Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
4646 hozzászólás
Válasz Mihály #4195. hozzászólásáraNesze semmi, fogd meg jól!
Akkor még egyszer. Mekkora nyomás, víz szállítás/perc kell minimum a működtetésükhöz?
Válasz endypapa_20120 #4191. hozzászólására olyan amit egy 5611 motor napokig tud hajtani megállás nélkül
t
Válasz máris szomszéd #4193. hozzászólásáraAz lemaradt, áramban nem gondolkodhatok.
Válasz endypapa_20120 #4191. hozzászólásáraA kisebbiket bármi elviszi.
A 63-asnak azért kell egy 4 kW-os szivattyú,szabadvízból esetleg egy 3kW-os.
Kb 10 nap múlva pontosítok,akkorra van visszaigazolva egy 63/300-as.
Ilyeneket használok,csak pentax néven.
https://szivattyu.eu/termek/foras-kb-550-t-centrifugal-szivattyu/
Válasz Nyomasek Bobo #4190. hozzászólására Tisza-2 amenyit bí
Tudna segíteni valaki abban, hogy Turbojet 63/300-330, vagy 50/200-as öntöződob működtetéséhez milyen paraméterekkel bíró ( l/perc, nyomás, stb) szivattyú szükséges?
Esetleg Bauer 50 / 150 -es, ha a fentiektől eltérő szivattyú szükséges?
Köszönöm a válaszokat!
Sziasztok.
Tomos smp2 szivattyú.
Olyan 200-250 liter/p körül tudhat most a kútból. Mekkora szórófejet szerezzek hozzá szerintetek?
Max 50m(kukorica kis terület) vagy 150méterre(buza, 3000m2) kellene nyomnia.
Válasz ..,-:) #4183. hozzászólásáraSajnos két helyen is 2x100m ajánlottak 200m-re.
Válasz butique #4187. hozzászólásáraAz jó, néhány éve érdeklődtem, mert mind két dobon van a csövön 1-1 hiba!
Mondom legyen új, de aztán letettem róla mert drága lett volna, a kék csíkosból meg 100 méternél többet egyben nem tudták, akiket kérdeztem! Lehet itt az ideje újra próbálkozni!
Válasz A.I. #4186. hozzászólásáraSimán de a bolt is úgy rendelte le a nagykerből hogy egyben kell.
Válasz butique #4185. hozzászólására"Sima" kék csíkos az tudtál venni 100 méternél hosszabbat egyben?
Mert én is olyan "falba" ütköztek, mint a kolléga, hogy 100 méter és nem több egyben!
Válasz Filler #4182. hozzászólásáraÉn sima kék csíkosat vettem rá, bementem a szerelvényboltba ahova járok és megbeszéltem hogy egybe szeretnék x méter csövet x átmérőbe. Következő héten meg is hozták. A fm árat azért pár helyen érdemes megkérdezni van ahol ugyanaz dupla áron van.
Válasz Filler #4182. hozzászólásáraBauer.
Válasz Filler #4182. hozzászólásáraVagy 100m-ként lehet rendelni !? (100-200-300-400…..)
Üdv.
Olyan kérdésem lenne, hogy az öntöző dobomon cserélni szeretném a csövet. Honnan rendeltetek már ilyen csövet? Sajnos csak 100m hosszban találtam mindenhol.
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-03-06 08:39:50
Válasz paprikamágus #4176. hozzászólásáraA büntetésed az lessz,hogy nyáron nem lessz szabad időd!!
Válasz paprikamágus #4176. hozzászólásáraEssél neki minél hamarabb, csináltassad meg sos- ben.
Válasz paprikamágus #4176. hozzászólásáraA fene tudja.
Elvileg ugye az öntözés maga is engedélyköteles tevékenység. Aztán hogy milyen sűrűn büntetnek, és mennyi pénzre az jó kérdés.
Ha reggelre lesz egy kút, mert megfúrtad, azt attól kezdve ki mondja meg hogy mikor fúrták. Bár ugye a korábban engedély nélkül fúrtakat is engedélyeztetni kell majd. Azt nem nagyon hiszem hogy a határban lévő összes kutat valaha engedélyeztetni fogják, amit nem azt pedig leellenőrzik és büntetnek. A tsz időkben fúrtakat szerintem anno engedélyeztették. Azt se tudom minden kútfúró csak engedély birtokban fúr-e, biztos van olyan akit ez nem érdekel.
Válasz paprikamágus #4176. hozzászólásáraFelénk ilyen sekély kút nincs is,csak jóval mélyebbek.
Több tízezer darab szerintem.
Eddig senkit nem baszogattak vele.
EDDIG.
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy ha fúratok engedély nélkül egy 30 méter mély 225 mm atmérőjű kutat, és abból öntöznék 18 ha szántót, mi lenne a büntetés?
Válasz máris szomszéd #4174. hozzászólásáraMert mondjuk az egyik kifejezetten arra lett ki találva a másik meg nem és nem mindig jó az se ha elárasztják az építkezést/bontást több száz köbméter vízzel. Lehet kicsit túlzó volt a példa is, de azért nagyjából érzékelteti a mondani valómat
Válasz mihaszna #4173. hozzászólására3-4 bárral lebontja
Akkor miért légkalapáccsal bontják a betont.
Válasz csuti0 #4160. hozzászólására"Amúgy egy 3-4báros szivattyúval, tűzoltó tömlő,fecskendő a végén."
Tűzoltó fecskendő a beton falat lebontja.
Válasz robinson #4171. hozzászólásáraCsak megoldjátok rögzítést valahogy
Válasz Dvili #4170. hozzászólásáraHja, csak amikor leteszed vagy felveszed azt időnként át kell kötni, ha nincs kéznél kútfúró torony..
Válasz robinson #4167. hozzászólásáraÖntöződobnál így csinálja mindenki. Búvárszivattyúm nincs de ott is kb működhet. Gondolom búvárszivattyút ki lehet kötni még egy lánccal kötéllel vagy valamivel így nem a cső tartaná a súlyt, de lehet így is bírja. Nagyteljesítményú búvarszivattyúkhoz drótköteles biztosítás van ha jól tudom
Válasz robinson #4167. hozzászólásáraA búvárt kötélnek kell tartania nem a csőnek!!!!
Válasz robinson #4167. hozzászólásáraAz öntöző dobra ugyan így rögzítik a csövet! Megmelegít, rányom, bilincset, míg meleg! Ki fogja bírni, legfeljebb a csonkokat készítsétek szakálasra, akkor meg tutibn lesz!
Válasz Dvili #4166. hozzászólásáraEz ötlet?
Vagy már láttad valahol?
Netán saját magad csináltad?
Húzásbiztos akkor is ha rábiggyesztek a végére egy 300 kg búvárt?
Válasz robinson #4165. hozzászólásáraGázégővel felmelegíted kpe csövet bele dugod vas tömlővéget amíg meleg és bilinccsel ráhúzatod , kb 3 db bilincs kell. Kész.
Látott már valaki olyat, hogy KPE csőbe rozsdamentes acél tömlővég belemelegítve és présgyűrűvel rászorítva kívülről 100 mm fölötti csőátmérőnél hollanderes csatlakozáshoz búvárszivattyú nyomóoldalára?
Esetleg csak olyan céget akik 4 col méretű csőre tudnak présgyűrűs kötést csinálni valahol az országban?
Válasz Géza15 #4163. hozzászólásáraKösz.
Válasz Rabó001 #4162. hozzászólására1. Zsilipen keresztül
2. Vízügy (pontos nevét nem tudom)
3. Már ki van takarítva. Vízügy megnyert kérelme által egy cég.
Válasz Géza15 #4152. hozzászólásáraJa és akkor a csatornából fogod szivatni a vizet.
Hogyan fognak vizet juttatni a csatornába? Ki üzemelteti? Ki takarítja ki a csatornát, öntözési közösség vagy egy cég?
Köszi a tippeket :)
Válasz Rabó001 #4159. hozzászólására Méter felett elsiklottam,viszont 10m széleset írt,nem hosszút :)
Amúgy egy 3-4báros szivattyúval, tűzoltó tömlő,fecskendő a végén. Simán ki lehet mosatni belőle a hordalékot. A kimosatott cuccot egy zagyszivattyúval kiemelni az árokból. Persze e-hez kell víz,min. 500l/perc.
Válasz Rabó001 #4158. hozzászólásáraA bejáró 10m széles, a cső meg 10m hosszú. :)
Válasz csuti0 #4157. hozzászólásáraÍrja hogy kb. 1 méter átmérőjű beton cső, tehát nem fér bele.
Válasz Géza15 #4152. hozzászólásáraSzia!
Ha 10m széles akkor gondolom magas is,és oda simán befér egy bobcat.
Válasz A.I. #4155. hozzászólásáraesetleg vhogy előtte meglazítani a cuccot benne.
a motoros fúró amit szoktak használni az utak alatti átfúrásnál amikor pl. közműre kötnek rá jó lehet
Válasz Géza15 #4154. hozzászólásáraSzivattyú, vízsugár, "kimosatni"!
2-3-4 bár már szerintem mossa rendesen!
Kérdés az, hogy áll e rendelkezésre
elegendő vízforrás?
Válasz krisztiankoles #4153. hozzászólásáraSzia!
Végül is ez is egy megoldás, de valakinek valamilyen házi ötlete?
Válasz Géza15 #4152. hozzászólásáraSZia!
vizesmaci.hu
mindent kiszív amit kell. Nagyon korrekten dolgoznak.
Üdv.
K.
Sziasztok!
A településünk határában kitakarítottak egy csatornát, de ahhoz, hogy öntözni tudjunk az átereszeket is ki kellene takarítani. Van nektek valamilyen praktikátok, hogy egy méteres csatornából hogyan célszerű kiszedni 85 cm földet ?:D Nekem eddig az ásó jutott eszembe, de legalább 10 méter széles :D és van belőle kettő :)
Válasz naprin #4147. hozzászólásáraHa le van víztelenítve és nem mozgatják, tapossák nem lesz baja a napsütés inkább árt neki. Szerintem.
Válasz Géza15 #4146. hozzászólásáraA helyedben én sem foglalkoznék régi szivattyúval a mai eszemmel. Én is felújítottam a családban amik voltak +vettem pót alkatrésznek amit tudtam, de mindig volt vele valami. Egy csomó pénz és idő ráment. Idén vettem két zsír ujjat kicsit többért mint valami 40 éves használt és tökéletesen jók, nem csöpög, nem zörög, halkabb nem kell állandóan foltozni hogy jó legyen.
Válasz Géza15 #4146. hozzászólásáraTöbbe kerül felújítás mint az új szivattyú , max ha találsz hasznalt alkatrészt akkor talán olcsóbb
Akarom mondani LPE.
Padlizsánföldet mellett rendszeresen látok télre kint hagyott KPE-KPL csőrendszereket, nagy kaliberűeket, tehát nem is annyira olcsó mulatság. Ti beszeditek vagy sem? Ha nem, hány fokig javasolt a kinthagyásuk?