richard.
2024-06-17 14:45:16

Ne. Kèszenlètbe helyezik a NATO atomrakètáinak egy rèszèt,elrettentèskènt. smile lolennyi blfx. Az autók kárksanyagkibocsátása azèrt fontos,hiszen a zöld jövő a járható út, így ki is kell lőni pár atomrakètát . Ennèl lejjebb csak akkor van ,ha ki is lövi. smile sweatdrop

#111422 medikus
2024-06-17 14:33:29

Válasz Jana11 #111417. hozzászólásáraAz én bibliámban Éva evett a tiltott gyümölcsből,és utána adott Ádámnak!
smile sweatdrop

Nincs profilkép
#111421 Georgosz
2024-06-17 13:50:29

Válasz rtamas76 #111418. hozzászólásáraMég a segély sem jut el oda ahová kellene!
Amúgy cinikus-szarkasztikus hangvétellel szántam az írásom!

Nincs profilkép
#111420 Georgosz
2024-06-17 13:37:19

Válasz Gumóka #111419. hozzászólásáraNa de: Jól van ez így!!! smile thumbup

#111419 Gumóka
2024-06-17 13:36:02

Válasz Georgosz #111415. hozzászólásáraFegyvert meg skulót küldeni a háborúba a békéért pont olyan, mint dugni a szüzességért...smile sweatdropsmile lol

#111418 rtamas76
2024-06-17 13:35:03

Válasz Georgosz #111415. hozzászólásáraA humanitárius segéj kivételével csak az usát és a többi gyarmatosítót támogatod.
Nem az ukrán csóró embereket. Akiket szívből sajnálok. És azt a sokmillió embert akit elüdöztek és tönkretettek az ukránok.
Az ottélő nemzetiségi kissebségre gondolok.
Mert semmivel nemkülömbek mint a nácik.

Nincs profilkép
#111417 Jana11
2024-06-17 13:33:59

Válasz Ohaza63 #111401. hozzászólásáraNem vagyok hitetlen, de szerintem hemzseg a biblia a hibáktól, ellentétek alkalmazásától, illetve láthatóan belevitt egyházi és emberi hibás doktrináktól...
Már az első emberpár történetében is húzós, attól hogy Ádám volt olyan szemét, hogy a tiltás ellenére evett az almából, akkor miatta én is szenvedjek? Több ezer éve meg még milliárdan? Én nem tettem volna meg, akkor miért tűrjem és viseljem valaki bűne miatt a dolgokat?
Nem csak Lázárt kellet volna föltámasztani, biztosan volt akkor is meg azóta is sok hozzá hasonló Jó ember még a földön...Az isteni hatalomnak egyébként sem kellene fizikálisan odamenni a csodatevéshez ahogy Márta számonkéri Jézust?
Sok embert ismertem még a XX. század végén is, aki a tőle 5 km-re való településen sem járt...Lehetett hűlyíteni, hogy ez így van jól, legyen szegény meg szenvedjen, mert ez Isten akarata.
Hátha mégsem ez az akarat, hanem az egyház kiszolgálta a hatalmat a tanításaival meg az emberek befolyásolásával...

#111416 rtamas76
2024-06-17 13:22:34

Válasz Ohaza63 #111406. hozzászólásáraSajnos igazadvan.
Mire felébred a tesznye lusta birka európai tömeg addigra későlessz!
Lehajtott fejjel végignézik az újkori honfoglalást.
A saját anyagi jóléttük fenmaradása miatt.
De ez rövidtávon működik hosszútávon egy katasztrófa!
És aztveszik észre az unokáik arab és afrikai félvér gyerekek
Muszlin hittel. Mert azt nemfogja hagyni egy honfoglaló sem , hogy hitetlen legyen a gyereke!
Így készül Germanisztán!

Nincs profilkép
#111415 Georgosz
2024-06-17 12:18:43

Válasz Gandhy #111407. hozzászólásáraTegyük hozzá, hogy az olcsó orosz karbamid vásárlásával háborút támogatsz, az ukránba küldött bármivel meg a békét!

Nincs profilkép
#111414 Georgosz
2024-06-17 12:15:23

Válasz Gandhy #111407. hozzászólásáraNem "HOAX" ennek az eredeti neve??? smile lol

#111413 Gandhy
2024-06-17 11:52:58

Válasz Praetor #111410. hozzászólásáraA lufit csak addig lehet fújni, míg szét nem pukkan. Minden nagyhatalom virágzó szakában már kódolva van a hanyatlás. Ahogy az ember megszületik, fejlődik, eléri erejeteljét, majd kezd gyengülni, s végül eldől, mint a zsák. smile smile

Nincs profilkép
#111412 Csókkirály
2024-06-17 11:39:10

Válasz máris szomszéd #111408. hozzászólásáraÍgy úszhatta meg Gattyán György: a húszmilliárdos adócsalás, amit eltussoltattak NAV-val

A NAV volt nyomozó őrnagya, Tiszolczi Lajos végignézte, hogy a munkahelyét és a munkáját tönkreteszi a legmagasabb szintű politikai beavatkozás. Mindezt egy olyan történet fordulatai mentén mesélte el a Partizánnak, melynek néhány részlete eddig is ismert volt, csak épp az érintetteken kívül senki nem tudta, hogy összefüggnek. Pláne, hogy egy ennyire sötét ügy áll a háttérben.

Ezt nevezem hazaszeretetnek és hazafias viselkedésnek! Több Tiszolczi Lajost a hazának!

Nincs profilkép
#111411 Praetor
2024-06-17 10:14:30

Válasz Gandhy #111407. hozzászólásáraValahogy meg kell magyarázniuk, hogy miért mennek európa érdekeivel szemben. smile whistling Most ezt kell megérteni: Olcsó műtrágya -> rossz smile laugh

Nincs profilkép
#111410 Praetor
2024-06-17 10:07:16

Válasz Gandhy #111404. hozzászólásáraKatonai értelemben igazad is van, de miért kellett a germánokat betelepíteni?
A morális zülléssel tohonyaság is jár, meg bölcstelenség. Ez pedig rossz döntések és a bukás letéteményese.

Nincs profilkép
#111409 Praetor
2024-06-17 09:57:19

Válasz Ohaza63 #111402. hozzászólásáraA megszólítás kapcsán maradhatunk a megszokott közvetlenségnél. Inkább nekem kellene Téged így megszólítanom, a korodnál fogva. smile smile

Nem végeztem teológiát, csak egy párszor elolvastam a Bibliát. Meg néha elolvasok egy-egy szakcikket. Ja, és hitgyülis sem vagyok. smile laugh
Nem hiszem, hogy a Katolikus egyház meg tudta volna változtatni a szövegtöredékeket. Túl nagy számban vannak, meg a keletkezésük és előkerülésük időpontja alapján is a legrosszabb indulattal sem tűnik lehetségesnek. Szerintem hitelesek a szövegek.
A személyes meggyőződésem, hogy Jézus Urunk szava az igazság, nála van egyedül bűnbocsánat, szabadítás.

#111407 Gandhy
2024-06-17 09:21:34

"Valós annak a veszélye, hogy Európa az olcsó orosz karbamid-műtrágyától függővé válik" – mondta Antoine Hoxha, a Fertilizers Europe főigazgatója egy brüsszeli interjúban. "Az európai élelmezésbiztonság szempontjából ez szörnyű. Európa semmit nem tesz az új függés ellen, melynek kialakulása a szemünk előtt zajlik."

Az olcsó orosz karbamid az európai élelmezésbiztonság szempontjából szörnyű - eszem, faxom megáll. smile devil

#111406 Ohaza63
2024-06-17 08:50:42

Válasz Gandhy #111404. hozzászólásáraEgyébként mindkettőtöknek igaza van.
Elég erős párhuzam van Róma és Európa között.

Rómát, mint birodalmat a kifosztott provinciák, tartományok vagyona tette naggyá, mint Európát a gyarmataik, majd az elkényelmesedett, széthúzó, arrogáns és erkölcstelen életmód gyengítette meg, mind most Európát és később megjelentek a külső ellenségek, akik míg erős volt a birodalom fingani sem mertek, mint a régi Európában.

A külső ellenség, aki látta a meggyengült hatalmat, elérkezettnek látta az időt a visszavágásra, hatalomra jutásra -mint most Európában a muszlim áradat.

De nekünk nem lesz olyan szerencsénk, mint a rómaiaknak, hogy ha nem is birodalom, de valami megmaradt belőlük.
Itt az új hódítók nem fognak fél munkát végezni, mint ahogy Rómával tették.
Nálunk teljes lesz a pusztítás, vissza megyünk a középkorba.

Az unokám tevén fog járni és az feleségei teveszaron, meg rőzsén fogják az ebédjüket főzni.

Mert azt meg kell hagyni a muszlim a Koránon kívül nem talált fel semmit.
Amitől jól élnek pl. olaj és a gazdag életmódjuk, mind Európának köszönhetik, de ha elpusztítanak minket, mert elfognak, akkor vége az ő jólétüknek is.
Mert dolgozni nem akarnak, eszük nincs, így egyenes út a lesüllyedés felé.

Amit valami arab uralkodó mondott: "Nagyapám tevén járt, Én Mercedesen, a fiam Ferrarin, de az unokám újból tevén fog közlekedni"

Nincs profilkép
#111405 JD 4630
2024-06-17 08:27:53

Válasz trikolor5 #111380. hozzászólásáraNézz körbe a Európa egész területén hiány van tanárból, orvosból, ápolóból stb.. ez nem szimplán hazai probléma, rengeteg olyan munkakör van, ami jóléti társadalomban nem sikk az ifjúságnak, a bölcsész diploma, meg már 30 éve is menekülő pálya volt azoknak, akik könnyen akartak diplomát szerezni, gondolom ez azóta sem változott.

#111404 Gandhy
2024-06-17 08:00:44

Válasz rtamas76 #111403. hozzászólásáraUgyan már! Ezek a sztereotípiák, közhelyek, hogy Róma a buzik, a hedonizmus, vagy a politikusok miatt bukott meg. Róma végét a barbárok Európába özönlése okozta. A gótok, a vandálok, majd a hunok és végül a betelepített germánok okozták. Egy akkora birodalom határa(Limes) csak addig volt védhető, míg nem volt komoly ellenség.
Most Európa telepíti be szervezetlenül a barbárokat, ahogy mi szervezetten hozzuk az ázsiaikat. Hamarosan ezek törlik el az Európai Birodalmat és lesz helyette valami nagyon nem jó, nekünk.

#111403 rtamas76
2024-06-17 07:42:55

Válasz Ohaza63 #111401. hozzászólásáraMegérett a világ a pusztulásra!
Mindég a római birodalmat hozom fel.
Ott is ígyment.
Túlnagylett, túljól éltek, kinnyukban nemtudtak magukkal mitkezdeni.
Televoltak buzival, ami ottis természetes volt.
És áruló, pénzéhes politikussal!
Csak nézd meg most mi történik! Hitetlenek vagyunk, önzők vagyunk, és semmi nem elég!
Nem kísértetiesen hasonló a helyzet?
Ez az unió sem jobb mint a szovjetunió, sőtt akaratunk ellenére ők akarják megmondani hogyan és kivel éljünk!
Ennyi jut eszembe az egészről

#111402 Ohaza63
2024-06-17 06:56:26

Válasz Praetor #111399. hozzászólásáraTisztelt Praetor!

Amiről tegnap értekeztünk az lényegesen túl van az alapszintű műveltség fokán.

Te teológiát végeztél, vagy csak sűrűn forgatod a Bibliát?

A céges ügyvédem, aki a jogi egyetem után elvégezte a teológiát is és diakónusként szolgál, vagy a HIT gyülis ismerősöm, aki a kérdéseimre mindig Bibliai idézetekkel válaszol, na ők rendelkeznek komoly lexikális tudással a hitről, vallásról, egyházról.

#111401 Ohaza63
2024-06-17 06:48:14

Válasz rtamas76 #111400. hozzászólásáraEzt Én is így gondolom a Bibliánkról.
De legalább ugyanazt mondják már 2000 éve, nem változtatják minden héten az álláspontjukat.

Amit már párszor leírtam, hogy Európát a kereszténység tette azzá, ami, most hogy hite hagyott lett, elindultunk a pokol kapuja felé.

Míg a migrik mélységesen vallásosak, mi meg hitehagyottak lettünk, így Európának reszeltek.

Sajnos a Pápáink főleg a mostani, a muszlim migrikért aggódik és imádkozik és nem a hite hagyott fehér emberért.

Van egy, két ország, ami mélyen vallásos volt. pl a lengyel, de mégis olyan felforgató embert válasz meg miniszterelnöknek, akit a sátán küldött. Ott is beérett a gyümölcs.

Ki érti ezt??

#111400 rtamas76
2024-06-17 05:55:23

Válasz Ohaza63 #111396. hozzászólásáraMostani biblia erősen cenzúrázott a katolikus egyház szájjaíze szerint!

Nincs profilkép
#111399 Praetor
2024-06-16 22:18:39

Válasz Ohaza63 #111398. hozzászólására"...miért volna érdekük átverni..."

Nézettség? smile wink
"Mert lesz idő, amikor az egészséges tanítást nem viselik el, hanem saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük. Az igazságtól elfordítják a fülüket, de a mondákhoz odafordulnak." 2Tim4:3-4

#111398 Ohaza63
2024-06-16 21:47:23

Válasz Praetor #111397. hozzászólásáraA Discovery csatornán láttam egy dokufilmet erről Júdás féle evangéliumról, de biztosan igazad van.

Egyébként Én szeretem az ilyen ismeretterjesztő dokumentumfilmeket és el is hiszem, amit mondanak, mert miért volna érdekük átverni egy komoly csatornának a nézőket.

Nincs profilkép
#111397 Praetor
2024-06-16 21:30:06

Válasz Ohaza63 #111396. hozzászólásáraA 12 tanítvány között volt még egy Júdás nevű, de ő nem írt evangéliumot, hanem egy levelet, amit el lehet olvasni a Bibliában.
Az áruló Iskáriótes Júdás még Jézus halála előtt felakasztotta magát. Nehezen tudott volna evangéliumot írni. Meg az állítólagos Júdás evangéliuma a 3-4. századból való. Link

#111396 Ohaza63
2024-06-16 21:08:15

Válasz Praetor #111395. hozzászólásáraErre a földönkívüli dologra rengeteg olyan archív fénykép lelet van az 1800 évek végéről és a 1900 évek elejéről, amin tényleg elgondolkodik az ember, mert megmagyarázhatatlan dolgok, tárgyak, leletek vannak a képeken.

Bibliáról meg úgy értettem a cenzúrát, hogy a tanítványok nem minden leírt gondolata van benne, hanem szelektíven ki lett válogatva. Pl a kutatások szerint volt a Júdásnak is egy könyve , evangéliuma

Nincs profilkép
#111395 Praetor
2024-06-16 20:23:23

Válasz Ohaza63 #111392. hozzászólásáraEzt a földönkívülis elméletet végzős egyetemistáktól hallottam, olyan kontextusban, hogy a föld tudományosan elfogadott kora túl rövid időszak ahhoz, hogy az élet kialakuljon rajta, és ilyen változatos élővilágot "hozzon létre". Egyszerűen tudományosan nem jön ki a matek, ha a valószínűségeket reálisan számolják. De ettől függetlenül egy érdekes mesének tartom.

A Biblia szövegének hitelessége előttem nem kérdés, mert nincs még egy olyan ókori írás, amely szöveghűségéhez ilyen nagy számú, írásos bizonyíték állna rendelkezésre. Az Új-szövetség kapcsán ~6000 irat és töredék tudományos igénnyel és nagy biztonsággal igazolja az írások eredeti szövegeit. Olyan kérdésekben vannak eldöntetlen kérdések, amik teológiai kérdéseket igazából nem érintenek. Összehasonlításképpen a Homérosz: Odüsszeia 2-3 példányban maradt fenn (ha jól emlékszem valami előadásra).
Az Ó-szövetségi könyvek szövegének hitelességét legjobban az 1947-ben megtalált holt-tengeri tekercsek és a maszoréta szövegek támasztják alá. A maszoréták elvakult fanatikusok voltak, mert az eredeti írásokból még az írásjelek hibáit is tökéletesen lemásolták. Ha egy apró részletben nem volt tökéletes másolata az eredetinek, akkor az egész lapot megsemmisítették. Ezek pedig olyan nagyszámú bizonyítékok a Szentírással kapcsolatban (az Ó és Újszövetséget is értve), amire a katolikus egyháznak állítólagos manipulációs célú törekvése képtelen lett volna kihatni és megváltoztatni azokat.

A másik téma kapcsán csak annyi, hogy a kettős állampolgárokat én is eltiltanám a kéviselői székektől.

#111394 Ohaza63
2024-06-16 20:09:15

Válasz TeljesenMindegy #111393. hozzászólásáraHa a fatusás AK 47 odadurrantottál 50-100 méterről, akkor a testen elől a bemeneti oldalon 2-4 cm , a kimeneti nyílásnál tenyérnyi hiány lesz.
Azon meg keresgélhetik a lőpor nyomokat.
A golyó meg valahol máshol lesz, ha megtalálják.

#111393 TeljesenMindegy
2024-06-16 19:53:15

Válasz Ohaza63 #111391. hozzászólásáraA vizsgálat során magyarázkodhatsz, hogy miért nincs lőpor a testből kiszedett lövedéken.... szóval csak óvatosan, mert gyorsan lefülelnek, hogy az első lövést nem a levegőbe, hanem a testbe eresztetted.

#111392 Ohaza63
2024-06-16 19:17:00

Válasz Praetor #111390. hozzászólásáraTudod a neveltetésem kapcsán alapvetően hívő ember vagyok, hiszek Istenben.

De azt is tudom, hogy az egyház a Bibliánkat, azért jól cenzúrázta és nem kevés olyan tény és tan maradt ki belőle, ami az akkori vezetésnek nem volt szimpatikus.

De azért jól kitalálták, mert hittel, meg a halál utáni örök élet ígéretével könnyebb volt évszázadokon keresztül kordában tartani a népet, mint pl fegyverrel, vagy erőszakkal.

Istenre esküszik fel mindenki, még az USA elnöke is, pedig senki nem látta még soha.

Mi van akkor, ha a Darwini elmélet és a egyházi elméletek sem igazak.
Valójában és most ne röhögj ki - a földönkívüliek teremtették meg az emberiséget a magas tudásuknak megfelelően a DNS-ünk módosításával.

Ez is egy verzió és az akkor megteremtett lények/emberek ezeket az idegeneket tekintették istenüknek.
Rengeteg videó és anyag van a neten a pl. anunakik földre jöttére. Bizony előkerülnek olyan leletek, amiket azonnal titkosítanak, de azért igazság morzsák csak kifolynak belőle, amire az emberiség még nincs felkészülve.
Én nagyon sok ilyen TIK TOK videót láttam, ahol megmagyarázhatatlan űrhajók, gépek kerültek elő ásatásokon, amikre nincs magyarázat és a leírásuk szerint 40-50,000 évesek.

Vannak olyan elméletek, hogy a földi aranykészletek kibányászására rabszolgának kellettek az emberek.
Szerintem ebben a kérdésben még a felszínt sem kapirgáljuk, talán a porréteg felső 1 mikrométerét fújtuk le.

A második téma a honi zsidóságunk. Bizony jelenleg is azok vannak a politikai, vagy gazdasági hatalom közelébe, akiknek az őseik 1919 forradalom után külföldre mentek, az egyik fele a Szovjetúnióba, a másik fele nyugatra. 1945 után haza jöttek és azóta élet és halál urai az országunkban, mind a mai napig. Ezért is írtam a klán megnevezést, mert a mostaniak már a 4-5 generáció.

Elkezdték még a Kádári idők alatt 1970-től az Impexek és külker cégek segítségével az ország kirablását, úgy hogy az nyílt titok volt, minden ilyen külkercégnek a vezetője holokauszt túlélő volt. Magyarul az egész vezetés, minden cégnél kizárólagosan zsidó privilégium volt.

Sajnos mind a mai napig a befolyásuk szinte kikerülhetetlen.
Kimentettek/elloptak/lenyúltak kb 240 milliárd UDS, ami a 1990 évi tartozásunk 12 szerese volt.

Sajnos nem akadt kormány eddig, aki ezeket elővette volna, mint pl Romániában.
Ezenkívül a spontán privatizációban is ők kótyavetyélték el az ország vagyonának 95 %-át.

Na ezek a kozmopolita zsidók, ezeket kell eltüntetni mindenhonnan.

Ganz Ábrahám, vagy Weis Manfréd és társai is zsidók voltak, de ők nem vittek, hanem hoztak és építettek az ország javára.

Eleve olyat akinek kettős állampolgársága van nem is szabadna megválasztani, semmilyen állami funkcióba. Gyorsan kikopnának így a hatalomból.

Pont a múltkor láttam egy statisztikát a zsidóság lélekszámáról.
Az USA ban (7,2 millió) már több a zsidó, mint Izraelbe (6,8), de, Izraelbe 25 % már arab.
Franciaországban (600 ezer) , nálunk (300 ezer), többen vannak, de nem annyival, viszont az összefogásukat tényleg meg kellene tanulnunk.
.

#111391 Ohaza63
2024-06-16 18:27:28

Válasz d-032a #111389. hozzászólásáraÉn azt hiányolom, hogy Orbán miért nem tárgyal a német, szlovák, horvát, cigány stb.. képviselőkkel, miért csak a Köves Slomót puszilgatja heti rendszerességgel.
Már annyi holokauszt emlékművet épített nekik a magyar állam, ha B.pesten eldobnék egy követ biztosan arra esne.

Pedig szerintem német és szlovák is van annyi, mint zsidó.

Egyébként csodálom az Orbánt, Én is olyan idős vagyok mint Ő, de Fort Knox összes aranyáért nem csinálnám ezt, amit Ő.
Én már régen kiadtam volna tűzparancsot mindenkinek, akár határőr, akár rendőr, akár iskolaőr, akár tanár. Nem cipelni azt a sok felesleges dolgot a nadrágszíjon.

Mint régen a határőrségnél tanították : 2 skuló a határsértőbe, lehetőleg deréktól felfelé és egy riasztó lövés a levegőben utána, majd kérdezünk.

A németeknél is észbe kaptak végre, először lőnek, majd utána kérdeznek pl. a mai eset a baltás gyerekkel.

Csoda, hogy él és nem kap minden ilyen fasz EU ülés után sztrókot, agyvérzést és szívinfarktust, ahol részt vesz.
Mert ezek a kormányfői találkozók kizárólagosan amcsi DS érdekeket képviselnek és csak az ő érdekeiket szolgálják.

Szerintem a kormányfőknek legalább a fele DS ügynök Macronnak az élen, mint Rothschild csemete, a többi pedig annyira buta, hogy nem látja mi van a világban, ilyen a német kancellár Scholcz.
Persze ha kihúznák fejüket az amcsi seggből és letörölnék a sz@rt a szemükről, lehet, hogy megvilágosodnának, de erre kicsi az esély.

Én személy szerint egy ilyen EU vezetői ülésen, ahol 26 kretén győzköd a betanított szövege alapján az amcsi érdekektől, hogy hogyan tegyük tönkre Európát a végletekig, biztosan bevinnék egy Uzzit és halomra lőném őket.smile thumbupsmile cursing
(Viktorunk, ahogy összeszedte magát a sok disznótorosból az elmúlt években, nem is volna feltűnő 2 db uzzival a hóna alatt.)

Jót tennék egész Európának, majd kapnék 15 évet, mint a Breivik gyerek, aki halomra lőtt 75 komcsipalántát és ellenék 5 csillagos, internetes, TV-s luxusbörtönbe, onnan csetelnék veletek.

Ilyen nyomás alatt nekem biztosan volna 10 pszichológus, aki mellettem van és 5 műasszony homokzsák, akit verhetek és dobálhatok nadrágszíjjal.

Nincs profilkép
#111390 Praetor
2024-06-16 18:18:36

Válasz Ohaza63 #111388. hozzászólásáraTorinói lepel kapcsán: abban a korban rengeteg embert végeztek ki ilyen módon, és a felhozott "bizonyítékok" a lepel kapcsán nem zárnak ki minden kétséget. A hitedet tiszteletben tartom, de ez ettől még nem tény. Éppen ezért nem lehet bizonyítékkén felhozni Jézus származásával kapcsolatban. A lepel puszta léte pedig a Katolikus egyház érdeke, mert a kultúrkörük rajong mindenféle erekjékért. Kérdezz meg pár protestánst, aki valamennyire is komolyan veszi a hitét, hogy mit gondol a lepelről... smile wink

A másik téma: pusztán pragmatikus okok miatt mondtam, hogy nincs jövőjük, és nincs jövőnk külön külön. Mert hogy oldod meg azt, hogy "kiszorítsad ezeket a klánokat a hatalomból"?!? Nem technikailag értem, mert azt vágom, hogy listázod őket származás alapján, és felvállalod azt, hogy náci vagy, és vagy kitelepíted a társaságot az országból, vagy egyszerűen nem engeded jelölni őket a választásokon (ez utóbbit egyébként simán megoldják sábeszgojokkal).
Hanem azt hogy oldod meg, hogy igazságos is legyél, és el tudja az ország népe fogadni? Az sem utolsó szempont, hogy milyen lenne a nemzetközi fogadtatása a dolognak. Mi lenne a realitása annak a törekvésnek, amit írsz?

Szerintem nincs realitása, és ami nagyobb baj, hogy nem tudsz igazságos lenni, és ha igazságtalan vagy, akkor adsz még egy okot arra, hogy a világ miért döngöljön minket bele a földbe. Nagyon közel kerültünk a kipusztuláshoz a háborúk, trianon, és egyéb katasztrófák miatt. Nézz körbe a Kárpát-medencében, de egész európában. Nem kell nekünk több ellenség, főleg nem casus-belli. Ha nem vagy a magyarság ellensége, akkor igazságtalan dolgot nem követsz el egyetlen etnikummal sem. Minden elkövetett igazságtalanság visszahullik valamikor az elkövető(k)re.

A kitelepítések is égbekiáltó igazságtalanságok. Ne felejtsd el, hogy az itt élő zsidóság nagy része nemhogy itt született, de a nagyapja is itt született és élt közöttünk. Emlékszem nagyszüleim beszéltek arról, hogy a svábok egy részét kitelepítették. Sokan próbáltak visszaszökni, mert számukra ez az ország volt az anyaország. A németek sem fogadták be őket, idegenként kezelték őket. De facto hontalanok lettek. Még az NDK-sok is megbélyegzettek a mai napig Németországban. (Nézd meg a 9-ei választási térképet, mindegyik választási kerület Afd-s, élesen elválik az ország többi részétől) Mindenféle erőszakos kitelepítés, vagy fenyegetéssel elért kivándorlás gonoszság. Mi magyarok ilyet nem tehetünk soha. Ha frissen érkezik egy migráns, akkor eldönthetjük, hogy beengedjük-e vagy sem, de generációk óta itt élőkkel nem.

Azt se felejtsd el, hogy a magyar nép mindig etnikailag kevert volt, és a honfoglalás óta nem volt igazi összetartás a nemzetünkben. Ezt vesd össze azzal, hogy a zsidóság ugyan űzött nép, de kiemelkedő összetartás van közöttük, és nem utolsó sorban legalább 3x-4x annyian lehetnek a világon, mint mi. A kapcsolati és befolyásolási tőkéjükről ne is beszéljünk.

100x jobb, ha a magyarokkal kapcsolatban a zsidóságnak jó a véleménye, és Magyarország egy olyan hely, ahol ők biztonságban lehetnek (sok más országgal szemben). Látom annak a jeleit, hogy a zsidóság egy része meg is becsül minket, mint befogadó népet. A komcsi réteg persze nem így van, mint ahogy arról írtál is, de 1-2 generáció múlva ezek az erőviszonyok változnak majd közöttük.

Nincs profilkép
#111389 d-032a
2024-06-16 16:49:58

Válasz Ohaza63 #111388. hozzászólásáraVárnék még az itélettel, amely szerint: "Az Orbán iszonyatos hibát követett az elmúlt 14 évben, ..."
-------
Okos vagy, és bölcs, mint az előtted szóló is, és még jónéhányan itt, akik nem is szólalnak meg. Adjon is, egészséget, és még hosszú életet a Mindenható!
-----------------
Deviszont, valamit másként látok.
Sokszor idézik Orbán elleni bizonyítékként, hogy egyszer azt mondta:
" ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"
Csakhogy, ezt külföldi diplomatáknak mondta, konkrétan a magyaroknak szóló választási szövegekkel kapcsolatban, és kontra a külföldi vállalkozókat érintő tetteivel kapcsoltban. És ez a mondása nem mindenre, nem mindenkor érvényes, vagy nem mindenre, és nem mindenkor értendő.
Ezt, csak a libsi-globalista aktivisták akarják elhitetni a magyarokkal.
-------------------
Orbán Kapitány, viharos időkben kormányozza a Magyarország nevű vitorláshajót, ahol a nép a tenger, és a szél a "tudjukkik".
Teljesen a széllel szemben nem haladhat előre a hajó, mert az fizikai képtelenség. Ha nem is teljes hátszélnek, de valamennyi oldalszélnek muszáj lennie. (Majd, ha nem vitorláshajó leszünk, akkor más lesz a helyzet.)
------------------------
Úgyhogy, Orbán külföldieknek szóló mondata, a magyaroknak azt is jelenti, hogy "ne csak arra figyeljenek oda, hogy mit teszek", (vagyis, hogy kalapot, vagy kipát a fejemre).

#111388 Ohaza63
2024-06-16 15:12:25

Válasz Praetor #111386. hozzászólására
Igen, lehet hogy igazad van és keverem a Talmudod a Tórával.

A bibliát a 70-es évek elején gyerekként a templomi hittanórákon ismertem meg, majd a házasságkötésünk előtt újra jártuk ezt az utat menyasszonyommal/feleségemmel.

A Tórát ötven éves koromban kezdtem elolvasni érdekesség képpen, de feladtam a töménysége miatt, így csak a rövidített kigyűjtött és egyszerűsített változattal foglalkoztam.

Azt azért nem gondolod komolyan, hogy nincs jövőnk nélkülük és fordítva.

A németek anno jól eltüntették mindenhonnan őket, csak nálunk maradtak ilyen szép számmal, meg Franciaországban.
Akkor ezek szerint a cseh, szlovák, lengyel, balti államok, osztrák, németnek nincs jövője, mert ott nincsenek. A Román meg eladta őket jó pénzért Izraelnek.

Szerintem meg nekünk nincs jövőnk, amíg valaki ki nem szorítja ezeket a klánokat a hatalomból. Jelenleg nálunk jobban érzik magukat, mint bárhol a világban még Izraelt is beleszámítva.
Nekünk nincs hová hátrálni, mert ez a mi országunk a neve is az Magyarország.
Az Orbán iszonyatos hibát követett az elmúlt 14 évben, nálunk egy vircsaft van.

Gyerekként a 70-es években fene se foglakozott, hogy szülőfalumban a barátom Schwarc Lacika, vagy Fleis Józsika volt, vagy Motyovszki jános, vagy Zahorecz Béla.

Utólag felnőtt fejjel jutott az ember eszébe, hogy a két első név zsidó, a két második tót/szlovák.
Bizony nem is csodálkoztam azon, hogy az első kettő 1990 után kitelepült Izraelbe.

Alább leírtam, hogy a zsidóság első két rétegét sajnáltam,mert sokan magyarabbak volt a magyarnál.

A rendszerváltás előtti népszámlásoknál még rákérdeztek a nemzetiségre is, akkor tudtuk, hogy volt cigány, zsidó, német, tót/szlovák, román stb....

Emlékszem azokra az adatokra, miszerint kb. 150.000 ember vallotta magát zsidónak és 250.000 ember cigánynak.

Nekem azokkal a kozmopolita emberekkel van problémám, akik bebújnak a zsidóság háta mögé és onnan kiabálnak kifelé, ha bajt vagy gonoszságot csináltak.

Nálunk is és a világban a hatalomban főleg ezek vannak.

A városomban is vannak, akiknek a szüleik/nagyszüleik visszajöttek valamelyik haláltáborból, sőt az egyik járt is hozzánk és sokat beszélgettünk az "élményeiről", pedig akkor csak 7 éves volt, mikor 1944 ben begyűjtötték.

Egyébként ami elszomorít, hogy mindenkire kiabálnak mindent és megy az antiszemita kórus, de náluk rasszistább , kirekesztőbb népet még nem hordott a föld a hátán.

Még a saját fajtájukat is kirekesztik pl. erre az Szudán/Etióp falassa zsidók, akiket kimentettek
és letelepítettek Izraelbe 1984 ben.
Hiába vér szerinti rokonok, akkor is másodrendűek, mint az arabok Izraelbe.
Pedig a falassa zsidók genetikája az még tiszta, meg egyezik az Egyiptomból menekülőkével.

Egyébként sajnos az egymás közötti házasságaik azt eredményezték az évszázadok alatt, hogy Izraelben kötelező a házasságkötés előtti vizsgálat a genetikai betegségeik miatt, nehogy beteg gyerekek szülessenek. De így is van pár olyan betegség, ami csak rájuk jellemző sajnos.

Szerinted most hány zsidó harcol Dombasszba az oroszokkal, szerintem egy sem, mert mind kimenekült Izraelbe, pedig Ukrajna is jól elvan látva zsidósággal, főleg azért, mert a kazár királyság ott volt anno, ahol most a harcok dúlnak.

Szerintem ugyanígy gondolnak mindenkire, aki nem fajtárs - ránk is.

Egyébként a Palesztinok is zsidók, csak felvették a muszlim vallást a több száz éves arab megszállás végett és persze az adókedvezmény miatt, legalábbis a DNS egyezésük alapján.

Tudod, ami még számomra bosszantó, amikor a magyar képviselők bementek bocskaiba, vagy bármely magyaros ruhába a parlamentben a 1990-es években pl Csurka, az egész balos csürhe élükön az SZDSZ-el örjöngött, hogy minek magyarkodnak ezek, de az ő fejükön a kipa az utcán is rajta van, vagy a haszidoknál a kaftán, meg a kalap vagy a strájmli.

Mi ez ha nem a felsőbbrendűség, vagy a kiválasztott nép, vagy Isten ajándékainak kifejezése???

Egyébként a Torinoi lepel vizsgálatát, már nagyon sok neves kutatólabor megcsinálta, se szeri se száma a rádikarbonos vizsgálatoknak és az eredmény kb. +- 50 év közé teszi a Jézusi kor idejéből való származását. Én hiszek benne, hogy Jézusé volt.
Az internet tele van ilyen dokumentum filmekkel.

Az abból nyert DNS-t pedig most egy svájci labor vizsgálta és Ők jutottak arra a következtetésre, hogy ha tényleg Jézusé volt a lepel, akkor a DNS szerint nem zsidó volt.
Aztán a koptok között keresgéltek és találtak hasonló DNS mintákat.

Miért is ne higgyem el nekik?

Nincs profilkép
#111387 Praetor
2024-06-16 13:20:28

Válasz hashtag #111383. hozzászólásáraSzerintem MZP jobb ha csendben van. Ha Viktornak a felmenői érintettek, annyira MZP-nek is. Ami önmagában nem tragédia, csak ne zsidózzon egy ordasat. Persze tudom, hogy választások előtt közvetlenül ezt elsütve szerezhetett ezzel szavazatokat, de szerintem ez nagyon gáz volt.

Nincs profilkép
#111386 Praetor
2024-06-16 13:10:03

Válasz Ohaza63 #111370. hozzászólásáraMég annyir megemlítenék, hogy nagyon nem vagyok annak híve, hogy a magyarságot és a zsidóságot szembe kellene állítani. Az ellenségeskedés és indulatkeltés szerintem nem a magyarok és nem a zsidók érdeke.

A zsidók szerintem nagyobb számban vannak itt nálunk, mint ahogy te azt feltételezed. Nekünk is vannak komoly sérelmeink az elmúlt (minimum) 2 évszázadból velük szemben, és nekik is vannak jól ismert sérelmeik. De ez a múlt. Fel kell ismerni, hogy az etnikai szembenállásból csak hátrány és kár keletkezik mindkettő fél számára, mert ezen az etnikai helyzeten nem lehet igazságosan változtatni.
A jövő az, ha a magyarok ezt elfogadják, és a zsidóság elkezdi megbecsülni a magyarokat és a magyarok kultúráját, hagyományait is. Nincs jövője a magyaroknak nélkülük, és nincs a zsidóknak sem jövője nélkülünk, legalábbis a Kárpát-medencében. A sorsunk szükségszerűen összefonódik.
Kölcsönös tiszteletre és megbecsülésre van szükség.

#111385 Gandhy
2024-06-16 12:59:02

Válasz Sk Laci #111382. hozzászólásáraBooking.com, minek az iroda?

Nincs profilkép
#111384 Praetor
2024-06-16 12:56:45

Válasz Ohaza63 #111370. hozzászólásáraKolléga, te számos ponton tévedsz ezekben, főleg hogy a Talmudot kevered a Tórával. Míg Mózes 5 könyve képezi a Tórát (ez a törvény), addig a Talmud Krisztus után keletkezett jópár évszázaddal, és a rabbinikus iratok egy részének gyűjteménye. Ez utóbbi tartalmaz olyanokat is, amikre utalsz, de ezek nincsenek összhangban a Tórával és annak szellemiségével.

Másrészt a torinói lepel hitelességére nagy összeget ne tegyél. Jézus anyja, Mária unokatestvére volt Erzsébetnek (Zakariás felesége), aki papi család tagja volt. Papok meg Lévi törzséből származók, azon belül is Áron családjához tartozók lehettek. Az biztos, hogy minimum Lévi törzséhez tartozott, és így elég valószínű (a házasodási szabályok miatt is), hogy Mária is. De az nem merül fel, hogy nem Izrael egyik törzséből származott volna.
József meg igazoltan Dávid király leszármazója volt, még ha csak jogilag számított is Jézus apjának.

Másrészt Jézus megtartotta a Tóra rendelkezéseit, betartotta a törvényt, és zsidóként élt. Meg persze ráborította néha az asztalt (képletesen) az uralkodó vallási elitre, mert kiforgatták a Tóra parancsait.

Nincs profilkép
#111383 hashtag
2024-06-16 12:53:21

Válasz Praetor #111381. hozzászólásáraUgyanitt, ha a gyerekedet gáspárnak, sárának meg ráhelnek kereszteled, az màr keményebb dió, mzp is levezette smile devil

Nincs profilkép
#111382 Sk Laci
2024-06-16 12:43:39

Tudnátok nekem utazási irodát ajánlani, aki megbízható és Olaszország nyugati fele és Szardínia van kínalatában /Tirrén tenger homokos tengerpartjai/.

Nincs profilkép
#111380 trikolor5
2024-06-16 12:32:36

Válasz JD 4630 #111359. hozzászólásáraMegnem álmodtam volna, hogy valaki képes ebből is kihozza, hogy ez jó. Nekem is küldte az egyetem ahol végeztem az emailt, hogy mehetnék tanárnak egy kis továbbképzéssel. Nagyon nagy a baj. Ez a következmény, ha mindig csak a pillanatot akarja uralni egy kormány és nem tekint a jövőbe.

Nincs profilkép
#111379 hashtag
2024-06-16 12:16:37

Válasz Ohaza63 #111368. hozzászólásáraTalán ha Hanuka Gergelynek hívnàk, de mivel Karàcsony Gergely Szilveszternek hívjàk, így már az ünnepek végett is nehéz ràmondani a blankoltságot smile sweatdropsmile laugh

Nincs profilkép
#111378 Csókkirály
2024-06-16 12:16:12

Válasz Ohaza63 #111375. hozzászólásáraEzt mondom én is már mióta, mi magyarok vagyunk azok, akik mindent felbomlasztunk.
A varsói szerződés is miattunk szűnt meg, a szovjetunió is, az osztrák-magyar monarchia is, az oszmán birodalom is, a magyar királyság is. Olyan váratlanul érte ezeket az egész, még a víz is kiverte mindet. Mi magyarok mindent bomlasztunk ahogy mondod.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Sajtóközlemény
Hatályba lépett egy fontos jogszabály! Egyetlen szerződéssel átadható a teljes gazdaság!
Hatályba lépett egy fontos jogszabály! Egyetlen szerződéssel átadható a teljes gazdaság!
A gazdaság valamennyi vagyoneleme egyszerre, egy időpontban száll át a...
Mutatjuk, hogyan drágulnak csütörtökön az üzemanyagok
Mutatjuk, hogyan drágulnak csütörtökön az üzemanyagok
Jelentősebben drágul a gázolaj, de többet kell majd fizetni a benzinért is.
Minirot 63 öntöződob
Minirot 63 öntöződob

1.000.000 Ft

MTZ 50 traktor motor üzemképes
MTZ 50 traktor motor üzemképes

200.000 Ft

Napraforgóhéj-brikett eladó
Napraforgóhéj-brikett eladó

130 Ft

12:00 R18 erdészeti gumik GAZ 66
12:00 R18 erdészeti gumik GAZ 66

65.000 Ft