Gázolaj árak 628 Ft Benzin árak 608 Ft EUR 410.85 Ft USD 391.7 Ft CHF 442.28 Ft GBP 492.61 Ft

Fórum

Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része)

Létrehozta: Bárány , 2008-11-03 18:52:10

Kedvencekhez Segítség

116210 hozzászólás
Nincs profilkép
#115910 hashtag
2024-11-17 13:46:34

Válasz Praetor #115906. hozzászólásáraAkkor putyin az elit elsö szavára bevonult ukrajnàba, testvért irtani? Vagy hogy zajlott a dolog, mert ha akarta volna, simán megteheti, hogy a maga dolgával foglalkozik, nem kezdi el lőni kijevet.
Ha meg valóban ő az irgalmas szamaritànus, aki csak jót akar, akkor miért nem az volt a céja a kezdetektől, hogy keletukrajnának jó legyen, és egy megfelelő szintű autonómiát kapjon ukrajnán belül, amire a katonai garanciákat ők adták volna? Miért kellett a támadás pillanatában bejelenteni, hogy a területek be vannak olvasztva oroszországba? Mert kellett a terület, az hogy vannak rajta lakosok is, az egy dolog. Ürügy, talán ez lenne a jó jelző rájuk.

Nincs profilkép
#115909 Igazi Földönfutó
2024-11-17 13:42:26

Válasz hashtag #115907. hozzászólásáraÉn nem,én akkor vásároltam amikor 300-500 ft volt aranykoronája.Az árveréseken meg már 1-2 milla volt hektárja.

Nincs profilkép
#115908 hashtag
2024-11-17 13:38:58

Válasz Sanyiii70 #115903. hozzászólásáraEnnyi volt mese volt, füle farka bennevolt. Máig is élnek, ha meg nem haltak, stb.

Nincs profilkép
#115906 Praetor
2024-11-17 13:35:13

Válasz Szlovákiából #115872. hozzászólásáraKolléga, nem hiszem, hogy a nézeteink olyan nagyon különböznének.

A trianoni szemétség jól láthatóan az elit döntése volt, és nem indokolta semmi sem. Sem etnikai összetétel (ennyi erővel sok más országot szét kellett volna darabolni pl francia, spanyol, brit..stb), sem más. A büntetés jellegét nem csak az mutatja, hogy széttépték az anyaországot, hanem az is, hogy még a szintén vesztes osztrákoknak is adtak a területeinkből. smile hammer
Viszont ha az elit ezt akkoriban eldöntötte, akkor szervezhettél volna akármekkora hadsereget, próbálhattad volna akárhogy, mert nem tudtad volna akkor sem megvédeni, megakadályozni. Addig tologatják a sakkbábukat a térképen ezek a sz*rrágók, amíg a céljaikat el nem érik. A katonai kérdések eldöntése számukra a legegyszerűbb, mert a háborúhoz csak 3 dolog kell: pénz, pénz, pénz. Ennek a kibocsátási joga pedig az ő kezükben van.

A jelenlegi helyzet pedig abban más, hogy most testvérháború van Ukrajnában, és az égadta világon nincs jelentősége, hogy ott hol húzódik a határ. Mindkét ország korrupt, és oligarchák irányítják. Itt egy dolog a kérdés, hogy mennyi embert tud az elit a vágóhídon ledaráltatni. Értelme semmi nem lesz, legalább is a józan emberek szemszögéből.

Egyébként ugyanígy testvérháború van Izraelben is, mert a palesztinok is a szemita népek közé tartoznak, még ha a többiek lenézik is őket. De testvérháborút készít elő az elit Tajvan kapcsán is, ami csak idő kérdése és ki fog törni. Kínai fog kínait gyilkolni.

Az elit háborús ambícióival szemben az egyetlen gát az, ha a lakosság nem akar háborúzni. Ezt onnan is lehet tudni, hogy a harmadik VH eredetileg az '50-es évekre volt tervezve, de az európai országok lakossága annyira háborúellenessé vált, hogy az elit letett róla. (Erről egy beavatott egyetemi tanár beszélt már jó régen az Egyesült Államokban.) Mivel a jenkiknél ez nem volt olyan kritikus, így ugyan kicsit később, de a vietnámi háborút meg tudták valósítani. Annak is csak akkor lett vége, amikor az USA lakossága kezdett masszívan háborúellenes lenni. Szerencsétlen veteránok jöttek haza, jó részük lenyomorodva, miközben a népharag és megvetés fogadta őket. Azt hitték, hogy a hazájukért és a szabadságért harcoltak, pedig csak az elit játékszerei voltak. A darálóban kellett volna odaveszniük az elit tervei szerint, de szerencséjükre (?) ők túlélték.

Nincs profilkép
#115905 Igazi Földönfutó
2024-11-17 13:32:56

Válasz hashtag #115886. hozzászólásáraHány földárverésen indultál?

Nincs profilkép
#115904 Igazi Földönfutó
2024-11-17 13:30:00

Válasz Csókkirály #115896. hozzászólásáraÉs mit szól ahhoz Kulja elvtárs,hogy nem nyilatkozhat senkinek,kuss a neve mint sebésznek és egyetemi oktatónak,ha valamit mondani akar csak MP mondhatja el.És ő ezt boldogan tűri.Milyen ember az ilyen?Nulla.Földet meg mindenki annyit vehetett amennyit nem szégyellt,de hát te ebben nem voltál érdekelt,fogalmad sincs az egészről.Mondod amit megengednek neked ,hogy elmondhasd.

Nincs profilkép
#115903 Sanyiii70
2024-11-17 12:36:46

Válasz hashtag #115894. hozzászólására"A háború elől elmenekült ukránok tízezer szám térnek vissza a szülőföldre, oda, ahol most az orosz megszállók gyakorolják a hatalmat írja az ua-reporter.
A szerény becslések szerint is legkevesebb 130 000 menekült tért vissza elhagyott otthonába. Azzal sem törődnek, hogy az adott térségben még dörögnek a fegyverek. A kényszer és az ukrán állam nemtörődömsége miatt kénytelenek a bizonytalanságot választani. Az ukrán hatalom számára ezek az emberek gyakorlatilag nem léteznek.
A portál írása szerint tízezreket sodort bajba a 2014-es ukrajnai hatalomváltás. Az úgynevezett ATO, vagyis a saját népe ellen indított ukrán fegyveres támadás során sokan elveszítették az irataikat, fedél nélkül maradtak. Iratok nélkül pedig nem kaphatnak semmilyen állami támogatást. Az ukrán állam számára nem létezőkké váltak.
Ez a kitaszítottság már 11 éve sújtja ezeket az embereket, akik egyre nagyobb számban térnek vissza az orosz megszállás alá került Donyeck, Luhanszk megyékbe és a Krímre. Ott állítólag emberként kezelik őket és újra részesülhetnek a szociális juttatásokban, dolgozhatnak, tanulhatnak, szabadon integrálódhatnak immár egy másik társadalomba."

#115902 Ohaza63
2024-11-17 11:42:33

Válasz Szlovákiából #115900. hozzászólásáraÜdv Barátom!

Ez ismerős , mármint az idegennek a bérbeadás.

Nekem is van egy földem, ami szomszédos az anyai nagybátyám földjével.
2006 óta kérem, de csak a TSZ nek adja oda 45.000 Ft-ért, meg 2 szál kolbászért.
Most is 85 évesen 10 éves szerződést kötött velük!!!
Azt mondja nem akar velem pereskedni a haszonbér miatt???!!!

Na ezek is Pesten laknak és mindenki diplomás és szerintem csóró parasztnak tartanak!!!

Igen, mint nálad, a szülei, nagyszülei sírjáról szintén ÉN gondoskodom.
Annyi eszük sem volt, hogy 40 éve egyszer felhívjon, hogy vigyek ki a sírra virágot a nevükben!!!

Bassza meg, most már ingyen sem kellene a földje!!!!

Nincs profilkép
#115901 Szlovákiából
2024-11-17 11:20:43

Válasz Szlovákiából #115900. hozzászólásáraMondjuk lehet azért ennyire bunkók, mert mi sikeresebbek vagyunk, főleg anyagi téren, ők ott hiába túliskolázottak, nem nagyon értenek semmi máshoz, csak a szakmájukhoz, beleolvadva a szürke tömegbe.

Nincs profilkép
#115900 Szlovákiából
2024-11-17 11:18:40

Válasz hasutas1 #115890. hozzászólásáraMegszoktuk már. Az innen elszármazott magyarországi rokonom idegennek adta bérbe a földjét. Először nem is tudta, hogy van, én meg megszólítottam, szívesen bérbe, illetve megvenném. Egy két levélváltás után elhallgattak és a helyi TSZ agronómusától tudtam meg, hogy idegennek bérbe adták. Lenéznek minket, pedig család teli van mérnökkel, a gyerkőceim Magyarországra járnak egyetemre. Mi vagyunk nekik a csehek. A szüleik (nagyszüleik) sírját itthon meg mi gondozzuk, Karácsonyra mindig küldünk róla fényképet.

Nincs profilkép
#115899 Sanyiii70
2024-11-17 11:09:49

Válasz hashtag #115894. hozzászólásáraAzért ezt mondd el a donyecki lakosoknak is, akiket rendszeresen lőttek csöves tüzérséggel az ukránok! (Minden hadászati indok nélkül.)

Nincs profilkép
#115897 Szlovákiából
2024-11-17 11:03:53

Válasz hashtag #115886. hozzászólásáraJó kérdés , miért drága a dollár. Hát mert matolcsi sem tétlenkedett, kellett a csókosoknak, hogy felvásárolhassák az országotokat.
Azért nem akarnak eurót, mert azt nem tudják számolatlanul nyomtatni, az úgy kell kérni az EU-tól.
Amelyik kutya ugat, az nem harap.
Ha jól tudom, a földárverés nyilvános volt, bárki licitálhatott. Ráadásul kedvezményes hitel is járt hozzá. Persze akinek nem érte meg, az így járt.
Én ´91 től maszek vagyok, számtalan lehetőségünk lett volna olcsó földet venni, de sokalltuk az árát. Nem vettem 10 ezer koronáért, mert adtak el 8 ért is, aztán nem vettem 20-ért, 30ért, most meg nem veszek 13 ezer euróért. Persze pici darabokat mindig csipegettem, fél hektárosan annyira nem voltak kelendőek, paci áron alul, így vettem tavaly is 0,7 hektárt, de már 10 ezer euró/ hektárért. Hitelképes vagyon, de mivel dédnagyapámnak a bank vitte el szinte az összes vagyonát, mert nagyot mert álmodni, így nálunk a hitel tabu.

Nincs profilkép
#115896 Csókkirály
2024-11-17 11:02:13

Válasz rtamas1976 #115857. hozzászólásáraDr. Kulja András volt sebész és egyetemi oktató, a TISZA Párt Európa Parlamenti képviselője, aki azért vállalta a a munkát, mert belülről látta a magyar egészségügy problémáit és tenni akar a magyar nemzetért.

Jól mondod, komám, a Fidesz kormány úgy lezüllesztette az egészségügyet, hogy most már csak a magánegészségügy maradt, meg szedheted a gyógyszert két marékkal, ha van miből kifizetni. Lefeküdtek ezek a globális lobbinak, mi meg isszuk a levét, de rendesen.

Szeméttel tömik az embereket, ebben is igazad van. Régen, 20-30 éve még finom hazai ételektől roskadoztak a piaci asztalok, ma meg hozzák ide nekünk a külföldi szemetet. A földjeinket meg szépen eljátszották a NER földbáróknak, mi meg az egészségünkkel fizetjük meg az árát.

Úgyhogy igazad van, és emelem poharam, hogy végre egyszer, ebben a nagy politikai marakodásban, le tudjuk tenni a csatabárdot, és a bajokról, meg azok orvoslásáról beszélünk. Így kellene mindig, nem egymást marni!

Nincs profilkép
#115895 Csókkirály
2024-11-17 10:45:38

Válasz Szlovákiából #115877. hozzászólásáraSzlovákia megint nyelvtörvényt alkot a magyarok ellen. Fico és bandája újra csorbítani akarja a magyarok nyelvhasználati jogát.

A TISZA Párt mélységesen elítéli és határozottan tiltakozik a nyelvtörvény ellen, mert számunkra a magyar nemzet és Magyarország mindenek előtt!

Nincs profilkép
#115894 hashtag
2024-11-17 10:35:46

Válasz Sanyiii70 #115893. hozzászólásáraTe is tudod, hogy ez nem a “népe” sanyargatásáról szól, mert számtalan olyan területre is igényt tart, amin nincs többségben az orosz nemzetiség, másrészt te sem gondolod hogy emberek milliói folyamatosan sanyargatva voltak, főleg mivel egymás mellett élt és dolgozott az ukrán meg az orosz, főleg a számtalan vegyesházasság miatt is, meg ugye az szerintem az igazi sanyargatás amikor a városodat szarrá lövik, a földdel teszik egyenlővé, vagy csak simán háborús zónában kell élned évekig, ami a normális élet lehetőségét kizárja, és inkàbb elmenekülsz onnan a francba. Szerintem ma nincs jobb helyzetük az ott élőknek, mint az invázió előtt volt.

Nincs profilkép
#115893 Sanyiii70
2024-11-17 10:23:21

Válasz hashtag #115891. hozzászólásáraAlmát az almával.

Amikor elfoglalsz egy olyan területet, ahol sanyargatják a népedet, az nem ugyanaz, mint ami a 2. VH után történt. (Hogy a győztesek leigáztak más népeket a saját szabályaik szerint.)

Nincs profilkép
#115891 hashtag
2024-11-17 10:11:37

Válasz Sanyiii70 #115888. hozzászólásáraCsakugye a második világháború után, a Föld országai viszonylag egyetértettek abban, hogy a jövőben ne legyen több véres öldöklő háború, és ne legyenek területszerző háborúk sem. Létre is jött az ensz, ami megpróbàlta a menedzselni ezt a törkevést, és kisebb nagyobb döccenésektől eltekintve, jól is ment az elmúlt jónéhány évtizedben. Európàban nem is volt ilyen hossszú háborúmentes időszak. Meg ugye, azt is kitalálták, hogy az agresszió nem lehet kifizetődő, tehát ha valaki támad, és kitartóan csinálja azt, területszerző szándékkal, akkor annak nem lehet az a vége, hogy az övé lesz az a terület, mert az akkor a vilàgban precedenst teremt, és más nagyhatalmak vagy középhatalmak felbátorodhatnak, hogy hát nekünk van atomunk, és megtámadjuk az egyik szomszédunkat, mi vagyunk az erősebbek előbb utóbb úgyis nyerünk, minket meg úgyse támad meg más, mert ugye van atomunk. Ilyen erővel, kína vagy az usa évente elfoglalhatna egy szomszédos kis országot, aztán mindig haladna tovább. Így kéne ennek lennie? Mert ha az orosz hódítás átmegy a szűrőn, csak idő kérdése hogy a dolog máshol is kipattanjon. Nem gondolom, hogy a jövőben ez a béke záloga a világban..

#115890 hasutas1
2024-11-17 10:10:59

Válasz Szlovákiából #115877. hozzászólásáraSzerintem nem személyeskedtem veled. Nem azt kritizáltam ahol élsz, hanem azokat akikkel együtt élsz, mármint az ottani többséget.
A nagyapám Magyar volt, de a tótok kibaszták, így nagyjából tudom miről beszélsz. 20 éve halt meg, itt a faluban még akkor is tót volt, engem már nem tótoznak, de mikor jöttek a Szlovák rokonok, akkor mi csak itt a pusztulatban lakók voltunk, de ez már a családi fasságok, így nem is tartjuk a kapcsolatot.
Akartam felvenni velük a kapcsolatot, mivel apám is már 75, így gondoltam majd apám is örülne ennek, de azt mondta, ami nem megy, azt ne erőltessük.
Amúgy csak a nagyvilág dolgait írtam le, mondjuk azt nem kritizáltad. Így jött ki belőle, hogy a szlovák nemzeti tudat is affelé tendál. Mondjuk ha Magyarországon leírod, hogy engem mélyen érint Trianon, akkor názi vagyok, így a magyar nemzeti tudat is le van xarva.

Nincs profilkép
#115889 Sanyiii70
2024-11-17 10:10:08

Válasz hashtag #115864. hozzászólásáraHa az adót nem fizeted be, bünti jár érte. Ezért befizeted.
Ha ugyanígy lenne az egészségüggyel, akkor lehet, hogy jobban vigyáznának magukra az emberek.
A tudatosság csak nagyon kevés embernél van meg. Ezért kell a cukor és az ostor. Ez azoknak a felelőssége akik okosabbnak gondolják magukat és ezért az el nem végzett munkáért még nem kevés pénzt is kapnak.
És ez kormányfüggetlen.
A fidesz előtt se volt jobb az állami egészségügy.
Ezekról a dolgokról kéne beszélni, nem titkos hangfelvételekről.

Nincs profilkép
#115888 Sanyiii70
2024-11-17 10:02:13

Válasz hashtag #115865. hozzászólásáraÉn meg azt gondolom, hogy egyféleképpen tud egy nap alatt véget érni a háború.
Ha Trump megzsarolja Z ügynököt, hogy adja oda az oroszoknak amit akarnak, különben nincs se fegyver, se pénz. Minden más egynapos megoldás csak még nagyobb háborút eredményez.

#115887 Ohaza63
2024-11-17 09:51:25

Válasz Szlovákiából #115885. hozzászólásáraTisztelt Felvidéki Magyar Barátom!

Ne magyarázkodj azért, mert a határon túl élsz!! Ti vagytok a MAGYAROK!!!!

Te MAGYARABB vagy az itteni magyarnál, ugyanúgy, mint az Erdélyi, Vajdasági magyarok.

Az Én anyai családomat is kivágták/kitelepítették 1948 ban Érsekújvárból.
Őket is marhavagonokba rakták, majd 3-4 hónapig fuvarozták Magyarországon össze-vissza , mire itt Dél-Békésben kivagonírozták őket.
Még jó, hogy Trianonban nem kapták meg a mocskos románok a Tiszáig a területet, mert akkor Én most "BOZGOR"-ként írogatnék most itt.

Tényleg egy düledező viskót kaptak itt, miközben ott hagytak Újvárban 300 kat. hold földet, 3 tanyát és a nagy városi házat.
A lakosság csere kapcsán innen a csóró nincstelen szegény szlovákok mentek ki önként, onnan meg főleg a módosabbakat ebrudalták ki.

A Dédnagyapám házát, ami egy kis kúria volt, a beköltöző szlovákok 10 év alatt lepusztították.
Maradtak kint rokonok és nagyon sokat jártunk hozzájuk látogatóba.
Sajnos a 2-3 generáció már elszlovákosodott, mert morva, megy cseh lányok kerültek a családba és ők megtették a dolgukat.

Sajnos itt Magyarországon a szocializmus alatt agyon hallgatták a valós történelmet.
Ezért is ennyire tudatlan a többség. Csak 1990 után lehetett erről beszélni, de azt csak csendben.

Tilos volt Trianonról beszélni, a Bécsi döntésekről, amikor visszakerültek országrészek, szintén tabu téma volt a kitelepítés és 56 ról meg agyonhallgatás volt a trend.
Ugyanez volt a svábok kitelepítése is, pedig mennyivel előrébb volna az ország, ha maradnak.

Csak hát a zsidók kerültek itt is hatalomra 1945 után és ez is egy bosszú volt részükről.

Szóval az itteni magyarság teljesen tudatlan ezekben a témákban.
Sajnos itt is látszik a hozzászólásokban.
Ti, a külhoni magyarok vagytok az igazi magyar génállomány, legyetek erre büszkék!!!!
Nagyon sok hozzászóló nem a legélesebb kés a fiókban.

A többség úgy gondolja, hogy a TSZ esítés is úgy történt, hogy mindenki dalolva és örömmel adta be a teljes vagyonát (amit az ősei hoztak össze) a kolhozokba és nem bepofozták/berugdalták őket.

Én a valós és igaz történelmet hallottam otthon és így nőttem fel, persze azzal , hogy erről senkinek sem szabad beszélni, mert retorziók érhetik a családot emiatt.
Bizony voltak is bajok ebből, mert nagyon sok rossz indulatú ember volt már akkor is.

Nagyapám és Édesanyám a halálukig emlegették és visszavágytak Érsekújvárba.

Kedves Barátom, légy büszke a MAGYARSÁGODRA és a Jó Isten adjon erőt, hogy a családod a következő 500 évben is MAGYAR legyen/maradjon.

Ugyanezt kívánom az összes határon túli magyarnak Erdélyben, Vajdaságban, Felvidéken és Kárpátalján.

Nincs profilkép
#115886 hashtag
2024-11-17 09:42:16

Válasz Szlovákiából #115882. hozzászólásáraKi ugat? Egyébként magyarországon is vehet földet uniós állampolgár, nyilván nem olyan egyszerűen mint szlovákiában, de ott az elmúlt 20 évben is egyértelmű volt hogy a nagybirtokrendszert erőltetik, nincs szükségük maszekokra. Nálunk elsősorban azért korlátoztàk a külföldiek földszerzését, hogy a belső saját nagybirtokrendszert könnyebben ki tudják alakítani, meg földhöz jusson a klientúra, lásd a földárveréseket. Az értéktelenül kinyomtatott dollárokért, vagy kisem nyomtatott gépbe beütött karakterekért, akkor miért kell darabonként 387 forintot adni? Amiért 10 évvel ezelőtt elég volt 245 forintot odaadni egy darabért?

Nincs profilkép
#115885 Szlovákiából
2024-11-17 08:25:32

Válasz Csavarkulcs #115881. hozzászólásáraA nagyapám paraszt volt, fogalma sem volt, a "monarchiáról". Dolgozott a földecskéjén, aztán megkapta a behívóját, szerencséjére élve megúszta, hazatért, aztán mikor vége volt a rettegett háborúnak, kezdődött a következő rettegés, mikor kopogtatnak.
Most már nagyon kívánom neked, hogy éld át családoddal mindezt.
Amikor meg leállították a lakosságcserét, nem ám a kánoánba csöppentek, folyamatos próbálkozás volt, hogy valahogy eltüntessék őket. Ez mind csak azért, mert magyarok voltak és a határ mögé kerültek.
Tudd meg, még mindig a Magyar Himnusztól csordul ki a könnyem annak ellenére, hogy nem vagyok az a bőgős fajta.
A focit sem imádom, de ilyenkor borsókázik a bőröm:

https://www.youtube.com/watch?v=77z_ZDM4l58

#115883 Csavarkulcs
2024-11-17 08:12:15

Válasz rtamas1976 #115879. hozzászólásáraCsak zselé és klicskó maradt a 2022-es slepböl. A többit kimenekítették..nyugaton védett pozíciókat kaptak. Kiárulták az országot.

Nincs profilkép
#115882 Szlovákiából
2024-11-17 08:10:53

Válasz hashtag #115876. hozzászólásáraAz könnyen ugat, akinek a tulajdonát az állam megvédi a külföldi befektetőktől.
Szlovákiában bárki vehet földet, jönnek a multik és a helyiek elől kilóra vesznek meg mindent.
Nincs esélyed velük versenyezni, mert korlátlan hitelkeretük van és semmi sem drága nekik.
Itt a dánok már a legnagyobb földesurak, a helyi kisparaszt kiszorult a piacról. Azok mehetnek valami multihoz a szalag mellé három műszakban, vagy beülhetnek a dánok traktorába 12 órázni.
Az oroszok is elbaltázták. Az amcsik és kínaiak nem küzdenek meg egyetlen négyzetméterért sem. Kilóra megvesznek mindent, a semmiből kinyomtatott pénzükkel. Mi meg boldogan adjuk nekik az értékeinket, mert dollárt adnak helyette, amit a FED kedvtelésből nyomtatgat a semmiből. Sőt, már ki sem nyomják, mert még az is pénzbe kerül, csak beütik a rendszerbe, hogy plusz ennyi. Aztán meg csodálkozunk az infláción.

#115881 Csavarkulcs
2024-11-17 08:07:54

Válasz Szlovákiából #115877. hozzászólásáraHa monarchia részéről lett volna párbeszéd...nincs Szarajevó...nincs ww1. Nincs Trianonn.

#115879 rtamas1976
2024-11-17 08:05:04

Válasz hashtag #115876. hozzászólásáraÁllítolag csak bérlik!
Denem hosszútávon!
Csak 99évig!
Genyó munka van ott!
Szerintem nemis tudják, hogy a saját földjükön foldönfutók!
Mert ukrajna a leg ékesebb példája a sajtószabadságnak és az emberi jogoknak.

#115878 Csavarkulcs
2024-11-17 08:05:02

Válasz hashtag #115876. hozzászólásáraAzóta 18 millió hektár ment el. Már csak ezzel tudnak fizetni.

Nincs profilkép
#115877 Szlovákiából
2024-11-17 08:00:48

Válasz hasutas1 #115874. hozzászólásáraHa erre gondoltál, nagyon kívánom neked, hogy legyen részed benne, mikor a teljes vagyonodat hátrahagyva marhavagonokban utaztatnak, egy hétig a 20 kilós csomagoddal, majd dobjanak ki egy düledező ház előtt, ahol neked és a családodnak 1 szoba jut.
Szlovákiában hülye magyar vagy, Magyarországon buta tót. Még a magyar rokonok is "megjöttek a csehek"-kel fogadtak, mikor az első szlovák szavakat az általánosban tanulja meg az ember, azt is rosszul.
Nagyapámék a kisgyerek anyámmal és testvérével már össze voltak csomagolva, szerencséjükre jött Gottwald és leállította a "lakosságcserét".
Az ukiknál is éppen ez volt a baj, hogy az orosz nemzetiségűeket folyamatosan bántották.
Ha a politikusok hibáznak, miért kellene a békés lakosságot büntetni?
Én Szlovákiában olyan városkában élek, hogy 95% magyar. Itt az utcán nem hallasz szlovák szót, pedig annak idején mindent megtettek, hogy ez ne így legyen. Ha kimész a temetőbe, csupa magyar név, a régi épületeken magyar feliratok. Még 80 év után is és büszkén vállaljuk magyarságunkat, az összes negatív mellékhatás ellenére.

Nincs profilkép
#115876 hashtag
2024-11-17 07:59:05

Válasz rtamas1976 #115871. hozzászólásáraEz a földes téma hànyszor feljött màr. Leírták már sok helyen, hogy ukrajnában 33 millió hektár termőföld van. Ebből a betett táblázat alapján 2,8 millió hektár van külföldi multik kezében. Az mennyi, 8,5%? Valóban nyugati multik kezében van a teljes ukràn termőföld. Szerintem ettől kínának is több van, saját bevallásuk szerint is van 3 millió hektár, érdekes módon ezek sosem jelennek meg az oroszbarát hiradásokban, vagy mi az oka ennek, az hogy bérlik? Vagy csak jobb a nyugatot fikázni?

Nincs profilkép
#115875 Szlovákiából
2024-11-17 07:45:45

Válasz hasutas1 #115874. hozzászólásáraNem értem, miről beszélsz.Mit kell felszámolni? A nemzetiséget?

#115874 hasutas1
2024-11-17 07:39:54

Válasz Szlovákiából #115872. hozzászólásáraNem is értem miért kell hasonlítgatnunk magunkat bárkihez is.
Annyi példa van arra, hogy más államok, hogy bántak a kisebbségükkel.
De beszélhetnénk arról is, hogy milyen megoldással oldották azt meg. A történelem során mindig az volt a legjobb ha egyszerűen ezeket teljesen felszámolták (nem véletlen a benes dekrétumok felmagasztolása sem), így a későbbiekben nem jelentett problémát az adott nemzetre.
Így talán minket már békén hagynak egy darabig, javaink nagy részét elvették, és egy olyan területet (egyelőre) nem lehet megosztani amihez semmi közük, bár annó a Románok is azt hitték Budapestre, hogy Bukarest. Ez még a későbbiekben biztos gondot fog okozni, mert a franciák is sokszor keverik a kettőt.

#115873 Csavarkulcs
2024-11-17 07:37:07

Válasz Szlovákiából #115872. hozzászólásáraAzért lett volna Ukrajna számára a párbeszéd fontos. Ne járjon úgy mint Magyarország Most úgyjártak mint mi.

Nincs profilkép
#115872 Szlovákiából
2024-11-17 07:01:26

Válasz Praetor #115866. hozzászólásáraSokáig én is ugyanígy láttam, inkább vesszenek a területek, csak ne háborúzzanak. De mi lenne, ha nálunk folyna ilyen háború. Valaki dalolva adná át az irányítást?
Állítólag Magyarország megcsonkítását még most sem heverték ki a magyarok. Például itt Szlovákiában még mindig lehetnek a magyarok a célkeresztben, az EU-n belül. Nem beszélve arról, hogy nemhogy eltörölték volna a benesi dekrétumokat, hanem megerősítették. Ezek alapján minden magyar háborús bűnös és akár ki is telepíthetnék, ahogy azt tették annak idején.

https://telex.hu/kulfold/2024/11/05/szlovakia-fico-nyelvtorveny-magyar-nyelv

https://felvidek.ma/2021/09/07/mik-azok-a-benes-dekretumok-es-miert-beszelunk-roluk-meg-mindig/

#115871 rtamas1976
2024-11-17 06:50:23

Válasz Csavarkulcs #115870. hozzászólásáraEgyàltalán nem az üzletről szól ez a háború!
Ááááá dehogy!
És ehez még ottvan a fegyverbiznisz!

#115870 Csavarkulcs
2024-11-17 06:26:42

Válasz .Richard. #115859. hozzászólásáraUkrajna a háború kitörésekor már vesztett. Többi a Nyugat részéről az üzletről szólt. Mit a nyugati adófizetők kezdenek megunni. Zselé és haverjainak ott a szálkereszt a homlokán. Ha neki áll piszkosbomba gyártásnak...még az USA is megszórja.

#115868 rtamas1976
2024-11-17 05:13:15

Válasz trikolor5 #115863. hozzászólásáraEz igaz!
De addig még a kertekben az a szép zöld gyep lessz, és nem konyhakert, addig nincs miről beszélni!
Lustákvagyunk, pedig,
"Az vagy amit megeszel!"
Arról nemis beszélve ahol gazvan a kertben előtte meg csóriság! Miért nem ülteti be csóri a kertjét? Ideje van, de inkább nézi a szappanoperát a tvben!
Na az ilyet nemsajnálom!

#115867 rtamas1976
2024-11-17 05:03:18

Válasz Sanyiii70 #115861. hozzászólásáraUgye osztályvezető főmufti.
X milliós osztály működtetési kerettel. Azért , hogy lóvit kapjon a mufti spórol.
Az x millióból megspórol mondjuk 3at.
Kap a központból 500eft ot.
De következő évben a keret 3al kevesebb!
De jóvolna ezévben is az 5kiló!
Nézd meg vannak osztályok ahol " semmi baj" van wc papír vsan gyógyszer, kötszer, normálisak az ápolók.
És van az ellenkezője!
"Fejétől büdösödik a hal!"

Nincs profilkép
#115866 Praetor
2024-11-17 00:54:46

Válasz hashtag #115860. hozzászólásáraTudod, még a szocialista időkben is ismerték a reálpolitika fogalmát, és kalkuláltak vele. A legsikeresebb politikusok sok száz éve számolnak vele, még akkor is, amikor erős ideológia dominált a politikai szférában. Nem ignorálták a reálpolitikát, mert bazi nagy pofára esést kockáztattak volna, és a fogaik elvesztését. Na már most itt az EU-ban azt játsszák el, hogy ők nem is gondoltak arra, hogy... Miközben még szakértőnek sem kell lenni ehhez, hogy lássa az ember, mert rohadtul evidens.
Meg a szankciós politika is biztos beváltja a hozzá fűzött reményeket, miközben a háború előtt is már majd egy évtizedig mindenféle szankciókkal sújtották a ruszkikat, és semmit nem eredményezett. Mindössze annyit, hogy csökkent a függőségük, önellátóbbak lettek, és emiatt fel tudtak készülni a háborúra.

Az uniót és a német gazdaságot a szankciós politika verte agyon. Érdekes módon a jenkik továbbra is üzletelnek az oroszokkal, és még az extrém eladósodottság ellenére sem olyan vészesek - egyelőre - a gazdasági mutatóik. Valamiért az elit ebben a bábszínházban az EU-ra osztotta a torkosborz bábu szerepét. A talpnyali vezetőink pedig eljátsszák a forgatókönyv rájuk eső szerepét. Most mivel a következmények miatt a népharag kezd kellemetlen lenni számukra és féltik a bőrüket, ezért eljátsszák a hülyét, mert egy hülyét nem illik agyonverni.

Szerintem jól tudod már, hogy az egész bábszínházról mit gondolok. Így akkor azt is, hogy mit gondolok arról, hogy a béketárgyalásokat is miért hiúsította meg a nyugati elit, akár kócos Boriszkán keresztül, akár másokon keresztül is. Meg azt is, hogy úgy általában a diplomáciai megoldás miért volt tabu téma végig. Mert ugye a fegyverekkel kell "visszaverni" a ruszkikat, ha az ukránok bele döglenek is.
Most meg ott vagyunk, hogy annak a gyilkos Putyinnak egymillió főnél bőven nagyobb hadserege van még otthon, amit nem vetett be, és nem volt szüksége általános mozgósításra sem. Ráadásul felpörgették a hazai hadiipart, ami biztos sokat segít az EU-nak is a tárgyalóasztalnál... smile hammer
Az EU meg fölöslegesen gyártja a fegyvereket, mert a lakosság - hála a Teremtőnek - nem hajlandó fegyvert fogni az idióta háborújuk miatt.

Nincs profilkép
#115865 hashtag
2024-11-16 23:40:32

Válasz Sanyiii70 #115862. hozzászólásáraEgy háború sokféleképpen véget érhet, és jelenleg pont ott tartunk, hogy bármi lehet. Legkésőbb januárban megtudjuk, trump azt igérte hogy egy nap alatt véget vet a háborúnak, külön kíváncsi leszek rá, de lehet beteszem a meg nem valósult vásztási igéretek mappába, a többi közé.

Nincs profilkép
#115864 hashtag
2024-11-16 23:35:54

Válasz Sanyiii70 #115861. hozzászólásáraAmikor orvoshoz mész, már a megelőzés utàn vagy, jóval. A magyarok többsége telibeszarja az egészségét, szűrésre nem jár, plusszban nem mozog, gyümölcsöt nem eszik csak ideget, meg hasonlók, orvoshoz is csak akkor megy, ha màr nem tud elmenni dolgozni. Aztán az orvosnak ilyen helyzetben mit is kéne csinálnia, ha még az életben nem találkozott veled, csak mikor odaállítasz hogy totàl készen vagy, csinàljon veled valamit, de azonnal hasson.

Nincs profilkép
#115863 trikolor5
2024-11-16 23:32:02

Válasz rtamas1976 #115857. hozzászólásáraBio élelmiszert kéne venni. Hja, hogy arra pénz is kéne.. A magyar a szemetet is alig tudja megfizetni..

Nincs profilkép
#115862 Sanyiii70
2024-11-16 22:49:31

Válasz hashtag #115860. hozzászólásáraDe a nagyokos vágyvezérelt CIA ügynök német kormány mire számított?
Az első nap megmondtam, hogy ennek a háborúnak csak egy vége lehet. A kérdés, hogy mennyi ember hal meg és mikor következik be az amit az oroszok el akarnak érni.
Putyin nem Jelcin. De nem is Sztálin. Okosabb mindkettőnél.

Nincs profilkép
#115861 Sanyiii70
2024-11-16 22:45:23

Válasz rtamas1976 #115857. hozzászólásárasmile thumbupcool
Teljesen kormányfüggetlen amit egészségügynek hívnak, pedig betegségügynek kéne hívni. Még az elnevezése is képmutatás. Az orvosarisztokráciáról meg ne is beszéljünk. A főorvos aki szégyelli (vagy smucig) beadni az anyját az öregek otthonába, ezért egy ágyat foglal az osztályán. Vagy a vén szenilis gatyaszaró, aki valamikor nagy ember volt és a prémium nyugdíja mellett "dolgozik" , holott többet árt mint használ.
Vagy van egy szép új kórház, de az ügyeleti autót szervízelő céggel számláztatnak túl, hogy tudjanak wc-papírt és villanykörtét venni, mert arra nincs keret.
Stb.
Nagyon sok a probléma.
És valóban nem a megelőzés, hanem a gyógyszerírás a kenyere az orvosok többségének.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Támogatott tartalom
Szarvasmarhatartók, figyelem! Így alakul ennek a két támogatásnak az összege
Szarvasmarhatartók, figyelem! Így alakul ennek a két támogatásnak az összege
Nyilvánosak a 2024-es keretösszegek és a bázisjogosultságonkénti támogatások.
Sajtóközlemény
Ezt a lehetőséget minél több gazdának ki kell használnia
Ezt a lehetőséget minél több gazdának ki kell használnia
Vissza nem térítendő támogatással erősítik a közvetlen termelői értékesítést.
Agromasz / Agro-masz BT27 Rövidtárcsa - ROYAL TRAKTOR
Agromasz / Agro-masz BT27 Rövidtárcsa -...

2.600.000 Ft

Hengeres cékla 22 tonna eladó
Hengeres cékla 22 tonna eladó

110 Ft

Potkocsi,  körbálaszállitó
Potkocsi, körbálaszállitó

1.650.000 Ft

Agromechanika Agt 835 HLT kertészeti traktor
Agromechanika Agt 835 HLT kertészeti...

3.600.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.