Gázolaj árak 630 Ft Benzin árak 614 Ft EUR 412.88 Ft USD 391.08 Ft CHF 443.26 Ft GBP 495.54 Ft

Fórum

Öntözőkutak engedélyeztetése

Létrehozta: némedi , 2017-02-18 20:52:53

Kedvencekhez Segítség

903 hozzászólás
#3 bandigh
2017-02-19 12:46:06

Kinek van működő öntözőkútja, amiről szántóföldi léptékű öntözés végezhető? Amellett h valószinűleg sokkal de sokkal nagyobb macera ezt lepapíroztatni mint a felszini vizekből való öntözést, de jól érzem hogy a dolog költségei is jóval magasabbak? Úgy értem mennyivel roaszabb egy elektromos mélykúti szivattyút hajtani, dízel áramfejlesztőről, felnyomni a vizet a mélyből, stb, mint h az árokból felszívni és mehet. Szóval a dolog hektárköltsége milyen arányban van a rendes öntözéssel? Ráadásul még hideg is..

Nincs profilkép
#2 Mihály-963
2017-02-19 11:40:49

Válasz némedi #1. hozzászólására hát akkor már tudom miért nem lehet olvasni a nagy tolongásról a kormány ablaknál de egy költői kérdés azért meg fogalmazódott bennem Vajon a Magyar kormány akar nekünk segíteni mert ez nem azt mutatja :vagy nem tudják mit is akarnak az Unió-ban vagy nem merik meglépni azt hogy a jelenleg megépített kutak GP szám feltüntetése mellett engedélyezzék mert azt már ki számítható hogy a 40-60mm átmérő kutak nem adnak 50000köbmméter vizet még ha egész évben megy a szivattyú az ásott is csak a nagy átmérővel rendelkezők 1m az nem a tanyák házi víz ellátók ilyenek ezért nem értem miért akar a kormány a kicsiktől lehúzni ekkora sarcot (loptak már eleget valamit nekünk is hagyjanak)

Nincs profilkép
#1 némedi
2017-02-18 20:52:53

Öntöző kutak engedélyezése során az alábbi infót kaptam:"A fennmaradási engedéllyel kapcsolatos kérelem elbírálása során a vízjogi létesítési és üzemeltetési engedélyezési eljárásra vonatkozó rendelkezések megfelelő alkalmazásával kell eljárni azzal, hogy a kérelemhez a tényleges megvalósulási állapotot tartalmazó tervdokumentációt kell csatolni."

Arra viszont nem kaptam választ, hogy a tervdokumentációnak milyen konkrét "állapotot" kell tartalmaznia (Vízhozam, rétegrajz, szűrés stb)?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Ezért érdemes újra megismerkednünk az ősi gabonafajtákkal
Ezért érdemes újra megismerkednünk az ősi gabonafajtákkal
Az ősi gabonafajták ellenállóbbak, kevesebb vegyszert igényelnek, és nagyon...
Hirdetés
Ez az eke igazi aduász: egyszerű beállítás, nagy teljesítmény, kisebb üzemanyag-felhasználás
Claas művelőkerék szett
Claas művelőkerék szett

1.000.000 Ft

5 m3-es vizes lajt eladó
5 m3-es vizes lajt eladó

460.000 Ft

New Holland T5060 - ADÁSVÉTELIVEL-3150 órás-HOMLOKRAKODÓ
New Holland T5060 - ADÁSVÉTELIVEL-3150...

17.800.000 Ft

Hagedorn burgonya kombájn
Hagedorn burgonya kombájn

750.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]