Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.07 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #75. hozzászólásra
Nem volt használva soha. Valami középületekből származik, állitólag ott időnként cserélik, a gyerek egy ilyen cégnél dolgozik ahhol ezket a tüzóltó cucokat cserélik, szervizelik,stb. Az egyik tömlőt akkor kiteritettük és a kerticsappal nyomás alá tettük kb. 6 bar nem szivárgott sehol azóta levittem a pincébe ott tartom.
Aha megkérdezheted.Az tényleg jó biznisz volt.Főleg hogy mostanában ilen jó burgiárak vannak.És tök új tömlő volt?Használtad már?Mert ha meg van öregedve a belső gumi akkor folyik mint a szita.Föleg ott szokott gáz lenni ahol meg van törve...
hát ha használtban gondolkodunk akkor én vennék egy kétlépcsős Bauer szivattyút kb 200000ft és ha olcsó dobot akarsz az a sigma.Az enyém 260méteres kb 60-70méter szélesöntözöt terület.Ez kb 2hektár egy teljes kihúzással.Én a dobot 300000ftért vettem
Nekem 8ha a terület a mit tudnék öntözni ugy a hogy alább leirtam ennek felében mindig burgonya van erre szerinted mit (dob, szivatyu,stb.) érdemes venni és menyiért.
Hát nemtudom jó e a szimpla szivattyú.Én 7-8báron öntözök.Akkor porlaszt szépen.Én félek hogy a szimpla szivattyúval nem tudsz majd ekkora nyomást.Kiskunhalasról hoztam a vetőkrumplit gazda cooptól.
Tudom melyik az a dob.Az jó a 90es átmérő elég.Ahoz még kell egy jó szivattyú.Én 20as szórófejfúvókát használok.A burgonya vetőmagom Csikszeredáról származik.
Te akkor aszt mondod, hogy jobb ugy, hogy a sivatyut mega traktort a vizhez közélvinni majd a tádolságot a dobig a nyomó csővel áthidalni. Egyébként ezek valami Forrás dobok 90 csővel?
Nekem se dob se szivatyu a kereskedőnél láttam ilyen felszerelést és a jállotta, hogy párnapr a próbáljam ki gondoltama 1ha burgonyát meglocsolnám 20l/m2 adaggal, ehhez kb. mennyi gázolaj kellene?
4646 hozzászólás
Válasz #86. hozzászólásra
És a t25?
:DDDD
Válasz #93. hozzászólásra
Az az 5-6000 eléggé ÜTŐS!
Illetve gyanús.
Válasz #89. hozzászólásra
Egy ember megtudja oldani ezt az öntözést.
Válasz #90. hozzászólásra
Csak a typusa van rajta.a szivattyú caprrari.Egy olasz oldalon megtaláltam az adatait.
Válasz #91. hozzászólásra
Nálam meg a kanálisból.
Belennének centizve?????
Nemis figyeltem...
Válasz #90. hozzászólásra
mer annyi hiányzik a csatornából.
Válasz #84. hozzászólásra
Ezt honnét veszed?
Van rajta vlm. adatos izé?
Válasz #87. hozzászólásra
Ja értem.én is nem rég néztem meg a szivattyú adatait a neten.én sem voltam tisztába a dolgokkal.
Válasz #85. hozzászólásra
Hát nemhiszem hogy gyári.De már így vettem.Valmi ügyes ember összebarkácsolta.
Válasz #84. hozzászólásra
A kérdés az volt HÁNY 1000litert? :-)))
Válasz #83. hozzászólásra
Ez nem tűzoltós...Nem azért piros...
Válasz #81. hozzászólásra
Ezdt te szerelted igy össze vagy gyári dolog?
Válasz #82. hozzászólásra
Nem ez 5-6ezret.
Ez is a tűzoltóságtól van?
És ez ? 1000l-t nyom?
Válasz #80. hozzászólásra
Egy 6hengeres ford motor van rajta.5-6liter óránként.
Válasz #79. hozzászólásra
A te szivatyudat mivel hajtod és mennyi gázolaj megy 1h-ra.
Válasz #78. hozzászólásra
Hát az attól függ mi az ára.És 75-ös átmérőjű legyen.De ha lesz is nem tudom mikor járok feléd.Én Baranyában lakom.
Válasz #77. hozzászólásra
Neked mennyi kellene ?
Válasz #76. hozzászólásra
Igen vannak olyan helyek ahol cserélni kell egy bizonyos év után.Mint a tűzoltóknál is.Ha 6baron nem folyik akkor az nem is folyik.
Válasz #75. hozzászólásra
Nem volt használva soha. Valami középületekből származik, állitólag ott időnként cserélik, a gyerek egy ilyen cégnél dolgozik ahhol ezket a tüzóltó cucokat cserélik, szervizelik,stb. Az egyik tömlőt akkor kiteritettük és a kerticsappal nyomás alá tettük kb. 6 bar nem szivárgott sehol azóta levittem a pincébe ott tartom.
Válasz #73. hozzászólásra
Aha megkérdezheted.Az tényleg jó biznisz volt.Főleg hogy mostanában ilen jó burgiárak vannak.És tök új tömlő volt?Használtad már?Mert ha meg van öregedve a belső gumi akkor folyik mint a szita.Föleg ott szokott gáz lenni ahol meg van törve...
Válasz #73. hozzászólásra
Az elég jó biznisz volt.
Biztos igen éhesek voltak az ürgék.
Hiába no, kimerítő volt a lopás...
Válasz #72. hozzászólásra
A tavaly a románok hozdták 4zsák burgonyáért egy tekercs (20m), két tekercset cseréltem akkor, idomok nélkül. Holnap felhivom a tagot megkérdezem?
Válasz #70. hozzászólásra
De tökéletes a tömlő!Én is avval szállítok.75öst vegyél.Mi az ára?ha bagóért van kellene nekem is...:)))
Válasz #70. hozzászólásra
Jó éjszakát.
Válasz #68. hozzászólásra
Szállitó csőnek mi felel meg? Tüzoltó tömlő nem volna jó? Abbol volna bagóért dögivel.
Válasz #67. hozzászólásra
na jóéjt...Megyek elrakom magam holnapa.
Válasz #67. hozzászólásra
hát ha használtban gondolkodunk akkor én vennék egy kétlépcsős Bauer szivattyút kb 200000ft és ha olcsó dobot akarsz az a sigma.Az enyém 260méteres kb 60-70méter szélesöntözöt terület.Ez kb 2hektár egy teljes kihúzással.Én a dobot 300000ftért vettem
Válasz #66. hozzászólásra
Nekem 8ha a terület a mit tudnék öntözni ugy a hogy alább leirtam ennek felében mindig burgonya van erre szerinted mit (dob, szivatyu,stb.) érdemes venni és menyiért.
Válasz #64. hozzászólásra
én is szimpla szivattyúval akartam először öntözni,de nem tudtam ezért vettem egy háromlépcsőst.Ez most naon viszi.
Válasz #64. hozzászólásra
Hát nemtudom jó e a szimpla szivattyú.Én 7-8báron öntözök.Akkor porlaszt szépen.Én félek hogy a szimpla szivattyúval nem tudsz majd ekkora nyomást.Kiskunhalasról hoztam a vetőkrumplit gazda cooptól.
Válasz #63. hozzászólásra
A szivatyuk amiket láttam csak szimplák az nekm akkor nem elegendő 300m távolság és 10m magasságra? A vetőmag nem a kisérleti állomásról van?
Válasz #61. hozzászólásra
Tudom melyik az a dob.Az jó a 90es átmérő elég.Ahoz még kell egy jó szivattyú.Én 20as szórófejfúvókát használok.A burgonya vetőmagom Csikszeredáról származik.
Válasz #60. hozzászólásra
Igen, Hargita megye.
Válasz #59. hozzászólásra
Te akkor aszt mondod, hogy jobb ugy, hogy a sivatyut mega traktort a vizhez közélvinni majd a tádolságot a dobig a nyomó csővel áthidalni. Egyébként ezek valami Forrás dobok 90 csővel?
Válasz #58. hozzászólásra
Te Romániában lax?
Válasz #58. hozzászólásra
hát egy sigma dobbal 20milimétert szórófejjel 25-30 liter gázolajjal öntözöd le az 1 hektárt.
Válasz #56. hozzászólásra
Hát a 45le Utb sup21-es vetőgéppel ugy 5l/óra elegendő és visz mint a rongyot.
Válasz #55. hozzászólásra
igen mert oda nem kell akkora nyomás és így nem kell pörgetni a trakit.
Válasz #54. hozzászólásra
Mennyit fogyaszt a trakid háromnegyedes fordulaton enyhe terheléssel óránként?
Válasz #53. hozzászólásra
Burgonyára kellene aztmonta a kereskedő a konzolosnak kedvezőbba a gázolaj fogyasztása.
Válasz #49. hozzászólásra
Nekem se dob se szivatyu a kereskedőnél láttam ilyen felszerelést és a jállotta, hogy párnapr a próbáljam ki gondoltama 1ha burgonyát meglocsolnám 20l/m2 adaggal, ehhez kb. mennyi gázolaj kellene?
Válasz #50. hozzászólásra
A konzolos nem ver úgy,a szórófejes szélesebb területen dolgozik.Attól függ mit akarsz öntözni.
Válasz #50. hozzászólásra
Attól függ mire. :-))
Válasz #48. hozzászólásra
Hát ha egy kétlépcsős bauer szivattyút raksz a trakira,ami 1000liter/percet nyom 540es fordulaton 45-50Le szükséges.
Válasz #47. hozzászólásra
Melyik jobb megoldás konzolos vagy szórófejes modszer?
Válasz #48. hozzászólásra
A fordulat gondolom a szivattyúdon fel van tüntetve , az erő szerintem mondom egy kis K25-is megteszi...
Válasz #45. hozzászólásra
Erő meg TLT fordulat mennyi szükséges
Válasz #44. hozzászólásra
De az függ attól is hogy mekkora dobot akarsz hajtatni a szivattyúval.