Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Hirdetés
Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.
109 hozzászólás
Válasz sulla #108. hozzászólásáraPedig a csávázatlan vetőmagot ellehet vetni.
Csak engedélyt kell kérni.
Azmeg soha nemutasítjàk el.
Nemszoktuk visszavetni.
Azmár úgyis gombás és az a beltartalmi érték nincsbenne ami egy normális vetőmagban. A tönköly kivételével.
Válasz rtamas76 #107. hozzászólásáraAz kemény. Hallottam olyat, hogy magyarban biózó osztrák gazda kukacos kukorica vetőmagot kapott hazulról és mondták neki a vetőmagosok, hogy vesse csak el aztán majd kimennek megnézik. Újravetés lett a vége.
Válasz sulla #106. hozzászólásáraA gyommal még nemisvolt nagybaj.
Ránézésre kb2t/ha hozam
És a növények vitalitása és gombabetegségei.
Ami megterem,
abból kenyeretsütni???
Hát élesztőgomba biztosnemkell hozzá!
Válasz rtamas76 #105. hozzászólásáraKonkrétan mi a lényeg, gaztenger, kis termésátlag esetleg rossz minőség?
Tegnap voltam ausztriában a biós kiállításon.
Támogatom azt a tipusú gazdálkodást tölünk nyugatra.
Garantált az éhezés .
Nekik ténylegkell az ukrán terület másképp éhenhalnának belőle.
És ez egy mintagazdaság!
A gépészet viszont nagyon tanússágos volt.
Vanhová fejlődnünk és nagyon ötletes dolgokat láttunk.
Válasz Nskype #103. hozzászólásáraKöszönöm szépen!
Válasz vdkmr60 #102. hozzászólásárahttps://www.gazda.hu/jelentkezesi-lap-tamogatott/?kepzes=b6&ar=GA
Őket ajánlotta a NAK, de náluk is kimerült a keret azt mondták, majd a mvh.allamkincstar- fog kijelölni pár képző intézetet akik a "maradék" jelentkező képzését elvégzik.
Válasz Nskype #93. hozzászólásáraSzia! Ez engem is érdekelne, h hol és mikor lesz ilyen tanfolyam. Ha kiderült vmi, kérlek oszd meg. Köszi
Válasz Radocz #100. hozzászólásáraHa ha ha , nem ismerték fel, és kocsogozzák a haverjukat .
Itt is itt vannak a Kínaiak!
Az "Oroszok a spájzban vannak! "
Válasz vicklundbrain #98. hozzászólására Nem látod,hogy ez egy magyar oldal,te ökör?
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-05-06 09:11:23
Válasz Nskype #96. hozzászólására2022 ben kizárólag áttérési támogatásban részt vevő támogatást igénylő köteles ilyen képzést tenni úgy olvasom.
Nekem már régen átállt minden területem. Ez alapján az ökológiai gazdálkodás fenntartásánál nem kell képzés.
Válasz trikolor5 #94. hozzászólására
Válasz trikolor5 #94. hozzászólásáraAkkor neked is kellene, ez olyan kb. mint az AKG-nak a kötelező 5 évente lévő továbbképzés...
Válasz Nskype #93. hozzászólásáraAz mi? Kinek kötelező? Én ökoba vagyok 9 éve, de ilyet nem hallottam.
Sziasztok!
Kötelező ökológiai képzés indul valamerre mostanában ?!
Előre is köszönöm a segítséget!
Válasz kovacsviktoraggtelek #91. hozzászólásáraA szakmai irányítást én csinálom. A papírmunkában nemvagyok benne.
A gépészeti része a legfontosabb, annak a bolondja vagyok!
Nem extenzív művelés a cél , hanem termelünk is. Ezekkel a termőhelyi adotságokkal jó a matek.
Válasz rtamas76 #88. hozzászólásáraSzerintem "jó" dolog,de látod vannak itt ellene is,saját döntés kell,hogy legyen,ha a cégnél már csináljátok,akkor van tapasztalat,segítség,bonyolultnak tűnik elsőre,de megoldható
Válasz trikolor5 #85. hozzászólásáraNemakartam okítani a kollégát,ökos vagyok èn is
Válasz trikolor5 #86. hozzászólásáraFiam lessz külön.
Egyébként a cégnél csináljuk 130ha on
Válasz kovacsviktoraggtelek #84. hozzászólásáraBelépni tervezem.
A pályázat nagy segítség lenne.
Válasz trikolor5 #86. hozzászólásáraNem csak te. Rohadt nagyot kéne domborítani a jelenlegi kiíráshoz képest, hogy megérje bent maradni.
Válasz rtamas76 #83. hozzászólásáraÉn most tervezem befejezni, hacsak nem valami nagyonjó lesz az új kiírás. Hh belevágsz?
Válasz kovacsviktoraggtelek #84. hozzászólásáraFalugazdász nekem november környékét mondott. Átálásos alat szerintem azt érti, hogy most pályázna először így minden területe átállásos lenne, nem pedig ökológiai gazdálkodás fenntartása. De ez alapján nem különülnek el a kiírások. Annyi ugye, hogy átállásosra nagyobb a della.
Válasz rtamas76 #83. hozzászólásáraÚj öko lesz szerintem,szept körül kb,átállásos pályázat olyan szerintem nincs
Új átállásos pályázat kiirásáról
valmi infó mikor várható?
Amal....ol essenc
Csak 1percalat scudu ,megafol
Válasz vdkmr60 #77. hozzászólásáraA neten kersd mirevan szükséged .
Összeveted az engedélyezett szerlistával
Sajnos a kereskedők nincsenek tisztában
Mit lehet ,mit nem. Ezért inkább nincs.
Sajnos a szaktanácsadók sem foglalkoznak sokat a dologgal.
Válasz vdkmr60 #77. hozzászólásáraBiokontrol telefonos ügyfélszolgálat
Tök természetes bio-ban.
Ami késik jön.
A Talajmegujito Mezőgazdaság topik ban 2022 januárjában tettem fel fotót.
Holnap megkeresem. (Vagy holnapután).
Sziasztok!
Segítséget kérnék szépen.
Olyan Öko-ban elfogadható növénykondicionálót keresek, amiben magas a "szabad aminosav" tartalom és permetezővel juttatható ki gyümölcsösbe.
Körbetelefonáltam az általam és a szaktanácsadóm által tudott kereskedőket, de semmi.
Előre is köszi!
Üdv.
Péter
Válasz Alföldi #75. hozzászólásáraTavaly nekem volt. Szántóföldi kultúra. Viszont ipari olajnövény termeléshez kötött támogatás is igényelhető rá, ha csatolva van a minimum fémzárolt vetőmag számla.
Öko pályázatba bevitt földben valakinek volt az előző évben vetve olajtök? Kinek mennyivel fizették ki az arra vonatkozó öko támogatást? Kérdésem leginkább arra irányulna, hogy szántó kultúra összegével (átállási időszakban : 458 euro), vagy zöldség növény kultúra összegével (átállási időszakban: 1097 euro).
Válasz KZs #73. hozzászólásáraÁhh ...kiszálltam az egészből,és nem bántam meg.
Válasz rongyos #72. hozzászólására Hívd fel a másik tanúsító szervezetet,mi is váltottunk januárban.Egy kérdéssel semmit sem vesztel.
Válasz ddadda #64. hozzászólásáraSemmi szín alatt nem lépnék be újra, egy tróger banda a tanúsítószervezet ( nevét direkt nem írom ). A módszer: Megkötöd velük a szerződést, x Ft / ha, a tanúsítási díj....a projektidő felénél odadugják az orrod alá a szerződést, hogy megemelkedett díjak lettek!!! Írd alá vagy nincs tanúsítás..jahh és ők szolgáltatják az adatokat a kincstárnak, tehát ha nincs tanúsítás..nincs támogatás sem.
A terméket meg szinte lehetetlen eladni az ország 80 %-án....hiába csóróság van...
Köszönöm a válaszotok!
Válasz vdkmr60 #68. hozzászólásáraNincs szabályozva.
Válasz vdkmr60 #68. hozzászólásáraTudtommal nincs korlátozva.
Sziasztok!
Öko lucerna kaszálásra hol találok leírást?
Ugyanúgy mint AKG-ban, 06.15. után lehet az első kaszálás?
Köszönöm, üdv.
Péter
Válasz ddadda #64. hozzászólásáraFelejtsd el,jelenleg nulla az egész,nincs árkülönbség a normálhoz képest.
Válasz ddadda #64. hozzászólásáraBiokontroll oldalán fent van az engedélyezett szerek listája. Műtrágya gyomírtó, rovarölő természetesen tiltott. Vetésváltás is jóval szigorúbb. A támogatás magasabb, viszont szántóföldi növényeknél ez kevés terület, ha nincs ott helyben felvásárló nem hiszem, hogy ökoként tudnád értékesíteni.
Válasz ddadda #64. hozzászólásáratalán itt...
Sziasztok 7-8 ha területen gazdálkodom. Megéri belépni az öko gazdálkodásba?
Mik a feltételek? Műtrágya használat? Gyomírtó, gomba, rovarölőhasználat? Sokban változnak?
Válasz zsozsobt80 #61. hozzászólásáraKöszönöm!
Még esetleg olyan kérdésem lenne,hogy az öko támogatásokat azt mikor szokták nagyjából kifizetni?
Válaszát előre is köszönöm.
Válasz endypapa_20120 #58. hozzászólásáraEz egyedül a magrólkelő gyomokra lehet igaz. A tarackosokat pont felszaporítod.
Válasz erzsii408 #60. hozzászólásáraÉn már régebbi tag vagyok, én se kaptam.számlát. Hívtam őket. Pótolták. Javaslom lépj velük kapcsolatba.
Üdv Mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne , hogy van itt olyan aki már szerződött fél a biokontrollal? Mikor szokott esedékes lenni a tagdíj fizetés,mert még nem kaptam semmit tőlük a szerződésen kívül, de azt is amikor kiderült ugye hogy nyertem.
Válaszokat előre is köszönöm