Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD390.63 FtCHF443.85 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Itt nálunk hajdú szobon és környékén hatalmas területeken öntöznek de a csévélö doboknál ritkaságnak számit a konzol alkalmazása!!
a kérdésem mit öntöznél
Hali!
Az idén sikerült kibővíteni egy táblámat 41 ha-ra ami közben öntözhetővé vált.Hosszabb távon öntözésben gondolkodom.Nagyjából átolvastam a forumot de mégis olvasnék még hozzáértőktől.Dobban gondolkozom konzullal,880 m hosszú a terület.Olvasnák még tapasztalatokat evvel kapcsolatban.Mekkora a legnagyobb konzul, és macerásabb -e vele bánni minél szélesebb?
Hát az, hogy minden az egy kissé túlzás, de közelebb áll a valósághoz.....
A lényeg, amit eddig is leírtam: ennek a rendszernek az árán(a mindenki által No1.-nak tartott Bauer-ből)nem futotta volna vagy a csövekre, vagy a szivattyúra........ennyi. Öntözni lehet ezzel is + azzal is. A fő beszállítók 1formák. Az olaszoktól profibb öntözési(dob) kultúrát még nem láttam, csepegtetés + mikro öntözésért meg a közel keletre kell utazni......Izrael, India, Afrika, stb......
Az viszont tény, hogy a közel 20 éves technika után ezzel az úja egy álom volt az öntözés. Betápláltad az adatokat és ment minden magától felügyelet nélkül.......
Válasz #672. hozzászólásra
Amikor kimentem az 5 fejjel azt hittem én is,hogy maj olyan 7-ik tájékára kell kapcsolni! Aztán csak nyomogattam előre azt a kis pöcköt,és egyre szélesebben vigyorogtam.
Válasz #675. hozzászólásra
akkó az enyém van 28??? Mert én csak saccoltam.......
Naggyából le is mostam a gépet,meg leolajoztam a kormlemezeket.Ki tudja mikor lehet menni,hadd legyenek fényesek.
Tavajelőtt a RW-taubét! (4váltva),max 9ikkel vitte.No meg a mélység se volt csak ennyi,a Te mércéddel mérve.....Bár sztem már láttad ezt a képet.Meg tegnap az öntözött csutkatarlón volt hogy csak 10ik
Válasz #671. hozzászólásra
Mostanába így mentünk,fél 8,telephely,reggeli karbantartás,tankolás,irány ki,6-kor meg ind be.Még egy napnyi lett volna,de kemény,sáros a teteje,majd egy éji fagyon kilökjük.
egyébként nagyon gyorsan húzza azt az ekét 11. -el ...
az enyém max 10.-el húzta a 4 fejet
ennyit tenn az a kis tuning?? de lehet az is számit, hogy ágy vagy v.f. eke , mert az ekefej az ugyanaz mind a 2őn
Az tényleg jó fogyasztás nagyon!! Azt halom én is a srácoktol hogy ahol a sár nem okoz gondot ott elég jol meny a szántás!!De azt is ma halotam hogy a fend 412 35 l tankol...Még az is elmegy eben a sárban..
4646 hozzászólás
Válasz #695. hozzászólásra
Itt nálunk hajdú szobon és környékén hatalmas területeken öntöznek de a csévélö doboknál ritkaságnak számit a konzol alkalmazása!!
a kérdésem mit öntöznél
Hali!
Az idén sikerült kibővíteni egy táblámat 41 ha-ra ami közben öntözhetővé vált.Hosszabb távon öntözésben gondolkodom.Nagyjából átolvastam a forumot de mégis olvasnék még hozzáértőktől.Dobban gondolkozom konzullal,880 m hosszú a terület.Olvasnák még tapasztalatokat evvel kapcsolatban.Mekkora a legnagyobb konzul, és macerásabb -e vele bánni minél szélesebb?
Válasz #626. hozzászólásra
Hát az, hogy minden az egy kissé túlzás, de közelebb áll a valósághoz.....
A lényeg, amit eddig is leírtam: ennek a rendszernek az árán(a mindenki által No1.-nak tartott Bauer-ből)nem futotta volna vagy a csövekre, vagy a szivattyúra........ennyi. Öntözni lehet ezzel is + azzal is. A fő beszállítók 1formák. Az olaszoktól profibb öntözési(dob) kultúrát még nem láttam, csepegtetés + mikro öntözésért meg a közel keletre kell utazni......Izrael, India, Afrika, stb......
Az viszont tény, hogy a közel 20 éves technika után ezzel az úja egy álom volt az öntözés. Betápláltad az adatokat és ment minden magától felügyelet nélkül.......
Válasz #691. hozzászólásra
Meg ugye most éppen nem is köll...................
Válasz #690. hozzászólásra
Időközben rágyöttem....
Tehát öntözni nem kellemes annyit leszögezhetünk...
Válasz #689. hozzászólásra
na sikerült duplázni
Válasz #681. hozzászólásra
nem a nevedre gondoltam hanem a ásványvíz márkára
nem a nevedre gondoltam hanem a ásványvíz márkára
Válasz #680. hozzászólásra
Nagyon tetszett a nagy vassal ásni,hogy vitte mint az állat!
Válasz #683. hozzászólásra
Jól van NA!!! Rágyöttem!!!!
Válasz #682. hozzászólásra
Máma értetlenkesz...
KEVESEBBET SZÁNTANI!
Válasz #678. hozzászólásra
Bocs,lefulladtam!!!!!!
Ha jól látom úgy sikerült fotózni,hogy nem látszik a márka.
Nem azt kérdezte h. mi ez A!!!!! lala....
Válasz #679. hozzászólásra
Miért is???
Válasz #678. hozzászólásra
Mivan????? Azért Lala,mert a komám fia csöpp korában így hívott,és rajtam maradt.
Válasz #677. hozzászólásra
így vigyorogtál?
vagy ígyvagy így
Válasz #676. hozzászólásra
Lajos te adsz magadra!!
Válasz #676. hozzászólásra
mi ez lala ezt a fajtát reklámozod,ő a szponzorod???
Amikor kimentem az 5 fejjel azt hittem én is,hogy maj olyan 7-ik tájékára kell kapcsolni! Aztán csak nyomogattam előre azt a kis pöcköt,és egyre szélesebben vigyorogtam.
Válasz #675. hozzászólásra
akkó az enyém van 28??? Mert én csak saccoltam.......
Naggyából le is mostam a gépet,meg leolajoztam a kormlemezeket.Ki tudja mikor lehet menni,hadd legyenek fényesek.
Válasz #674. hozzászólásra
én amikor befejeztem a szántást csak megmértem egy ilyen palack hosszúságát kiváncsiságbol , hogy tudjam má milyen mélyen is szántottam .. 35 cm
az én mércém egyébként az mindig a cipőm, ugyanis a 44-es cipő hossza az olyan 32-33 cm, ha az a mélység megvan akkor már jó.
Tavajelőtt a RW-taubét! (4váltva),max 9ikkel vitte.No meg a mélység se volt csak ennyi,a Te mércéddel mérve.....Bár sztem már láttad ezt a képet.Meg tegnap az öntözött csutkatarlón volt hogy csak 10ik
Mostanába így mentünk,fél 8,telephely,reggeli karbantartás,tankolás,irány ki,6-kor meg ind be.Még egy napnyi lett volna,de kemény,sáros a teteje,majd egy éji fagyon kilökjük.
egyébként nagyon gyorsan húzza azt az ekét 11. -el ...
az enyém max 10.-el húzta a 4 fejet
ennyit tenn az a kis tuning?? de lehet az is számit, hogy ágy vagy v.f. eke , mert az ekefej az ugyanaz mind a 2őn
Válasz #669. hozzászólásra
akkor az téleg csak egy jó fél műszak volt
Válasz #668. hozzászólásra
Kedden pesten vagyok,amúgy mindegy!
Válasz #666. hozzászólásra
De nem ám!!!!9kor értünk a táblára,és este 6kor elfogyott a 20 hektár.
Válasz #667. hozzászólásra
jó!!akkor ráérsz mindegy mikor mennénk!
Válasz #664. hozzászólásra
Egyenlőre vége. Még lesz egy műszak,de fagy kell hozzá!
Válasz #663. hozzászólásra
Akor nem dolgoztál semmit!
Egy rendes műszak alatt meg kell egye a 340-350 lityót, mert ha nem akkor nem volt meg a 12 óra
Az tényleg jó fogyasztás nagyon!! Azt halom én is a srácoktol hogy ahol a sár nem okoz gondot ott elég jol meny a szántás!!De azt is ma halotam hogy a fend 412 35 l tankol...Még az is elmegy eben a sárban..
Válasz #663. hozzászólásra
vége mikor lesz ??
Válasz #662. hozzászólásra
Ő 230-at én 270-et tankoltam!
Válasz #661. hozzászólásra
Tegnapelőtt 20!!!!! hekit nyomtunk ki 2en!!!!!!
Válasz #659. hozzászólásra
mert beleszámitotad az ö részit is
Válasz #658. hozzászólásra
feltétlen szolók!!!!!!!!!!!!de addig ugyis találkozunk szerintem
Válasz #657. hozzászólásra
De! Mié??????
Válasz #655. hozzászólásra
De csinálhattunk vna egy jó vidit! Remélem szólsz majd,ha viszitek.Akkor az még a jöv héten nemigen kerül haza.........
Válasz #656. hozzászólásra
igen én is hirtelen annyit sacoltam volna a mostani viszonyok mellett !!csak nem szántott melletted egy másik johni is
Válasz #653. hozzászólásra
Meglepődtem reggel,mkor tankoltam.Aszittem kell bele vagy 350.
Válasz #654. hozzászólásra
AHHH!!kemény lenne együtt két túlméretes döggel
Válasz #651. hozzászólásra
Aszittem eltrappolsz a másikkal és aláőtesz!
Válasz #650. hozzászólásra
az jó!!!!!
Válasz #650. hozzászólásra
LE a kalappal !!!!!!!!!
Válasz #649. hozzászólásra
mélybölcsos tréler
de a hidat összekéne hányniuk nagyjából
remélem azt is meg tudjuk dumálni
a müszaki fönök nem zárkozótt el elöle
Válasz #648. hozzászólásra
11,5 ha, 270 l gazolin.
Válasz #645. hozzászólásra