Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Kukorica vetőmagok új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Eke minden mennyiségben új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Földeladás új
- Landini traktorok új
Cikkajánló
Ezért érdemes újra megismerkednünk az ősi gabonafajtákkal
Az ősi gabonafajták ellenállóbbak, kevesebb vegyszert igényelnek, és nagyon...
Hirdetés
903 hozzászólás
Kinek van működő öntözőkútja, amiről szántóföldi léptékű öntözés végezhető? Amellett h valószinűleg sokkal de sokkal nagyobb macera ezt lepapíroztatni mint a felszini vizekből való öntözést, de jól érzem hogy a dolog költségei is jóval magasabbak? Úgy értem mennyivel roaszabb egy elektromos mélykúti szivattyút hajtani, dízel áramfejlesztőről, felnyomni a vizet a mélyből, stb, mint h az árokból felszívni és mehet. Szóval a dolog hektárköltsége milyen arányban van a rendes öntözéssel? Ráadásul még hideg is..
Válasz némedi #1. hozzászólására hát akkor már tudom miért nem lehet olvasni a nagy tolongásról a kormány ablaknál de egy költői kérdés azért meg fogalmazódott bennem Vajon a Magyar kormány akar nekünk segíteni mert ez nem azt mutatja :vagy nem tudják mit is akarnak az Unió-ban vagy nem merik meglépni azt hogy a jelenleg megépített kutak GP szám feltüntetése mellett engedélyezzék mert azt már ki számítható hogy a 40-60mm átmérő kutak nem adnak 50000köbmméter vizet még ha egész évben megy a szivattyú az ásott is csak a nagy átmérővel rendelkezők 1m az nem a tanyák házi víz ellátók ilyenek ezért nem értem miért akar a kormány a kicsiktől lehúzni ekkora sarcot (loptak már eleget valamit nekünk is hagyjanak)
Öntöző kutak engedélyezése során az alábbi infót kaptam:"A fennmaradási engedéllyel kapcsolatos kérelem elbírálása során a vízjogi létesítési és üzemeltetési engedélyezési eljárásra vonatkozó rendelkezések megfelelő alkalmazásával kell eljárni azzal, hogy a kérelemhez a tényleges megvalósulási állapotot tartalmazó tervdokumentációt kell csatolni."
Arra viszont nem kaptam választ, hogy a tervdokumentációnak milyen konkrét "állapotot" kell tartalmaznia (Vízhozam, rétegrajz, szűrés stb)?